ok super tabulka pre gebulu, nech sa uci co s cim ma porovnavat :-D tak ako to robi SU ...
25.01.2021 - 22:19:57
01
Tak určite, to je jediné možné využitie štatistických metód, napr. také prepočítané ukazovatele ani neexistujú, a dá sa pracovať len s históriou, projekcia dát do budúcnosti je nonsens...
Už je asi načase skončiť s týmito pseudovtipnými drístami, pozrieť sa na tú celkom prvú tabuľku, potom na interpretáciu údajov a pokojne aj nekomplikovanou formou napísať, čo KONKRÉTNE nesedí.
25.01.2021 - 22:29:44
00
trionq napísal:
vlastoch
:tmi: možeš si vybrat či chces 5r priemer alebo 2019.. oboje je na hovno

Triong a to este treba mysliet na to ze bola ombedzena mobilita a zavrete niektore rizikovo nakazlive cinnosti. Skoro najmenej dopravnych nehod v historii Slovenska. Vela ludi za posledne mesiace pozna niekoho blizkeho alebo kamarata, kolegu co umrel. Ja tiez 3 ludi. A nakazenych co mali horucky poznam vela ludi. Susedov, pribuznych, byvalych kolegov, lekarku, sestricku.
V minulych rokoch toto urcite nebyvalo.
25.01.2021 - 22:58:28
01
ivan napísal:
gebula -... ešte raz - naša metodika nie je striktnejšia, striktný znamená presný, prísny - naša metodika bola od začiatku pandémie do augusta iná ako v niektorých iných krajinách - uvádzali sme len úmrtia na covid /kedže v tej dobe bola u nás nákaza málo rozšírená nebol s tým problém a ,,chyba,, v uvádzaní počtov nebola veľká/, potom sa naša metodika uvadzania počtov úmrtí v súvislosti s pandémiou zmenila, priblížila sa krajinám ktoré takto ,,striktne,, prísne vykazovali viac - aj ,,s,, nie len ,,na,, covid už skôr a začali sme uvádzať počty aj my ,,s,, covidom, stále to ale nie sú počty ,,s,,


Tak to už hej, tomuto teda poviem vysvetlenie jak noha. Ak je uvádzanie COVID-19 bez doplnkových vyšetrení a pitvy "prísna" forma (či už z kapacitných alebo iných dôvodov) , ale dôkladné delenie na "NA" a "S" na základe nich "voľná", vážne strácam slová 🙄
25.01.2021 - 23:16:24
00
Pochop, že použitie slova striktná - prísna metodika na základe ktorej sa uvádzajú počty úmrtí ,,na,, a ,,s,, covid - použitie tohto slova neni vhodné. Metodika môže byť, rovnaká, rozdielna, dobrá alebo zlá nie prísna, viac prísna, menej prísna, ... Ved slovo striktný znamená aj presný - a kde bola naša metodika podľa teba veľmi striktná - presná ?
25.01.2021 - 23:24:24
00
vlastoch napísal:
20% a 36% v porovnani s cim ?


dobre - tretí krát:
20 a 36 % je nárast celkového počtu úmrtí na Slovensku v mesiacoch október a november 2020 oproti priemerom celkových počtov piatich predchádzajúcich októbrov a novembrov

z toho sa dá ak sú známe nie len percentuálne údaje ale aj absolútne - ktoré aj sú - z toho sa dá zistiť, vypočítať o kolko celkom zomrelo v okt. a nov. 2020 viac ľudí oproti predchádzajúcim októbrom a novembrom, rozdiel je okolo 3400, - spolu doteraz pri rátaní priemerov aj predchádzajúcich decembrov a januárov so známimi priemermi udajov celkových počtov úmrtí v tých mesiacoch a známych Slovenskom uvádzaných počtov úmrtí ,,na,, a ,,s,,, covid je známy rozdiel v skutočne zomrelých s vírusom /či už chorých s covid príznakmi alebo zomrelých bezpríznakových ale s vírusom ktorý mohol byť ,,urýchľovačom,, úmrtia hlavne starších ľudí + ešte s pridruženými ochoreniami/ a bez korona vírusu v predchádajúcoročných marcoch až januároch. Ten rozdiel je cez 60 %. Ak by sa pri výpočte nebrali do úvahy priemery mesiacov predchádzajúcich rokov ale nejvyššie hodnoty umrtí v tých mesiacoch bol by rozdiel okolo 50 %. Rozdiel medzi Slovenskom uvádzaných počtov úmrtí ,,s,, a ,,na,, covid resp. korona vírusom, vírus a skutočný počet zomrelých na Slovensku ,,s,, a ,,na,, covid resp. korona vírusom, vírus.

