Ja som B-, cize safe? :D
04.01.2021 - 16:06:09
00
Prepusteny do domacej liečby a návrat na JIS
https://www.gone4.run/2021/01/co-take-umi-covid-cesta-na-jip-zpet.html
04.01.2021 - 16:08:48
21
iron.hide napísal:
toto je dost velky pruser. Som zvedavy kedy sa to dostane do novin.
radsej som to ani necitoval cele (pre pripad ze by si to chcel zmazat)
su firmy,ktore maju ten pocet + ovela vacsi ako my...... aspon vidime,ze tieto testy maju zmysel,a kazdy kto na ne nadava by som ho poslal okamzite na vypomoc do NR nemocnice aj s tym hnupom dr.brokolicom (bukvicak) ... ten je nejako ticho, skurv3nec vyj3bany
04.01.2021 - 16:26:08
00
randy napísal:
Ja som B-, cize safe? :D


safe je 0

https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1988475/Vsetko-o-KRVI--co-ste-nevedeli--Ludia-s-touto-krvnou-skupinou-su-nachylnejsi-na-KORONAVIRUS-
04.01.2021 - 16:31:51
00
Kenai napísal:
Zejdnodusene ich povolili lebo nieco sa zjavne robit musi
.

V Cine nemali vakciny a predsa to zvladli.
Robit sa da aj to, ze miliardari budu mat pokles svojich ziskov.
Psychika im to nedovoli vzdat sa svojho zlateho pramena.
Alebo dikatura, ktoru invalidi introverti nijako nepocitia.
04.01.2021 - 16:37:19
00
randy napísal:
Ja som B-, cize safe? :D


Najhoršia kombinácia je B- s pomalým behaním :D
04.01.2021 - 16:44:10
10
Kenai nebudem komentovať tvoje otázky....v skratke, ak je tá vakcína vykúpenie z tejto sku*venej doby, dám si ju. Pfizer ani BioNTech nie sú murárske partie z Kežmarku, ale špičkové farmaceutické a biotechnológické firmy. Radšej dôverovať im, ako internetovým názorom... Ozaj, pokiaľ viem, vakcínu platí štát, prečo to nevyužiť? Predstav si, že by si mal iba dve možnosti: zacvakať zo svojho vrecka, alebo si nachystať jamu za domom a rovno sa tam hodiť pri prvých príznakoch. Netreba špekulovať.
04.01.2021 - 16:45:59
09
Vieš, keď už "nanášaš otázky", napríklad "Inym slovom vysledkom ockovania je imunita, ci len lahsi priebeh ochorenia ?", tak by si mohol vedieť, že existuje dávka patogénu, ktorú nerozchodí NIKTO, s NIJAKÝM očkovaním, okrem výnimočných talentov. Už som to asi aj tu niekde spomínal, ale bol nejaký hlavný chirurg tuším cisárskej nemeckej armády (ekvivalent amerického Surgeon General, neznamená že je doslova chirurg, ale má na krku zdravotnú službu ako celok) ešte v hĺbke 19. stor. a ten tak "neveril na mikroorganizmy", že vychliapal v prítomnosti svedkov kultúru čerstvo izolovaných Vibrio cholerae, ktorú vydrankal od Roberta Kocha, aniž by ochorel. Presnejšie povedané, aj jeho vraj bolelo brucho, ale to bolo tak všetko. To je ale obdivuhodný prípad výnimočnej odolnosti plus náhody že ju mal zrovna agresívny odporca mikrobiológie. Každý normálny vrátane zaočkovaného a nažratého (bohatí = nehladujúci nezvykli ani v temnom stredoveku choleru dostať, lebo ju ničí kyslé prostredie a dlhší pobyt v žalúdku) by rozhodne MAL po takej dávke problém.
Ako to funguje, je jasné. Ak do organizmu vniká dostatočne veľká armáda, už jej nemáš koho poslať naproti (a nielen to, ale aj pokus o výrobu dostatočnej protiarmády by organizmus poškodil).
Na druhej strane za bežných okolností sa nikto nestretne s takým množstvom.
Takže áno, úlohou očkovania odjakživa bolo ochoreniu buď zabrániť, alebo aspoň významne znížiť počet ťažkých priebehov. Ono je totiž medzi tým kontínuum, nie je to buď/alebo.

