double napísal:
No vypadlo to po rokoch. Proste to sa stava život nieje dokonalí. Ide oto ako začali ludia urazlivo vypisovať na socialnych sietach ako ich takáto vec vie rozculit. Dôležite bude strecha,jedlo a zdravie nato nejak ludia zabúdajú.

S tym druhym co pises suhlasim, lebo naozaj ludia nechapu realitu zivota uz (na druhej strane, zas v niecom je doba taka, ze nemozes to, co si mohol kedysi tak nie vsetko sa porovnavat da) , no ale nepisem to kvoli tomu, len Ta chcem uviest do obrazu co sa tyka Orange a internetu. Nevypadlo to po rokoch. Orange mal niekolko vaznych vypadkov za poslednu nie dlhu dou (staci sledovat dsl.sk) a tento tu zacal uz v noci nadranom. Naposledy bol problem ked zle routoval poziadavky siete V minulosti fungoval celkom dobre, ale posledny rok uz toho bolo viac.

Vypadok bol cca od cca 13:10 do asi 19:30 .. a presne ako pise iron.hide, napr. patrim k tym, ktorych sa to dotklo.
Lenze ja mam zalozne kanaly pre taky pripad .. akurat ten dalsi tiez nefungoval :D (mobilny telekom) .. az ten posledny ano :) Orange ponukal na ten den aktivaciu zdarma 10GB dat na mobilny net (ten fungoval) .. akurat sa muselo volat na ich linku a dovolat sa vraj nedalo :D (aspon nie spociatku).

Nieco ine je, ked nefunguje facebook, nieco ine, ked v tejto koronadobe ti padne internetove pripojenie do prace. A na dlhu dobu. Mohlo by to v urcitej situacii napr. dost ovplyvnit aj Teba .. napr. ako myslis, ze funguje pohotovost na kartove sluzby. Ze v budove sedia nonstop ludia, co to riesia ? :D

Ale v kazdom pripade vypisovat to, co si popisoval je chore, pretoze je to len znak *bnutosti, druhak .. internetove pripojenie za 15e na mesiac nie je nicim garantovane ..garantovane linky samozrejme su .. tam sa to riesi inak, ale nestoja 15e :lol: .. ani 150. Ja osobne som si oddychol, ked som sa docital, ze je problem vsade, bal som sa, ze robotnici, co rozkopali chodnik (to robia vzdy, ked zacina korona som si vsimol tento rok), prekopali kabel .. to by bolo potom na dlho :D
20.10.2020 - 21:55:59
01
will pisal som ze tam pojdem no s vlastnou hlavou - aj ked niesom vnutorne presvedceny ze je to spravne. ak sa tam bude diat cokolvek co sa mi nebude pacit (dlhe cakanie, zhluk ludi, ludia s kaslom ...) otocim sa a pojdem prec. (ale este si zvazim aky dopad na mna bude mat vysledok. kedze si takmer kazdy den slusne nakladam (oslabujem imunitu) je velmi mala sanca ze to mam, prip. ze som infekcny - v com je velky rozdiel.)
ale zaujimalo by ma kde je ten pandemicky plan nad ktorym onanovali v lete. preco sa podla neho nepostupuje. preco nam chce pri par stovkach ludi v nemocniciach skolabovat zdravotnictvo, preco sa na jar presuvali oddelenia a chystali lozka navyse a teraz o tom nieje pocut. na jar sme to tu ani nemali a diali sa veci ktore sa teraz nedeju. namiesto premysleneho postupu sa znova len na poslednu chvilku deju chaoticke veci s neistym priebehom a vysledkom. a ako som pisal vyssie - aj keby to naaahodou dobre dopadlo - co dalej? zasa chaos, nezmysly a navrat do terajsieho stavu po niekolkych tyzdnoch?
jeden blazon vymysla kraviny a zvysni "odbornici" ano dam do uvodzoviek len hejtuju, komunikacia ziadna, rozumne navrhy tiez nikde.
20.10.2020 - 22:42:53
08
Mám rovnaký názor . Ešte zvažujem pcr test ako samoplatca . Uvidíme ako dopadne Orava a či sa šašovi 🤡 podarí zmeniť ústavu . Zatiaľ totiž môže len nad karantenizovanim “ nespolupracujucich “ snívať ...
20.10.2020 - 22:48:03
02
Namiesto toho aby zabezpečil postihovanie porušovania opatrení dementmi bude matelko šikanovať zodpovedných ľudí, dôchodcov, ... a znepríjemnovat im život. Bude sa hrat na spasiteľa a ako písal Ramon za chrbtom sa mu budú dalej zgrupovat nadrbaní výrastkovia, nakazeni a prvokontakty porušovať karanténu, ...


