Fico má dnes tlačovku. Ide poďakovať Jankovskej za dobrú robotu? A inak, už ho vyzývajú aby sa vzdal poslaneckeho mandátu. Len tak ďalej!
https://www.aktuality.sk/diskusia/843354/podpredseda-narodnej-rady-laurencik-vyzval-fica-aby-sa-vzdal-mandatu-poslanca/
26.11.2020 - 11:53:44
04
som zvedavý ako tam teraz zakomponuje sorosa, dzurindu a radicovú :)
26.11.2020 - 12:15:25
01
matvej11
Informácia je relevantná, mladý Čarnogurský akurát trošku popracoval, poprezeral výstupy z vyhlásení výsledkov VO zverejnených vo Vestníku VO, priradil k nim jednotlivé paragrafy postupov VO podľa zákona a zverejnil. Práca pre jedného asistenta a priemerného excelistu😊 na jeden deň. Podľa koncoročného tempa VO a klasického hromadného zverejňovania víkendového a sviatkového VO v decembri (víkendy a sviatky sú ideálne na zverejňovanie veľkých zlodejín priamym zadaním resp rokovacím konaním bez zverejnenia, lebo si to takmer nikto počas Vianoc nevšimne) sa dá predpokladať, že objem obstaraný štátnymi inštitúciami prostredníctvom takýchto smeráckych metód dosiahne do konca roka 2 mld Eur, dvetisíc miliónov eur je slušná klobása, dá sa z nej nahrubo krájať, a zostane dosť všetkým, aj rodine, aj kresťanom aj liberálom, ba aj zaľudia si prilepšia.

Ale netreba ich viniť za všetko, software prepracovali do dokonalosti už ich boľševickí predkovia, oni len aplikujú zaužívané, a majú navyše výhovorku, ktorú im smerzlodeji môžu len závidieť : všetko treba rýchlo lebo veď korona😂. A tieto sofistikované😂 metódy vyhradené len pre “gádžov” už pružne preberajú naši rómski priatelia, ktorí sa z titulu prevahy populácie kreatívnych tmavších ľudí dostali v niektorých obciach ku skutočnému starostovskému stolčeku. Napr. taký Marek Virágh, kráľ a starosta Markušoviec a obľúbenec Petra Polláka (a do toho je zasa zamilovaný IM). Tak tento kreatívny pánko minul na prvú vlnu pandémie sumu do 200 tisíc eur, nakúpil takto “zrýchlene” šijacie stroje, viac ako desať kilometrov plátna na rúška, kamery, vyše 35 kilometrov ! klobúkovej gumy na rúška, a ešte kamery na stráženie stojanov na rúška a dezinfekčných stojanov😂😂😂, len za stráženie rómskej osady dal 32.000 eur (vzor á la Bonul), za šitie rúšok 52.000, no proste kráľ😂. Po prepočte na obyvateľa minul tento šikovný Rómsky vajdobačostarosta cca 15-17 násobok toho, čo iné porovnateľné obce na Slovensku...

Joe70

Nie je je dôležité, KTO to hovorí, dôležité je ČO sa hovorí resp píše, a informácie sú v tomto prípade relevantné viď moja odpoveď matvejovi vyššie. Lebo ak ťa nezaujíma čo sa hovorí, ale kto to hovorí, potom ideš na úroveň doc. Fica a veľkého Igora, ich tiež nezaujíma čo sa hovorí ale KTO to hovorí....čiže treba tomu venovať pozornosť.

