vlastoch napísal:
bigmig akoze ten co bez testu porusi zakaz vychadzania, sa dopusti trestneho cinu sirenia nakazlivej choroby ?
inac si v poriadku ?

Ano,kukni skutkovu podstatu.je tam aj nedbanlivost...
30.10.2020 - 11:28:45
00
bigmig napísal:
Ano,kukni skutkovu podstatu.je tam aj nedbanlivost...

miesas jablka s hruskami
vedomost a potvrdenie o tom ze nejaku chorobu mas je PODMIENKA aby si mohol byt peerzekuovany za dany trestny cin ...
nedbanlivost znamena, ze stihany budes nie len ked si nemal umysel niekoho nakazit, ale aj ked si sa bez primeraneho dovodu spoliehal na to ze nikoho nenakazis :-)


Naposledy upravil vlastoch dňa 30.10.2020 - 11:40:36, celkovo upravené 1 krát.

30.10.2020 - 11:36:21
00
vlastoch napísal:
miesas jablka s hruskami

Vysvetlis?
30.10.2020 - 11:37:58
00
Zuzanka - konečne trochu zdravého rozumu:
Ako hlavná veliteľka ozbrojených síl som dnes požiadala náčelníka generálneho štábu ozbrojených síl SR generála Zmeka a veliteľa operácie Spoločná zodpovednosť brigádneho generála Ivana Pacha, aby ma informovali o stave pripravenosti tejto operácie.

Z celkového množstva potrebných odberných tímov je pripravených zhruba 60% na oba víkendové dni. Uvedený stav je platný menej ako 24 hodín pred spustením operácie. Dôvodom je najmä chýbajúci zdravotnícky personál. Cieľ operácie pretestovať celé obyvateľstvo Slovenska je teda podľa ich slov nenaplniteľný.

Z poskytnutých informácií je zrejmé, že v rámci celoplošného testovania nebude možné otestovať státisíce občanov, záujemcov o testovanie. Vzhľadom na uvedené som požiadala premiéra Igora Matoviča o nasledovné:

Realizovať testovanie tam, kde budú zabezpečené odbery – teda vyjsť v ústrety ľuďom, ktorí o testovanie majú záujem. Zároveň takto zúročíme doposiaľ vykonané prípravné práce ozbrojených síl, samospráv a dobrovoľníkov a vynaložené materiálne a finančné zdroje.
Zároveň však žiadam ešte pred spustením testovania prehodnotiť podmienky zákazu vychádzania a netrestať následne ľudí, ktorí sa z objektívnych dôvodov na test nedostanú, alebo ktorí z iných dôvodov na test nemôžu prísť. Nemôžme pripustiť, aby státisíce občanov zostali pred testovaním v neistote.

Žiadam teda zrušiť kategorizovanie občanov na tých, ktorí budú mať priepustku na slobodu a tých druhých, pretože na nich nevyšlo. Takýto následok v aktuálnej situácii rozdeľuje spoločnosť a to je to posledné, čo teraz potrebujeme.

V hre dnes už nie je len výsledok testovania, ale aj súdržnosť Slovenska a schopnosť obstáť pred ťažkou skúškou ďalších dní a týždňov. Plošným testovaním si nekupujeme priepustku, len rozkladáme riziko šírenia vírusu v čase a je na nás, aby sme tento čas využili zmysluplne.

Umožnime ľuďom, aby sa dobrovoľne otestovali. Občania, využite túto príležitosť vo vašej obci, meste, ak máte takúto možnosť. A to bez strachu a iba v záujme ochrany zdravia.
30.10.2020 - 11:39:10
08
matvej11 napísal:
misoR urcite nema vyznam sa hadat. Ved je to dobrovolne.
Ja dufam ze ma zajtra nezoservisuje najaky mechanik :tmi:

Nejde o testovanie, ale o konšpiračné teórie ako je to všetko (covid) vymyslene a niekto na tom len zarobí...radšej som to rýchlo ukončil. Trochu ma to sklamalo. Keď ma človek veľa voľného času, tak očividne nevie co s nim a počúva blbosti na slobodnom vysieraci...
30.10.2020 - 11:45:44
00
Wladix napísal:
Ak sa nemylim, je tam napisane, ze do najblizsich potravin. Ak ta zastavia blizko domu, asi riesit nebudu, ale ak ta capnu dalej...