Položme si teraz otázku opačne, je nejakou zvláštnou výnimkou, že po prekonaní infekcie trvalá imunita z nejakých príčin nevzniká?
Ani nie. A práve v takých okamihoch ak to niečo rieši, tak to je spravidla zas očkovanie. Dve slová: borelióza (v .at ide do záverečných krokov schválenia), malária. A opäť som to tu už hovoril, problém je ten, že imunitný systém je idiot splácaný sériou náhod. Preto si vyberá, na čo bude reagovať, dosť slepo. Takže si môže zapamätať práve antigény, ktoré sa napríklad evolučne najrýchlejšie menia a pri najbližším nárazom na ten sitý patogén už budú pravdepodobne zmenené. Sú to tí zlí zlí vedci čo si dokonca aj dajú tú robotu zistiť, čo sa mení pokiaľ možno najpomalšie (v tomto prípade na to zas nebolo až toľko času, ale niečo už vieme o ostatných koronavírusoch, takže asi tak). Nebyť celej tejto srandy tak by sa mimochodom v 2020 asi už tá malária očkovala. Čo sú nejaké 2 mega korps ročne.

Alebo toto:
skynet napísal:
bladerunner tak tym farmafirmam snad vyhovuje, ze mozu predavat miliardy vakcin. nie? ci robia to z lasky?

Na tom je bohuzial kus pravdy. Do akej miery im to ale padlo do narucia a do akej miery si tuto prilezitost vytvorili neacham na fantazii kazdeho.


ja by som asi doplnil, že jedna choroba je práve iba, only, len vďaka zlým zlým vakcínam od zlých zlých farmafiriem už definitívne v /dev/null (pravé kiahne), druhá tam smeruje a už by tam asi bola, nebyť "inteligentných" emerických intervencií na druhej strane sveta (bavíme sa o poliomyelitis, ktorej story je mimochodom silne podobná na toto tu - keď epidémia bežala, mal ju asi každý, obrovská väčšina bez väčších príznakov, šíri sa tiež prskaním, no len občas niekoho skripľavila alebo zrakvila - ržízením osudu posledné focusy sú v miestach alebo tesnom susedstve, kde sa v nedávnej minulosti konali nejaké "škrtni druhá svetová vojna a napíš kórejské policajné akcie" manévre, čo o.i. silne podlomilo ochotu miestnych handrárov spolupracovať s kýmkoľvek belším od nich, pričom sa do farby započítava aj farba VŠ diplomu) a ak by si si chcel povzdychnúť, ako to bolo dávno a že odvtedy sa "úmysly" "zlých zlých korporácií" silne modifikovali, tak v zásade už smeruje do /dev/null aj papilomavírus (WHO začína uvažovať o pláne na eradikáciu), čo je úplne recentná záležitosť a to dokonca so silným hnutím odporcov (odporkýň) v rozcicmanom first world (a to ide v zásade o maličkosť, aby ***** nedostávali rakovinu krčka maternice - nuž a keďže mnohé rozcicmané antivaxerské modrokobyly sú zároveň aj *****, viem si škodoradostne predstaviť ich vnútorné pnutia :D). V blízkej dobe to vidím na eradikačný plán pre maláriu, ktorej očkovacia látka to dala cez testovanie už v 2019 len vzhľadom na okolnosti... a to malária je hlavne v kadejakých černoškovoch, ktoré na rozdiel od Európy, severnej Ameriky a podaktorých aziatských otrokární nikoho nezaujímajú a skoro na nič nemajú vplyv, takže nechať zahryznúť do zeme ročne 2 mega hladných krkov so sklonmi ku vzájomnému mačetovaniu by nám mohlo byť +/- jedno, vlastne, ešte by to bolo výhodné, taking into account že na planéte pre 0,5 Gppl je skoro 8 Gppl (gigapípl, miliarda píplov); long story short vakcíny sú bohovský kšeft - podrezávaš si konár pod riťou už ich predajom a najziskovejšie by bolo nedodať očkovanie, ale vyvinúť lacno vyrobiteľný liek, ktorý vo vyfabrikovanej panike budeš draho predávať (blbé je, že na rozdiel od fakticky "stavebnicového systému" väčšiny vakcín by liek reálne potreboval full testing, veľmi optimisticky tak 3 roky, samozrejme pokiaľ by sa nepodarilo prepoužiť niečo už schválené na iné veci, ale tam by sa asi ťažko zdôvodňovala náhle zvýšená cena, hlavne ak ten preparát je masovka, prípadne už roky generikum - cf. ivermectin)
a ešte je tu jedna podstatná vec, výrobca si síce môže za výrobok pýtať, ale niekto mu musí byť ochotný aj zaplatiť
a potom už sú také otázky, napr. máme tu štáty kde je len de facto komerčné poistenie, kde je poisťovňa kotiteľňa zisku a kde ťa ani nepoistia, ak ti niečo je (USA), tí nebudú platiť nič, ak zaplatením toho v konečnom dôsledku neušetria (inak povedané očkovanie sa stáva nezaujímavým, ak nie je lacnejšie ako priemerné náklady na liečbu a kompenzáciu následkov)
takisto máme krajiny s plne socializovaným zdravotníctvom plateným z rozpočtu, tam štát takisto nebude platiť za očkovanie, ak ho bude menej stáť liečba a kompenzácie následkov (vrátane ekonomických)
vždy pri vymýšľaní aké je "liečenie dookola" mega kšeft zabúdate, že existuje aj druhá strana, ktorá nemá záujem platiť bullshit

vo farmaceutickom segmente je dosť problémov aj bez tohoto, napr. kolegovci "od konkurencie" sa pokúšali 30 rokov variť nové antimykotiká, čo je ďalšia kategória liečiv, kde by vám za účinnú novinku vylízali riť, paštétu spomedzi prstov na nohách, med z uší aj bryndzu spoza kožky, ale holt orál furt nemali...

na záver by som asi podotkol, že biologické/farmaceutické/medicínske/whatever poznatky sa fakt neprenášajú pohlavným stykom...


