jordi napísal:
To nevysvetlis, niektori by na Matovica hodili to aj keby nas zaplavilo more alebo prepadla sa zem... a to som ho nevolil a nie som s nim spokojny, ale niesom nenavystne zaslepeny..


Na ale keby to more alebo zem boli s ním v koalícii, tak by ich dourážal, že by sa to kľudne mohlo stať.
03.01.2021 - 13:20:40
00
Luigi napísal:
Cierna vlajka sa vyvesuje ako ucta k zomrelemu cloveku. Bol obvineny no nebol odsudeny za ziadny trestny cin. To ako keby na teba niekto bonzol ze si nieco ukradol. Bol by si hned zlodej?



Vsak si vyves co chces, kto ti v tom brani? A este raz - co bude mat z tej vlajky on?

Niekto - tym myslis viacero svedkov? A mas pocit, ze sud zoberie niekoho v takomto mimoriadne citlivom pripade do vazby len tak? A opat, kde som pisal, ze bol odsudeny?
03.01.2021 - 13:29:08
00
Srsen napísal:
a za čo ? nezomrel pri výkone služby, ale spáchal samovraždu vo väzbe.

vazba nie je basa, je to docasne opatrenie na zabezpecenie vysetrovania ... plati prezumpcia neviny az do pravoplatneho rozhodnutia sudu
03.01.2021 - 13:30:25
01
... dezolati z neho časom spravia nového Štefánika.
03.01.2021 - 14:02:56
01
MageZ napísal:
Vsak si vyves co chces, kto ti v tom brani? A este raz - co bude mat z tej vlajky on?

Niekto - tym myslis viacero svedkov? A mas pocit, ze sud zoberie niekoho v takomto mimoriadne citlivom pripade do vazby len tak? A opat, kde som pisal, ze bol odsudeny?


mozno lepsia otazka je, co by z toho mali ludia ako boris.ko, myabarth, vlastoch, Luigi,...
ze im tak zalezi na spolocenskom statuse takeho cloveka. Podobnost cisto nahodna?
03.01.2021 - 14:11:48
00
Neber si ma do huby, moj post je technický, apolitický, nie emocny ako Tvoj. Bohuzial si to nepochopil, napriek tomu, ze to tam je jasne napísané. Nic nepisem o spolocenskom statuse.Howgh!
03.01.2021 - 14:27:22
06
stanos4 neber si ma do huby ked si vobec nepochopil kontext mojho prispevku ...
03.01.2021 - 14:54:24
01
moj nazor na toto vsetko je taky, ze gen.Lucansky byval dobry policajt, len rokmi prace so zavadovymi osobami sa postupne menil aj on, tak ako raz pisal p.Satek pracoval ako kovboj, na tenkom lade, vedel este rozoznat nebezpecenstvo a riziko, no ako prisiel na prezidium PZ medzi vlkov, musel sa prisposobit a ked videl kto vsetko, resp. vsetci funkcionari (Hrasko,Krajmer,Gaspar,Slobodnik,Mako,...) aj politicke spicky pracuju, tak sa nechal zlomit a uz sa viezol s nimi v tom podniku, a ked zacal p.Mako vypovedat vedel ze je zle, ale cakal ako sa situacia vyvinie. Ako skuseny a stary policajt si urcite zratal co vsetko strati, ak ho odsudia a kedze dokazov a svedkov bolo dost, prisiel by o vysl.dochodok, generalsku hodnost, postavenie, vysiel by ako dochodca z vazenia, mozno by bol aj rozvedeny, nezakonne nadobudnuty majetok prepadnuty statu, no ak by si siahol na zivot, tr. stihanie sa automaticky zastavi a nepride o nic, bude stale ten general a statocny policajt a jeho trestna cinnost by zostala len v rovine spekulacii ako teraz. Dovolim si povedat s istotou, ze na zivot mu nesiahol nikto, co nasvedcuju aj kamerove zaznamy z chodby vaznice. A ci vyvesit alebo nevyvesit vlajku je na rozhodnuti MV a podla mojho nazoru si to zasluzil, kedze mal velke zasluhy na objasnovani trestnej cinnosti a to ze bol vo vazbe z neho este zlocinca nerobi, az po odsudeni by mal takto konat minister.
03.01.2021 - 15:11:26
06
cisto technicka otazka - co musi ex zamestanec urobit, aby byvaly zamestnavatel vyvesil po jeho smrti cierne vlajky? Co ak zomrie vratnik, co tam poctivo odrobil cely svoj zivot (a mozno ani ziadny uplatok nezobral a vykonaval svoju funkciu vskutku cestne)? Co ma rozhodnut o tej ciernej vlajke? Ze prdel do kozeneho a nie caluneneho kresla? Ked sme tu uz zacali nadhadzovat papalasizmus...
03.01.2021 - 15:17:15
00
...u nás vo firme vyvesujú čiernu vlajku aj pre človeka čo tam robil pred štvrťstoročím.
Ako tu bolo spomenuté, je to znak úcty k človeku.
03.01.2021 - 15:20:57
05
ked kazdemu, tak je to v poriadku - ale ked len "funkciam", tak co je to ine, ako ciste papalastvo?
03.01.2021 - 15:24:07
03
Tiež si myslím, že v tomto by sa rozdiely nemali robiť.
Reagoval som len na tvoju otázku.
03.01.2021 - 15:27:37
11
Tak Lučanský umrel v úctyhodnom veku.
Teda súdim podľa našetreného majetku, že žil asi 300 rokov. A pred tým klobúk dolu.
03.01.2021 - 15:55:23
08
@kice nezáviď ...dobre sa stravuj, nevysiluj sa tolko a možno aj na teba dopadne "šťastie" :-)
03.01.2021 - 17:56:10
01
boris.ko: "Obvinený nežije, zastavenie procesu, je nevinný, zomrel, čierna vlajka, momentálne POLITICKY nevhodné." - cisto "apoliticky technicky" pohlad kde davas na konci takyto statement? no mne to ozaj tak nepride. Co je politicke na tom ze sa nespravia statne uznania (cierna vlajka predpokladam bola myslena na "vyznamnych statnych instituciach" kedze to ma byt "politicky nevhodne" podla teba) pre cloveka obvineneho z rozkladania demokratickeho statneho aparatu?