Borovičku nemusia mat v každých potravinách.
Slovensko je prvá krajina na svete, ktorá ide pri rekordných nárastoch počtov nakazených uvolnovat opatrenia. :D Až k takému niečomu sa dá dopracovat celoplošným testovaním. :D


Naposledy upravil ivan dňa 30.10.2020 - 11:49:59, celkovo upravené 1 krát.

30.10.2020 - 11:45:48
02
SlavoS napísal:
tak niektorí iniciatívní náckovia ťa aj vysťahujú.....uau


To co je toto :o :o aby som parafrazoval jedneho z fora: je mi zle z ludi ako nikdy.
Pan pstruh a pan wagner im mozu akurat tak fukat praskovy cukor do zadku
30.10.2020 - 11:48:41
00
Niečo na ukľudnenie. Zdá sa, že méédia začínajú pádlovať späť.
Vysielanie štátnej nemeckej televízie ARD. Očakávam, že čoskoro aj naše mééédia pristúpia k zmene naratívov o coroňi.
Našiel som aj s titulkami.(ospravedlňujem sa za zdroj, iný s titulkami som nenašiel)
https://www.youtube.com/watch?v=ay14TVF1D40
30.10.2020 - 11:54:03
01
Vraj tí čo stihnú nech sa otestujú. To je diskriminácia posledných písmen v abece. :D
30.10.2020 - 12:00:35
00
vlastoch napísal:
miesas jablka s hruskami
vedomost a potvrdenie o tom ze nejaku chorobu mas je PODMIENKA aby si mohol byt peerzekuovany za dany trestny cin ...
nedbanlivost znamena, ze stihany budes nie len ked si nemal umysel niekoho nakazit, ale aj ked si sa bez primeraneho dovodu spoliehal na to ze nikoho nenakazis :-)


Moja chyba,povodny prispevok som cital tak,ze aj pozitivny sa budu promenadovat kade tade...sorry
30.10.2020 - 12:00:40
10
SlavoS to video je z 11.10.2020
Tu niečo uverejnené 29.10.2020:
https://www.postoj.sk/v-skratke/3086/angela-pritlacila-a-vyhrala-v-nemecku-sa-spusta-lockdown-light
30.10.2020 - 12:01:52
01
cokupit napísal:
😄😄😄😄 tolko mrncania kvoli jednej vatovej tycinke v nose, to clovek neuvidi ani v detskych jasliach


Viem, že vieš komunikovať aj civilizovane, povedz mi, prečo toto robíš ? Ak by som prijal Tvoj slovník, tak teraz mrnčia hlavne primátori a starostovia, ktorí si na regionálnej úrovni plne uvedomujú nemožnosť plošného testovania v pôvodne stanovenom rozsahu, mrnčia aj generáli Zmeko a Pacho zodpovední za vojenskú logistiku plošného testovania, a najnovšie aj prezidentka Čaputová, ktorú generáli informovali, že sorry pani prezidentka, tudy vlak nejede. Mrnčia už všetky organizácie lekárov naprieč špecializáciami. Ak by som to všetko zhrnul Tvojimi slovami, sú to všetko bábovky. Jedine premiér, to je ten pravý skalický trdelník (bez urážky regiónu a produktu)

A teraz sa vrátim na začiatok. Prečo to takto píšeš ?
30.10.2020 - 12:10:50
011
milsu napísal:


A?
30.10.2020 - 12:13:34
00
Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody.
30.10.2020 - 12:17:56
11
Našiel som právny rozbor (nie môj):

I. Právne predpisy

Čl. 2 ods. 2 Ústavy SR uvádza: Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

Zákon č. 400/2015 Z. z. o tvorbe právnych predpisov a o Zbierke zákonov Slovenskej republiky a o zmene a doplnení niektorých zákonov v §1 ods. 1 definuje všeobecne záväzné právne predpisy ako:

Ústava Slovenskej republiky (ďalej len „ústava“), ústavné zákony, zákony, nariadenia vlády Slovenskej republiky (ďalej len „nariadenie vlády“), vyhlášky a opatrenia ministerstiev, ostatných ústredných orgánov štátnej správy, iných orgánov štátnej správy a Národnej banky Slovenska.

