scarinko napísal:
A z coho mas ten pocit? Povedz ako by si to urobil ty.
A) odignoroval ich
B) zazvonil a isiel dalej
C) ospravedlnil sa ze si ich ohrozil na cyklotrase
D) zavolal policiu, cakal hodinku v zime aby si im povedal ze si stretol chodcov na tejto cyklotrase
E) skus doplnit

Ako tak pozeram kde to je tak by som dal G) a zacal sa spravat ako by to bol spolocny chodnik chodcov a cyklistov lebo chodcov odtial asi tak lahko nedostanes. Plus mozno treba byt rad, ze tam tych cyklistov teda pustia a nedaju tam obycajny chodnik. Pravdepodobne sa tak aj spravas len by si si usetril nervy.
14.12.2020 - 18:19:15
00
V mnohom zo scarinkom nesuhlasim, ale v tomto ma 100% pravdu. Je obcianskou povinnostou dodrziavat zakon a jeho porusenie nahlasit v opacnom pripade sa dopusta spoluviny. Je zakazane motoat sa peso po C8 ? Ano! Tolerovanim toho sa dopustam sam spoluviny. Niet co dodat, je to, ako tolerovat akukolvek inu trestnu cinnost, alebo priestupok. Ak nenahlasim chodcu na C8, nemam pravo sa stazovat ani na ine porusenie vyhlasky. Ci uz povolenu rychlost, parkovanie vjazd...Koniec vysielania.

sugyi Ked bude tadial jazdit auto budes to tiez riesit ako cestu a ked si z toho niekto urobi v zime klzisko budes jazdit po trave lebo on chce korculovat.

all> Opat hovorim, to co tu vacsina hlasa je anrchy. OK, ale potom nech ma chodci nedrbu, ze jazdim po chodnikoch, schodoch, travnikoch, parkoch, prechodoch, podchodoch ... nech ma tiez toleruju a su ohladuplni. Keby cyklotrasy boli prazdne a OK, tak by tak cyklokurieri nejazdili a ani ja, ked sa ponahlam. To uz o niecom hovori, ze som v meste na asfalte rychlejsi na MTB, ako na cestnom biku.
Nech psickari nesacu ludi z biku, ako kamarata, ked isiel krokom po chodniku okolo psickara. Po mne blacali, ze co jazdim po travniku, ked som chodcu ohladuplne na 2m obchadal pocas covidu.

Ja hlasujem za dodrziavanie zakona.


Naposledy upravil Kenai dňa 14.12.2020 - 20:44:29, celkovo upravené 1 krát.

14.12.2020 - 18:36:38
04
sugyi napísal:
Ako tak pozeram kde to je tak by som dal G) a zacal sa spravat ako by to bol spolocny chodnik chodcov a cyklistov lebo chodcov odtial asi tak lahko nedostanes. Plus mozno treba byt rad, ze tam tych cyklistov teda pustia a nedaju tam obycajny chodnik. Pravdepodobne sa tak aj spravas len by si si usetril nervy.

Vedla je postaveny chodnik pre chodcov po ktorom nikto nechodi 😉
14.12.2020 - 19:49:45
11
scarinko Nevadi budeme po tom chodniku jazdit my a vsetci budu spokojni. Co na tom, ze mozno konci obrubnikom zastavkou ci schodami. Vsetci predasa na nas budu brat ohlad a riesit to ako by to bol chodnik pre cyklistov a chodcov predasa. Pripadne si prizveme aj niekho na babete bez tlmica, aby nas bolo lepsie pocut a nemuseli sme pripadne po nikom hucat. To je tiez isto v poho ved taka babeta ma mensiu maximalku a aj mensi vykon, ako polovica tolerovanych "ebikov" :swear:

BTW: Babeta je tu na cyklotrase bezny ukaz, to som si nevymyslel. A kone tiez, ak ste nestretli, ich pozdrav ste urcite mali moznost vidiet aj zavonat v okloli Bodikov. Tie zlte kaluze tiez potesia.
14.12.2020 - 20:14:23
00
Nebudeme, radsej zozeniem ten roxor :D

Dnes cez pracovny den na obed som nasiel len 7 ludi co tam nemaju co robit a to len za 2 minuty. Celkom prazdno. 😁
https://youtu.be/YBAB-qhydus
Zvuk radsej vypnite, vietor je svina.
14.12.2020 - 21:16:55
02
Mojkovia a vas nenapadla taka jednoducha vec, ze vynadanim komukolvek sa dopustate priestupku? Jasne ze nie, lebo pre vas insitnych pravnikov kazdy zakon konci pri JA. Neboj scarinko, raz si skocis do sebe podobneho, ktory ti sfleku rozbije hubu. Potom sa sem pridi podelit s pribehom a fotkou, dostanes rekordne pacikov...
Co uz je to za kretenizmus pouzit namiesto na to urceneho legalneho zvonceka, nelegalne, neslusne a zbytocne nadavky. Gratulujem k vykonu, darwinova cena sa blizi
15.12.2020 - 00:29:51
02
scarinko Uprimne keby honto bolo to najhorsie co nas postretne sme s tym asi OK, teda ja isto. Tu je chodcov menej, ale ked su tak dvaja zaberu 3m siroku hradzu a hluchi slepi. Ale najhorsie su aj tak auta. Kvoli chodcom som mal krizovku zatial len raz a aj za to som si mohol sam. Spolahol som sa, ze sa uhnu ked ma budu pocut vidiet. Tak som zakrical, ze "bicykel z lava" a nemirtet sa obzreli a potom sa obaja posunuli do lava, kde bolo do vtedy asi 1.5m Tak som to na poslednu sekundu strhol v pravo a s vyletom na mokru travu asi v 30km/h. Az doma som zistil, ze mam v lavom pedali kopec hliny a vytrhnuty drn travy. Musel to byt posobivy drift na 23c slikoch. Od vtedy ked je fuga kadial sa na isto vojdem a chodci drzia smer tak radsej potichu prejdem okolo. Ked nie je fuga brzdim a ked som za nimi slusne ziadam o moznost prejst. Ale ako vravim tu je len zakaz motorovych vozidiel. Najhorsi su aj tak opiti chatari, dedincania a ribai co sa boja na hlavnu paralelnu cetu. Radsej risknu pokutu za zakaz vjazdu, co aj tak nikto nekontroluje, ako basu za alkohol. Idealni vodici na minanie sa na 3m sirokej ceste.

