klasicky styl komunikacie letiska, resp. hovorkyne Sevcikovej. idu si svoje
25.01.2021 - 01:05:12
01
Okolo Danubiany si to veľmi nepamätám. Žiaľ celé to ukazuje na nekompetentnosť istej časti ľudí, ktorá si rozhoduje a nemyslí na detaily. Samozrejme na to vplýva aj tvrdá loby z rôznych organizácií ako Cyklokoalícia a aj verejnosti, aby mali cyklotrasy. Áno, dá sa to pochopiť. Čo ale musia pochopiť aj samotný cyklisti a organizácie, veľa cyklotrás nebolo pôvodne navrhnutých ako cyklotrasa a slúži za iným účelom, zväčša účelové či obslužné cesty. Na jednej strane, môžme frflať, že v Rakúsku to ide a na Slovensku nie (susedova tráva je vždy zelenšia), ale oni sú v inej situácii ako my. V niečom sú pred nami, v niečom za nami.
Teraz odbočím trocha od témy, ale toto presne vystihuje mentalitu veľkej časti slovákov, snáď sa nikto neurazí. Spolužiak z výšky pochádzal z nemenovanej obce XY. Okolo obce vedie železničná trať a tú križuje cesta z obce do ďalšej obce. Na železničnom priecestí je svetelná signalizácia, závory, vlak má kvôli priecestiu zníženú rýchlosť na 30km/h (lokálny vlak, jazdí tade raz za hodinu), viditeľnosť na každú stranu tak 1-2km a vlak vydáva výstražné znamenie, keď sa blíži k priecestiu, tak isto aj svetelná signalizácia. Napriek tomu tam za 10 rokov mali 8 dopravných nehôd vlak-auto. 8 rokov tam majú kamery a za tých 8 rokov tam bolo 6 nehôd. Čo majú spoločné? Jazda na červenú, obchádzanie závor a podobne. Obyvatelia obce a priľahlých obcí tvrdia, že to je nebezpečné priecestie a chcú, aby železnice vybudovali podchod. Železnice odmietajú, lebo oni všetko riadne zabezpečili, dokonca mali ľudí, či to rátali, tak v priemere za deň tam na červenú prejdú 3-4 autá a 30+ chodcov, či cyklistov. Dôvod sú peniaze, stojí to cca 500 000€. Na jednom rokovaní teda železnice povedali, OK, bude podchod, ale za symbolické 1€ ho prevezme obec do svojej správy, keďže je to cesta v intraviláne. Obec sa začala cukať, že nič také, lebo údržba je dosť nákladná a obec je dosť malá a nemajú na to peniaze. Samozrejme občania kydajú na železnice a obec, že im neleží na srdci ich bezpečnosť. Keď tam občas stoja policajti a pokutujú ľudí, čo tade idú na červenú, je zlé na policajtov, že nemajú čo iné na robote, však vidno, že vlak je ďaleko. Ako to teda riešiť?
25.01.2021 - 01:26:52
05
Celkom by ma zaujimalo akymi autami jazdia zamestnanci letiska po tej panelke. Ked je zatopena, min pre osobne auta musi byt neprejazdna.
25.01.2021 - 06:54:36
00
Pochybujem, ze chodia, maju inu cestu. Len to nechcu riesit a vyvinuju sa. Vsetko je podla zakona a teda dobre.
Na Slovensku su ludia pre zakony, nie zakony pre ludi :lol: .. a niekedy slovami klasika ""Nejdřív si otevřel hospodu u silnice na Písek. Ale chodili mu tam lidi. Pak si najal hostinec na náměstí v Opočně a zas mu tam chodili." Je tam cesta, ktora nie je uzavreta a chodia tade cyklisti. No skandal, neuveritelne. Slovenske riesenie je ale oplotit tu cestu, aby uz dali pokoj :lol:
25.01.2021 - 08:13:56
04
Pozvat tak ministra dopravy (Dolezal) na cyklovyletik po okoli BA. Ako propagaciu cyklo dopravy, zdraveho pohybu, atd... Pekne na cistom bicykli, v novom cyklooblecku, aj s mediami kludne...
A povodit ho okolo letiska hore dole po tomto blatovisku...
:-D
25.01.2021 - 08:28:37
00
Jano1987 napísal:
Ako nechápem už ľudí. Bolo to tam minimálne 6x vysvetlené, že cyklista tam nemá čo robiť, sú tam aj zákazové značky (sám som tam bol nedávno prvý raz a ďalej som nešiel) a ľudia to vytrvalo ignorujú a idú si idú stále svoje.


