Zipsik tým "nešvárom" sa ako prvé zaoberali normálne médiá
https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/578940-liecba-alebo-biznis/
https://spravy.rtvs.sk/2021/02/biznis-s-mobilnymi-odberovymi-miestami-peniaze-dostanu-aj-ked-neotestuju-jedineho-cloveka/
a že sa toho chytili dezoláti je tým, že to dezoláciou samo smrdí na míle.
lto keby celé plošné izé ***** štatistiky (reportovali sa len PCR confirmed cases, ale väčšina ag odchytov nebola PCRkou potvrdzovaná), videli by sme v danom intervale prostý nárast. Samotné testovanie nie je taký spreader ako si podaktorí myslia, druhá vec je, že to bolo na pikaču z milióna iných dôvodov (pocit falošného bezpečia napr.).
Zdanlivá stagnácia a potom skok je v prvom rade následkom blbého reportovania. Žiadne veľké zázraky sa nekonali.
24.02.2021 - 18:27:33
01
double napísal:
Je to tak už je anarchia. Rúška sa nosia už len do potravín a na testy. Služby začínaju fungovat na čierno bez pravidiel. To ozaj otvorit všetky s pravidlami no len pri tejto anarchii čo je pravidla už nebude nik dodržiavat. Zmierit sa s tým,že este dalsi 10k ludí umrie na covid a dalšich x ludí z vedlajšieu učinky preplnených nemocníc.

To ma aký zmysel nosiť ruska na otv. priestranstve aj, keď napr. v Tescu sa to tlači všetko na jednom mieste?


Naposledy upravil Satanwagen dňa 24.02.2021 - 19:03:35, celkovo upravené 1 krát.

24.02.2021 - 18:59:51
00
je pravda, ze hlupost tym neschovas, skaredy ksicht ano
24.02.2021 - 19:02:51
02
lto napísal:
Neoveroval som, nepozeral som grafy, kto ano, tak nech sa vyjadri, ked tak je to blbost /lepsie povedane,ak to blbost nie je, tak .../

-------xx
Keď sa pozrieme na celosvetovú štatistiku nových prípadov a štatistiku úmrtí https://www.worldometers.info/coronavirus/ , môžeme si všimnúť, že približne dva týždne po Vianociach bol zaznamenaný rekordný počet nových prípadov. A asi mesiac po Vianociach bol zaznamenaný najväčší počet úmrtí. Dá sa predpokladať, že tieto dva rekordné údaje súvisia s obdobím Vianoc, keď sa rodiny stretávali a vírus tak dostal výnimočnú šancu na šírenie.

Podobný údaj, časový posun niekoľko týždňov až jeden mesiac, nám vyjde, keď sa pozrieme na septembrové štatistiky: dá sa predpokladať, že vírus sa začal rýchlejšie šíriť od začiatku septembra, po návrate ľudí z dovoleniek, ochladení a nástupe detí do škôl. Bilancia hospitalizovaných a zomretých sa však začala rapídne dvíhať až na prelome septembra a októbra, teda o mesiac neskôr. Aj tu teda vidíme, že ak chceme na krivkách hľadať bod zlomu, kde sa stala chyba, musíme ísť o niekoľko týždňov až jeden mesiac dozadu.

Jeden bod zlomu je jasný, ten majú viacmenej všetky európske krajiny podobný: koniec prázdnin a dovoleniek, nástup do škôl a na pracoviská, ochladenie, začiatok vykurovacej sezóny. Tento bod sme už spomenuli a na grafe je pekne viditeľný (štatistika hospitalizovaných koronových pacientov na milión obyvateľov viď tu: https://ourworldindata.org/grapher/current-covid-hospitalizations-per-million?tab=chart&stackMode=absolute&time=2020-03-01..latest&country=AUT~CZE~HUN~ITA~POL~SVK~ESP~USA~ISR ).

Na grafe je možné vidieť aj druhý bod zlomu: vo väčšine krajín sa prudký nárast niekde v novembri zmenil na viac či menej zreteľný pokles. Príčiny by nám možno povedali odborníci, ale faktom je, že sa to stalo: od novembra počet hospitalizovaných prípadov a od nového roka aj počet nových prípadov a počet úmrtí vo svete a v Európe viacmenej všade klesá.

Aj u nás bol tento efekt badateľný, na prelome októbra a novembra sa nárast na niekoľko týždňov zastavil. Lenže potom sa stalo niečo zvláštne: koncom novembra začal na Slovensku počet hospitalizovaných pacientov prudko narastať. Kým inde v Európe tento ukazovateľ vo všeobecnosti klesá, u nás vtedy začal strmo rásť. Prečo?

Čo sa stalo na Slovensku mesiac predtým, ako začal tento raketový nárast, teda na prelome októbra a novembra? Čo spôsobilo ten tretí bod zlomu, ktorý sa objavil iba na Slovensku a nikde inde? To nikto nevie povedať s istotou. Ale jedno logické vysvetlenie tu je.

