Na Luniku ani 6 hodin :lol:
03.11.2020 - 15:10:47
01
[quote=""Boh stvoril ludi slabych a silnych, ale Samuel Colt tento nedostatok odstranil" a o tom to je. Zbrane vyrovnavaju sily ale o rovnocenny boj nikto nestoji.
03.11.2020 - 15:22:02
00
keď je mexiko pred izraelom tak to je asi taká tabuľka.
niečo k tomu švédsku.

https://echo24.cz/a/Sdnmw/svedsko-zeme-explozi-letos-tam-vybuchlo-uz-vice-nez-sto-bomb

https://echo24.cz/a/SF96t/ctyri-mrtvi-a-mnozstvi-zranenych-utok-ve-vidni-spachal-islamista-oznamil-ministr
03.11.2020 - 15:23:48
00
triki napísal:


A to ze sa nieco deje vo Svedsku je fajn ale neznamena to ze v Izrael na tom nieje horsie. Nezabudaj ze si porovnaval tie dve krajiny. Ale teda porovnal som ich za teba aby si sa mohol lepsie zorientovat. Zda sa ze aj napriek vybuchom je na tom Izrael horsie.

Prílohy:

Capture.PNG
Capture.PNG 77.23 KiB thumb_up0thumb_down

03.11.2020 - 15:49:00
00
Satanwagen napísal:
Najlepšia neznamená, že nemusí byť aj bezpecna

A ja to niekde tvrdim? Ten parameter "najlepsie miesto na zivot" sa sklada z roznych subparametrov (politicka stabilita, úroveň zdravotnej starostlivosti, kriminalita, možnosti rekreácie, kvalita dopravy v meste,...). A ked je niekde nulova kriminalita (zijes sam na opustenom ostrove), tak to naopak neznamena, ze je to podla tej ankety najlepsie miesto na zivot. Nevyberaj si co sa ti hodi.
03.11.2020 - 16:04:04
00
O tých zbraniach... Každý štát má nejaký ten arzenál a vojnu nechce nik. Zbrane udržujú mier. Zbraň nieje nástroj na ničenie ani zabíjanie
03.11.2020 - 16:14:36
02
ach
03.11.2020 - 16:36:31
05
Btw, nezabudnite co je dnes v noci :)
A zajtra obcianska vojna :)
03.11.2020 - 18:35:52
00
Čo je dnes v noci?
03.11.2020 - 18:41:21
00
ked uz spominas tu obciansku vojnu v USA :)

https://dennikn.sk/2068224/odkaz-mms-o-americkom-hnuti-drzitelia-prisahy-ktore-sa-pripravuje-na-obciansku-vojnu-po-prezidentskych-volbach/?ref=tema

Ideologicky sú radikálnou pravicou s fašistickým nádychom, ale paradoxne sú ich vzorom odporcovia komunizmu či nacizmu.

Investigatívny novinár Mike Giglio, ktorý napísal knihu o Islamskom štáte, tentoraz zmapoval americké hnutie Oath Keepers (Držitelia prísahy), ktorého členovia sú podobne fanatickí ako islamskí bojovníci. Jeho dlhá reportáž vyšla v americkom mesačníku The Atlantic a je to strašidelné čítanie. V tlačenom vydaní mesačníka vyjde pod titulom Občianska vojna je tu, práve teraz.

Vodcom hnutia je Stewart Rhodes, ktorý sa ako mladík stal vojakom a dúfal, že bude slúžiť u Zelených baretov, ale po nehode pri zoskoku s padákom si poškodil chrbticu. Odišiel z armády a vyštudoval právo na prestížnej Yalovej univerzite. Lenže aj inteligentní ľudia vedia podľahnúť bludom a Rhodes im podlieha.

Je presvedčený, že najväčšími nepriateľmi USA sú ľavicoví antifašisti a, samozrejme, Demokratická strana. Ak vyhrá vo voľbách Joe Biden, je pripravený brániť Ameriku v duchu jej ústavy (odtiaľ názov hnutia), ktorú chápe ako návod na sebaobranu proti tým, ktorí by chceli ohroziť jeho slobodu, napríklad obmedzením práva na nosenie zbrane.

Hnutie má asi 25-tisíc členov, k ich mennému zoznamu sa Giglio dostal napriek tomu, že je neverejný. Dve tretiny hnutia tvoria vojnoví veteráni, ale aj súčasní príslušníci armády a polície. Mnohí z nich, vrátane Rhodesa, sa pripravujú na občiansku vojnu, lebo sú presvedčení, že po novembrových voľbách vypukne.

Giglio sa s Rhodesom viackrát stretol a ten sa mu svojím odporom voči ľavičiarom a demokracii netajil. USA nie sú demokracia, je to republika, hovorí.

