Prezili sme volakedy zmenu loga co takto teraz zmenit aj farbu? Ta oranzova je fakt zlo..
17.01.2021 - 12:45:24
00
Ked kliknem na zvoncek notifikacii a kliknem na niektoru,pri stlaceni "spät" ma vrati na hlavnu stranku a nie na notifikacie.Preco?
17.01.2021 - 12:47:55
00
Oranžová je pre MTBiker dobrá, prečo to meniť? Ak zmena, tak možno niečo tmavší odtieň ktorý by bol vypraný v Perwolle a nie vyblednutý po obyčajnom prášku :)
17.01.2021 - 12:50:44
01
Mtbiker som bral ako etalon dizajnu webu v sk domene. Tento posun mi zneprehladnil uvodnu stranku.
Necham si par dni na zhodnotenie. Uvodny pocit nie je dobry.

Mozeme vediet dovod zmeny dizajnu?
17.01.2021 - 13:00:11
06
Nahrávanie výjazdov a ďalších aktivít je s prepáčením rozmrdané až beda. Končím s tým...
17.01.2021 - 13:23:00
02
Peknu nedelu vospolok. Skusim reagovat na veci, na ktore sa reagovat da.

- Potreba noveho designu vznika vzdy s potrebou 'omladenia' vzhladu webu, zjednodusenia veci (pre userov, ktori ho nepoznaju naspamat) a zmien v tom ako (na akych zariadeniach) sa web pouziva. Z ne-mobilneho zariadenia sem chodi len tretina uzivatelov a na forum chodi len 17% uzivatelov (aj ked v absolutnych cislach si navstevnost drzi). Design sa pripravoval mesiace a pustili sme von prvu varku zmien. Spatna vazba je cenna, hlavne ta, ktora je konstruktivna. Pokracovat sa bude aj s dalsimi sekciami, najma magazinom a shopom. Chystane su aj zmeny vo fore.

Osobne ma tesi oznacenie etalon designu, ale stary design bol robeny na kolene programatormi bez zapojenia dizajnera, nebol optimalizovany pre mobily a bol uz okukany. Bol funkcny a o to sa snazime aj pri tomto vzhlade, ale s vacsim dorazom na mobilne zariadenia a UX pre novych uzivatelov webu (tzn. nie len fora).

- Z hladiska jadra fora zatial nedoslo k ziadnym zmenam. Ako pise randy, vo fore sa zmenil header a footer, odstranilo sa pozadie po bokoch stranky a zmenili farby tlacitok, inak je vsak vsetko rovnake. Na mobile je jedina zmena, ktoru si realne pri citani fora mozete vsimnut, biela lista hlavneho menu. Pozadie textu je uplne rovnake, nemoze teda "vypalovat sietnicu" viac ako doteraz.
- Stranka sa zda belsia vdaka tomu, ze tu nie je fotografia na pozadi. Ako pisal milos21, dajte tomu chvilu cas, je to nezvyk, na ktory si velmi rychlo zvyknete, kedze biele pozadie pouziva vacsina webov.
- Dark mode pre citanie fora je nieco co je v zozname veci na dorobenie. Bude to na individualnom nastaveni pre forum, uvidime, kolko ludi si to realne prepne. Odporucam https://www.nngroup.com/articles/dark-mode/ pre detailnejsi vyskum ohladom vyhod/nevyhod dark mode. Kazdopadne vplyv pozadia na baterku je minimalny - na LCD displayoch je biela menej energeticky narocna ako cierna a na OLED displayoch (mobily, tablety) rozhoduje primarne jas - a jas displeja staci nizsi na bielom pozadi ako na ciernom. Takze ak chcete ulavit ociam a baterke, biele pozadie s nizsim jasom je optimalne.

- sekcia Bikeri zmizla, nahradila ju sekcia Komunita, ktora bude zoskupovat aktivitu v komunite a komunitne funkcie webu. Vyhladavanie bikerov funguje dalej, ale to detailnejsie vyhladavanie je kvoli zlepseniu ochrany sukromia prec.
- niektore komunitne veci ako nove fotky, najblizsie akcie sa vratia aj na hlavny homepage.

- notifikacie na mobile - vyriesime aby sa po vrateni spat zobrazili neprecitane notifikacie.

- pocet ks v kosiku vs. pocet produktov v kosiku je na diskusiu, upravime to na pocet produktov, ale nepanuje zhoda ani v time, ktore je lepsie.
- hlavna lista je na vrchu stranky na kazdej stranke co poznam. Uvedomte si, ze my nerobime dizajn, ktory je originalny a odlisny, ale praveze familiarny, aby ho vedeli pouzivat aj vasi otcovia a mamy hned ako na stranku pridu.
- filtrovanie v shope je dobra pripomienka a budeme to riesit aby to vyhovovalo pre vsetky situacie (bolo to riesene viackrat v minulosti, kedy nevyhovovalo ze sa zoznam produktov nezmenil po kazdom kliknuti)

- co sa tyka vyjazdov - rozumiem nostalgii za TRM, ale autor TRM sa kodu uz dlhe roky nevenuje a pouzivanost jeho detailnych funkcii je nizka. Nie je nasou ambiciou robit lepsi treningovy manazer ako ma Garmin alebo Strava, ten vlak nam uz davno utiekol. Co chceme je zdielanie vyjazdov v ramci komunity - jednak pre porovnanie v ramci komunity, inpiraciu pre vyjazdy a ako datovy podklad pre planovac tras, ktory pripravujeme.