Ak toto teda Jano1987 myslis vazne...

Ty si tam bol minule prvy krat, no ja tade chodim desiatky rokov. Je to totiz najrychlejsia a najbezpecnejsia (prakticky bez aut) spojnica Pod. Biskupice/Vrakuna a Ivanka pri Dunaji.
25.01.2021 - 08:36:42
00
mlaco ešte raz zopakujem, keďže ste to evidentne nepochopil. Je to obslužná cesta pre letisko a je tam zákaz vjazdu aj pre cyklistov. Teda ako cyklista tam nemáte čo robiť. Nič komplikované. Ak nerozumiete dopravným značkám, odporúčam doručiť sa. Na internete nájde určite nejakú učebnicu pre autoškoly aj vo forme PDF, či inom formáte.

Pre lto a mlaco je tam osadená značka, ktorá jasne hovorí zákaz vjazdu. Plot tam nemá byť prečo, keďže zákon by sa mal dodržiavať. Môžte dupkať nožičkami koľko chcete, ale letisko je v práve. Vám by sa tiež nepáčilo, keby vám niekto cez byt, či dom nakreslil chodník s tým, že vám tade môže ktokoľvek chodiť bez vášho vedomia a s vašim súhlasom.
25.01.2021 - 08:52:27
00
Ak ma pamat neklame, zakazova znacka je len v smere od Ivanky. V smere od Vrakune nie je a este ta popri letisku posiela cyklo smerovnik osadeny BSK.
25.01.2021 - 08:56:40
01
Zákaz vjazdu aj pre cyklistov je aj na značenej cyklotrase č. 8012 z Lamača na Kačín: https://goo.gl/maps/BwT7oLQakavsQB99A. Takže neporušujte zákon a nepoužívajte ani túto trasu ;)
25.01.2021 - 09:06:33
00
Jano1987 napísal:
mlaco ešte raz zopakujem, keďže ste to evidentne nepochopil. Je to obslužná cesta pre letisko a je tam zákaz vjazdu aj pre cyklistov. Teda ako cyklista tam nemáte čo robiť. Nič komplikované. Ak nerozumiete dopravným značkám, odporúčam doručiť sa. Na internete nájde určite nejakú učebnicu pre autoškoly aj vo forme PDF, či inom formáte.
Pre lto a mlaco je tam osadená značka, ktorá jasne hovorí zákaz vjazdu. Plot tam nemá byť prečo, keďže zákon by sa mal dodržiavať. Môžte dupkať nožičkami koľko chcete, ale letisko je v práve. Vám by sa tiež nepáčilo, keby vám niekto cez byt, či dom nakreslil chodník s tým, že vám tade môže ktokoľvek chodiť bez vášho vedomia a s vašim súhlasom.


Jano1987 pre pochopenie na tvojej strane:
- skus si odmysliet bicykel a predstavit si, ze sa stazuje chodec, alebo bezec.
- Lebo skoci do mlaky, resp. mu vadi 100m usek po klzkom blate - obchadzka cez pole.
- A to je preto, lebo tato cesta evidente nie je v poriadku.

A o to tu predsa ide.
25.01.2021 - 09:18:39
00
Jano1987:vobec nic si nepochopil. A inak znacka zakaz vjazdu je irelevantna, nemusis ju porusit a dostanes sa tam lahko. Vies ? ;) Zakaz vjazdu vozidiel sa nepouziva pre bicykle, na to sluzi ina znacka, aj ked teoreticky podla vyhlasky je bicykel vozidlo, velmi lahko z toho vozidla urobis nevozidlo. Z auta to neurobis, preto. Apropo .. je spusta cyklotras, kde je aj zakaz vjazdu. A co teraz ?