Naposledy upravil tulenik dňa 04.01.2021 - 16:54:34, celkovo upravené 1 krát.

04.01.2021 - 16:51:39
33
Hosť napísal:
V Cine nemali vakciny a predsa to zvladli.
Robit sa da aj to, ze miliardari budu mat pokles svojich ziskov.
Psychika im to nedovoli vzdat sa svojho zlateho pramena.
Alebo dikatura, ktoru invalidi introverti nijako nepocitia.


Nechceš ešte daco odpustit ? :D
04.01.2021 - 16:53:07
00
co som pozeral,ze ta ruska sa mi zda pre cloveka kompatibilnejsia,oslabeny koronavirus z ludskych embrii,na rozdiel od cinskej+oxfordskej astra/zeneca,kde pouzili vektor virusu zo simpanza vs moderna/pfizer-biontech na baze nepreskumanych pioneer mRNA vakcin........
mat tu po ruke SPUTNIK,tak idem osobne do neho

tulenik chces mi povedat,ze v .AT su na konci s vydanim vakciny proti borelioze? :lol: tomu sa mi nechce verit vobec....to by ludia o tom aj nieco vedeli,lebo sa mi od tych stoviek chronicky chorych nedostalo nic do usi
Malaria deaths
In 2019 409 000, In 2018, there were an estimated 405 000 deaths from malaria globally, compared with 416 000 estimated deaths in 2017, and 585 000 in 2010.
04.01.2021 - 16:55:09
01
Tak po 10 dňovej karanténe s 3 nakazenými, keď som sa vôbec nechránil, aby som to nedostal, som bol dnes na PCR a zasa negatívny. Už nechápem tomu, ako vírus funguje. Aši ešte skúsim, či náhodou nemám protilátky v sebe. Ak mal som šťastie. Takže zasa sa idem chrániť maximálne ako sa dá.
04.01.2021 - 17:07:28
02
tak ty žiješ vo svojej bubline boreliózou narušených, kde je to s penetráciou reality asi rovnaké ako v bubline antivaxerských čúz z modrého kona alebo audiofilmi :D
btw tá vakcína (Lymerix, výrobca dnešný GlaxoSmithKline) už schválená bola, len ju pre výšprty emerických antivaxov a tým nízke predaje výrobca (bez inej relevantnej príčiny) stiahol, vo veterinárnej verzii je tiež dostupná 10+ rokov
pred asi 3 rokmi si povedali že škoda vyhodiť robotu a išli s tým za oceán a zároveň niečo skúšajú Valneva a Pfizer (spolu)
04.01.2021 - 17:08:28
00
KINGofFAILS so you failed again, sorry nedalo mi :-). bud rad, ze si " - ".
04.01.2021 - 17:09:45
01
KINGofFAILS napísal:
Už nechápem tomu, ako vírus funguje.

@astro ťa skára, prašivec! :D (nerozumiem TOMU, alebo nechápem TO, nie naopak)
ale k veci: cigánča zežere hovno zo zeme a nič, ty keby si to skúsil, tak budeš týždeň v nemocnici
indivindi odolnosť ako ten prušiacky hlavný cisársky vojenský chirurg :D
canopus to nám tá malária nejako klesla, asi zvýšeným prívodom insekticídov (u nás bola eradikovaná počas stavby širokorozchodky do KE, keď sa celá tá oblasť okolo trate, kde sa endemicky vyskytovala, pravidelne letecky postrekovala, aby to budovatelia neschytali... najbližšie fokusy sú ak si dobre spomínam v delte Dunaja a taking into account aj globálne oteplenie, náš klídek nemusí byť naveky)


Naposledy upravil tulenik dňa 04.01.2021 - 17:13:35, celkovo upravené 1 krát.

04.01.2021 - 17:10:56
00
Jasne, ze som, aj keď som dúfal, že si chorobou "prejdem" s miernymi príznakmi. No nič, idem ďalej užívať vitality complex, dčka + kčka a zelený čaj. Možno je to nejaká "obranná kombinácia" 😁😁
04.01.2021 - 17:12:55
00
cron
keyboard_arrow_up