Čaute,na ktorý cyklotrenazer si viem upnut aj MTB ? Nemám s tým žiadne skúsenosti,
Mám na mysli trenažér kde si viem monitorovať aj výkon(w)
19.08.2020 - 19:55:03
00
Heh, na ktorykolvek punes MTB a na vsetkych elite sa da monitorovat vykon.

S tym ale suvisi moja otazka ak ma niekto skuseonost. Ja mam NOVO Force magneticky a ten cez elit app vie vykon. To iste plati aj o Qubo mag aj Qubo fluid.
Lenze o fluid pisu:
The weight of the ahtlete directly rests on the home trainer, reproducing the mechanisms of pedaling on the road.
This affects power output at the same speed, for instance at 30 km/h speed, a 90kg cyclist exerts a different power output than a 60kg cyclist.

QUBO POWER MAG SMART B+
pisu:
Accurate
Power is nothing without accuracy. This is also the reason why an ad hoc-calibrated (via a high precision ergometer) Misuro B+ sensor is included in every QUBO POWER MAG SMART B+. Each home trainer is mapped and its power curves are saved on its sensor, thus correcting any manufacturing tolerances that might arise. This ensures unprecedented accuracy for a home trainer that does not feature an integrated power meter.

Konstrukcia oboch je taka ze sa podla vahy jazdca meni pritlak plastu o valec. Pri jendom pisu ze podla vahy jazdca doshanesi iny odpor pri druhom ze je nakalibrovany od vyroby na presne vykony. Ako to ked nevedia vahu jazdca ani sirku plasta, ani zmes....

Vychadza mi z toho, ze je to cele blud s tou kalibraciou a nutne najpresnejsi musi byt NOVO FORCE, kde ten pritlak o plast riesi struna a je vzdy rovnaky cize o premennu menej.

Vas nazor?

BTW: interaktivne trenazery zo vstavanym povermetrom z diskusie mozeme rovno vypusut.
26.09.2020 - 20:53:37
00
Ahojte, viete mi poradiť trenažér na zimu lebo ja som v nich stratený. Všetky mi prídu rovnaké. Stačí mi bez počítača, chcem si len nahodiť svoje pedále, sedlo a šlapať. Strop mám cca 600 - 700€ ale možno do toho nechcem vraziť ani tolko keď ho využijem len pár mesiacov v roku.

Čo poviete na tento, stačil by mi alebo sa mám od neho držať čo najďalej?

https://alza.sk/sport/housefit-indiana-d5356221.htm
03.12.2020 - 10:10:44
00
Tak si trocha v zlom vlakne. Tu sa riesia trenazery, nie stacionarne bicykle. Ale ked uz si to dal sem tak pisem sem.
1. Na co to chces? Ak len aby ti brucho cez zimu nenarastlo, tak je v zasade jedno na com vytlcies energiu nemusi to byt ani cyklotrenazer, mozes trebarz aj rubat drevo, cvicit vlastnou vahou, skusit BungyPump, bezky, behat. V zasade vsetko je zdravsie ako ten trenazer. Ak to chces na seriozny trening - intervaly, spinout s cielom byt na jar lepsi ako si bol na jesen, tak to je upne ina situacia. V takom pripade pokracuj bodom 2.
2. stacionarny bike ma oproti trenazeru dve vyhody a kopec nevuhod. Bike mas vzdy pripraveny na jazdu a setris drahe cyklodiely pred opotrebenim. (ak prehodis pedale a sedlo tak si o najvacsiu vyhodu prisiel)
Nevyhody:
specialne diely na udrzbu,
vacsinou drahe zariadenie ak ma vediet aspon snimat kadenciu, rychlost a vykon. Nehovorim o jeho riadeni alebo interaktivnosti.
Nekompatibilne diely s bikom napriklad kluky za vhodnu dlzku len tak nevymenis.
Stacionar 9 mesiacov v roku len zabera miesto a nie malo.
Tipicky ma menej odolnu konstrukciu a nezvlada velke vykony a silove sliapanie v cenach porovnatelnych s trenazermi.
V pripade pouzitia s nejakou apkou ako Kinomap, Zwift je mensia sanca ze bude kompatibilny.
Tazko dostanes data na stravu pre sledovanie nejakeho progresu.
Posed byva problem nastavit, vacsinou sa to steluje v krokoch po niekolko cm, nie plynule ako na biku. Cize zabudni na tu istu polohu a to iste zatazenie svalov.
3. Ak chces seriozne trenovat potrebujes nejaku formu vykonu, nemusi byt z powermetra, alebo z plne interaktivneho trenazera, ale aspon aby na obrazovke ukazal kolko na danej zatazi tvoja okamzita rychlost reprezentuje watov. Bez toho je intervalovy trening prakticky nemozny.
4. Velmi pochybujem ze bez nejakej zabavky ako Zwift, Kinomap dokazes pravidelne skreckovat a drzat sa nejakych cileov. Sliapat a pozerat telku je idea mamiciek na matrskej ktore si myslia, ze sa da podavat vykon aky treba a zaroven vnimat neocoho dej. Na to prisla uz aj moja zena ze to nejde. Koncieva to tak ze sa zapozeraju do serialu a nohami len hladia pedale. Po hodine najviac utrpel zakodk otlacenim a okrem zabiteho casu pred telkou efekt 0.

Konkretny kus ti neporadim, mam sice doma aj stacionar aj trenazer, ale stacionar je recumbent a trenazer je na dnesnu dobu uz starina aj ked, mne vyhovuje.
03.12.2020 - 14:53:50
02
Kenai dik za objasnenie. Sry za zlu temu ale na každom webe to volajú inak, vačšinou cyklotrenažér. Chcem to presne na to ako si napísal - aby mi nenarástlo brucho cez zimu. Vždy som chodil v zime do fitka pri dome ale to je zvreté, čiže pozerať do blba hodinu a šlapať mi neprekáža :D.
03.12.2020 - 18:43:53
00
Tak v tom pripade je to prakticky jedno, mozno by som dal prednost niecomu inemu, napr. elptickemu systemu, alebo veslovaniu, nieco co precvici cele telo. Totiz stacionar nie je bike. Zatial copri jazde vonku pracujes celym telom na stacionare na 99% len nohami. Ale ak chces stacionar tak ber podla recenzii. Tam ti neporadim. Mozno len ze pozri ci sa bude dat jednoducho prerobit aspon tak aby snimal cez bluetooth rychlost a kadenciu. (ci vies prilepit senzor na zotrvacnik a na kluky) Potom to vies dat aspon na stravu, alebo pripojit ku Kinomap napr.
03.12.2020 - 20:09:51
00
keyboard_arrow_up