Čl. 5 ods. 1 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu znie:

Núdzový stav môže vláda vyhlásiť len za podmienky, že došlo alebo bezprostredne hrozí, že dôjde k ohrozeniu života a zdravia osôb, a to aj v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie, životného prostredia alebo k ohrozeniu značných majetkových hodnôt v dôsledku živelnej pohromy, katastrofy, priemyselnej, dopravnej alebo inej prevádzkovej havárie; núdzový stav možno vyhlásiť len na postihnutom alebo na bezprostredne ohrozenom území.

Čl. 5 ods. 2 písm. g) uvádza :

V čase núdzového stavu možno v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas podľa závažnosti ohrozenia obmedziť základné práva a slobody a uložiť povinnosti na postihnutom alebo na bezprostredne ohrozenom území, a to najviac v tomto rozsahu:

g) obmedziť slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania v určenom čase a zákazom vstupu na postihnuté alebo bezprostredne ohrozené územie.

Uznesenie vlády SR č. 693/2020 z 28.októbra 2020 obmedzuje osobnú slobodu osobám, ktoré sa na „testovaní“ nezúčastnia.

II. Právny rozbor

Uznesenie vlády nie je normatívnym právnym aktom podľa legálnej definície uvedenej v §1 ods. 1 zákona č. 400/2015 Z.z.

Zjednodušene to znamená, že nemôže všeobecne zaväzovať obyvateľov Slovenskej republiky. Ak by šlo o nariadenie vlády SR, ktoré je normatívnym právnym aktom, situácia by bola samozrejme iná. V tomto ohľade je obsah uznesenia vzásade irelevantný. Ak sa ním vláda snaží o obmedzenia podľa čl. 5 ods. 2 písm. g) ústavného zákona č. 227/2002 Z.z., ide o neúčinnú a nevykonateľnú úpravu.
III. Záver

Uznesenie vlády nie je všeobecne záväzné. Jeho obsahom sa preto bežný občan riadiť dobrovoľne môže, ale nemusí. Rozoberať výnimky v ňom uvedené je irelevantné. Nielenže nemožno hovoriť o dobrovoľnosti voľby medzi testovaním a netestovaním, ale možno hovoriť o úplnej dobrovoľnosti účasti na testovaní bez akéhokoľvek právneho základu a hlavne bez sankcií. Porušenie právne neexistentného zákazu vychádzania sa nemôže spájať so žiadnou sankciou. Ani príslušníci obecnej polície, ani Policajného zboru, ani Armáda SR nie je kompetentná vykonávať kontrolu dodržiavania nezáväzného predpisu. Všetky pokuty, ktoré by boli v takých konaniach uložené, budú uložené nezákonne a budú musieť byť zrušené.

Toto stanovisko nie je výzvou, aby ste sa tzv. „testovania“ nezúčastnili. Naopak, má prispieť k informovanosti verejnosti o úplnej dobrovoľnosti testovania, eliminovať strach z nesprávneho rozhodnutia a obmedzení (ktoré nemôžu vlastne nastať) či už v zamestnaní alebo v bežnom každodennom živote.

Treba uviesť, že verejná prezentácia všeobecnej záväznosti ustanovení vyššie spomínaného uznesenia vlády SR upriamujúca pozornosť na sankcie za neúčasť môže napĺňať znaky viacerých protiprávnych konaní, napr. trestného činu nátlaku podľa § 192 ods. 4 písm. d) Trestného zákona v znení:

Kto iného núti, aby niečo konal, opomenul alebo trpel, zneužívajúc jeho hmotnú núdzu alebo naliehavú nemajetkovú potrebu, alebo tieseň vyvolanú jeho nepriaznivými osobnými pomermi potrestá sa odňatím slobody na desať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie spáchaním za krízovej situácie.

môj doplnok: Kto všetko dostane 10-25 rokov odňatia slobody? 20% z tohto výmeru by som dal aj prisluhovačom a pritakávačom. P.S. Hlúposť nie je poľahčujúca okolnosť
30.10.2020 - 12:31:41
24
keyboard_arrow_up