vlastne, keď si za tých 5 rokov zvykneme nikam necestovať, nič nerobiť mimo domova ... všetci hoteliéri a podobne a tak isto ľudia z rekreačných rezortov môžu ísť valčeky brúsiť
19.02.2021 - 09:20:27
02
Nejak som sa zacital do vedeckych vlankov o klimatickej zmene co som mozno ani nemal robit:). Dost naivne si mysliet ze si tu budeme zit ako doteraz.mozno este tak 10 ci 20 rokov. Esteraz 8mld ludi nemoze zit s.konzumom aky je dnes. My mame stastie ze sme sa narodili v miernom pasme. Obrazky texas v lete a teraz len 6mesacny rozdiel.
Ja som taky pesimista. Pocitam s nahorsim a ked to bude lepsie tak sa aspon potesim.

Prílohy:

FB_IMG_1613683003066.jpg
FB_IMG_1613683003066.jpg 144.95 KiB thumb_up0thumb_down

FB_IMG_1613683009256.jpg
FB_IMG_1613683009256.jpg 100.85 KiB thumb_up0thumb_down

19.02.2021 - 09:37:39
00
double Akurat ze ten druhy obrazok je z minulorocnych poziarov v Oregone. Takto vznikaju akurat famy. Klimaticke zmeny ale nespochybnujem.
19.02.2021 - 09:41:56
03
double napísal:
každý má právo na názor? to je tá zásadna chyba.

Mysliet este mozem,alebo aj to zakazes ? :P
19.02.2021 - 09:50:01
02
double neobavaj sa. Prijmi ako fakt, ze sa priroda meni (a asi sme za to zodpovedni). Meni sa ale aj pristup ludstva. Aspon ciastocne. Aj v energetike to vidiet, aj ked to bude beh na dlhe trate.
Planeta sa z toho dostane. Akurat, ta mierka bude presahovat doby na ake je ludstvo zvyknute.
19.02.2021 - 10:03:54
01
fokel ... “
napriek tomu, ze si ta vazim, teraz ides trochu Vukovym smerom. On ten svet nebude iba ciernobiely, ani Matovic zachranca so Sputnikom, ani Sulik hrobar 4300 sk piplov (copyright by tulenik). To ze ignorujes politicke hry nezmamena, ze tu nie su. A to ze niekto chce rokovat o nakupe vakcin, ktore zatial nikto nevidel tiez neznamena, ze existuju.
Kazdy tyzden idem na test, ale nejako nepocujem co sa deje s tymi, co maji Positive. Lebo nas test nie je o tom, aby tychto ludi tvrdo karantenizoval, ich kontakty trasoval a celkove ohrozenie znizoval + negativov drzal v lockdowne. Hovno, pozitivny nemozu ist do prace a ti ostatni mozu vlastne vsetko. A to je problem vlady a organizacie tohto bordelu. Ludia su len tak *****, ako im to hlavny krotitel (saso) dovoli. Teda ***** su, ale nikto sa im v tom nesnazi zabranit. Teda pan priemer a jeho pobozna uderka premrhavaju tu sancu, pomoct tym ludom, nam, svojou nemohucnostou.”

Všetko plny súhlas ... len z môjho pohladu , ja nedokážem zachrániť , pomôcť mase ľudí . Viem len zachrániť jednotlivcov . Len ja za tým nevidim a nikdy som nevidel politiku . Som len “ výkonná zložka aparátu “ . Všetko som napísal tak , aby to bolo chápané že vakcína funguje , zachraňuje a je momentalne jedinou cestou z tejto mizérie . Názor som dal , viac nemám čo k tomu nateraz pridať . A to , že tento vládny zlepenec je “ holé neštestí “ je nespochybniteľný fakt . No nič lepšie sme nemali ak sme chceli zmenu .

