milos21,Ramon1 otázka na váš názor... otec je pacientom s ochorením systémový lupus erythematosus. Základom jeho liečby sú prednison, mykofenolát a plaquenil. Očkovať? Neočkovať?
29.12.2020 - 22:21:42
00
rodinnemu prislusnikovi na tazku reumu zafungoval az metotrexát (ktory mu bol nasadeny az po dlhom case, kedze tam boli ine podozrenia) - tak mohol konecne zacat existovat ako clovek (tazka reuma bez fungujucej liecby je fakt peklo), lenze uz predtym mal diagnostikovanu oslabenu imunitu a prisla korona, takze sa radsej isiel natvrdo zaizolovat na samotu - teraz vyzera ze ockovanie by ho mohlo opat vratit do normalnejsieho zivota :)
29.12.2020 - 22:22:59
02
Ja mam astmu a alergiu na roztoce, plesne a prach. Chodil som 3 roky na injekcnu imunoterapiu a za ten cas som dostal cca 30 injekcnych davok "roztocov" do tela a alergia resp. alergicke reakcie sa mi hodne utlmili. Telo dostavalo stupnujuce sa davky "roztocov" a vdaka tomu sa mi moja imunita opat nakopla. Nejake jedno ockovanie ktore mi moze dokonca zachranit zivot beriem ako samozrejmost a moja imuno-alergologička mi to vyslovene odporucila. Nechapem ako sa niekto toho moze vedome stranit. Tym myslim samozrejme zdravych ludi. U chorych sa to musi urcite konzultovat.
29.12.2020 - 22:26:05
02
pajo16 napísal:
milos21,Ramon1 otázka na váš názor... otec je pacientom s ochorením systémový lupus erythematosus. Základom jeho liečby sú prednison, mykofenolát a plaquenil. Očkovať? Neočkovať?

Ak je takáto imunosupresívna liečba pri SLE dlhodobá a nie je ju možné prerušiť, môže sa zaočkovať, len je jeden zásadný problém - imunitná odpoveď nemusí byť dostatočná a to treba brať na vedomie. Ale pri stretnutí takého človeka so skutočným vírusom nemusí dopadnúť dobre, je lepšie aspoň čiastočne ho pripraviť. Ako som písal, pri imunodeficitoch a imunosupresiach sú problémom atenuvané vakcíny a ak je možnosť, ide sa cestou Ag. Aj na toto je potrebná kolektívna imunita, lebo aj u zdravých ľudí sa po očkovaní môže vytvoriť slabá imunitná odpoveď.
29.12.2020 - 22:55:42
12
mne sa pritilatky nevytvoria


Naposledy upravil Hosť dňa 01.01.2021 - 08:25:37, celkovo upravené 1 krát.

29.12.2020 - 23:03:02
00
Vuk O čo ti vlastne ide. Ak máš také diagnózy a nemôžeš sa očkovať, tak sa očkovať nebudeš a ak by mali byť nejaké covid pasy, tak ho istotne dostaneš a nikto ťa nebude hádzať do jedného vreca s kotrbami.
29.12.2020 - 23:13:43
00
Vuk, ty kón kristov, po liečbe ako popisuje MageZ je na tom dotyčný podstatne horšie, ako ty, ty simulant.
Mám pocit, že sa treba v tvojom prípade vrátiť k osvedčenej kombinácii klystír + výplach žalúdka. Po pár kolách sa budeš pýtať na ruský front :P
Ja som napr. zaslúžilý alergik, ale do tej šóry sa postaviť pôjdem.
Hack3r imunita sa ti nenakopla, naopak, ukľudnila. Alergia je "too much immunity".
29.12.2020 - 23:37:30
12
ja ziadny covid pas nechcem, asi si budem vybavovat invalidku a za hranice nepojdem ani keby covid nebol.

Rútime sa do pekla
Od Vás: Situácia v nemocniciach je katastrofálna. Nie sú voľné lôžka, nemocnice sú pred kolapsom, zdravotníci sú vyčerpaní a niektorí COVID pacienti už musia zostať doma. A výhliadky sú ešte horšie.
Ak nič nespravíme, za ďalšie 2 týždne očakávame ďalšich 2000 pacientov s ťažkým priebehom infekcie vyžadujúcich hospitalizáciu. Je jasné, že to naše zdravotnictvo veľmi ťažko zvládne.
Žiaľ, nemáme inú možnosť než tvrdý lockdown, požiadať o pomoc zahraničných zdravotníkov, či zvážiť výstavbu poľných nemocníc.
Keď sme darovali naše PCR testy, vylepšovali ich, snažili sa o čo najväčšiu citlivosť a špecificitu, keď sme vyvíjali iné lepsie testy, vždy sme mysleli na to, aby sme pomohli Slovensku zvládnuť boj s pandémiou ešte pred nemocnicami. Veril som, že sa do tejto ťažkej situácie nedostaneme. Ale žiaľ, druhá vlna v Európe, aj u nás, je oveľa silnejšia než sme očakávali.
Prosím, zomknime sa. Ešte jeden krát. Teraz sú naozaj oslavy, stretávky, výlety, dovolenky, návštevy nepodstatné. Prosím, pomôžme našim zdravotníkom. Prosím! 🙏
Pavol Čekan, biochemik
https://www.facebook.com/nekrmtenasodpadom/photos/a.605924342836850/3579630055466249/

