Hosť napísal:
VolodjaJa mam ine myslenie. Posluchaj a postareme sa o teba aj ked ti zamedzime byt bohatsi ako spodna vrstva. Budes makat na ostatnych bez naroku na odmenu. Neplac, ved sa o teba postrame. Su ludia co chcu slobodu, kde u zvierat, ak ich vypustime do prirody, silnejsie jedince budu s velkou namahou prezivat, privlastnenim si prirodnych zdrojov a na slabsich neostane, niekde umrznu a zomru od hladu. Su aj ludia co chcu stereotyp zadarmo pracovat s garanciou prezitia. Ked viem ze mam do poobedia obrusit 400 kusov, tak viem co ma caka. Ak vsak pride za mou sef a povie, ostatni spravili za smenu len 200 a ty za pol smeny 400, tak som sa rozhodol, kvoli svojmu obohateniu a jachte na mori ta zodrat a dnes spravis 800 a ja pojdem kvoli tomu na invalidku.



Co keby si skoncil vyplakavat a skusil zacat podnikat....

Ono to totiz nieje tak ruzove ako si to ty predstavujes....
31.01.2021 - 23:44:41
00
Ale hovno, ked zacnes podnikat, hlavne v IT, tak si hned ku.va bohaty, hned druhy mesiac. Mas 800+, si tazko za vodou, chodis na kavicku do Viedne a kupujes si "biky" za tisice. (To cele za cca 4 hodiny povrchnej prace denne. Das obed, tri kavy, 200 riadkov kodu a ides do lesa, alebo aspon do Auparku)
Jaj pockaj, dolezita vec, nesmies to robit na Povazi. Bra-ti-sla-va, neni ako vino, neni ako kava...
A potom, potom, uz po tretom mesiaci je z teba manazer v IT, to uz si uplne ne ze za vodou, to uz si v inej galaxii, co galaxii, to uz si v fakt ze v inom okrese. Nerobis cely den nic, len si kukas na nete este drahsie bajky ako doteraz a ludia na teba robia. Ti otroci, co vedia po americky.
01.02.2021 - 01:16:30
017
Jo. Za 800+ na považí ani vírus nedostaneš. V takej Číne by si ale za tie peniaze mal vlastneho Kima a Pinarrrrello k tomu 🖤
01.02.2021 - 07:09:53
00
fokel napísal:
to uz si v inej galaxii, co galaxii, to uz si v fakt ze v inom okrese.

:D :D :D :y:
01.02.2021 - 07:59:41
03
fokel
Bra-ti-sla-va, neni ako vino, neni ako kava... :y:
01.02.2021 - 08:04:43
10
fradog to je sice pekne ale akosi tam neviem najst to co som sa docital v tomto clanku https://trencin.dnes24.sk/pozor-v-trencine-a-okoli-platia-nove-opatrenia-co-zakazali-a-dovolili-381350 alebo len zasa pisali blbosti?
01.02.2021 - 09:05:55
00
Mám praktickú otázku:
ako to je s príchodom zo zahraničia na Slovensko? Jedná sa o Rumunsko. Musím po príchode na SK ísť do karantény + zaregistrovať sa do ehranica atď., a na 5. deň sa otestovať ? Alebo stačí si nechať urobiť v test RO a s tým testom (nie starší ako 72 hod.) prejsť hranice a potom nemusím už karanténu riešiť? Pozerám korona.gov.sk a píšu tam obe varianty. Tá varianta s testom cez hranice je tam pod VÝNIMKY PRI VSTUPE.
01.02.2021 - 09:41:13
00
kleine Ja som sa vracal zo zahranicia pred 2 tyzdnami. Mal som neg. PCR test nie starsi ako 72h kvoli tomu, ze to vyzadovali pri vstupe do lietadla. Zaregistroval som sa pred prichodom na korona.gov.sk, vyplnil formular odkial sa vraciam so vsetkym co pozadovali a obratom mi e-mailom aj sms prisiel covid-pass s terminom na bezplatny PCR test na 6. den po prichode na SVK. Kym sme neoabsolvovali PCR po prichode, boli sme v domacej izolacii.
01.02.2021 - 09:52:33
10
fokel napísal:
Ale hovno, ked zacnes podnikat, hlavne v IT, tak si hned ku.va bohaty, hned druhy mesiac. Mas 800+, si tazko za vodou, chodis na kavicku do Viedne a kupujes si "biky" za tisice. (To cele za cca 4 hodiny povrchnej prace denne. Das obed, tri kavy, 200 riadkov kodu a ides do lesa, alebo aspon do Auparku)
Jaj pockaj, dolezita vec, nesmies to robit na Povazi. Bra-ti-sla-va, neni ako vino, neni ako kava...
A potom, potom, uz po tretom mesiaci je z teba manazer v IT, to uz si uplne ne ze za vodou, to uz si v inej galaxii, co galaxii, to uz si v fakt ze v inom okrese. Nerobis cely den nic, len si kukas na nete este drahsie bajky ako doteraz a ludia na teba robia. Ti otroci, co vedia po americky.