V dňoch 31. októbra až 1. novembra 2020 sa na Slovensku konal výbuch atómovej zbrane proti koronavírusu: prvé celoplošné testovanie obyvateľstva...
-------xx


konečne normálna ,,štúdia,,, ešte by som doplnil, že aj Ag bomba má svoj ,,proces,, - šírenie vírusu po zhodení Ag bomby je závislé aj od úrovne aktuálneho premorenia masy - po 1. masovom testovaní bola mesiac ustálená hladina pandemickej situácie - nenastalo zlepšenie preto lebo trojtýždňovými Ag testovaniami pribudli naviac milióny kontaktov ľudí a nezhoršila sa preto lebo sa pred novembrom komplet zatvorili školy + sa mesiac nezhoršovala preto lebo vtedajšie premorenie bolo menšie ako po novom roku - potom po mesiaci išla hladina hore kvoli opätovnému čiastočnému otvoreniu škôl koncom novembra, Ag lobzovaniu a už to šlo len hore - koncom decembra prišli sviatky + hladina nezostala vyrovnaná ako v novembri aj preto lebo premorenie masy už bolo väčšie - vírus sa za rovnako dostatočne veľkej Ag bombovej mobility šíri tým viac čím viac je rozšírený
24.02.2021 - 19:10:40
00
Ivan teba je škoda ... ty by si odjbal štatisticky nielen Smatanu , ale aj všetkých z “ dáta bez pátosu “ . Si proste bomba 💣.
24.02.2021 - 19:30:55
05
. :D

Vraj majú totálnu katastrofu. My potom co máme. Totálnu katastrofu krát 1,2. Za posledných 6 týždnov my 3411 úmrtí oni 2815 /v prepočte na Slovensko/, keby sme tolko masovo Ag netestovali boli by sme na tom tak dobre ako oni

https://www.cas.sk/clanok/1093178/babis-hovori-o-totalnej-katastrofe-cesku-hrozia-dalsie-obmedzenia-toto-ich-nepotesi/
24.02.2021 - 19:32:05
00
lto napísal:



Čo sa stalo na Slovensku mesiac predtým, ako začal tento raketový nárast, teda na prelome októbra a novembra? Čo spôsobilo ten tretí bod zlomu, ktorý sa objavil iba na Slovensku a nikde inde? To nikto nevie povedať s istotou. Ale jedno logické vysvetlenie tu je.

V dňoch 31. októbra až 1. novembra 2020 sa na Slovensku konal výbuch atómovej zbrane proti koronavírusu: prvé celoplošné testovanie obyvateľstva...


ešte boli aj dušičky 1.11.
asi nebolo toľko ľudí na cintorínoch ako každoročne, ale zrejme sa to trošku premiešalo.......
24.02.2021 - 20:36:15
02
po dušičkách to ale hore nešlo - celý november bola vyrovnaná hladina
24.02.2021 - 20:39:56
00
Na ČT dávali porovnanie lockdownov. Teda skutočných lockdownov. Nie toho čo tu je teraz u nás...
24.02.2021 - 20:44:25
00
To, aký bordel je pri výbere a zazmluvňovaní MOM, je myslím verejným tajomstvom, a len dokazuje, že sa v tejto krajine-gubernii veľa nezmenilo. Strecha si zarobí pár drobných na Ag testoch, a o pár poschodí nižšie si zasa niekoľko poloskrachovaných podivných a zadĺžených podnikateľských existencií začne zakladať MOM-ky po tom, čo sa "dohodne" so starostami mestských častí. Priekopníkom je starosta BA II Martin Pikantný, vycítil to už novembri, a neváhal sa obetovať pre Ružinov.

Fahrplan je zhruba nasledovný :

Zoženú sa unimo bunky (niekedy ani tie nie) a postavia sa bez toho, aby si niekto dal tú námahu zistiť si, či ten pozemok nie je náhodou súkromný. Ale to je najmenej, tam kde nie je unimo bunka, získa sa od nájomcu nájomcu (áno, nájom na druhú) priestor v bytovom dome, ku ktorému sa špekulant neobťažuje na začiatku ani vybaviť súhlas pôvodného majiteľa priestorov. O vhodnosti priestorov pre účely odberov sa nikto z RÚVZ nepresvedčuje obhliadkou na mieste, a tak je dnes MOM-ka napr. tam, kde ešte v lete frézovali kľúče. ;), čo na tom že je to obytný dom, že áno 8) . Personálne sa to dá nejako zbúchať, väčšinou v reálnej praxi tam aj tak sú len dvaja brigádnici, nižší zdravotnícky personál. Personálnu obsadenosť resp. jej kompletnosť nemá šancu RÚVZ dohľadávať, to je zrejmé, to sa im nedá vyčítať. Samozrejme, a toto je správne, pravidlá sú nastavené tak, že po dosiahnutí hranice 100.000 eur za prevádzkovateľa MOM (čo pri štandardnej min. platbe okolo 871,05 eura za pracovný deň čiže cca 17.460 eur za 20 dní vydrží na cca 5 mesiacov na jedno MOM) musí prevádzkovateľ preukázať splnenie povinnosti vyplývajúcich zo zákona č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora. Ono to znie nevinne, ale znamená to medzi iným aj to, že subjekt nesmie mať dlhy voči štátu z AKÉHOKOĽVEK titulu (všetky poisťovne, finančná správa, clá atď.) a musí vydokladovať buď minulé zapísanie do registra, alebo sa musí po uplynutí tejto doby nechať zapísať do registra partnerov verejného sektora, čo samozrejme pri dlhoch nie je možné. A tak sa urobí to, že na jednej MOM-ke formálne od 8-12 vykazuje činnosť subjekt A, a od 12-16 subjekt B, aby "natiahli" lehotu, kým budú musieť požiadať o zápis do registra partnerov verejného sektora. Múdrejší špekulanti z prvých platieb za MOM od štátu dlhy za svoju firmu zaplatia, a usilovne pracujú na založení ďalších s.r.o., pretože premiér má Ag testy tak rád, to treba využiť :D kým nezmení názor. Tí ešte múdrejší zaangažujú do veci neziskové organizácie akéhokoľvek druhu (neprehľadné výkazníctvo, oveľa menšia podrobnosť nahlasovacej povinnosti pri účtovníctve, absencia komplexnejších dát napr z finstatu, atď) No a v neposlednom rade im niekto nabulíkal, že pri n.o. nevadí, ak má subjekt dlhy :D , dá sa fičať aj tak. Korona kreuje zmätok, a zmätok je, podobne ako vojna, dobrá príležitosť pre inak neschopných prilepšiť si.