Dudo

Bytčánek to spomenul len kulantne a opatrne, je to slušný pán. Ale je to tak. Následne už v máji agentúra Fitch znižia rating Slovenska z A+ na A (so stabilným výhľadom), a pár mesiacov po nej aj S&P síce rating A+ neznížila, ale zmenila výhľad zo stabilného na negatívny. Čo samozrejme bude mať dopad na ďalšie podmienky emisie štátnych cenných papierov a ich umiestňovania na medzinárodnom kapitálovom trhu. V skratke, budeme si požičiavať nevýhodnejšie ako na jar či pred rokom. A že si požičiavať budeme, je isté. Navyše máme skvelého ministra financií, odjakživa pracoval v odvetví makroekonómie a fiškálnej/menovej politiky štátu. Prax získal pri neúspešnom pokuse o predaj stupídnej vodky double cross na zahraničných trhoch (projekt Ďura Drobu, potichúčky to upadlo do zabudnutia) a potom tiež pri predaji liturgických predmetov a náboženskej literatúry cez internet (tam je doteraz tuším šestinovým vlastníkom). Tiež to nie je žiadne terno.
https://www.mojpribeh.sk/sprava/eduard-heger/
A príbeh jeho otca, kovaného boľševika, tu stačí len vizitka : Dr. EDUARD HEGER,
vedúci kultúrno-politického odd. SÚV SZM (skratka pre mladších - slovenský ústredný výbor socialistického zväzu mládeže). Bol jeden z tých tvrdších cenzorov kultúry v Bratislave 80-ych rokov. To len tak na okraj, kto všetko sa nám zišiel v OĽANe😂😂 a kto riadi vec nie menšiu ako verejné financie a rozpočet.
26.11.2020 - 12:23:15
08
tvrdis ze "Nie je je dôležité, KTO to hovorí, dôležité je ČO sa hovorí resp píše" a zakoncis to vskutku primitivnou kadrovackou cez 2 odstavce...gratulujem k nasratiu si do vlasnej tlamy :clap:
26.11.2020 - 13:38:39
03
To ze sa moze teraz nakupovat bez verejnych vyberoviek neznamena, ze tak aj minuli celu tu sumu. Ten eurorespekt spojil 2 veci ale nedal ani jeden priklad. Serioznou novinarcinou by som to urcite nenazval.
Inak v jednej casti prispevku spominas, ze je jedno kto to hovori. Ze je dolezite co hovori. Tak preco tie invektivy na Hegera v dalsej casti prispevku?
Viacerym krajinam sa tento rok menil rating pripadne jeho vyhlad (Madarsko, Japonsko) co je asi normalne v case krizy. Prechadzajuce vlady nam vela nenasporili v dobrych casoch bohuzial. Ale mozes byt spoko, stale si poziciavame s negativnym urokom.
26.11.2020 - 13:49:08
00
ved peniaze su zadarmo tak preco sa strachovat /s
long bitcoin :D
26.11.2020 - 14:29:09
00
Preceda teraz na TA3 ...
26.11.2020 - 14:53:22
00
Povedzte mi, kto môže voliť Kollára?? Myslí srdcom... hej, ale má ho v gatiach
26.11.2020 - 17:11:58
03
sugyi napísal:
To ze sa moze teraz nakupovat bez verejnych vyberoviek neznamena, ze tak aj minuli celu tu sumu. Ten eurorespekt spojil 2 veci ale nedal ani jeden priklad. Serioznou novinarcinou by som to urcite nenazval.
Inak v jednej casti prispevku spominas, ze je jedno kto to hovori. Ze je dolezite co hovori. Tak preco tie invektivy na Hegera v dalsej casti prispevku?
Viacerym krajinam sa tento rok menil rating pripadne jeho vyhlad (Madarsko, Japonsko) co je asi normalne v case krizy. Prechadzajuce vlady nam vela nenasporili v dobrych casoch bohuzial. Ale mozes byt spoko, stale si poziciavame s negativnym urokom.


1. K obstarávaniu - porovnávali sa dve rovnaké obdobia, ten rozdiel je cca 810 miliónov, myslím, že o niečom to vypovedá. Taktiež ma zaráža fakt, že obstarávateľ je povinný pri uzatváraní verejného obstarávania disponovať rozpočtovými prostriedkami potrebnými na jeho zabezpečenie. Tak buď sa týmito objemami zaťažuje tohtoročný už aj tak mimoriadne zaťažený rozpočet, alebo ako ? To niekto z MF alebo z príslušného rezortu dáva rozpočtové garancie roka 2021 ? Ako to ? Keď sa tieto obstarávania dejú po dátume schválenia návrhu štátneho rozpočtu na rok 2021 vládou SR ? Kto robí rozpočtové projekcie, na základe ktorých sa deje VO cez rámcové dohody? A prečo sa metódou rámcových dohôd riešia v tomto čase opravy ciest I triedy na celom území SR cez jednu menšiu stavebnú firmu - za cca 167.000.000 eur.? Si chcel príklad. Jasné, že to nie je seriózna novinárčina, je povrchná, ale aspoň dáva podnet na zamyslenie.

