marp napísal:
neviem odhadnut, mozno 20 - 30 ks , letny aj zimny sortiment, muzi aj zeny. Videl som aj sector bundu, tu som mal kupenu par dni priamo od zdroja. Bol som 2 tyzdne dozadu, nevedel som predtym ze cosi take tu funguje. Bral som tam drobnosti ako merino rukavice, satku, ass saver, sector-ku Plus jedno ristretto :-) Ceny samozrejme bez zliav..

Dik. Pôjdem si to omakať.
06.12.2020 - 10:47:04
00
sylvatic napísal:
Vedeli by ste mi poradit nejaku druhu vrstvu medzi Castelli flanders warm a Castelli Perfetto RoS? Pocasie do cca +5°C?

Sranda, ze potrebujes druhu vrstvu na takuto kombinaciu a teploty. Ja sa po zime, resp. chladnych a mrazivych dnoch ako boli minule tyzdne tesim na ten pocit lahkosti, ako obleciem tenke termo a perfetto ked je +5 po ozajstnych a predsa trochu menej komfortnych “drticov mrazov” :-) Neviem ake hrube je to castelli, ale vyzera ze dost. Chapem ze kazdy vnimame chlad inac, ja mam v podstate iba dva rozne natelniky a dve bundy a to kombinujem podla podmienok, staci mi to na rozsah +10-10. S vrstvenim na biku to netreba prehanat, lebo sa len rychlejsie spotis a dlhsie trva odvetranie a oto vacsia zima ti akurat je. Takze za mna hrubsie termo k perfettu do tych teplot, sam to tak vozim ked som obcas “uzimeny” po dlhsom obdobi, inac iba tenke. Alebo skusit pridat na telo tu sietku, nad tym som aj ja vahal.
06.12.2020 - 11:09:58
05
sylvatic napísal:
Vedeli by ste mi poradit nejaku druhu vrstvu medzi Castelli flanders warm a Castelli Perfetto RoS? Pocasie do cca +5°C?

Jazdim rovnaku budnu a skusal som rozne kombinacie az som skoncil u tej co popisem. Dlhodobo ako spodne vrstvy pouzivam Xbionic takze to prisposobim na to ale princip vie fungovat aj s inou spodnou vrstvou. V zasade sa mi osvedcila kombinacia principu ze mam spodnu vrstvu s dlhym rukavom, v mojom pripade pouzivam bezecku jarnu/jesennu verziu (lebo to ma dlhe rukavy ale inak je to tenke ako ich letne veci), skusal som aj zimnu teplu ale to len fakt ked je minusovo ma zmysel okolo 5 stupnov urcite nie a potom pouzivam normalny letny tenky dres s kratkym rukavom. Akekolvek ine kombinacie nepriniesli ziaden zyvseny komfort len som bol viac zapareny (zimna spodna vrstva, merino letny dres, dres s dlhym rukavom a pod). Funkcia toho letneho dresu je ze dokaze z tej spodnej vrstvy vytiahnut vlhkost a ta potom funguje ovela lepsie ako bez neho (bezne je tento dres totalne prepoteny a spodna vrstva max trochu vlhka) + pouzivam buffku na krk. Problemove miesta v tejto kombinacii su obcas ruky (ale to nie je problemove miesto) a oblast pluc pri zjazdoch (ale to nie je dlhodobe a ani kriticke a aj to len ked som na cestaku, na MTB to problem nie je). Samozrejmost je ze spodna vrstva ako aj dres musia byt maximalne priliehave aby to fungovalo. Takto jazdim kludne od 0 do 10 (vyssie uz bez dresu) a na MTB kludne aj ked je chladnejsie.
EDIT: toto je moja spodna vrstva len mam starsiu verziu z roku 2017 (drahsie na pociatocne naklady ale to co uz prezila a vydrzala a ako stale funguje tie naklady mnohonasobne vracia) https://www.bike24.com/p2342037.html
06.12.2020 - 11:35:55
01
backyfx napísal:
Vcera skuska Alpha 2 a Craft Hale Hydro... Vo vyske 1250m n.m. brutalne veterno a chladno... V zjazde masaker. Zhrniem to do jednej vety... Nelutujem ani jediny cent! A ze tych centov teda malo nebolo...

co mas za postavu a aku velkost si bral? Tie nohavice sa mi pacia. Daju sa rozdeli pri prani?
06.12.2020 - 13:12:19
00
sylvatic napísal:
Vedeli by ste mi poradit nejaku druhu vrstvu medzi Castelli flanders warm a Castelli Perfetto RoS? Pocasie do cca +5°C?


Dakujem prispievatelom za podnetne info.

Pre zaujimavost uvediem moj setup:
- spodne vrstvy "Pro Issue" a "Core Mesh" mam len vo verziach bez-rukavov (SS),
- preto ich kombinujem s navlekmi na ruky pod bundu Perfetto ROS.
- dobre mi to funguje pri teplotach 5-10 st: ruky su v teple a chrbat, vzdusny, pekne saje pot: "Core Mesh" + "Pro Issue" naraz.

Ak je chladnejsie tak namiesto navlekov a "Pro Issue" davam spodnu vrstvu s rukavmi (zatial mam decathlon lyziarsku BL 900 BREATH a je fajn).