A výsledok :
MOM-ky dnes prevádzkujú nie veľmi úspešné realitné kancelárie - dlžníci voči štátu (Grossmann Property), v Bratislave má MOM aj krčmár z Rovinky, krčma mu moc nešla tak skúsil iné (Ba Real), taktiež dlžník - nezisková organizácia z Trebišova :) je aktívna v BA (Merci, n.o.), ale aj nájde sa aj cukráreň, kde sa stihol v lete nainštalovať lekár ako majiteľ. Najlepší je ale pán Pavol Krajčovič, má za sebou zaujímavé veci v živote viď : https://plus7dni.pluska.sk/domov/falosni-zachranari-bratislave-premava-zachranna-sluzba-ktora-to-nema-opravnenie prípadne https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/podvodnici-hranici. Tento pánko začínal s jedným MOM, ale na svojej "kmeňovej firme" mal dlhy, tak to naštartoval cez iné subjekty, síce v decembri ešte zadlžené, ale dlhy predvídavo z prvých výnosov vyrovnal. Dnes má cca 12 MOM, a to, kde má svoje unimobunky umiestnené, ho veľmi netrápi. Lebo ani tie bunky nie sú jeho. :D

Toto všetko som sa nechtiac musel podozvedať, keďže máme v BA nehnuteľnosť s pozemkovými podielmi, a jedného takéhoto vykuka sme museli riešiť podaním podnetu na prokuratúru, keďže ho netrápilo vôbec nič, lebo "on je dohodnutý" s p. Pikantným z BA II. Asi viete, ako to dopadlo, vec je stále v "procese", MOM-ka sa prevádzkuje ďalej a záhadne dochádza k poškodeniu elektronickej rampy na čip pri vstupe na pozemok. Ale veď to sa môže. Lebo veď korona ;)
24.02.2021 - 21:44:17
013
No fuj, "dezolat". Takto tu znevazovat chramy kovidove priamo pred ocami veriacich. To nevies, ze ti "chudaci" s tym maju naklady?
24.02.2021 - 23:16:29
03
prestaňme tu v matelkostane hovoriť o nejakom locku.2 mil.ludí chodí do roboty,cestuje,hore dole,sú spolu na pracovisku,spolu žerú,hygiena všetko.Pokial nezavrú velké firmy ako na jar aspoň na mesiac tak sa nič nezmení....predpokladám,že za velkého plaču nášho plačka sa tak čoskoro stane.
25.02.2021 - 02:00:46
00
na jar zavreli velké firmy ?

Sulík minister zdravotníctva ? neni zlý nápad, bola by istota že budú furt otvorené nemocnice a matovica by som urobil náčelníkom pohrebných služieb - nech ich všetky pozatvára a skoncuje konečne s tou hnusobou :D tí dvaja sú jeden zatvárač a druhý otvárač, vhodní na utek požiarom - matel by utekal prvý a dvere za sebou zatváral a sulík za ním by ich otváral, by si prišli na svoje :D

https://www.cas.sk/clanok/1093188/minister-hospodarstva-chce-nahradit-krajciho-lekari-krutia-hlavou-sulik-nepochopil-jedno/

Marián Kollár, prezident Slovenskej lekárskej komory: ,,Myslel som si, že je to hoax,, :D
25.02.2021 - 05:49:53
00
ivan napísal:
po dušičkách to ale hore nešlo - celý november bola vyrovnaná hladina

čítal si ten citát na ktorý som reagoval?
Píšu tam o prelome mesiacov október-november
25.02.2021 - 07:01:15
00
https://dfens-cz.com/odborarsky-lockdown-aneb-rudy-mozek-vs-virus/
25.02.2021 - 08:22:52
00
keyboard_arrow_up