cokupit Asi som konecne pochopil co sa snazis povedat. Podla teba ma byt dotacia na asfalt a je jedno kde a ako ho pouziju. Proste ma byt vyuzity tak aby to vacsine vyhovovalo. Ale to je z principu mylne. Dotuje sa to co potrebuje podporu, programy pre skupiny ktore nemaju dostaotcne pocetne zadtupenie... Nemozes podporit znizenie emisii, dochadzanie na bicykli, sport a cykloturistiku v regione tym, ze urobis cestu pre auta a chodcov. Aj ked je motoristov a chodcov viac ako cyklistov. Ty chces prave motivovat motoristov, aby nechali auto doma a isli na bicykli. Chapes princip ?
11.12.2020 - 14:44:36
03
https://domov.sme.sk/c/22553610/naka-zadrzala-v-ramci-akcie-konzultant-aj-starostov.html

Ja vas plne chapem. Ale vazne chce niekto tvrdit, ze taketo cyklotrasy sluzia na znizovanie emisii, dochadzanie na bycikli? Kam preboha? Vedu spravidla odnikial nikam, kde sa zrovna dalo a bola dohoda s majitelmi pozemkov. A vacsina sluzi len na rekreaciu, pripadne je pouzivana majitelmi nehnutelnosti a pozemkov. Co je mimochodom ich ustavne pravo a pokial inu pristupovu cestu k svojmu majetku nemaju, tak ich na tej ceste stretnete. Chodili po nej desiatky rokov a to, ze vcera na nu niekto nalial asfalt a osadil zakazovu znacku im ich ustavne pravo nemoze upriet.
A to sa snazim cely cast vysvetlit, ze sa na to pozerate len zo sedla, ale take jednoduche to nie je.
Ja by som bol velmi rad, keby mame v kazdom vacsom meste a jeho satelitoch vyhradene cyklotrasy len a len pre cyklistov na dochadzanie do prace. A kde kade po SK aj na rekreaciu (aj ked mne polna cesta vyhovuje viac, betonu a asfaltu mam dost inde).
Ale cesta k takemu stavu bude dlha a trnista a vasa aktivita k nej imho neprispieva, lebo nie je konstruktivna, ale skor destruktivna. Aj ked podla zakona mate pravdu, ale podla principov behavioralnej psychologie asi vela nedosiahnete.
12.12.2020 - 07:56:52
00
Das prosim odkaz na cast ustavy, kde sa hovori o tom ustavnom prave, prosim?
12.12.2020 - 12:36:18
01
cokupit To uz je zasa ina vec, kde a ako tu cyklotrasu postavia. Keby nebolo meradlo ako na tom najviac ukradnut, urcite by sa naslo aj systemove riesenie na zaklade toho kolko ludi kadial jazdi do prace. Data su, chut chyba. A s tym pristupom to nie je take jednoduche. Ak ide o ciernu stavbu, ako Milos spominal. A to asi ide, lebo nikto stavebne povolenie nevyda, kym tam nejsetvuje pristupova cesta. Tak je to zase len nasledok predosleho zlyhania samospravy. Ak je to ako pisem, mali tu cyklotrasu urobit inde a ak chcu chatari asfalt po tom co svoje stavby zlegalizuju, sa nan mozu zlozit.