cokupit Ako som dobre cital u o nadavani nikto nic nepisal a ja isto nie. Ja som napisal upozornit, natocit volat PZ. NA kolko tu riesim len auta, tak mi zvacsa staci aj fotka ECV ked ma vodic vidi fotit zvacsa zacne on nadavat mene, v tedy prechadam na video. Ale este som to nikdy na PZ neposlal, vacsinou po tomto vystupe som tie iste auta tadial ist nevidel. Je to tu sice "Dolna Sicilia" a ludia tu maju ECV ako DS-KING, ale zatial sme sa vzdy nejako dohodli. :-)
15.12.2020 - 00:30:22
01
pekné video, tí ľudia tam brutálne obmedzujú cyklistu idúceho do/z práce, normálne už si ma presvedčil, že reaguješ správne
15.12.2020 - 09:28:43
01
:bow: :y:
cokupit napísal:
pre vas insitnych pravnikov kazdy zakon konci pri JA.
15.12.2020 - 10:17:01
01
lapaloma napísal:
pekné video, tí ľudia tam brutálne obmedzujú cyklistu idúceho do/z práce, normálne už si ma presvedčil, že reaguješ správne

Nie, neobmedzuju ma ale princip je ten ze tam nemaju co hladat tak ako cyklista nesmie na dialnicu. Neviem preco to stale nikto nechce pochopit. Na videu je situacia ked je stav ze uplne uprazdno inak to byva tak ze kluckujes medzi ludmi, kocikmi atd. A pritom tito vsetci maju vlastny chodnik par metrov vlavo urceny len pre nich kam zase cyklisti nesmu a nejazdia.
15.12.2020 - 10:34:42
00
scarinko napísal:
princip je ten ze tam nemaju co hladat tak ako cyklista nesmie na dialnicu. Neviem preco to stale nikto nechce pochopit.

Čuduješ sa, že ťa nikto nechce pochopiť? Všetci chápu, že podľa platnej legislatívy tam tí ľudia naozaj nemajú čo robiť, ja sa však (a nie som sám) čudujem, že keď sa raz oháňaš platnou legislatívou tak ju hneď neguješ tým ako sa sám správaš - hučíš po ľuďoch namiesto toho aby si konal tak ako Ti tu už viacerí napísali - oznámiť na mestskú políciu. Keď sa ty oháňaš tým, že aj tak by neprišli alebo by im to trvalo dlho a dokonca sa ideš hrať na represívnu zložku (sám si sa tak pomenoval hoc nemáš na to absolútne akýkoľvek mandát a každý tvoj pokus o represiu by mohol byť považovaný za porušenie zákona) tak sa aj tí chodci môžu oháňať tým, že idú po kraji a aj tak nikomu nezavadzajú. Chápeš? Keď sa chceš hrať na právnika musíš byť sám najprv čistý ako ľalia (i keď v tejto krajine sa to voľajako nenosí).
15.12.2020 - 10:42:53
05
ale my to chápeme, aj my cyklisti sme často tam, kde nemáme čo hľadať, určite aj ty. Napr na lesnom chodníku
15.12.2020 - 10:52:02
03
Kazdy chape po svojom zjavne. No nic, pockame az vam nejaky chodec vlezie do cesty 🙂
15.12.2020 - 10:55:26
10
lezu mi do cesty pravidelne a nic, zo srandy si niekedy zanadavame spolu s manzelkou jaki su ludia dzubnuti, tak ako s kotletamy, antivaxermi a podobne a idem dalej.

Ja nevravim, "idealny stav" by bol chodnik, cyklochodnik, a cesta, vsetky 3 obdobnej kvality, s rovnakym vyhladom a kvalitou okolia a pod., vedla seba a k tomu pravdaze aby boli kapacitne predimenzovane, v krajine ktora nema problem to zaplatit a na planete kde aj potom ostane viac nez dost na rozmanitu prirodu. V takom svete ale nezijeme. A preto, osoba S sa ked je v aute rozculuje na cyklobuzny na ceste, ked je pesi clovek/turista tak na cyklobuzny na chodnikoch/TZT a pod, a ked je cyklista tak na svine vsetky ostatne.... A hlada si ospravedlnenie svojho spravania sa v spravani sa inych ludi, pripadne v ad-absurdnom vyklade zakonov.
15.12.2020 - 11:27:24
06
Ale ty ho nechapes, jeho blahorodie sa taaak strasne chce bicyklovat po prazdnom asfalte a zazvonit je taaak strasne tazke, ze radsej bude zo seba robit na verejnosti burana. Represivneho :P
15.12.2020 - 12:11:01
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up