Matovic sa boji odchodu podnikatelov. Pelle to zavrel vsetko
29.12.2020 - 23:38:54
00
BTW jedna technicko-zoologická. Aké zvuky vydáva mnou vyššie menovaný kón kristov?
29.12.2020 - 23:46:35
00
Logicka uvaha. Dieta sa popali na sporaku a uz ho viac nechce chytit. Niekto ma problem po ockovani a druhy krat ma tiez strach, pripadne vidi osobne nejaky pripad, kde po ockovni sa niekomu nieco stalo, aj ked to ockovanie nemuselo sposobit. Alebo to vidi v tv v modrom z neba.
Potom je tu aj paradox u niektorych, ak sa da vela ludi zaockovat, plaiga vymizne a ludia si povedia, naco sa ockovat a riskovat vedlajsie ucinky, ked aj tak sa ta choroba nevyskytuje.


Naposledy upravil Hosť dňa 30.12.2020 - 00:26:01, celkovo upravené 1 krát.

29.12.2020 - 23:56:01
00
Shooty nesklame :)
(dieťa je super )
img.projektn.sk
30.12.2020 - 00:24:49
04
lto napísal:
Nikde som nepisal o unose ani o koncentracnom tabore. Neprekrucaj to co som napisal, je to klasicka praktika dnesnych medii a slnieckarov :) Prekrutit povodny zmysel, zosmiesnit a ohovorit ;)
Nenapisal som dokonca ani o to, ze zapis na zoznam = odchod do gulagu /je to tvoja fabulacia/. Co som napisal je, ze je to rovnaka praktika, ako bola pouzivana v tych casoch. Konkretne som spomenul Stalinovske Rusko.
Praktika je ocovidna .. odporujes statu = ides do vyhnanstva. Dnes ta sice do gulagu nemozu poslat, ale mozu ti zakazat chodit do prace, do skoly, do obchodu, cestovat .. a len preto, ze si v nejakom zozname :) Nie preto, ze si chory, alebo ze nieco prenasas. Ciste len preto, ze si si dovolil niecomu odporovat. Tieto metody dnes funguju aj inde .. napr. staci , ze si dovolis nieco napisat na FB a letis z prace. Uz aj u nas boli take pripady. Zoznamy odporcov pouzivala STB aj u nas. A potom si mal velke problemy v zivote. Je sice pravda, ze slo povacsine o politicke zalezitosti (ale nie vzdy), ale .. znepacil si sa rezimu = ides na zoznam = si vydedenec spolocnosti (gulag). V dnesnej dobe napr. zakaz cestovania casto moze znamenat velky problem. Vid. tych Slovakov, co si kupili lacne domceky v Madarsku. Vsetky totality zacinali vo svetle krajsich zajtrajskov :) Ludia tomu prevazne tlieskali a zosmienovali a napadali tych, ktori si dovolili nieco kritizovat. Ako dopadli, vieme. Aj toto vieme ako skonci .. Cina je nas velky vzor :lol: Historia je najlepsia ucitelka :) Meni sa technika, ludsky charakter nie.

Btw, tuto vakcinu este stale neschvalil americky FDA, predpokladam ale, ze to schvali, je to formalita, vlastne si nemozu dovoli neschvalit, to by bol poprask /ak ide o zachranu ludskych zivotov, tak ich zachranime, aj keby mali vsetci pomriet/. Naviac, slovensky preklad je taky, ze by to mal urad pre ochranu zdravia hned zamietnut.