Ak je este zimsie (okolo nula), tak aj navleky aj vsetky tieto spodne vrstvy.

Kedze nejazdim v mrazoch kopce, tak sa mi zda ze teplejsiu+rozopinatelnu bundu (Alpha) ani nepotrebujem, vystacim si s Perfetto ROS.


Zaujima ma zhodnotenie bundy "Alpha Ros 2 Light". Pri teplotach nad nulou moze poskytovat predpokladam lepsie odvetranie chrbta ako Perfetto. Avsak nema bocne vetraky. Ma niekto z vas s nou skusenosti, aby ju vedel zhodnotit a porovnat???
06.12.2020 - 13:31:56
00
Robio napísal:
co mas za postavu a aku velkost si bral? Tie nohavice sa mi pacia. Daju sa rozdeli pri prani?

Narazas na nohavice Craft? Ak ano tak su to len vrchne nohavice... Mam 180/78 a bral som M...L bolo obrovske v pase, mam dost uzky pas (83cm)...
06.12.2020 - 13:42:25
00
Diky za reakcie. V podstate mam dve zimne bundy , jednu Force,druhu starsiu Kalas. Avsak akokolvek som kombinoval vrstvy vzdy do kopca som sa viac menej spotil a nasledne mi uz dole kopcom byvala zima najma na ruky, ramena. Takze som sa rozhodol, ze si kupim (este nemam) Castelli flanders warm, ktora by mala byt postacujuca (to este neviem,preto som sa pytal na druhu vrstvu) na jazdenie nad 5°C spolu s Perfetto. Ce!kom som si oblubil Perfetto lebo naozaj v nej nie je zima aj po vyslape do kopca a naslednom zjadze. Preto rozmyslam nad este druhou vrstvou medzi flanders a perfetto,ak by to nebolo postacujuce. Alpha by bola dobra volba avsak uz nejazdim tak v zime ako kedysi, takze zatial nad nou neuvazujem. Takze asi ostanem v kombinacii zimnych bund co mam a spodnych vrstiev,popropade tenkych dresov medzi ne. Mozno by stalo este za uvahu medzi tie vrstvy dat Craft. Asi treba len skusat a kombinovat.
06.12.2020 - 15:03:20
00
Ja som prvotne uvazoval ze budem aj v zime jazdit Perfetto s Brynje super termo s dlhym rukavom + ako strednu vrstvu Castelli FLANDERS WARM/NECK WARMER alebo Sportful Sottozero, ktore mam kupene... Nakoniec som kupil Alpha 2 kedze sa mi podarilo zohnat od znameho v lepsej cene a problem mam vyrieseny... Kombinacia Alpha 2 + Castelli FLANDERS WARM/NECK WARMER + Brynie Super termo bude kombinacia do hooodne minusovych teplot...
06.12.2020 - 15:18:17
00
Tak by som si to aj nejako v idealnom pripade predstavoval. Dobra kombinacia
06.12.2020 - 17:53:09
01
Poradíte mi zateplený dlhý dres voľnejšieho strihu (veľkosť XL/2XL). Má to byť darček. Ja mám všetko oblečenie race/slim fit a vôbec nemám v tejto kategórii prehľad.
Našiel som zatiaľ toto: https://www.bike-discount.de/en/buy/vaude-all-year-moab-fz-long-sleeve-jersey-986851?varid=986861
06.12.2020 - 22:32:42
00
uvažujem nad kombináciou Gabba+návleky Nanoflex, pod toho dlhé Brynje (nech nezaostávam :)) a ako medzivrstva tenšie termo s krátkym rukávom.... minulú sezónu som to tak jazdil aj okolo 0 s hrubších termotrikom s Lidla ako prvá vrstva a už to bolo ltt, zvlášť pri kopcovitejších mtb švihoch kde sa človek viac spotí... na druhú stranu ak teda brynje lepšie odvetráva, mohlo by to stačiť... jazdí niekto podobnú kombináciu? kvalitnejšie termo som ešte nemal, všetko len lidl, exisport, etc. a zatiaľ stačilo :)
06.12.2020 - 22:38:26
00
To Brynje odvetrava aj hreje takze by ti to mohlo stacit. Ako uz vela krat spominane, zalezi aj ako znasas chlad. Ja okolo 0 mam Brynje Super Thermo + Craft Active Intensity + Gore Phantom, co je podobne, aj ked ty chces na ruky len 2 vrstvy. To iste mam inak odskusane aj na bezky okolo -5 zatial.
07.12.2020 - 15:59:23
00
Tak sa pridám s výberom veľkosti Brynje (ešte ho nemám, lebo ma čaká na Vianoce, ale veľkosť otestovaná). Pôvodné S-ko šlo späť, proste bolo privoľné, dorazilo XS a super (ale tá kratšia verzia bez podšívok na pleciach by asi už bola krátka). Miery 172/70. Už sa teším na užívanie, ak to je taká bomba, ako sa tu prezentuje :)
07.12.2020 - 20:41:49
00
Mne dnes prišla velkesť S. Mám 173/76 a je akurát. Menil som za M-ko. XS by bolo už asi tesné hlavne na hrudníku.
07.12.2020 - 20:47:35
00
Tip na windstopper rukavice do teplôt 5 - 15 stupňov?
08.12.2020 - 17:21:39
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up