Naposledy upravil ivan dňa 20.10.2020 - 23:07:00, celkovo upravené 1 krát.

20.10.2020 - 22:54:02
00
Flegr: Za mrtvé může Babiš, v ulicích uvidíme mrazáky na mrtvoly, moje předpověď se plní a bude hůř
https://www.youtube.com/watch?v=S8DZNGXsVCw

Uz teraz k 18hod maju + 6 814, takze to bude zas asi nad 10k
20.10.2020 - 23:04:27
00
Neviem sa dočkať na karanténu. Počítam, že väčšina testov vyjde pozitívne. Ak nie všetky
20.10.2020 - 23:18:28
00
a prečo neurobiť niečo čo už je vyskúšané:

šlohnuté z denníkan

Dánsko:
Za vzor ho dávajú aj nemeckí experti.

„Dobrý príklad je susedné Dánsko. Bol tam ostrý nárast počtu prípadov v septembri a prijali sa opatrenia: okrem rozsiahleho testovania musia reštaurácie a bary zatvárať o 22.00, v istých oblastiach sú povinné rúška, oslavy a stretnutia nad 50 ľudí sú zakázané. Školy a denné centrá však zostali otvorené. Toto spomalilo rýchly nárast v Dánsku,“ povedala pre Der Spiegel nemecká virologička Sandra Ciesek.

Otestovaná polovica populácie
Konradsen hovorí, že druhou obranou je rozsiahle testovanie a trasovanie. „Zamestnanci domovov dôchodcov či ľudia v zdravotníctve sa môžu testovať bez obmedzenia,“ vraví.
Dánsko už stihlo urobiť celkovo 4,6 milióna testov, ktoré absolvovala skoro polovica dánskej populácie. U nás sa doteraz vykonalo 630-tisíc testov, počet otestovaných ľudí nie je známy.
Slovenka Barbora Budzáková žije v Dánsku už sedem rokov. Od začiatku pandémie ju testovali trikrát.
„Prvýkrát, keď som bola chorá vo vysokom štádiu tehotenstva, ma na testy poslala lekárka. Test som mala ráno a výsledok poobede. Druhýkrát ma testovali, keď som prišla rodiť do nemocnice – bolo to povinné pre všetky rodičky,“ hovorí Slovenka, ktorá je momentálne na materskej.
Tretíkrát sa na test prihlásila sama, keď mala horúčku a priateľ preto musel zostať doma v karanténe.
„Objednala som sa večer pred testom, na termíny sa vôbec nemusí čakať,“ hovorí Slovenka.
Dodáva, že testy sú vždy zadarmo. Na Slovensku si samoplatcovia PCR testov musia zaplatiť okolo 70 eur, čo môže niekoho odradiť.

Slovenské opatrenia boli a sú ešte tvrdšie, no aj tak to zatiaľ viditeľne nezabralo. Čo teda robia Dáni inak?

Flemming Konradsen je profesor verejného zdravotníctva na Kodanskej univerzite a hovorí, že dánska stratégia nie je úplne odlišná od ostatných škandinávskych krajín, ako sú Nórsko, Fínsko, Island a čiastočne aj Švédsko.
Nové prípady začali stúpať koncom augusta, keď sa otvorili školy a univerzity. Vírus sa podobne ako inde šíril najmä medzi mladými ľuďmi, ktorí podľa neho stratili ostražitosť.
„Vláda, obce, školy, univerzity, športové kluby, ale aj influenceri začali komunikovať s mladými ľuďmi, aby zmenili správanie. Epidémia je do veľkej miery o komunikácii. Je to jedna z vecí, ktorú sme v Škandinávii zvládli,“ hovorí Konradsen pre Denník N.
Priznáva, že nie je ľahké prinútiť mladých ľudí, aby nechodili do barov. Zároveň však došlo aj k iným opatreniam.
V baroch sa napríklad znížila hlučnosť hudby, ktorá núti ľudí viac kričať, a tak prskať kvapôčky. Rúška, ktoré tu neboli povinné, sa začali používať vo verejnej doprave či v reštauráciách a kaviarňach, pokiaľ sa nesedí.
20.10.2020 - 23:30:26
02
veľmi jednoduché Dánska a Slovenska mentalita je úplne niečo iné, nejdem to ani rozpisovať proste isté dost velke percento nebude dodrziavat opatrenia už len z princípu že je proti všetkému a vždy (magian s spol..), další obmedzenci budu vymýšlať príbehy a sprisahania ktoré tiež strhnú zo sebou veľa ludí a rázom dodržiavanie opatrení začne rapídne klesať už po prvom týždni..

