Viete niekto ako to funguje? Zaujima ma konkretne, ako dostat prachy z mojho SK uctu na PayPal ucet. Mam nieco podobne (PayPay) a tam sa da upkne v pohode urobit prevod na ucet a je to.
Chcel by som totiz nieco nakupit cez ebay, a ani za svet nevim ako. Pliiiiz, poradte ak viete. a cim skor tym lepsie.
Zdravím, chcem sa podeliť o skúsenosť s paypalom, používam ho už 10 rokov a aktuálne som predal bike cez ebay, a paypal sa rozhodol, že je to vačšia suma, tak mi zadržia peniaze a musím im oskenovať doklady a pridať všetky kontaktne udaje a overiť znova karty. Síce nerád ale všetko som splnil, už je to 10 dní, k peniazom sa stále neviem dostať, ebay konto mi takisto zmrazili, lebo som neodviedol poplatky z platby, ku 31.7., pretože paypal je nepoužitelný, takže aktuálne som ako bez peňazí, tak bez ebay konta.
Kontaktoval som ich niekoľko krát, vždy slubia že to vyriešia do 48-72h no nič sa nedeje.
Moja rada na záver, nepoužívajte paypal, je to vydieračská spoločnosť, pozrite si tisíce negatívnych recenzii na trustpilote.
A ak už ho používať chcete a platíte v inej mene VŽDY zvolte možnosť prepočítať kurz VLASTNOU bankou, nie cez paypal, ušetríte tak skoro 5% sumy (paypal ma neskutočne vysoké kurzy).
Vďaka za prečítanie, snáď to niekomu pomôže a nedostane sa do takej situácie v akej som ja.
Hlavne si zásielku vyfoť pred tým ako ju odošleš aj s nalepeným adresným štítkom. Ak sa dobre pamätam treba tam nahrať fotku, plus na pošte som si pýtal potvrdenie o odoslaní. Všetko šlo doporučene aj s podacím číslom, peniaze vrátili asi do 2 týždňov.
hmmm, takze vlastne paypal je zly za to ze dodrzuje zakony (ked mas na ucte viac ako nejaka maximalna suma co je relativne nizka, tak uz musi reportovat narodnym financnym dohladom, napr. kvoli boju proti organizovanemu zlocinu) a ty dobry za to ze nedodrzujes ich podmienky s ktorymi si suhlasil ale si si ich neprecital/nepochopil.
A ano, konverzne kurzy/poplatky su pri paypale nevyhodne, tak isto ako pri bankach. Chapem ze to nastve, ale uz aspon nabuduce vies a vsetko co treba spravit je par kliknuti v nastaveniach a mas pokoj "navzdy", nieje dovod nadavat.
len treba povedať, že aj po tom nastavení na kurz banky v profile mi to občas ponúkne zase len ten paypal kurz...ale mám pocit, že to robí len v prípade platobných brán nejakých shopov, cez ktoré sa do paypalu prihlasujem...ale keďže o tom viem, rýchlo si to zmením a pokračujem v platbe...
Vastir Co viem, tak faktura za fees od ebay chodi v polke nasledujuceho mesiaca ktory uctuju. A k si ten bike predal v juli, este ti nemohli uctovat ziadne poplatky. Nenabural sa ti niekto do konta?
Paypal obcas "zblbne", ale vzdy sa to dajako vykomunikuje s niekym z podpory. Klop, klop...
tu je ten postup na nastavenie (už to tu bolo dávnejšie), ale teraz to už tak nefunguje...aspoň mne nie...čiže vždy zmeniť pri samotnej platbe, ak tam je iná mena ako tá, v ktorej máte kartu...alebo ako píšu v diskusii, oddeliť Paypal od Ebay účtu...
Fradog, faktúra chodí v polke mesiaca, platba odchádza automaticky vždy posledný deň v mesiaci. S podporou to riešim už 8mi deň, nič mi nepomohli stále mi po 2 dňoch odpíšu, že mám čakať. Mne sa dá zvoliť možnosť kto prepočítava kurz, pri platbe tam nabehne okienko, kde sa dá zvoliť, kto prepočíta kurz, ešte minulý mesiac som realizoval platbu do USA paypal ukázal cca 88€, dal som cez banku a na výpise mám strhnutých 84,04€
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
spomína sa to tu v nepravidelných intervaloch dosť často, preto sa niektorým užívateľom budeš zdať "prispatý"
Kontaktoval som ich niekoľko krát, vždy slubia že to vyriešia do 48-72h no nič sa nedeje.
Moja rada na záver, nepoužívajte paypal, je to vydieračská spoločnosť, pozrite si tisíce negatívnych recenzii na trustpilote.
A ak už ho používať chcete a platíte v inej mene VŽDY zvolte možnosť prepočítať kurz VLASTNOU bankou, nie cez paypal, ušetríte tak skoro 5% sumy (paypal ma neskutočne vysoké kurzy).
Vďaka za prečítanie, snáď to niekomu pomôže a nedostane sa do takej situácie v akej som ja.
A ano, konverzne kurzy/poplatky su pri paypale nevyhodne, tak isto ako pri bankach. Chapem ze to nastve, ale uz aspon nabuduce vies a vsetko co treba spravit je par kliknuti v nastaveniach a mas pokoj "navzdy", nieje dovod nadavat.
Paypal obcas "zblbne", ale vzdy sa to dajako vykomunikuje s niekym z podpory. Klop, klop...
https://www.roman-reviews.com/how-disable-paypal-currency-conversion-save-money-fees/
https://www.paypal.com/sk/webapps/mpp/ua/upcoming-policies-full
A kde si to cital? Ja tam nikde nevidim informaciu co znamena "neaktivita".
https://pc.zoznam.sk/novinka/paypal-zavadza-nove-poplatky