gebula - ešte k tomu čo píšeš nášmu ,,dôkladnému,, deleniu ,,na,, a ,,s,, covid. To neni dôkladné delenie ale blud. Z jednoduchého dôvodu. Ak krajina takto ,,dôkladne,, delí potom jej vo výsledných štatistikách celkových počtov úmrtí vznikne viac - ,,duchov,, - ľudí naviac ktorí zomreli z neznámeho dôvodu oproti nekorona rokom. Zatiaľ máme vdaka ,,dôkladnosti,, prísnej metodiky takýchto duchov okolo 3000 to je za trišrvrte roka okolo 10 % z celkového počtu úmrtí - alikvotne za rok.
25.01.2021 - 23:28:34
00
.

Prílohy:

Screenshot_2021-01-25-23-54-03-299_com.yahoo.mobile.client.android.finance~2.jpg
Screenshot_2021-01-25-23-54-03-299_com.yahoo.mobile.client.android.finance~2.jpg 383.89 KiB thumb_up0thumb_down

25.01.2021 - 23:57:19
00
ivan napísal:
Metodika môže byť, rovnaká, rozdielna, dobrá alebo zlá nie prísna, viac prísna , menej prísna, ... Ved slovo striktný znamená aj presný - a kde bola naša metodika podľa teba veľmi striktná - presná ?


Gramatické okienko máme za sebou, teraz už chýba len uvedomiť si, že som použil len stupňovanú frázu "striktnejšia" a že je pomerne zložité opísať významový rozdiel oproti "viac prísna" 🤔

A ako som písal, už strácam slová - a ozaj nemám chuť dokola rozoberať, prečo postup vyžadujúci viac času, ľudských aj materiálnych zdrojov, navyše veľmi odlišný od ostatných krajín nepovažujem za "voľný"...
26.01.2021 - 00:10:36
00
ivan napísal:
gebula - ešte k tomu čo píšeš nášmu ,,dôkladnému,, deleniu ,,na,, a ,,s,, covid. To neni dôkladné delenie ale blud. Z jednoduchého dôvodu. Ak krajina takto ,,dôkladne,, delí potom jej vo výsledných štatistikách celkových počtov úmrtí vznikne viac - ,,duchov,, - ľudí naviac ktorí zomreli z neznámeho dôvodu oproti nekorona rokom.


Žiadny blud, len fakt. Ja som si ten postup nevymyslel, len ho popísal. A problém je, že nech má krajina akýkoľvek spôsob vedenia bilancie pandémie, zatiaľ som nevidel žiadnu, kde by sa nadmerné úmrtia rovnali aspoň približne oficiálne vykázaným obetiam korony.
26.01.2021 - 00:24:55
00
Ale nesprávne si ho pomenoval ako striktný - prísny - dôkladny. On taký neni. Je to hlúpy, bludný, ... vedúci k nesprávnym výsledkom, údajom. Vysvetli čo bolo príčinou naviac časti úmrtí - /okrem tých ,,na,, a ,,s,, covid ochorením dôkladne vyšetrených pitvami, ... a uvádzaných/ približne viac o 10 % oproti predchádzajúcim rokom. Príčinou tých naviac úmrtí podľa našej ,,dôkladnej,, striktnej metodiky vraj nebol korona vírus ani nič iné čo bolo príčinou úmrtí v predchádzajúcich rokoch. Tí ľudia naviac - vraj bez pričinenia vírusu - ale reálne zomreli. Čo bolo príčinou ich úmrtia ? Silnejšie slnečné erupcie od marca 2020 doteraz oproti iným rokom alebo máš iné vysvetlenie ? Neni pravda že je jedno aký má krajina spôsob, metodiku pri uvádzaní počtov úmrtí. U nás, možno aj v Rusku, v Číne, ... sú polovičné, tretinové, x stotinové, ... počty uvádzaných úmrtí oproti napr. USA, Anglicku, Česku, ... na počet obyvateľov. Ak je metodika ,,striktná,, je chyba väčšia, je viac ,,duchov,, - ľudí ktorí umreli ale oproti predchádzajúcim rokom nemali - nevie sa prečo zomreli. Extrémne striktná - dôkladná teda nepresná, odžubávacia, ... je napríklad čínska metodika. Majú podľa nej 433 x menej úmrtí /3 úmrtia/ na počet obyvateľov /milión/ ako USA /1299 úmrtí/ :D A to sú vraj ázijskí východňari samotní zakladatelia korony. :D Na začiatku pandémie mala ich takmer 1 a pol miliardová krajina 15 mnohomiliónových ohnísk, v jednom ,,zombielande,, 6 miliónovom centrálnom Wu -Chane sa na uliciach ľudia dva týždne ,,podkýnali,, o mrtvoly. Oficiálne po roku uvádza skoro 1 a pol miliardová Čína svojimi metodikami takmer rovnaký počet obetí ako my - 4 000 a dačo.