20.10.2020 - 23:36:28
05
A že ľuďom trošku drbká?
https://www.facebook.com/groups/202649460636765/permalink/475023063399402/?__tn__=K-R
21.10.2020 - 00:02:03
00
tak pokiaľ budú 1/2 km rady stojacich čakajúcich na test tak asi vieme ako to dopadne.

https://tv.pravda.sk/relacie/spravodajstvo/epizoda/5229-testovanie-na-koronavirus-vo-velkom-casozberne-video


Naposledy upravil triki dňa 21.10.2020 - 00:25:51, celkovo upravené 1 krát.

21.10.2020 - 00:23:09
01
exit2 napísal:

zialbohu su ludia co takymto vymyslom veria :)
21.10.2020 - 00:27:14
00
Ešte špeciálne pre iron.hide - úplne zbytočne do toho montuješ politiku a Matoviča a jeho debilnú komunikáciu. Tu predsa o neho vôbec nejde. S ním si to všetci vybavíme vo voľbách.
Tu ide o tvojich starých rodičov, rodičov, kamarátov, frajerky, všetkých naokolo. Lebo hocikomu môže korona poriadne dodrbať zdravie, ak ju prežije. A prežiť ju nemusíš ani ty a to ju dokonca ani nemusíš dostať. Úplne postačí, ak sa v lese dobre vytrieš. Pôjdeš si zavolať sanitku a smola, žiadna nebude k dispozícii. Pôjdeš do nemocnice a smola, budeš čakať v dlhom rade niekde na chodbe alebo na ulici. A kým sa na teba konečne ten prepracovaný lekár pozrie, už sa o teba postaralo vnútorné krvácanie a opuch mozgu.
Je tragické, keď inak inteligentným ľuďom primitívne emócie zatemňujú úsudok. Kašli na Matoviča a politiku, problém je úplne inde...
21.10.2020 - 01:23:48
221
Nemam problem tam ist ale nech to cele zrealizuju vonku s dorazom na max bezpecnost vsetkych stran.Tu moze byt komplikacia pocasie a pre personal by to bola tiez riadna vyzva. To bude tak ci onak. Tlaciva mozu dat na nase skvele slovensko.sk a kto chce pride uz s vypisanym. Co ma ale neskutocne vytaca je komunikacia. Jedna s nami ako so soplavym deckom. Zakaz, vyhrazanie a trestanie su nastroje toho kto zlyhava v komunikacii. To mu nikto nevie vysvetlt, ze dobrovolne je bez toho "ale" za tym slovom. To uz moj 9r syn to tak chape. Oco nepojdes potrestaju tebe aj nas... Tento pan s takto nastavenou komunikaciou urovnou nikdy nebude lider
21.10.2020 - 06:43:07
05
corsair napísal:
Neviem sa dočkať na karanténu. Počítam, že väčšina testov vyjde pozitívne. Ak nie všetky

Mozno mas krutu pravdu. Ked motivujes odberajuceho, ze odmenu mu vyrazne zvysis podla poctu nakazenych, tak netreba 3 krat hadat ako to moze dopadnut.

"Zdravotníkom ponúka sedem eur na hodinu v hrubom plus rizikový príplatok 20 eur za každého pozitívne testovaného."
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22514769/koronavirus-sedem-eur-za-testovanie-dehonestujuce.html?ref=njct
21.10.2020 - 07:08:53
00
Mám pocit, že testy niesu testy ale : kto si vytiahne najkratšiu paličku, prehrá...

To chcú testovať len nás alebo aj cigáňov? Bielych zvládne jedna hliadka a cigáňov bude strážiť koľko policajtov?😂🤦
Kedy sa to má robiť? A čo tí, čo ani doma nebudú a/alebo nebudú o tom vedieť?
21.10.2020 - 07:18:01
00
keyboard_arrow_up