Muso Je tam, ze nikto ti nesmie branit v uzivani tvojho majetku (volny vykld), cize musia ti umoznit pristup aj cez cudzie pozemky, cudzi cestu... mala by sa na tu komunikaciu urobit tarcha v prospech uzivatela. Ale to prali u legalnej stavby. Cierna stavba je problem na vrch, zo zakona by ju mali odstranit, ale u nas nejestvuje do dnesneho dna jediny precendens, kedy by neikto nariadil odstranenie stvaby vyhovujucej na byvanie. Tak sa to zvacsa nejako s pokutami zlegalizuje. Niktore cierne stavby maju dokonca popisne cisla a to nikdy na ne stavebne povolenie vydane nebolo a neboli ani kolavdovane.
12.12.2020 - 12:55:23
00
branomelis napísal:
Ono sa tie trasy robia a dlho ešte budú robiť tak ako píše heker a cokupit. My nie sme Holandsko ani nič jemu podobné, ani Nemecko...Na Orave majú ľudia ešte stále mentalitu ísť do lesa na podomácky vyrobenom traktore lúpiť drevo. Tu v okolí žiliny to bolo to isté ešte pred 10 rokmi..teraz už len kysuce a bytčiansko. Túto mentalitu ťažko zmeniť. Keby tu mala byť čisto cyklotrasa so šírkou 5m, aby to spĺňalo aj nejaké parametre budúcnosti, tak by to stálo nie ako teraz milióny eur, ale desiatky miliónov. Najväčší projekt cyklotrasy (Strečno-Vrútky) počíta s niečím okolo 20 miliónov...kto tvrdí, že sa kradne nech to skúsi v tom teréne za túto cenu postaviť...šírka bude tuším trápnych 2,5m. Na spornom Jánošíkove sa počíta s vedením po trase do tejto chatovej osady, jej opravou a zdieľaním s pridrbanými chatármi...teraz mi povedzte: chatári majú stavby bez stavebného povolenia, nenávidia cyklistov...cyklisti budú mať cestu s EIA, beja, kaja a STN EN , iso, triso....Kto má na tú cestu, ktorá v tom úseku vedie od nepamäti právo ju používať??? Či si upraceme v hlavách a keďže žijeme v krajine, ktorá je v totálnej riti mentálne, tak sa naučíme tieto veci neriešiť a bicyklovať a zdieľať s ostatnými???


zaujimave, po holandsku maju natahane asize stovky km "trapnych" 2.5m sirokych chodnickov v narodnych parkoch, po ktorych si spokojne nazivaju chodci a cyklisti spolocne. Ci to platili z eurofondov? asi nie, ale mozno by nebolo od veci zamysliet sa/zistit, ze co vyzaduje EU a co vyzaduje posahane svk. Tak ako s tym zakrivenim bananov, co sa hadze na EU, ktora s tym ma akorat to ze posahane svk vzala medzi seba.
pripadne, zamysliet sa, ci nepostavit taketo chodnicky z vlastneho, za 1/10 eurofondovej ceny, a eurofondy efektivne pouzit na nieco ine.
12.12.2020 - 13:12:27
00
Čl. 20

(1) Každý má právo vlastniť majetok. Vlastnícke právo všetkých vlastníkov má rovnaký zákonný obsah a ochranu. Majetok nadobudnutý v rozpore s právnym poriadkom ochranu nepožíva. Dedenie sa zaručuje.

Čo je v podstate len implementáciou princípov, ktoré sú aj v Charte základných práv EU a inde

Článok 17 - Vlastnícke právo

1. Každý má právo vlastniť svoj oprávnene nadobudnutý majetok, užívať ho, nakladať s ním a odkázať ho. Nikoho nemožno zbaviť jeho majetku, s výnimkou verejného záujmu...

Judikáty nášho ústavného súdu si už vygoogli sám, všetko v kocke nájdeš tu https://www.law.muni.cz/sborniky/dny_prava_2011/files/prispevky/11%20EU/16%20varmus.pdf