will poznaš termín “ poker face “ ... Tak moja paralela “ Dachau bachar “ mala byť chápaná ako “ mám hlboko v paži “ či zomrie 100 či 10K ľudí . A pritom ako som písal “ smrti nikdy nehľadel priamo do tvare “ . Ber to ako môj posledný koment tvojim smerom . A prestaň sa tu oháňať adminmi , obdobne ako sa oháňa Krajčí Ježíšom . Prehnaná utlocitnost tu nie je na mieste ...
19.02.2021 - 10:13:37
01
Pardon orgeon, čiže nič sa nedeje? Lebo to je 2000km od seba. Tie požiare sibír, australia či kaliformia sú už každy rok. Problem je aj,že odstranovanie takýchto škôd je velmi finančne náročne ak sa deje sezonu čo sezonu a ešte aj zhoršuje vplýva to na psychiku a životnú úroveň ludí. Sme ale mimo tému. Ludia budu prinutený či už napr vírusom alebo takýmto vyčínaním počasia uvažovat inakšie. Posledných 10 rokov sa skoro každému žilo dobre a očakáva že to bude aj nadalej. Ak by sa človek sa troška viac zaujímal o ekonomiku a vedu tak síce by chcel žiť ako doposial ale niekde v hlave by mal aj to ,že to tak nemusí byt.
19.02.2021 - 10:44:37
00
lto napísal:
Mysliet este mozem,alebo aj to zakazes ? :P

Takto názor samozrejme povedat môžeš ale verejnost by mala rešpektovat názory odborníkov ktorí sa vyjadruju k téme v ktorej su vyštudovaní a dlhodobo v nej pracujú. Bohužial ludia u nás počúvaju skor politikov alebo pseudoodborníkov a tým dávaju za pravdu. Vedecké kapacity len málokto počúva. Politici by mali preto citovat vedcov a zaroven by mali byt nejaka autorita pre občanov a to sa absolútne nedeje. Ciže ja by som ako verejný činitel nikdy nehovoril názor ktorý by som nemal overený odborníkmi alebo nejakým inými štúdiami. Ani na základe toho či by som strácal nejaké politické body. ked si tu povieme na fore názor alebo medzi sebou je to ok môžme polemizovat a intelektualne rozmýšlat ale je iné ak to čítaju tisícky ludí a ešte rozprávat naschvál bludy len preto aby to malo vačšiu čítanost.
19.02.2021 - 10:59:00
00
Ano, ano .. presne tak. Lenze to nikdy tak nebude, politika je presne o tom, ze robis to, cim sa zapacis ludom, nie to, co robit treba. Krasny priklad tot nedavno Taliansko. Par politikov zacitilo pach 300miliard a zacali sa diat veci. Pretoze .. ked ludia pocuvaju politikov, ktori nicomu nerozumeju, na oplatku politici robia veci tak, aby sa pacili tym ludom, ktori nicomu nerozumeju. Slepi vedie slepeho, je napisane. Apropo ale .. ja som za ten rok vela spolahlivych odbornikov nevidel. Pretoze pozor, nemysli si, ze ludia, ktori rozumeju veciam, budu podla toho konat. Su rovnako uplatni ako vsetci ostatni. Co myslis, preco funguje biznis u lekarov, ked tam dojdu na navstevu pani v obleku a ponuknu "dovolencicku" za malicko .. staci predpisovat nas liek. A takto to zacina...
19.02.2021 - 11:09:10
02
V dnešnej dobe je v mnohých sférach jediným kvalifikantom odbornosti vlastníctvo klávesnice a internetového pripojenia, poprípade aktivizmus v hocičom.
19.02.2021 - 11:13:44
04
Kus pravdy na tom žiaľ bude. Aj keď som už mesiace nevidel jedny správy...

Prílohy:

stiahnuť.jpeg
stiahnuť.jpeg 20.27 KiB thumb_up0thumb_down

19.02.2021 - 11:26:52
02
double napísal:
Takto názor samozrejme povedat môžeš ale verejnost by mala rešpektovat názory odborníkov ktorí sa vyjadruju k téme v ktorej su vyštudovaní a dlhodobo v nej pracujú.

k tomu len dve malé poznámky:
- kto bude "veľký brat" kto povie: Ty si odborník (vedec) a Ty nie?
- na koho bude padať zodpovednosť za (dobré alebo zlé) rozhodnutie?
19.02.2021 - 12:02:35
01
Viete už dnes povedať, čo spája týchto pacientov?

Viem povedať, že horšie sú na tom muži. Minimálne štyri pätiny mladých, ktorí prídu po prepustení a boli v zlom stave, sú muži. Dnes ide aj o štíhlych športovcov. Títo ľudia sú v úplnom šoku, čo sa im stalo, lebo im nikdy nič nebolo.

