Poprosím o radu. Manželka si vyhliadla tento Cube bicykel, ale pozerám, že má vzadu tlmič RockShox Deluxe Select, ktorý je bez lockout-u. Bojím sa, že ju to bude pohupovať. Nebude síce jazdiť žiadné ťažké terény, skôr sa bojím asfaltových stúpaní. V shope ma predavači ukľudnujú, ako je to dobre vyladené a húpať by to trocha mohlo iba pri šlapaní "dole zo sedla" A ešte niektorý obyčajne dodá - ja mám síce lockout, ale jazdím stále na otvorenom... Veril by som ale skôr niekomu kto na tom jazdí a nepredáva. Nemá teda niekto s týmto ebikom, resp s týmto tlmičom skúsenosť? Vďaka vopred.
22.12.2020 - 20:32:50
00
pohupovania sa báť netreba. jednak tlakom vzduchu sa dá tlmič nastaviť podľa potreby/hmotnosti konkrétneho jazdca a potom jazda je celkovo pohodlnejšia, aj do stúpaní. lockout sa používa kvôli zníženiu straty energie pri pohybe zadnej stavby pri šlapaní, ale na ebajku máš energie na rozdávanie. jazdím Fox s 3 úrovňami kompresie a úplne ho nezamykám nikdy.
23.12.2020 - 08:29:59
00
Ja si zas myslím, že na jazdenie pre ženu, čo si popísal, je plne postačujúci HT. Manželka bola presne pred tou otázkou a nakoniec skončila na HT, sú tam tak široké pneu, že už len tie pre ňu postačujú na tlmenie. Vážne si polož otázku, kadiaľ sa bude voziť a či to vôbec využije, máš zas len ďalší prvok naviac pre servis.
23.12.2020 - 08:52:30
00
Ja som bral manželke tiež full a nemáme problém žiaden. Ma Ghost Kato FS a pohupovanie je minimálne. Ak to rozmýšlaš kvôli strate energie tak pri elektre je to jedno. U nás bola voľba komfortu a jazdnej stability v teréne pred spotrebou energie pri šľapaní. Keď sme šli Rakúsko popri Dunaji celý čas po cyklochodníku tlmič vôbec nezamykala. Jazdím občas aj na jej bicykli a tlmič vôbec nezamykám. Nesúhlasim s názorom, že jej netreba full. Pre mňa to bola napríklad jedna z podmienok. Komfort, stabilita. Servis a náklady sú minimálne, pre mňa zanedbateľné vzhľadom k úžitku ktorý z toho má.
Ak ťa čas netlačí odporúčam pohľadat elektropožičovňu v okolí. Požičajte full a poskúšajte. Ja som to tak zobral na vikend. Po víkende žena iba potvrdila čo sme si mysleli a objednávali sme.
23.12.2020 - 09:21:20
01
Vďaka za názory. Teraz sú sviatky, potom ešte ten Matovičov lockdown, takže ešte mám trocha času nad tým porozmýšlať.
A Jarolobovi odkazujem - ak budeš brať, alebo radiť niekomu ebike ktorý nebude určený vyslovene (teda na 100%) na asfalt, tak v žiadnom prípade nie HT. Vždy Full a to aj na bežné polné cesty. Ja som už takú chybu raz spravil, keď ma niekto žiadal o radu a doteraz mám výčitky. Je totiž obrovský rozdiel v tom ako sa v teréne chová 12kg bežný HT ako ako sa tam chová 25kg ebike HT. Tie rany čo dostávaš od sedla do chrbtice sú minimálne dvojnásobné. Cítiť to aj na cestičkách ako napr. sú okolo Váhu. Mám pobehaný hrebeň Javorníkov, tak som sa tam vybral aj na požičanom HT ebiku. Už ma teraz nikto nepresvedčí. Pri zjazdoch kde boli na chodníku aj korene a kamene to bolo doslovné trápenie, niekde bol problem vôbec sa na ebiku udržať. To už bolo aj o zdraví nielen komforte. Odvtedy každému vravím, ak nemáš na poriadný ebike a chceš jazdiť aj mimo asfaltiek - nekupuj, došetri a kúp o rok. Ale rozhodne celoodpružený.
23.12.2020 - 11:17:17
02
jadra, tiež som pred otazkou full vs. HT. Diky za prispevok, rozhodne skusobne otestujem. čas ma netlačí.
25.12.2020 - 22:28:00
00
Pre zenu urcite full. Nakolko pre ne je uz aj lesna cesta teren a ked sa citia pohodlnejsie pojdu aj do vacsieho terenu... A ci uz vazi ht 22 alebo ful 24 je pri tejto vahe uz uplne jedno...
26.12.2020 - 12:00:50
01
Přidám se z Moravy. Pokud ebike, tak jedině full. HT jsme měli několikrát z půjčovny a pak jednou full. Bylo rozhodnuto. Vůbec to nejde srovnat. Ty rázy na HT ebike jsou hrozné. S trochou nadsázky bych řekl, že pro ženu i nejlevnější full bude 100% lepší než HT.
26.12.2020 - 16:27:22
01
keyboard_arrow_up