MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
ja sa pytam aka je alternativa ked macbook pro je predrazeny shit
mam Macbook pro s dual boot macOS/win10
90% som v macOS, nevidim dovod ist do win kym nepotrebujem nieco spesl.
mac mam v sleep nevypinam, prave ho mam ON asi 3hod, fan je na minime 2000rpm,,teplota cpu 49,,mam 24palcovy monitor cez HDMI kde prave kukam HBO go,,,/v opere bo firefox vytazuje cpu jak hovado/
a teraz to iste vo win 10, fan ide ma max kadu 2 minutu, neake blbe procesy vytazuju cpu + defender, teplota 80
zaver, aj ked mas i7 a blby OS /ako ja/ a moznost porovnat oba OS, rychlo si clovek urobi nazor. A prave to je dovod preco mam MAC vyladenost hw/sw je super, Ak niekto vie ako si upravit unix/ win7 tak palec hore.
Aj v praci ked mam najnovsie booky s win, este som nenasiel tak dobre vyladeny= problem bude win10.
stann win10 je teda oveľa stabilnejší ako w7 to sa nedá ani porovnávať
https://pctuning.tyden.cz/hardware/notebooky-pda/55453-eurocom-tornado-f7w-brutalni-notebook-za-180-tisic
ja uprednostnujem tichy 100% stabilny OS bez nutenych updejtov v pozadi, dlhu vydrz,
a len tak zo srandy co take robis na booku kde potrebujes CPU vykon?
podtaktovany neviem, mne v Intel Extreme Utility ide na 3,26 ghz
a pri bicykloch u teba rozhoduje iba pocet prevodov dufam
denne opravujem 10 - 15 bookov, za posledne roky to bude par tisicov,,,takze ak pride book ze vytazuje 100% cpu koli cakajucim updatom, alebo NO BOOT DEVICE FOUND koli rozjbnemu updatu, BSOD koli drajveru etc...takze stabilny? si rob zarty na ine forum
ale no tak chlapci....
kazdy system ma svoje pre a proti a kezdemu na svoju pracu vyhovuje nieco ine
vela ludi co poznam, ktori fotia, edituju videa, programuju.. to robia na makoch...
my ostatni, ktori chceme hrat obcas aj hry, tak mame windows
študáci majú problém na macu rozbehať základný sw - Olex2, a to po nich nechcem "industry standard" SHELX a PLATON, lebo to rozbehať už je na nich moc (aj na PC to obnáša editáciu PATH, nastavenie systémových premenných a práv, a tiež to nezvládne každý, hoci pre nás tu je to predpokladám 5 minút pitxovania max.), našťastie maca zatiaľ mala len jedna zmaľovaná komerčno-konzumná (hoci nie sprostá) dívenka
A ty račej zoberieš pekne vyzerajúci karbonový rám za dvoj-troj násobnú cenu alebo račej funkčný hliníkový? ak už chceš takto porovnávať. Každý predsa vie že apple si zakladá najmä na dizajne na nejaké "neviditeľné" vnútro sa vykašle. Problém je v tom že ľudia porovnávajú lacne win notebooky s celeronom a podobnými sračkami tak im príde mac ako brutalne vyladený book. (rovnako ako lacne android smartphony vs iphony).
zda sa, ze otazka aka je lacnejsia pc alternativa macbooku pro je ovela zlozitejsia ako som si myslel
mne je jedno, ze tebe su ukradnute, ja chcem vidiet lacnejsiu alternativu toho macbooku s porovnatelnymi parametrami
tri strany sa ma snazite presvedcit, ze je predrazeny a pritom to mohol davno vyriesit jeden link
nie je pravda, že každý chce 2" noťas aby ho mohol nosiť medzi bimbasom a guľami v slipoch
navyše 13" displej je výrobne lacnejší, keď už sme pri tom, a nie je problém narvať ten istý HW do 13" puzdra, to sú prkotiny (aj keď verím tomu, že Apple si aj za to, ako za kadú "láskavosť" voči tebe, nechá kráľovsky priplatiť, v tomto sú jablkáči geniálni, nechajú si zaplatiť za to, že ti láskavo dajú 13" analóg 15" - ale aj za to, že ti láskavo dajú 15" analóg 13"