vlastoch: prosim, tak mi teda vysvetli, v kontexte prispevku srsna, ktory reagoval na myabarth, ten tvoj komentar. Srsen nikde nehovoril o tom ze je vinny, toboz odsudeny, dokonca neviem ci to tu niekto vobec tvrdil.
Co tu kopa ludi, vratane mna, hovori je ze bol obvineny zo zavaznych zlocinov, specializovany trestny sud ho poslal do vazby, voci comu sa odvolal a odvolaci sud este nestihol rozhodnut. Na to vsetko ma pravdaze zakonny narok. Nezachytil som, ze by boli, okrem kriku bez faktov od fasistov, komunistov, mafianov a pod ale nejake naznaky ze toto rozhodnutie je zalozene na vode. Pravdaze, plati prezumpcia neviny. Ale statne pocty/uctenia si (ak sa robi stiahnutie vlajky vo vaznici na "pol zrde" pri smrti kazdeho vazna, nech sa paci) niesu veci ktore su "povinne" a ktore sa maju davat "kamaratom", "kamaratom mafianom". A nakolko jeho aktualny status je taky aky je, minimalne do pravoplatneho uzatvorenia danych trestnych stihani je nevhodne a nechutne tu hovorit o nejakom "ucteni si jeho pamiatky verejnymi statnymi instituciami" typu ministerstvo/urad vlady/hocco okrem ked tak vyssie spomenutej vaznice. Okrem toho, jeho predosla robota, snad bola nezistna a cestna, bola ocenena okrem toho tym, ze je/bol general...


Takze prosim, vysvetlite cloveku, ktory chape tieto rozdiely, zmysel Vasich prispevkov, ked su tak "silno apoliticke, technicke", ako vravim, vo svetle prispevkov a predoslej diskusie na ktoru ste reagovali. Ci ste sa potrebovali len "ozvat" s "drobnymi politickymi" vlozkami?
03.01.2021 - 18:06:03
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up