Mas to ako SD?
11.01.2021 - 17:21:22
00
Áno, lebo keď budeš používať časovač, tak to nebudeš mať nikdy presne, tam záleží aj na tom, koľko kávy máš v zásobníku. ;)
11.01.2021 - 17:26:01
00
warloo93 napísal:
Takže tuning ma význam len ked tam dám original mk kamene.
Tak už radšej kupim aftermarket rossi kamene a našporím na lepší mlynček, do ktorého časom možem dat ssp :)

Hádanka na večer
Čo to bude? :)
Príloha:
Screenshot_2021-01-10-22-23-50-503_com.facebook.orca.jpg


To je tvoj dizajn ci si nasiel niekde? Nad podobnym vylepsenim rozmyslam pre moje ECM
11.01.2021 - 17:28:53
00
luper napísal:
Áno, lebo keď budeš používať časovač, tak to nebudeš mať nikdy presne, tam záleží aj na tom, koľko kávy máš v zásobníku. ;)

Hej, to uz som pochopil ze na to vplyva uplne vsetko a fungovalo by to asi len keby som mal full zasobnik stale. Ale ste tu pisali ze na SD ten mlyn nie je velmi dobry. Nejaky slaby motor ci co a retencia atd
11.01.2021 - 17:31:55
00
a preco bol Rancilio mlyn zly?
11.01.2021 - 17:32:25
00
To mas ako pytat sa preco je fabia zle auto. 🙂
11.01.2021 - 17:33:47
00
scarinko napísal:
Hej, to uz som pochopil ze na to vplyva uplne vsetko a fungovalo by to asi len keby som mal full zasobnik stale. Ale ste tu pisali ze na SD ten mlyn nie je velmi dobry. Nejaky slaby motor ci co a retencia atd

To si kde zobral, že slabý motor :D veď nasyp a uvidíš. ;)


Naposledy upravil luper dňa 11.01.2021 - 17:36:54, celkovo upravené 1 krát.

11.01.2021 - 17:34:56
00
No viedol tu taku debatu davnejsie Roman a Peto

https://www.mtbiker.sk/forum/post1435264.html#p1435264
11.01.2021 - 17:35:42
00
scarinko Možno keď máš nový alebo vyčistený mlyn, tak na prvý krát, keď tam dáš napr. 15g, tak Ti vylezie trocha menej, ale potom čo tam nasypeš to aj vylezie, u tvojho možno hore dole nejaká desatina. To Ti povie Roman, ten má J-čko. ;)

Prílohy:

9178F4E9-BAD1-433B-A5C3-C62BDFA5C7EA.jpeg
9178F4E9-BAD1-433B-A5C3-C62BDFA5C7EA.jpeg 844.63 KiB thumb_up0thumb_down

C9B33CC3-F3B0-4D78-A507-8059FEFAEA75.jpeg
C9B33CC3-F3B0-4D78-A507-8059FEFAEA75.jpeg 805.74 KiB thumb_up0thumb_down

11.01.2021 - 17:43:10
01
scarinko napísal:
No viedol tu taku debatu davnejsie Roman a Peto

https://www.mtbiker.sk/forum/post1435264.html#p1435264

To pisal Roman, ze sa nehodi, nie ja ... ;)
11.01.2021 - 19:45:01
00
scarinko napísal:
To som si aj ja myslel a vypocital ale nevyslo 😁
Podla kalkulacky to tak malo byt a napadalo menej. Potom som pridal a bum zas vela. Toto kym clovek nastavi tak minie mrte kavy.

Blbost, vid dalej.

scarinko napísal:
Hej, to uz som pochopil ze na to vplyva uplne vsetko a fungovalo by to asi len keby som mal full zasobnik stale...

Logicky, ze iste "stabilnejsie" podmienky musia byt. Ani by mi nenapadlo, ze to mozes skusat obrazne povedane raz s prazdnym a raz s plnym zasobnikom, alebo este aj nieco uprostred. A potom tvrdit, ze to vypoctom nevychadza. Vyrobcovia obvykle predpisuju iste minimalne mnozstvo kavy v nasypke, min. 1/3 (ak si dobre pamatam). Je to z dovodu isteho "konstantneho" prisunu (tlaku) zrna do kamenov. Mne hovori technicka logika, ze kavy by malo byt minimalne po deflektor v nasypke (ak je nasypka tak konstruovana, vid obr.) - deflektor zadrzi tlak kavy nad nim a stabilizuje ho, ked je nasypka plna, aby sa velmi nemenil. Ina moznost je pouzivat mensie mnozstvo kavy a zavazie nad nim (napr. ako som to mal spravene) - hmotnost zavazia stabilizuje tlak bez ohladu na mnozstvo kavy pod nim (hmotnost zavazia >> hmotnost kavy). Ak v nasypke deflektor nie je a nechces nasypat vela kavy, napada mi (ale neskusal som) polozit na kavu napr. mikrotenovy sacok naplneny ryzou alebo starou kavou) a ten pouzivat ako zavazie. Samozrejme hmotnost zavazia (nasypanej ryze/kavy v sacku) musi byt ovela vacsia, ako kavy pod nim, aby to stabilizovalo pritlak. Dalsou moznostou je skusit single dosing, ako radi Ludo (Luper).
Tak, a mozes si vybrat.

Btw, mozem len potvrdit (a zrejme nie som sam), ze ak je kavy v nasypke dost (resp. je zabezpeceny konst. pritlak inak), a teda mletie podla casu funguje OK, prinasa to vysoky komfort prace s takym mlyncom a rychle zomletie ...
Ak by som mal porovnat mletie na E65S podla timera s kavou v malej nasypke so zavazim a SD na Logome, tak to prve bolo komfortnejsie (o dost) a rychlejsie (ovela).

Prílohy:

mahlkonig-e65s-short-hopper.jpg
mahlkonig-e65s-short-hopper.jpg 94.98 KiB thumb_up0thumb_down

11.01.2021 - 20:03:18
01
Hento tam nemam ale ma to taky vytahovaci plast ktory zvacsuje a zmensuje "prietok" kavy ku kamenom. Samozrejme som tam mal asi pol tej nadoby kavy kedze mi ju pribalil majitel ku mlynceku.
11.01.2021 - 20:13:18
00
scarinko napísal:
Hento tam nemam ale ma to taky vytahovaci plast ktory zvacsuje a zmensuje "prietok" kavy ku kamenom. Samozrejme som tam mal asi pol tej nadoby kavy kedze mi ju pribalil majitel ku mlynceku.

Kua scarinko to nemyslíš vážne :rofl: ten vyťahovacích plast nie je na reguláciu prietoku, ale na uzatvorenie zásobníka, keď potrebuješ napr. vyčistiť mlynec, vymeniť zrno .... :headbang:
11.01.2021 - 20:27:24
00
scarinko napísal:
Hento tam nemam ale ma to taky vytahovaci plast ktory zvacsuje a zmensuje "prietok" kavy ku kamenom...

:o |( :headbang:
11.01.2021 - 20:34:12
00
Ok uz som zistil kde je chyba. Ja som nepouzil hrubu silu a ta vec sa mi nezasunula uplne co som povazoval za regulator prietoku kedze tam bola diera stale. Ale ano na zaciatku som si aj ja logicky myslel ze je to priehrada aby som mohol dat prec nasypnik.

Kluuud hosi, nie kazdy je tak genialny ako vy 😉
11.01.2021 - 20:34:42
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up