Krasne napisane :D paradne som sa zasmial takto z rana 🤣

Hned sa mi krajsie vstava z postele :y:
01.02.2021 - 10:16:21
00
OK, tomu rozumiem. Ale ide mi o to, že či ako pôjdem podľa postupu "Výnimky pri vstupe: Ak sa pri vstupe na územie Slovenskej republiky preukážete negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 vykonaným v laboratóriách mimo územia Slovenskej republiky, nie starším ako 72 hodín alebo negatívnym výsledkom antigénového testuna ochorenie COVID-19 podľa prílohy č. 5 vyhlášky na str.14, vykonaným v laboratóriách na území Rakúskej republiky alebo Českej republiky, nie starším ako 72 hodín nemusíte absolvovať povinnú izoláciu a nemusíte sa ani registrovať prostredníctvom formulára pre osoby vstupujúce na územie Slovenskej republiky. ", tak mi stačí len ten test zo zahraničia a na SK už neriešim karanténu. Či tomu zle rozumiem.
01.02.2021 - 10:17:49
00
No nam ine povedali na MZVaEZ SR a ine na RUVZ. Tak sme sa radsej zaregistrovali a pockali na covid pass a PCR testy...predsa len sme po teste sedeli 10hodin v lietadle, clovek nikdy nevie (mohli sme byt aj ticho a tvarit sa, ze sme nikde neboli). Tiez sme sa docitali to co ty. Ale tak predpokladam, ze ides autom a cela posadka budete otestovani, tak na tvojom mieste by som sa nenahlasoval a siel pre dobry pocit aspon na AG test.
01.02.2021 - 10:50:00
01
"Tu sú komentáre ľudí, prečítajte si, ako je to s opatreniami vo svete:

"V UK je to presne tak ako píše tá pani v príspevku. Len by som dodala, že oproti prvému lockdown, keď okrem kritických pracovníkov a tuším tiež stavbárov, nepracoval takmer nikto, počas druhého a tohto tretieho lockdown môžu pracovať malí podnikatelia zameraní na exterior work (záhradkári, window cleaners, strechari atď.). Ale i takí, ktorí pracujú v interiéroch (nannies, plasterers, elektrikari atd).

Samozrejme, musia dodržiavať nastavene pravidlá. Takto nejako by som to formulovala. Vedia, že malé business sú tie, ktoré im pomôžu potiahnuť ekonomiku. Na druhej strane aj pomoc od štátu vyzerá trocha inak. Je promptnejšia, rýchlo/ľahko dostupná. Všetko sa rieši elektronicky. Malí podnikatelia mali/majú nárok na grant od štátu. Prebiehalo/prebieha to vo fázach. Od marca 2020 už boli tuším 3. Majú nárok požiadať banky o zvýhodnené business pôžičky s nízkym úrokom. Tiež iniciatíva goverment-u. Ľudia, ktorí sú zamestnaní a nemôžu pracovať, majú nárok tuším na 80% svojho platu (ak sa to už nezmenilo). Prepláca to štát."

"V Ženeve mame tiež obmedzenia. Obchody sú zatvorené, dá sa objednať cez click & collect a vyzdvihnúť v obchode. Bary aj reštiky zatvorené, ale dá sa objednať a vyzdvihnúť, alebo donáška domov. Máme všetci do konca februára povinnú prácu z domu. Kto musí do prace, tak mu musí dať zamestnávateľ potvrdenie, že nemôže robiť z domu.

Ak človek cestuje, tak pri návrate z určitých krajín ma povinnú karanténu. Pri jej nedodržaní je to 10.000 CHF pokuta. Ruska sú povinne na verejných miestach ako obchody, mestská doprava, zástavky. Vonku nie sú povinne všade!

Treba však povedať, že tu nemáme nezmyselne testovanie, nikto nás nezastrašuje, deti do 12 rokov chodia normálne do školy bez rúšok, takisto aj na krúžky. A ľudia čakajú na to, aby sa mohli očkovať a neveria sprostostiam na internete, ale lekárom a vedcom.

Myslím, že každý z nás musí byť zodpovedný, ale zasa na druhú stranu štát by mal robiť opatrenia bez toho, aby terorizoval národ, lebo to má presne opačný efekt."