Ty mas presne to myslenie, ktore pouzivaju uradnici. Zakon je zakon a vy vsetci aj zdochnite, lebo. Ale este raz skusim .. pochop konecne, ze zakony a predpisy su tu pre ludi, nie opacne. Btw, prakticky vzdy o dodrziavani zakonov vykrikuju ludia, ktori ich sami porusuju. Netvrdim, ze to musi byt aj u teba , ale .. :)

Co sa tyka porovnania bytu a cesty pri letisku, tak naozaj tvoju uvazovaniu nerozumiem .. ty si sa vobec zamyslel nad tym, co pises ? Vies vobec aky rozdiel je medzi obydlim a cestou ? Poznas rozdiel medzi sukromnym majetkom ? Pre tvoju informaciu, sukromny les neznamena, ze tam nikto nemoze ist, aj ked je sukromny. Podobne existuje mnozstvo roznych praktik ako vecne bremeno, zaujem statu, atd.

Tvoje ciernobiele videnie sukromneho vlastnictva je smiesne. Ale ked uz .. tak ano, pre tvoju informaciu, presne to sa stalo . Niekto /stat/ nakreslil ciaru, cez moj sukromny majetok, nelegalne /z hladiska zakona/ si tento sukromny majetok prevzal do svojho vlastnictva a vyrobil tam cestu. Doteraz to nie je vyriesene. Takze neboj sa, viem o tom nieco ;) Aj o rubani dreva na sukromnom pozemku, lese. Aj o vyvlastnovani. Ty sa domahas dodrziavania zakonov, ale sam im nerozumies, ale to len do chvile, ked pride aj na teba. Potom sa ukaze, ako s tym nalozis ;)
25.01.2021 - 09:18:47
07
Ako bolo spomínané, je bežné, že sa súkromný majetok používa bez priameho povolenia vlastníka, či už zákonne (napr. vstup do lesa), alebo len nedoriešením prípadov z minulosti. Veľa problémom je spôsobených oddelením vlastníctva stavieb a pozemkov pod nimi. Pozeral som do katastrálnej mapy a napríklad aj táto letisková cesta tiež nie je postavená len na pozemkoch letiska, ale prechádza aj cez súkromné pozemky. Neviem ako v tomto prípade, ale inde je to bežne tak, že vlastník musí strpieť stavbu, ktorú má vybudovanú na svojom pozemku, aj keď sa to nedostal žiadnu náhradu.

Druhý aspekt je ten, že "súkromný vlastník" Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. je plne vlastnený štátom (ministerstvom dopravy; myslím, že sa medzičasom nič nezmenilo). Preto je diskusia, či a akým spôsobom ešte lepšie využívať verejný majetok a či tu povoliť jazdu cyklistov, plne na mieste. Štátna správa a samospráva sa financuje z daní a namiesto kompletnej prípravy cyklotrasy v novej polohe môže byť finančne a časovo omnoho efektívnejšie opraviť existujúcu cestu a legalizovať pohyb cyklistov po nej.

Dovtedy samozrejme značka platí, podobne ako všetky ostatné, či už správne alebo nesprávne umiestnené.
25.01.2021 - 10:03:51
01
user_id napísal:
Ak ma pamat neklame, zakazova znacka je len v smere od Ivanky. V smere od Vrakune nie je a este ta popri letisku posiela cyklo smerovnik osadeny BSK.

samozrejme ze je z oboch stran :)
kuk
25.01.2021 - 10:09:51
00
Zaber je z 2017 . Novsi by sa nenasiel, aj so smerovnikom od BSK ? :-)
25.01.2021 - 10:17:41
00
https://www.autoskolapavuk.sk/zakazove-znacky/ zákazová značka. Keďže bicykel je nemotorové vozidlo, vzťahuje značka B1 sa aj naň.
25.01.2021 - 10:20:41
00
keyboard_arrow_up