Prílohy:

začiatok pandémie.PNG
začiatok pandémie.PNG 333.21 KiB thumb_up0thumb_down

26.01.2021 - 00:38:13
00
kurnik, uz si s tym dajte pohov, furt o tom istom...
Aj tak ma najvacsi pipik premier.
26.01.2021 - 08:56:44
011
znovu updatli tu stranku, pribudol tam aj rebricek okresov, a BA je presne na hrane :D neee, ja uz nechceeeem :D

https://approvalbook.sk/COVID-19/Charts/dashboard

Roman - v tej druhej vete mas navyse slovo "ma" a chyba ti tam "je"


Naposledy upravil iron.hide dňa 26.01.2021 - 09:58:56, celkovo upravené 1 krát.

26.01.2021 - 09:42:09
04
vraj najhorsi okres :-D celkovy pocet AG testov 2159 lenze :
"Výsledky testovania z odberných miest v meste Bánovce nad Bebravou počas víkendu 23. - 24. 1. 2021:
7685 testovaných,
88 s pozitívnym výsledkom, čo predstavuje 1,15 %."
podobne bludy su aj pri okolitych aj inych okresoch - PD - 6946, PE- 9272,

ja myslim ze to poradie sa bude este vyrazne menit. ta mapa ocividne nema vsetky udaje ktore by mala mat. sa cudujem ze to vobec zverejnuju.

dalej sa mi nepaci ako rataju tie percenta - len z ludi co boli na teste. to ma vypovednu hodnotu aku? vela ludi na to dlabe, vela ludi ma prekonany kovid (ci uz realne alebo false pozitiv) ktory na test tiez nejdu. takto moze matelko testovat donekonecna. koncom roka tam pojde z celeho mesta 100ludi a cuduj sa svete znova budu 2% pozitivnych.
26.01.2021 - 09:55:00
03
Tak ja som sa bol vytret so synom aj napriek tomu ze sme to v decembri prekonali. Ja sice neoficialne bez testu a on s poz. testom. Siel som sa vysparat len pre ten zdrap papiera aby som mohol ist hlavne do prirody. Nemam chut sa s niekym dotahovat kam mozem a kam nie. Ci som chory ci nie. Ja Matelkovi se riem cele statistiky ktore si na tlacovkach vysvetluje po svojom.
26.01.2021 - 10:18:00
00
J som bol, aby sa znizil percentualny zly pomer a dalsie kolo nebolo :lol: ,ale bolo to neprijemnejsie ako minule, organizacne uz ale o dost lepsie, kedze bolo viac casu. Este jedno take kolo a moze sa to robit kazdy vikend :lol: .. miunle boli Rakusania, teraz Poliaci, nabuduce dufam pridu Izraelcania , alebo z JAR :lol:
Som zvedavy, kto to cele zaplati, hlavne, ked este /ako sa zda/ este ani to novembrove neni poriesene. Kebyze je to nieco, co sa da riesit dobrovolnou pracou, ako vykopat kanal, nanosit vrecia na hradzu, tak to by slo. Inak je to cele hovadina, aj so zakazmi. Ludi treba rozptylit a nie otvarat lyziarske strediska a potom bezhlavo zase vsetko zatvarat. Nepochopim ako moze vadit otvorene lyziarske stredisko v Jasnej, ked nevadi, ze je napchata polkra Bratislavy pri bufetoch Kamzik,Zelezna,Pekna cesta,atd.
Apropo, lockdown a zakazy nic neporiesia, sice sa to na chvilu prestane tolko sirit, ale potom sa to rozbehne nanovo. Je to len predlzovanie agonie .. a nasledky sa prejavia. Zatial mame co jest, tak si kazdy lesti klavesnicu .. ale ..
26.01.2021 - 10:28:19
03
keyboard_arrow_up