Dokončil som tvoju recnicku otazku co sa stane ked prestanes pouzivat rozum.
Chaby pokus o vtip 😁
Aby som nebol uplne mimo tak ma celkom zaujali tie dlhe shoty.
Na biance obcas spravim 60s+ shot ale tam zacinam so skoro minimalnym prietokom a prve kvapky v salke su az okolo 30-40s.
Neviem si uplne predstavit taky dlhy shot na klasickej masine. Odhadujem, ze bez dobrej preinfuzie bude velky problem s kanalikmi.
Ok, OK.
Ked PI trva napr. 21s alebo aj viac (po prve kvapky), tak je celkom zrejme ze do 30s celkoveho intervalu sa s extrakciou nemoze dat zmestit a vychadzaju dlhe casy aj pri "standardnej" extrakcii PI + 30s. Dlhu PI pouzivaju casto na Slayeroch, aj potom nazyvaju extrakciu podla toho "Slayer shots", teda s velmi dlhou PI.
Ak sa niekedy nepodari na prvykrat naladit mletie a extrakcia je dlha, tak ju nezastavim (lebo pan Lenin povedali) a ani kavu nevylejem (lebo XY povedali), ale naopak, dokoncim a ochutnam. Tak vznika cielene ci necielene experimentovanie. (To som
scarinkovi opakovane pisal, staci citat s porozumenim). No a potom, ked je mletie +/- doladene povedzme na PI + 30, mozno porovnat chute medzi tymi odlisnymi pripravami a vybrat si, ktoru pripravu budeme dalej z danej konkretnej kavy robit, pripadne skusit nieco medzi.