Odkedy sú zavedené nešťastné povinné antigénové testy, chodia k nám opakovane pacienti, ktorí majú teplotu alebo sa im ťažko dýcha, povedia sestričke, že sú určite negatívni, lebo majú dva, tri negatívne antigénové testy. A potom na röntgene zistíme, že majú covidovú pneumóniu. V súčasnosti diagnostikujeme veľa pacientov väčšinou z protilátok. Pacienti sú prekvapení, že mali covid, lebo antigénové testy mali negatívne. Za deň máme takých pacientov aj troch.

https://dennikn.sk/2277323/lieci-pluca-dve-tretiny-pacientov-v-jej-ambulancii-ma-po-covide-v-normalnej-situacii-by-cast-z-nich-este-lezala-v-nemocnici/?ref=mpm
19.02.2021 - 12:34:04
11
double napísal:
Takto názor samozrejme povedat môžeš ale verejnost by mala rešpektovat názory odborníkov ktorí sa vyjadruju k téme v ktorej su vyštudovaní a dlhodobo v nej pracujú...


milsu napísal:
k tomu len dve malé poznámky:
- kto bude "veľký brat" kto povie: Ty si odborník (vedec) a Ty nie?
- na koho bude padať zodpovednosť za (dobré alebo zlé) rozhodnutie?


a ja doplnim...
double sedeli sme spolu v rovnakej skole, mame zhruba rovnako dlhu prax, no nase nazory su galakticky vzdialene... koho nazor je spravny? (milsu Ja viem, ze moj, len som zly recnik... :devil: )
19.02.2021 - 12:55:59
02
milsu napísal:
k tomu len dve malé poznámky:
- kto bude "veľký brat" kto povie: Ty si odborník (vedec) a Ty nie?
- na koho bude padať zodpovednosť za (dobré alebo zlé) rozhodnutie?


rozhodovat by v takýchto važných veciach malo konzílium epidemiologov a virologov nie jeden človek. Tí by mali byt zodpovední. Ak by vlada ich odporúčania neurobila zodpovedna by bola vláda. Ak by vlada dala na odborníkov a stále by bola situacia zlá zodpovední by boli samotní občania. U nas je to kombo zlých rozhodnutí vlady, straty ich autority a nezodpovednosti národa. V iných štátoch ako nemecko boli tiež zle rozhodnutia ale ovela mensie ako na Slovensku a zároven zodpovednost občanov a vyššia autorita politikov na vačšej urovni. Kamarat v Irsku 500 euro pokuta zato že prekočil okres a nemal príslušné papiere. Bez nejakeho vyjednávania. Potom si ludia rozmyslia aj ako sa budú správat. Ak včera navrhovatel tvrdého lockdownu v čechách bol na futbale predtým v reštaurácii tak bude jasné ,že velka čast občanov tie opatrenia potom dodržiavat nebude. U nás napr Kollár a jeho rozvoz kamaratok alebo Sulík na dovolenke v Dubai. Síce nič neporušil ale včase ked národ trpí a je v lockdawne takéto správanie je vysoko nežiadúce. Bohužial u nás inteligetný človek do politiky nejde alebo nieje zvolený alebo ked je inteligetný tak bez chrbtovej kosti. Preto nemáme žiadneho velkého štatnika ktorý by dokazal stmelit celú spoločnost. Myslelel som že prezidetka bude mat nato ale žial je viac pasívna a nehrnie sa do konfliktov a niekedy nemá ani svoj názor. Má dobrý marketing a to na ludí zaberá. Naviac nieje to zákonodárna moc.
Dudoako som písal v niečo by sme sa museli zhodnut. Porpípade by sme rozhodnutia robili tak aby v nich bola zahrnuta čast tvojicha mojich predstáv. Ked to dokázali v Činé Australii, Nemecku dokazali by sme to aj my. Myslím aj,že je dost rozdiel vtom čo čítame na fóre a vtom ako by to bolo v realite ak by sme sa mali dohodnut. Tobôž ak by sme rozhodovali o takej závažnej veci ako pandémia. Často prispevky na fore niekedy skresluju skutočnú realitu o osobnosti daného človeka.
19.02.2021 - 13:00:02
00
keyboard_arrow_up