2. Invektívy na Hegera ? Okrem slovného spojenia stupídna double cross vodka (a to nie je Heger), som neuviedol jediné slovo, ktoré by malo povahu invektívy. Je smutné, že keď človek uvedie fakty o danej osobe, môžeš nadobudnúť pocit, že ide o invektívu. Nie, je to len jeho biedny profesionálny background na riadenie štátnych financií, to je všetko. Na ministra financií potrebuješ trocha viac, ako byť veriaci, kamarát IM a jeho spolucestovateľ k miestu Počiatkovej vily. Kým sa toto nezmení, a na najvyšších miestach ministerstva financií nebudú ľudia, ktorí tomu skutočne rozumejú (z akademického prostredia, vedeckého prostredia, makroekonómovia - analytici), tak dovtedy tu budeme mať ministrov financií ako Heger, Kamenický..atď. A tak to tu bude aj vyzerať.

3. Spomínaš Maďarsko a Japonsko - ak máme byť vecní, tak obaja vieme, že toto nie sú relevantné príklady. Maďarsko sa môže poďakovať svojmu vodcovi Orbánovi, tam súvisí negatívny trend ratingu hlavne s jeho autoritárskou politikou, hospodárske argumenty sú v úzadí. A v prípade Japonska je to tak len čiastočne, S&P dal v júni stabilný výhľad s A+ ratingom, len Fitch dal A s negative outlookom. A Japonsko s jeho ekonomikou pokiaľ ide o veľkosť, štruktúru, a vôbec miesto na svetových trhoch, nemôžeš porovnávať so SR, kde ani 30 rokov po neexistuje napr. skutočne rozvinutý kapitálový trh. Argument o predchádzajúcich vládach je fakt, bola to banda neschopných zlodejov schopných inak všetkého. :D . Lenže faktom je, že ani táto vláda nám neusporí...áno už počujem všemocný argument, lebo korona :) . Na austerity policy tu nemá nikto gule, možno tak Riško, ale ten nemá moc. Ináč v pohode, ja som úplne spoko, sem tam si síce pomyslím svoje, ale na mňa to dopad nemá. Zatiaľ, chvalabohu.

tvrdis ze "Nie je je dôležité, KTO to hovorí, dôležité je ČO sa hovorí resp píše" a zakoncis to vskutku primitivnou kadrovackou cez 2 odstavce...gratulujem k nasratiu si do vlasnej tlamy :clap:


Mrzí ma, že sa Ťa to dotklo. Nie je to primitívna kádrovačka, sú to len fakty. Všimni si frekvenciu a odbornosť výstupov ministra financií. Hlavne v tejto dobe, keď sa na domácej aj medzinárodnej scéne rozhoduje o dosť dôležitých veciach. Prečo nekoordinuje ako šéf rezortu financií mechanizmus preplácania COVID nákladov orgánom samosprávy ? Prečo to zaňho značne neodborne komunikujú premiér a hlavne minister obrany Naď ? Prečo Naď vysvetľuje kedy a na základe akých dokladov bude čo komu v rámci samospráv preplatené ? Toto je jednoznačne parketa ministra financií. Pokiaľ ide o medzinárodný rozmer jeho finančnej politiky, hlavne o čerpanie riadnych aj mimoriadnych prostriedkov z fondov EÚ, zverejnil začiatkom októbra plán "Moderné a úspešné Slovensko". Nejdem to tu zahlcovať odbornými pripomienkami, je to zbytočné, podstatné je, že k tomu neprebieha žiadna odborná diskusia, minister financií na ňu nevytvoril žiadnu platformu. Hlavne, že IM garantoval, že občania, organizácie, slovom všetci budú môcť prispieť k definovaniu cieľov a formovaniu toho plánu. Kde sú dnes tie reči. Prd vo vetre :D A lehota na predloženie finálnej verzie do Bruselu plynie. Dni idú rýchlo, na nič nie je čas z jeho strany, lebo korona :) . ako som tu už kolegovi napísal, pokiaľ budú ministerstvá udeľované premiérom na základe jeho pocitov kamarátstva k danej osobe, tak nám verejné financie bude riadiť človek, ktorý ešte pred nedávnom v malých kuticiach po chodbách kancelárskych budov robil semináre o tom, ako deliť svoj čas medzi boha, rodinu a prácu. Nemám nič proti viere, ale u ministra financií je primárnym predpokladom odbornosť. Takže áno ako som písal, je dôležité ČO sa hovorí, a nie KTO to hovorí. Ale u tohto ministra je to vlastne jedno, lebo on nehovorí NIČ :D Je mi jedno z akej je strany, a či to je to moslim, žid alebo luterán, hlavne nech si nemýli HDP, DPH, THP a PhD, obrazne povedané. Howgh. 8)
26.11.2020 - 18:58:09
04
Dnes skvelá diskusia v relácii Na telo Plus,zastupujúci policajný prezident Peter Kovařík a šéf elitného Lynx Commanda Štefan Hamran, ktorý sa tiež bude onedlho uchádzať o kreslo policajného prezidenta:
https://www.tvnoviny.sk/na-telo/2014032_policajny-prezident-jankovska-ide-do-velkeho-rizika-ked-nehovori-celu-pravdu
pozrel som to celé,je dosť velká nádej,že aktuálnu politickú situáciu Fico a spol. už pod koberec nezametú ...
26.11.2020 - 20:21:31
02
keď zametú, tak sme v ešte väčšej <> ako predtým
26.11.2020 - 20:35:14
02
slusne nalozili predsedovi :D