- oranzova je nasa farba uz takmer 20 rokov (2001 bol spusteny prvy cierno-sedo-oranzovy vzhlad), takze ak ste si ju vsimli az teraz, cudujem sa :)

fokel to sa nam bude tazko debugovat, ale ak chces, posli nam na web@mtbiker.sk screenshot / screencast toho problemu. Asi si (zatial) jediny s takymto problemom.

kava ak by si chcel trocha upresnit co tym myslis, mozeme sa na to pozriet a opravit. Pridavanie aktivit by malo byt znacne jednoduchsie ako doteraz a rovnako aj synchro so Stravou.
17.01.2021 - 13:31:50
47
Tie top fotky za den, ktore boli v predoslom dizajne na hlavnej stranke, boli fajn, to by ste prosim mohli vratit. Ak totiz mozem napisat za seba, tak do ziadnych foto vlakien nechodim, a tak ta sekcia bola jedina kde som kukal nove pekne fotky.
17.01.2021 - 13:51:56
05
cervo Tak uz tie vlezle postranne reklamy pomizly - konecne mozem vypnut adblock :)
17.01.2021 - 13:55:58
00
cervo vadí mi že tam musím liezť cez extra klik KOMUNITA, čo je ale vec na ktorú sa dá zvyknúť. Čo mi vadí viac, že ste všetky aktivity mimo bicykel a beh hodili do jedného DOPLNKOVÁ AKTIVITA. Robím veľa týchto aktivít, od lyžovania, cez tenis, severskú chôdzu až po horskú turistiku a páčilo sa mi že vy ste to tu takto podelené mali. Bolo dobre v osobnej štatistike vidieť čomu som venoval aký čas. Teraz uvidím leda to, že doplnkovým aktivitám som venoval X hodín a to je asi tak všetko. Nie je to nič navyše a pretože aktivity už mám na Garmine i Strave, vlastne nemám potrebu ich pchať aj tu, ak z toho nemám nejaký mini úžitok aspoň. Rozumiem ale, že ak to ľudia nevyužívali, že to išlo preč.


Naposledy upravil kava dňa 17.01.2021 - 14:01:30, celkovo upravené 1 krát.

17.01.2021 - 13:59:44
00
Trosku sytejsia oranžová by bola top
17.01.2021 - 14:00:38
01
kava osobne statistiky vyjazdov najdes v svojom profile - https://www.mtbiker.sk/bikeri/kava/statistiky. Tam si myslim, ze sa nic nemenilo a aktivity su stale rozdelene.
17.01.2021 - 14:03:20
00
Hej. Mtbiker podporujem tak, ze primarne tu nakupujem. A za to mam site s dobrou komunitou.

Ale ine som chcel - Prosim, nechajte dizajn fora ako je!
Ta postupna evolucia celeho mtbikeru ho celkom vyladila - a to ho pouzivam primarne na mobile.
17.01.2021 - 14:04:29
00
cervo napísal:
stary design bol robeny na kolene programatormi bez zapojenia dizajnera

tak potom vsjo jasno, dizajnéri sú zlo :P

ale nie, na mobile je to vcelku ok a keď sa to ešte doladí, tak verím, že to bude dobré všade...
17.01.2021 - 14:06:40
00
cervo hej, ale dnes pri vkladaní novej aktivity už nemám na výber Severská chôdza, ani turistika, ani tenis, ani alpské lyžovanie, nič z toho. A tým pádom to budem mať všetko zlúčené ako doplnková aktivita a to mne je naprd taká info, mne sa práve páčilo že som videl že za rok som odohral 50 hodín tenisu, 100 hodín som strávil na turistike a 10 hodín na lyžiach.
Príloha:
doplnkovaaktivita.png
doplnkovaaktivita.png 31.87 KiB thumb_up0thumb_down

17.01.2021 - 14:07:51
00
som za stary dizajn, hoci viem, ze sa nevrati.. bol prehladnejsi a lepsi.. v novom dizajme mi chyba tlacitko "fotky". tak isto ked clovek klikol na bazar videl toho ovela viac ako par inzeratov pod sebou. tak ale s tym bazarom je to asi ciel a podporit viac eshop comu rozumiem. este mi napadlo, nedalo by sa spravit prepinanie medzi novym a starym dizajnom? dakujem


Naposledy upravil myabarth dňa 17.01.2021 - 14:17:02, celkovo upravené 1 krát.

17.01.2021 - 14:13:41
05
keyboard_arrow_up