Garbaruk 12 rýchlostná na SRAM XD je na takých pinoch, ani nie nity klasické. Ja to normálne dokážem kliešťami stlačiť pekne naspäť, ale ostáva to vŕzgať, neviem či to vychytám a aj tak som si zvykol už ma 50Z v kopcoch a netreba mi 52, tak na to dlabem. Pofotil by som aj detaily kde je najväčší problém oproti originál SRAM XX1...On to Garbaruk má na 90% skvelo nadizajnované, ale zopár konštrukčných chýb z toho robí nepoužiteľnú kazetu. Možno som to ináč odtrhol ja, lebo som nepoužíval kompatibilný prehadzovač a asi 5 krát mi nechutne na najväčšom pastorku skočila reťaz..ale tak, že som myslel, že tá kazeta bude na malé kúsky rozbitá.
Bol som tie piny odfotiť. Normálne plochým skrutkovačom sa dá ten pastorok vytiahnuť.
branomelis Problem je, ze cenovka nie je primerana vyseknutiu z lacneho plechu a znitovaniu. Pre srandu . MF-HG37 viackolecko zahrnajuce cely volnobeh 7 plechov so zavitmi rozoberatelne servisovatelne cena 10E. Kazeta 6100 len plechy znitovane a nejaky unasac odliaty z hlinika, sice 12 kusov a vacsich, ale bez zavitov, klznych ploch pre gulicky, zapadky volnobehu, zianda manualna kompletizacia mazanie testovanie funkcnosti. Nikto ma nepresvedci, ze vyrobit to viackolecko nie je ovela drahsie. Cena za kazetu 60E. 6x tolko co stoji viackolecko. Za co je tych 50E na vrch ? Za peknu velku krabicu ? Sialene!
Neviem žihadlo po koľkých km sa tak stane, aby XX1 vŕzgala. Ja jej teda nakladám hodne, ale zatiaľ nič. niečo málo cez 6 tisíc km, osadil som ju v júni. Ak by mi vydržala rok tak bude fajn. zatiaľ opotrebených 5 malých pastorkov zboku od retiazky, jemne ošúchané. Vrch krásny zatiaľ. Šiel by som aj do tej X01, ale tam je tá čierna povrchová úprava a tá pôjde asi rýchlo dolu. Kenai to je taká trochu záhada, že práve tie staršie sady, ktoré sú technicky náročnejšie v podstate stoja ozaj minimum. Tam ide už asi len o ten dopyt.
Ináč ja som Supafly rozmýšľal, že buď tie piny dať zavariť, alebo ich niečím dolisovať a mierne rozklepať. Len problém je, že ten pastorok už prenáša vôľu na unášač..musel by som odfotiť aj ten detail, tam je to vyslovene inžinierske zlyhanie
Myslím Stalky, že bude treba Garbaruk sledovať a k tomu riešeniu čo máš ty na kazete sa podľa mňa moc ochotne vrátia. Je to kombinácia toho čo mám ja posilnená o pevné body. Neviem prečo to aj na 12sp nedali.
mne vrzga na na velkom pri silovom zabere v stojke.... ostatne je ticho.. može mať tak 6000km kupoval som jazdenku, opotrebenie povrchu už je tak 30% ale funguje zatial na jednotku
To si ma nepotešil. Do takého nájazdu nejakého sa dostávam aj ja. Dúfam, že vydrží. Som sa aj pozeral po iných kazetách, ale ono nič extra na trhu nie je. Shimano je komplet zmena orechu...Garbaruk je veľká škoda drobných detailov a zo SRAM len XX1 možno X01, ale ja nechcem došúchanú kazetu po tisíc km. Leonardi by tiež urobili lepšie keby to nefarbili na čierno...A iné nepoznám ani.
Ja som to nemyslel celkom priamo k tomuto prípadu. Len som chcel povedať, že to fakt mohlo spôsobiť veľa vecí a nemá cenu počítať momenty, keď všetko čo napísal je, že sa uvoľnili nity na posledných 3 pastorkoch. Nech napíše/odfotí Samalama ako sa to reálne hýbe a čo sa uvoľnilo a možno budeš mať pravdu aj ty a dopátrame sa k príčine
uvolnili sa nity ktorymi su prichytene 3 najvacsie pastorky o unasac kazety,ten hrdzavy na fotke,je ich tam 6 kazdy ma volu...ked chytim 51z pastorok tak s nimi pohnem 2-3 mm tam a spat a pocas jazdy tie tri pastorky hrkaju
Ak je takto ohnuta podlozka, tak odporucam velmi pozorne skontrolovat karbonovy krk vidlice. Mam pocit, ze nebude OK... (teda ak nebola podlozka kriva uz pri montazi).
vidlica je ako nova bez praskliny, loziska bez vole ... zlu montaz vylucit neviem, kedze bike bol uz zmontovany. Ale to, ze vidlica dostala vakel pre ohnutu podlozku mi fakt nejde vobec do hlavy ... uz som na to prisiel, v hlavovom chyba jedna podlozka od novoty <> ...
Aky bike, kto to skladal ? Ta podlozka sposobila, ze pri zatiahnuti sa to skrivilo ? Ja by som urcite skontroloval aj rovnobeznost sediel HZ, V pripade potreby zafrezoval. To je hadam najcitlivejsia cast na biku. Ked sa zacne sypat HZ mozes to byt neopravitelny problem. Najskor zacnu odchadzat casto loziska a treba csato vymedzovat volu. Potom sa dostanes do stavu ze aj nove loziska maju bud vakel alebo drhnu a vo finale to uz nepojde nastavit vobec. A to vsetko vedia spravit zle zafrezovane sedla HZ.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bol som tie piny odfotiť. Normálne plochým skrutkovačom sa dá ten pastorok vytiahnuť.
Šialené sú celkovo ceny bicyklov a aj ich komponentov...ale výrobcovia využívajú hype v tomto segmentea ľudia to veselo kupujú takže...
Ináč ja som Supafly rozmýšľal, že buď tie piny dať zavariť, alebo ich niečím dolisovať a mierne rozklepať. Len problém je, že ten pastorok už prenáša vôľu na unášač..musel by som odfotiť aj ten detail, tam je to vyslovene inžinierske zlyhanie
uvolnili sa nity ktorymi su prichytene 3 najvacsie pastorky o unasac kazety,ten hrdzavy na fotke,je ich tam 6 kazdy ma volu...ked chytim 51z pastorok tak s nimi pohnem 2-3 mm tam a spat a pocas jazdy tie tri pastorky hrkaju
Toto je moj problem a ako vidim podla komentov tak urcite niesom jediny...