Novinár sa rozprával s mnohými členmi hnutia, aj s tými, ktorí ho opustili, lebo začínalo byť pre nich príliš militantné. Rhodes je akčný človek, píše blogy, križuje Ameriku, chodí na stretnutia členov hnutia a láka nových. „Najväčšia hrozba našej slobody neprichádza zvonku, ale zvnútra,“ napísal v jednom z blogov.

Pre Držiteľov prísahy platí to, čo pre každú sektu: fanaticky veria vo svoju misiu a nepriateľa vidia za každým rohom. Problém je, že títo ľudia majú zbrane, veľa zbraní. A sú pripravení ich použiť.

Ideologicky sú radikálnou pravicou s fašistickým nádychom, ale paradoxne sú ich vzorom odporcovia komunizmu či nacizmu. Rhodes rád cituje ruského spisovateľa Alexandra Solženicyna aj knihy o protinacistickom odboji, najmä pasáže, ktoré upozorňujú na zbabelosť más, ktoré sa nechajú zmanipulovať diktátorom, a keď sa začínajú brániť, už je neskoro. Pre Rhodesa z toho plynie jasný záver: proti totalitným americkým ľavičiarom treba bojovať aj so zbraňou v ruke, kým nebude neskoro.

Reportáž je sondou do myslenia týchto ľudí, ktoré v mnohých prípadoch nie je čierno-biele, ale spája ich to, že všetci sú prívrženci Donalda Trumpa. Niektorí však nechcú násilie – iba ak bude nevyhnutné; iní s ním už počítajú a vyvolávajú nálady, ktoré ho podnecujú. Rhodes je jedným z nich.

Je to trochu tak, ako keby sa Slovenskí branci rozrástli na stovky a tisíce prívržencov, ktorí by chodili po Slovensku a organizovali zhromaždenia – s poloautomatickými puškami v ruke a s útočnými nožmi za pásom. V Amerike je takýto obraz bežný: v januári sa v Richmonde zišlo týchto bojachtivých mužov (aj žien) vyše 20-tisíc. Bolo to na výročie narodenia Martina Luthera Kinga. Protestovali proti hnutiu Black Lives Matter, ktoré Rhodes považuje popri ľavičiaroch a antifašistoch za najväčšiu hrozbu pre Ameriku.

V závere reportáže Giglio píše o zhromaždení, na ktorom mladý muž, bývalý „mariňák“, oslovuje dav: „Radšej zomriem, ako by som mal žiť v neslobode.“ A pokračuje: „V novembri sa všetko zmení. Mali sme začať strieľať už dávno. Ste pripravení zomrieť? Ste pripravení na stratu životov svojich blízkych?“

Po ňom vystúpil Rhodes v podobnom duchu, odvolávajúc sa na americké dejiny, ktoré sú plné krviprelievania. Nepriatelia Ameriky už sa pripravujú na prevzatie moci a Rhodes to vidí. „Budeme ich musieť začať zabíjať,“ hovorí.
03.11.2020 - 18:51:43
01
Zbrane ktoré použili útočníci na Charlie Hebdo , rovnako ako tie , ktoré používa britské podsvetie pochádzali tiež zo Slovenska. Tak mi z toho nejako vychádza, že Slovensko sa nejakého teroristického útoku ani nemusí obávať , teroristi Slovensko potrebujú na vyzbrojovanie.
Tak to bolo niečo na odľahčenie ale....čo policajné, spravodajské zložky? Hádam by mali mať akú takú "kontrolu" nad nelegálnym predajom zbraní . Samopaly či strelivo nekúpiš od Vietnamca zabalené v teplákovej súprave niekde na tržnici. Za tým musia byť konkrétni ľudia, organizované skupiny, ktoré v podstate viac či menej vedome s teroristami spolupracujú. Tu je na mieste otázka, koľko takýchto ľudí či skupín vlastne existuje a akým arzenálom disponujú. Toto celé je tiež následok niečoho, resp. niekoho.....
03.11.2020 - 19:48:05
00
a co ak tie zlozky ktore spominas su v tom priamo zainteresovane? myslim v predaji alebo distribucii nelegalnych zbrani
03.11.2020 - 21:00:03
01
vraj to bola juhoslovanska kopia kalašnikova, čo by pri jeho pôvode bolo celkom možné
03.11.2020 - 21:56:48
00
Ak by mal sa58 tak hej, ale AK47 - kde by sa tu vzali
Chýba info aký kaliber
03.11.2020 - 22:06:36
01
Podľa fotky prezentovanej v médiách pravdepodobne ide o útočnú pušku Zastava M70, ktorá bola navrhnutá na základe princípu Kalašnikova AK47. Bola vyvinutá a vyrábaná vo firme Zastava Arms v Kragujevaci. Za označením AP M70 je skratka názvu Automatska Puška Model 1970. Od roku 1970 sa táto zbraň dostala do výbavy Juhoslovanskej ľudovej armády. Kaliber 7,62x39 sa používal aj u československých zbraní SA vz.58
03.11.2020 - 22:26:13
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up