školy sú zatvorené aj v iných štátoch,ak by tu bol naozaj tvrdý lock v novembri po plošnom testovaní dnes nemáme takéto katastrofálne problémy.sme na špici v úmrtiach celkovo.Táto vláda to posrala ako mohla takže nič iné ako všetko pozatvárať už nezostáva.
07.01.2021 - 12:25:13
10
Pepíci si tvrdo udržiavajú prvenstvo ... 17 668 / deň 🤦‍♂️
07.01.2021 - 12:59:15
00
a ten náš slovenský štbáčik stále nemá pocit že by to mal úplne zatvoriť.Pepíci si mysleli,že s tým zase "vydrbou" no,ale korona vydrbala s nimi.
07.01.2021 - 13:03:35
10
Pozor ak sa nechcete spolunasierat na Matelkovou vladou ani dalej necitajte, z prisevku sa nedozviete nic co inteligentny jedinec uzdavno sam nevie.

triki Presne tak, ja by som z toho vyvodil personalnu zodpovednost voci vlade. Prvu vlnu sme dokazali zlikvidovat boli sme naj v europe vdaka statnej karantene a kontrolam na hraniciach. Zavreli sme vsetko 2 tyzdne pre ostatnymi a bolo to okamzite vidiet. Mali sme to vyhrate a potom prisla nova vlada..... Otvorila hranice, uvolnila opatrenia, nezareagovala ani ked cisla zacali rast, a ked konecne zaregovala, zareagovala uplne chybne. Nie z nevedomosti, lekari, virologovia, mikrobiologovia vsetci upozornovali, ze plosne testovanie Ag testami je zbytosne a nedostatocne... Ale nie Matelko si musi ist svoje, lebo len on to dokaze.... (uz sme tu takeho slovenskeho boha mali). Odbornici stale volaju po tvrdsich opatreniach, ako vlada je ochotna urobit a vysledok je ze dnes uz take opatrenia ako by boli adekvatne asi ani urobit objetivne nevieme. A pritom stacilo tak malo, robit tie posrate Ag testy na hraniciach a ponechat statnu karantenu. Mohli sme sa vsetkym okolitym statom smiet s covidom pod 0,1% Ekonomika mohla prekvitat nic nemuselo byt zavrete utrpel by len turisticky rych ktory je na slovensku aj tak mizeria. Ale nie, zacykleny Matelko opakuje stale svoje o plosnom testovani. Este mu asi nikto nepovedal, ze testovanim sa len problem lokalizuje, ale neodstrani. A tiez, ze zle udaje, su horsie ako ziadne udaje, co je u Ag testov bohuzial fakt. Nezalezi na tom kolko ludi oznacia za pozitivnych a odchytia, ale na tom kolko pozitivnych nenajdu. Jedne by si myslel, ze to po dvoch pokusoch aj Matelko pochopi, ale nie.... Pri jeho sikovnosti mame do roka spat Ficovladu a covidu sa nezbavime. To sa nam uz bude vyskakovat.

Omluvam sa za tento vylev, ale aj ja sa obcas musim vyventilovat.
07.01.2021 - 13:15:21
03
kks a ja ze sa bezcitne riadis datami :-]
07.01.2021 - 13:19:22
03
ale iste,veď výsledkom Ficovej vlády je dnes psychopat matelkot a jeho neschopná vláda plná amatérov.Výsledkom vlády trnavského kripla bude Ficov žehlič Pele.Takže sa tu 30 rokov len točíme stále dokola.
Táto salámová metóda ktorá nás aj tak časom dovedie len k totálnemu locku ktorý sme tu mali mať pred mesiacom najneskôr, a bol by s ďaleko menším počtom obetí.Matovič sa stále len vyhováral prečo sa to nedá len teraz už inú možnosť nemá.len sa môže stať,že to vôbec nezaberie a budeme sa stým trápiť do marca.
07.01.2021 - 13:30:28
00
Nesnazte sa hadzat vinu na vladu. Kedze zlyhala vacsina statov eu nielen Slovensko.
Matovic len odzrkadluje to aka je spolocnost.
V cine pri 90 poz dnes zatvaraju celu provinciu 30mil ludi. Kto z vas ak by bol vo vlade v sept zaviedol tvrdy lock down?