Ziadna ludska vlada tieto problemy neporiesi. Len sa potacaju od zleho k horsiemu. Zaroven sa vytraca v ludoch nesebecky zaujem o tych druhych. Jedine co ludi zaujima je ich vlastny prospech, alebo ako sa pobavit na cudzi ucet. Chlieb a hry :)
Teraz, ked znovu naplno udrela dalsia vlna a vypada, ze je nakazlivejsia a asi silnejsia, ked o to viac by ludia mali davat pozor a rozptylit sa /ako na jar/, tak nie .. do prirody sa moze, tak sa nahrnu do bufetov a tam stoja ako drbnute ovce a bez rusok. Viz. bufety pri horarni Pekna cesta pred par dnami. Namiesto zakazov jasne a zrozumitelne vysvetlit, ze sa nemaju zhromazdovat a tam, kde sa to da zavriet. Tj. obchodne centra ale aj bufety v prirode.

Namiesto jasnej a zrozumitelnej komunikacii vlady, osvete, jasnych cisiel bez manipulacii,edukacii su krizom krazom ucelovo vyberane manipulativne casti /z kazdej strany/ , su zamlcovane podstatne skutocnosti a zavadzaju sa totalitne praktiky a tam, kde sa da vec riesit sa neriesi, lebo peniaze. Namiesto aktivnej ochrany tych,ktori to potrebuju, zakazy a perzekucie. Namiesto aktivneho boja hadky, rozbroje a vyhadzovanie prostriedkov a casu. Namiesto jednotneho boja len politikarcenie. Vysledok .. ludia uz na to kaslu a hladaju unik v roznych dezinformaciach a alternativach. Pretoze uz neveria, ked vidia, ze je to stale to iste tam, kde by sa malo ist prikladom.

ps: pokial by sa chcel do mna niekto navazat ohladne ockovania, tak okrem ineho som absolvoval kedysi ockovanie proti besnote. Obcas si vravim, ci to nezanechalo nasledky :lol: :rofl:

A co do pipinky si chcel teda povedat? ITO prosim nebud khokhot.
30.12.2020 - 00:27:37
03
asi že očkovanie proti besnote mu neprospelo :)
30.12.2020 - 00:30:26
01
Text od vedca Pavla Čekana kam to ten trnavský kripel aj so svojimi prisluhovačmi doviedli.

Situácia v nemocniciach je katastrofálna. Nie sú voľné lôžka, nemocnice sú pred kolapsom, zdravotníci sú vyčerpaní a niektorí COVID pacienti už musia zostať doma. A vyhliadky sú ešte horšie.
Ak nič nespravíme, za ďalšie 2 týždne očakávame ďalšiích 2000 pacientov s ťažkým priebehom infekcie vyžadujúcich hospitalizáciu. Je jasné, že to naše zdravotníctvo veľmi ťažko zvládne.
Žiaľ, nemáme inú možnosť než tvrdý lockdown, požiadať o pomoc zahraničných zdravotníkov, či zvážiť výstavbu poľných nemocníc.
Keď sme darovali naše PCR testy, vylepšovali ich, snažili sa o čo najväčšiu citlivosť a špecificitu, keď sme vyvíjali iné lepšie testy, vždy sme mysleli na to, aby sme pomohli Slovensku zvládnuť boj s pandémiou ešte pred nemocnicami. Veril som, že sa do tejto ťažkej situácie nedostaneme. Ale žiaľ, druhá vlna v Európe, aj u nás, je oveľa silnejšia než sme očakávali.
Prosím, zomknime sa. Ešte jeden krát. Teraz sú naozaj oslavy, stretávky, výlety, dovolenky, návštevy nepodstatné. Prosím, pomôžme našim zdravotníkom. Prosím!
30.12.2020 - 01:26:55
01
Ze je malo lozok? Doteraz to stacilo. Vo vela krajinach stavali polne nemocnice a k ludom nad 65r neposielali sanitku.
Ak by bolo lozok viac, co to vyriesi? Aj tak tam kazdy piaty vo vazno stave umrie.
Zapricinil to dav ludi, co sli dovolenkovat za hranice, svadby, protesty, kina, kostoly, restauracie, skoly,
Chybu ten tt spravil, ze zrusil statnu karantenu a pustil sem ukrajincov a srbov, ktori vymetali nocne podniky a nasledne neposluchol doporucenie epidemiologov a nezakazal tie malicherne vystrelky ludi vyhladavajucich zabavky. Za to nemoze len vlada, ale aj obyvatelstvo sodomy-gomory.
K tomu aby sa clovek sprava rozumne s respektom voci nakaze nepotrebuje nariadenie vlady. Ked uz sa to rozsirilo, mali to zavriet vsetko ako na jar.
Samostatne plosne testy musel vediet ze nebudu stacit, ked su nepresne a nedal otestovat vsetkych a ludia tam stali v radoch dlhe hodiny v zime.

Pozrite si dnesne ceske cisla. Nemame problemy len my.
30.12.2020 - 08:23:21
00
keyboard_arrow_up