Kenai vôbec si nemyslím, že ide o primárne o kradnutie. To sa dá robiť oveľa ľahšie a inde. Viď napr. aj tie spomínané záchody. Cyklotrasy majú hlavný problém v tom, že aby mali zmysel, musia spravidla viesť cez X katastrálnych území a na pozemkoch XYZŽ vlastníkov. A teraz ich skús obehať a rozumne sa s nimi dohodnúť. Good luck. Preto sa oveľa častejšie dá zrealizovať prosté vyasfaltovanie nejakej existujúcej "poľnej cesty" a málokto sa púšťa do realizácie vysnívaných, prstom na mape nakreslených cyklotrás. A o mestách už vôbec nehovorím tam je to ešte ťažšie a chýba tam imho najmä silná spoločenská objednávka. Čo je škoda a niekto zelený (prezidentka?) by sa toho konečne mohol po korone chytiť, zozbierať podpisy a ukázať, že státisíce ľudí by si tie cyklotrasy priali.
12.12.2020 - 13:38:30
00
Zvacsa by stacilo potiahnut to paralene v tej zone "nikoho" medzi polom a cestou. Tam ja tak nic nesadia lebo posypova sol a bordel z cesty. Robia to tak v HU aj CR celkom uspesne. Co ale treba do buducna je zmenit normy ohladom cyklotras. Lebo aby bolo dochadzanie bikom na vacsie vzdialenosti realisticke musia tie cyklotrasy umoznit aspon 35-40km/h ci uz pre ebicykle, ekolobezky ci trenovanych cyklistov. Nie ako u nas, ze sa snazia radsej obmedzit cylistom rychlost.
12.12.2020 - 19:37:32
00
Kenai na slovensku neexistuje aby cyklocesta patrila cyklistom ... na slovensku cokolvek asfaltove mimo cesty pre auta je povazovane za chodnik a patricne vyuzivany psickarmi, matkami s kocikmi a chodcami ... cize aj keby si vyasfaltoval cyklocestu medzi dvoma dedinami medzi cestou a polom, okamzite sa na nu nastahuju vyssie uvedene 3 skupiny
kosice, https://goo.gl/maps/Eahi1K7PejN5YEPh6
vlavo ASFALTOVY chodnik, v strede taky spevneny prirodny jemne strkovy chodnik, vpravo cyklocesta ... no po ktorom sa prechadza najviac psickarov, chodcov a matiek ? proste dementna slovenska natura ... je uplne zbytocne osadzanie znaciek, pokial nie je ich dodržiavanie vymahatelne ...
12.12.2020 - 19:51:19
23
..a teda potrebujeme policajnu jednotku z Modreho Pacifiku vybavenu bambusovymi palicami. Ta tej verbezi ukaze kde ma miesto.
12.12.2020 - 20:22:37
13
Ono to mozno vyznieva smiesne ale je to naozaj tak. Pokial ludia vedia ze za porusovanie ich nestihne ziaden trest tak nemaju snahu sa spravat tak ako maju ale robia to co oni chcu. Rovnako by som dal kopec policajtov na krizovatky a rozdavat pokuty chodcom na prechodoch. Za 1 den by vybrali celorocny plan pokut mestskej policie. Keby neboli na cestach radary a kontroly rychlosti tak kto by ludi donutil jazdit podla predpisov?
12.12.2020 - 20:28:19
01
Ja som dostal uz 3x pokutu na prechode, dokonca tom istom?. Raz bola červená ale nikto nikde neskoro večer, iba hliadka niekde . Druhýkrát cesta na bicykli po prechode , tretíkrát korčule a jazda už na červenú s pokusom o útek. Od vtedy stojím na prechode ako hluchý ?
12.12.2020 - 20:35:13
00
Skôr slepý keď si ich 3x nevidel. Radšej fakt stoj, nech nebehneš pod auto.
12.12.2020 - 22:55:38
00
milos21 inak od Štefanova je "zákaz vjazdu všetkých vozidiel obojsmerne" !!!

Prílohy:

IMG_20201213_140549969.jpg
IMG_20201213_140549969.jpg 1.35 MiB thumb_up0thumb_down

13.12.2020 - 16:08:34
00
Tá dokrivená stará značka si tam žije svoj život, bez náprotivku na druhej strane...
13.12.2020 - 17:38:41
00
Hej, to som si všimol. Ale asi niečo chystajú, keď sú tam osadené značky (zatiaľ zakryté)
13.12.2020 - 18:10:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up