Dovolim si citovat neden komentar zo sme

DOBA SÚCITU

Stratili sme ho ako spoločnosť. Je to vidno najmä vo virtuálnom priestore sociálnych sietí ako sa vyjadrujeme k sebe navzájom, ako nedokážeme prijímať bolesť druhých, ale o to viac ju rozdávame okolo seba. Hľadáme výhovorky a v každom riešení nachádzame problém. Sebectvom máme zastretý zrak a konzum nás urobil hluchými k prosbám slabých a biednych.
Nevieme odpúšťať druhým a ani sebe. Nerešpektujeme autority a preto aj nerešpektujeme opatrenia. Nemáme mieru v kritike, ktorá je potrebná, ale nesmie pôsobiť ako soľ sypaná do rany.
Čudujeme sa potom, že ak sa potrebujeme zomknúť, nemá tomu kto veliť. Ak chceme prežiť, musíme sa naučiť poslúchať i počúvať sa navzájom, prestať hľadať cestičky ako čokoľvek obísť, ale najmä opäť nájsť súcit k životu.
Lebo ak v nás opäť bude súcit k druhým, tak budeme brať dodržiavanie pravidiel ako prirodzenú súčasť života, ako prejav našej ľudskej prirodzenosti založenej na pochopení spoločných potrieb, kde cítime k sebe navzájom zodpovednosť.
07.01.2021 - 13:47:24
03
okej, matovic mi leze na nervy strasnym sposobom, bohuzial uvedomuje si ze v tmoot bananistane moze zvitazit len populista. Na druhej strane, infomracie su dostupne, ludia vedia co maju robit ak necchu dostat koronu. Napriek tomu to velka cast zlahcuje, neriesi, ignoruje, stretava sa atd. Keby aj neboj lockdown a ludia by sedeli doma a chodili max do prace, nemame tu taku situaciu.. Mam par znamych prave z NR a sami sa rozculuju aki su tam ludia j3bnuti, chori na covid s lahkymi priznakmi behaju po sidlisku, ti co nie su chori si stale myslia ze je to chripocka, ze nas klamu media, ze je to nafuknute atd atd.. A potom je tam par ludi, ktorym zomreli starsi pribuzni a ti uz vedia o co ide ale stale je ich mensina... Toto je uplne kocurkovo, staci otvorit FB a cloveku sa zastavuje mysel. Ludia zblbnuti neoverenymi informaciami.. A je ich strasne vela.. :(
07.01.2021 - 13:55:27
17
prečo vo Fínsku rešpektujú autority?Pretože ich politici sú naozaj autoritami.Stačí si pozrieť aktuálne fínske čísla. 331 pozitív ,celkovo 576 úmrtí od marca.
Kto je u nás autorita?nikto.matelkot kryje veksláka lebo ho drží za gule a toleruje u jeho ministra papalášstvo, ktorý nakazil polovicu vlády a odpovedá štýlom ako sme boli zvyknutí u Fica a spol.V normálnej krajine by sám odstúpil.
Len u nás matelkot odpovedá novinárom,že veď pýtajte sa vy prečo sa mám ja pýtať....je to normálne?
07.01.2021 - 14:00:40
01
Prestanme uz konecne svoje vlastne zlyhania zvalovat na politikov. Lud je slusne povedane neinteligentny, politici su presne taki, akych si volime. Mne je nejaky IM hlboko ukradnuty, jeho fb zvasty necitam a riadim sa zakonmi a rozumom, nie laskou a nenavistou k nejakym politikom. Tak uz si konecne chodte o politike mrncat do politickeho chlieva a nesvinte to tu, tu sme pri korone.
07.01.2021 - 14:30:59
027
je úžasné vidieť ako furt niekto iný môže za to, že sme telce. A ešte úžasnejšie je, že tvrdia to tí, čo si myslia, že telce nie sú ... a robí to s nich tie najväčšie telce
07.01.2021 - 14:52:14
016
len tak pre info - jedna moja znama pracujuca s detmi bola akurat na ockovani. Uviedla ze ma astmu, nepreverovali to, no hned jej pichli hydrokortizon. Pockala 15 minut, pichli jej vakcinu, nasledne cakala znovu 15 minut.
- zaujimalo by ma, ci pichnu hydrokortizon, aj keby uviedla, ze ma len alergiu

-este dalsia otazka - moja sestra ma astmu, takze je teoreticky v tej druhej ockovacej skupine? Odkedy sa da prihlasovat na ockovanie, ked je niekto v tejto 2.skupine?
--edit: ok, toto maju uvedene na https://korona.gov.sk/vakcinacia/ ze 2.vlna ockovania zacina v januari 2021


Naposledy upravil iron.hide dňa 07.01.2021 - 15:36:59, celkovo upravené 2 krát.

07.01.2021 - 15:14:42
00
Štatistiky z databezpatosu.sk k 5.1.

Prílohy:

DR-05-JAN-2021.pdf [325.16 KiB]

07.01.2021 - 15:26:08
00
lapaloma napísal:
..., čo si myslia, že telce nie sú ... a robí to s nich tie najväčšie telce


Po pár pomerne ostrých debatách aj v blízkom okolí by som si túto časť dovolil upraviť na vedia, že nie sú teľce, lebo používajú zdravý rozum!!! - jediná nevýhoda ale je, že ich závery najčastejšie pôsobia akoby boli zdraví, teda až na tú hlavu :-(
07.01.2021 - 15:33:29
00
double napísal:

V cine pri 90 poz dnes zatvaraju celu provinciu 30mil ludi. Kto z vas ak by bol vo vlade v sept zaviedol tvrdy lock down?

Ja by som nezrusil statnu karantenu, ziadnych cudzincov sem nevpustil, zakazal vycestovat na dovolenky a mohli by sme tu chodit bez rusok celkom normalne.
07.01.2021 - 16:43:47
00
keyboard_arrow_up