Prílohy:

IMG-20201126-WA0018.jpg
IMG-20201126-WA0018.jpg 163.35 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0019.jpg
IMG-20201126-WA0019.jpg 180.58 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0020.jpg
IMG-20201126-WA0020.jpg 144.34 KiB thumb_up2thumb_down

IMG-20201126-WA0016.jpg
IMG-20201126-WA0016.jpg 246.22 KiB thumb_up1thumb_down

IMG-20201126-WA0017.jpg
IMG-20201126-WA0017.jpg 215.9 KiB thumb_up1thumb_down

IMG-20201126-WA0014.jpg
IMG-20201126-WA0014.jpg 121.97 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0015.jpg
IMG-20201126-WA0015.jpg 100.08 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0012.jpg
IMG-20201126-WA0012.jpg 183.35 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0013.jpg
IMG-20201126-WA0013.jpg 162.84 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0011.jpg
IMG-20201126-WA0011.jpg 359 KiB thumb_up3thumb_down

IMG-20201126-WA0009.jpg
IMG-20201126-WA0009.jpg 175.63 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0010.jpg
IMG-20201126-WA0010.jpg 228.36 KiB thumb_up1thumb_down

IMG-20201126-WA0008.jpg
IMG-20201126-WA0008.jpg 241.04 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0006.jpg
IMG-20201126-WA0006.jpg 153.21 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0007.jpg
IMG-20201126-WA0007.jpg 126.2 KiB thumb_up0thumb_down

IMG-20201126-WA0004.jpg
IMG-20201126-WA0004.jpg 144.63 KiB thumb_up1thumb_down

IMG-20201126-WA0005.jpg
IMG-20201126-WA0005.jpg 170.65 KiB thumb_up0thumb_down

26.11.2020 - 21:37:05
08
Dudo napísal:
tazko, skor vyselektuje to "ziaduce"

prave som docital vypoved Jankovskej (nepochopitelne koluje webom) a ako som predpokladal... skutocne "priznanie" ostava len vlhkym snom niektorych novinarov... tu sa rozohrala ina sachova particka :puke:
26.11.2020 - 22:49:05
05
Dopracujeme sa k tomu že nakoniec bude Fico len obeť novinárov. A bude sa uškŕňať ešte viac ako pred Kiskom v paláci.
26.11.2020 - 23:04:40
02
Daniel6669 ked to vytiahne niekto relevantny pre mna, cim Eurorespekt nie je a ani nebude kym neda do clanku hole fakty tak je cela debata bezpredmetna. Nechapem preco mali problem napisat dlhy clanok aj s detailami. Nerobim si iluzie, ze tato vlada nebude kradnut. Ale imho budu lepsi ako ti predtym. Nabuduce hadam zvolime este lepsie. Nemozme byt naj krajina na svete zo dna na den. A ano, korona je odpoved na vsetko momentalne.

Turbi co som naposledy kontroloval Fico nemal ani 7%. Usmievat sa moze ale za chvilu mimo parlamentu.

Je to idealne co tam teraz je? Nie je. Je to lepsie ako predtym? Je. Nabuduce si hadam zvolime este lepsie.
27.11.2020 - 09:40:18
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up