"Aktuálne som v Nórsku. Tak sa boja britskej mutácie že zavreli hranice nielen pre prichádzajúcich ľudí ale kontroly prebiehajú aj smerom von z krajiny. Aj vzhľadom na to ze Švédsko a Dánsko ma voči Nórsku zavreté hranice uz dlhšie je relatívne obtiažne dostať sa domov. Jedine cez rusko na severe alebo priame letecké spojenie bez prestupov asi najlepšie do Viedne. Čoskoro nik nelieta po tom ako skrachovala Nórska letecká spoločnosť Norwegian. Vnútroštátne lety prebral wizzair. Ceny leteniek šli 5x hore. Ďalej - v Oslo je dosť veľký lockdown kvôli novému vírusu. Nekúpite ani alkohol nad 4,7% - jedine pivo kúpite v obchode s potravinami. Zvyšok je štátny monopol (na par dni zavretý) s názvom vinmonopolet. S týmto by asi Slováci moc spokojní neboli"

"Žijem v Írsku. Momentálne máme tretí lockdown. Level 5. Predĺžili ho do 5.marca. Môžeme ísť do práce, do obchodu a von len 5km od domu. Školy boli otvorené do decembra, teraz sú otvorené len škôlky pre deti "potrebných" pracovníkov. Policajti zastavujú a kontroluju, kam a odkiaľ ľudia idú. Môžu dávať pokuty. Ľudia by sa nemali navštevovať. Momentálne sa diskutuje o povinnej karanténe pri prílete do Írska...

V obchodoch je oblečenie opaskovane, už si ľudia ani nemôžu objednať a vyzdvihnúť v obchode, všetko je teraz riešené cez kuriérov. Z reštaurácii si môžete zobrať jedlo so sebou. Obmedzený bol aj predaj alkoholu v normálnych obchodoch, keďže ľudia robili domáce party.

A ešte som zabudla dodať, že autobusy aj vlaky môžu byť obsadené na 25%. Muž pracuje ako šofér - ak má 50 miestny bus, môže mať len 12 ľudí. Ak príde 13ty človek, má smolu. (nieže by ich toľko chodilo, väčšinou ide prázdny)."

"Ja žijem v Rakúsku. Nie je to tu o nič voľnejšie. Lockdowny, obmedzenia, zavreté nákupné centrá, žiadne omše, obchody ako na Slovensku iba potraviny, drogéria atď., povinnosť nosiť FPP2 masky, žiadne handmade (stoja 59 centov, alebo v Interspari zadarmo), školy nevyučujú, väčšina firiem je homeoffice atď., atď. Rovnako ako na Slovensku...

Inak ak človek nemá FPP2 môžu ťa vykázať z objektu. Ale sám som prekvapený. Info som zachytil neskoro a nestihol som si žiadnu kúpiť. Tak som dal do busu látkovú, že v meste kúpim. Bus plný, kam som dovidel iba ja s jednou pani sme mali látkové. Po vystúpení na námestí rovnako, zarazila ma tá zodpovednosť. Som bol ako nejaký rebel... Hneď som si zaobstaral aj ja FPP2 nech ma niekto nezvozí pod čiernu zem. Inak drvivá väčšina ľudí to tu v Grazi dodržiava, odstupy atď. Ale odporcovia sú všade aj tu sú protesty proti rúškam a covid atď. Ale to je menšina."

"Holandsko: lockdown, od marca som bola 6x v office, ináč Home office. Školy zavreté, obchody okrem supermarketov a drogérii zavreté. Zákaz nočného vychádzania od 21:00 do 4:30. A čo je najhoršie, môže ma navštíviť za den 1 osoba. Aj vonku sa smiem stretnúť len s 1 osobou. Ak idem s manželom, nik sa mimo mojej domácnosti k nám vonku nesmie pridať. Rozdiel medzi Slovensko: vonku nie sú rúšky povinne." "

zdroj - portal si nevsimajte :lol: https://najmama.aktuality.sk/clanok/311889/koronavirus-opatrenia-sa-tak-skoro-uvolnovat-nebudu-tento-krok-podporuju-aj-lekari/
01.02.2021 - 10:50:14
00
komentáre - a hned prvého - V UK-a

Počet hospitalizovaných nám stúpol prvýkrát cez 3600 - na 3653
01.02.2021 - 10:58:42
00
https://www.aktuality.sk/clanok/860949/koronavirus-covid-automat-sa-moze-sprisnit-v-hre-je-aj-priepustka-cez-sms/

tak to dopadne ked sa namiesto ockovania len testuje a caka na lacnu vakcinu... ko.kot.i
01.02.2021 - 11:29:22
00
tak na toto som strasne zvedavy
"Krajčí pripomína, že ak sa od pondelka 8. februára Covid automat spustí, celé Slovensko bude podľa neho v tzv. čiernej zóne. To by znamenalo len fungovanie kritickej infraštruktúry.
Ostatní ľudia by do práce nemohli ani s negatívnym výsledkom testu. To však šéf rezortu zdravotníctva nechce dopustiť."

snad o tom nebudu rokovat do nedelneho vecera
01.02.2021 - 11:33:46
00
keyboard_arrow_up