Ved ich ani nezapol. Jedine, co porovnaval, ci skor popisoval, boli low-uniformity kamene v Kafateku a high-uniformity v Ultra, no a este ze Ultra je tichsi. Cize znova sa len potvrdzuje, ze "chut" mlynca urcuju len kamene v nom pouzite (ktore su casto vymenitelne za ine). Zo zaujimavosti tiez este povedal, ze nevidi cititelny rozdiel medzi 400 rpm a 1500rpm a ze najlepsie kamene su povodne Mahlkonig, ktore cely cas drzal v ruke. No, snad som dobre porozumel ...
Ostava len dufat, ze raz aj Mahlkonig spravi SD mlynec na svojej standardnej urovni (teda top) a za MK cenu (teda cenovo este dostupny).
22.01.2021 - 00:04:11
00
Rozdiel v otáčkach na vyslednej extrakcii je veľmi velky ... preto oceňujem toto jeho video ako “ dostatocne “ teda 4kou . Prečo môžu otáčky meniť extrakciu 🧐? Na druhej strane , čo povedal s low uniformity kameňmi na výslednú extrakciu sa stotožňujem .
22.01.2021 - 00:18:33
00
Este kratko k scarinkovej teme:
To co on hlada ale podla mna nie je distribution tool (aj ked to tak kopec firiem nazyva) ale leveling tool pretoze to kavu zarovna (aj ked v malej hornej vrstve moze sposobit nejaku distribuciu) skutocna distribucia - teda rovnomerne rozmiestnenie kavy v baskete sa deje mlynom (ak je spickovy) alebo nejakym inym sposobom premiesanim v baskete teda casto prave tymi metlickami.
Ak to len zarovnas tymi nozmi tak to nebude stacit musis najprv aj tak pouzit metlicky a potom zarovnat (ked uz potrebujes) ale ako som pisal staci si naucit spravne tampovanie do roviny a potom nepozrebujes leveling tool. (Tot moj nazor)
22.01.2021 - 09:32:19
01
nedavno som videl aj taky tool,
https://www.baristaspace.com/products/58mm-adjustable-coffee-espresso-tamper

resp cela vybava
https://www.baristaspace.com/products/58mm-adjustable-coffee-tamper

cdn.shopify.com
22.01.2021 - 09:36:43
00
Roman ja si myslim ze vplyv otacok (aj ked urcite zalezi od dizajnu celeho mlynu ako takeho, kde by to malo byt zohladnene) je na velkost castic. Pretoze aj ked mas nastaveny jeden rozostup medzi kamenmi urcite sa budu vyskytovat ine castice ked pojdes 400rpm a ked pojdes 1000rpm aj ked vacsina z nich bude mat danu velkost nastavenim rozostupu kamenov tak ten zbytok bude variabilny od otacok.
a to uz je potom logicke ze ovplyvnuje extrakciu-aspon tak to chapem ja.
22.01.2021 - 09:38:54
00
A niečo takéto jednoduché na leveling? Alebo je to nezmysel?

thumb_up0thumb_down
22.01.2021 - 09:44:11
01
Mám aj ja otázočku na vás , ja mám distribútor Motta 58mm , bude nejaká extra veľká zmena ak ho vymením za 58,5 ? alebo je to zbytočne.
A ešte ako často robíte backflush (s práškom) ?
22.01.2021 - 10:00:56
00
scarinko keď už máš kávičku pekne vymetličkovanú a zarovnanú, nezabudni na kvalitný a konzistentný tamping (utláčanie kávy pod odporučaným tlakom a v rovine), samozrejme v rámci finančných možností (na priložených fotografiách). ;) A keď ani to nepomôže, tak už stačí len dokúpiť DC Mina a máš po starostiach. Čo Ti však nemôžem zaručiť je to, či Ti tá zmena chuti a konzistencia extrakcie bude stáť za tie prašule. :)

Prílohy:

483F00B9-E70A-4838-B442-E684AD40DB93.jpeg
483F00B9-E70A-4838-B442-E684AD40DB93.jpeg 15.46 KiB thumb_up0thumb_down

A73A1BCA-D395-40E3-8227-903E42B5D099.png
A73A1BCA-D395-40E3-8227-903E42B5D099.png 127.49 KiB thumb_up0thumb_down

75A45653-240C-446A-BCE7-928373B435B8.png
75A45653-240C-446A-BCE7-928373B435B8.png 83.56 KiB thumb_up0thumb_down

7D8A2747-3395-4366-B7BD-99D8105166B5.png
7D8A2747-3395-4366-B7BD-99D8105166B5.png 1.08 MiB thumb_up0thumb_down

22.01.2021 - 10:21:49
10
Vsetky obrazky su pekne, ale urcite najkrajsi je ten posledny.
22.01.2021 - 10:37:59
01
Takto, rano som robil kavicku.
Zjemnil som na 3,5 stupna, dal 18,6g
Premiesal, zarovnal, zatampoval do roviny a...vysledok katastrofa 😁
Bystry zrak si vsimne aj kvapky okolo paky a to mam tesnenie ciste a paku na doraz. Asi treba vymenit. Robi to pri naked pake bezzera, pri stock rancillio nie, tu ani nezatiahnem tak daleko ako bezzeru.

Prílohy:

IMG_20210122_102011.jpg
IMG_20210122_102011.jpg 546.94 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20210122_102109.jpg
IMG_20210122_102109.jpg 492.5 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20210122_102137.jpg
IMG_20210122_102137.jpg 614.75 KiB thumb_up0thumb_down

ezgif.com-gif-maker (4).gif
ezgif.com-gif-maker (4).gif 9.83 MiB thumb_up0thumb_down

22.01.2021 - 12:33:41
00
Ak kamera neklame, a myslim ze nie, tak vidim chybu. Kava nie je utampovana do roviny, ale sikmo, puk protilahly ku rucke paky je nizsi, ako pri rucke (tam je to vyssie). Potvrdzuje to aj extrakcia, ze strieka samostatny pramienok prave v mieste dalej od rucky.

Ja som tiez nafotil dnes rano, ako zarovnavam vrch pred tampovanim, utampovanie, vysledok, cisty cas extrakcie (treba pripocitat cca. 2s kym sa spustil casovac) a celkovy cas extrakcie vratane preinfuzie.

Prílohy:

DSC_1939.JPG
DSC_1939.JPG 412.16 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_1940.JPG
DSC_1940.JPG 352.6 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_1941.JPG
DSC_1941.JPG 248.88 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_1942.JPG
DSC_1942.JPG 172.56 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil peterg dňa 22.01.2021 - 13:23:54, celkovo upravené 1 krát.

22.01.2021 - 13:22:31
00
Nemal by, davam na to pozor, neviem ako to zmerat resp odfotit lepsie jedine
22.01.2021 - 13:23:50
00
K pake, rozni vyrobcovia robia nabehovy uhol na kridelkach paky rozne (podobne tak aj na hlave), takze sa potom aj trochu rozne dotahuju. U DC som musel na originalnej pake trochu kridelka dobrusit, aby som ju vedel dobre (aby netiekla) a lahko/lahsie utahovat, ako bola povodne.
22.01.2021 - 13:28:18
00
aj tak by sa asi patrilo vymenit po 3 rokoch + maju take vlozky aby tesnenie slo nizsie
22.01.2021 - 13:46:26
00
Pridám aj ja niečo,
Costa Rica 18g

Prílohy:

IMG_20210122_143202.jpg
IMG_20210122_143202.jpg 581.58 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20210122_143250.jpg
IMG_20210122_143250.jpg 502.63 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20210122_143551.jpg
IMG_20210122_143551.jpg 699.38 KiB thumb_up4thumb_down

IMG_20210122_143628.jpg
IMG_20210122_143628.jpg 845.25 KiB thumb_up0thumb_down

22.01.2021 - 14:43:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up