je neschopny premier, ale nie je blb. Vie, ze sa znemoznil a uz nikdy viac sa premierom nestane. Takze moc si bude vychutnavat kym sa da, t.j. este tri roky. Resp. az kym koalicnemu Sperminatorovi Riso neda nejaku ponuku ktora sa neodmieta.
07.03.2021 - 00:26:11
00
A čo by tu robil tri roky? Do roka to tu má vydolované. Zmení identitu, ksicht a zdvihne kotvy. Bermudsko-Bahamsko ešte nik netlačí, bude mať ďalšiu príležitosť sa realizovať. V čase korony nie je nič jednoduchšie ako sa nenápadne "stratiť".
07.03.2021 - 09:06:06
00
Matovic nie je magor. Je to diktator.
Vo svojom okoli ma vybratych submisivnych ludi, ktori mu neuskodia. Akykolvek protinazor je potlaceny. On je najmudrejsi. Neakceptuje ze by urobil zle rozhodnutie a tak sa nepoucuje z neuspechov.
Je nebezpecny pre zivoty ludi teraz - jeho neschopnost reflexie nas stoji tisicky zivotov(!!).
Horsie je ale do buducnosti. Obavam sa silovych ministrov okolo neho - Nad vyzera byt na neho silno prepojeny a klame rovnako. Mikujec je byvaly sef tajnych a tajnemu nikdy nemozete verit ani nos medzi ocami.
Je riziko, ze Matovic bude robit vsetko preto aby posilnil svoju moc aj nedemokratickymi sposobmi. Je kludne mozne, ze aj ta sprava o vyhrazkach vlade je len vyfabulovana - takto to tajne sluzby robia.
07.03.2021 - 09:21:15
02
a pritom by stacilo keby mu napr. taky Suja kazde rano pri prichode do parlamentu treskol po papuly
07.03.2021 - 09:23:47
01
Predčasné voľby by nám boli teraz na 2 veci.. nejmenšie zlo sme si myslím vybrali pred rokom. O moc lepšie to vzhľadom na naše spoločenské zoskupenie asi dopadnúť nemohlo. Naozaj neviem aká by bola teraz alternatíva? Len prosím nie nejaká spackaná ľavica..
07.03.2021 - 09:44:19
02
Zle je, ze alternativy su z dlhodobeho pohladu horsie. Komunizmus zo strany progresivcov - alebo uplne ovladnutie statu po navrate smeru. Alebo vsetko dokopy.
Konzervativne strany sa zial prilepenim extremov k Matovicovi tak sprofanovali, ze nemaju sancu.
Je mozne, ze z dlhodobeho pohladu je lepsie obetovat tisice zivotov (co je sialena predstava), len riskujeme, ze sa Evera Fidela Matovica uz nezbavime.
07.03.2021 - 09:55:48
00
sorry @will, ale s takýmito ludmi naozaj neviem asi ani diskutovať. Tieto názory sú zas za hranicou prestrelenosti. Ak si to myslel vážne všetko ovšem..
07.03.2021 - 10:20:32
01
Alternatíva? Rekonštrukcia vlády - najprv by museli vládni poslanci vysloviť súčasnej nedôveru v parlamente (ak by ich k tomu pritlačili ich voliči), nasledovala by demisia, prezidentka by poverila OĽANO zostavením novej - premiérom by mohol byť napr. Heger (nie je nejako výrazný, ale my teraz ani výrazného premiéra nepotrebujeme), uvoľnené miesto ministra financií by mohol obsadiť Sulík a mohlo by to fungovať. Neviem, či dobre, ale určite lepšia ako teraz, lebo latka je nastavená "proklatě nízko" - obávam sa, že aj to povästné "vrece zemiakov" by urobilo lepšiu prácu, ako Matovič. A toho rovno do blázinca...
07.03.2021 - 11:00:51
00
osobne si myslim, ze toto uz nebude fungovat, je to matovic vs. sulik, a matovic neustupi NIKDY, ved to sam aj povedal, ego mu to nedovoli, sulik nevie drzat hubu a posledne dni fakt vrta do matovica coraz viac, to tiez absolutne neprospieva, ak to boli doteraz nejake dotahovacky na prekrytie pruserov, teraz to uz fakt vyzera ze su obaja uplni hlupaci a kaslu na ludi, ide im len o seba, presadit svoju pravdu a zvitazit v tomto ich boji ... neviem na co to je dobre, napriklad si neviem ani predstavit keby obaja isli niekam bokom a rekonstrukcia by bolo nahradenie matovica, aj sulika, ze z pozadia by ako predsedovia stran stale vypisovali hluposti na seba a na tych nahradnikov ... a toto je vlastne taka slovenska vlastnost asi, ani za toho boha neodist, ved to robia uplne vsetci
07.03.2021 - 12:03:34
02
mathoso Sulik vrta??? sorry ale rok ho Matovic neustale ponizuje, nadava mu do idiotov, pripisuje mu pocty mrtvych, a nakoniec povie ze Sulik moze za Kuciakovu smrt?

Obdivujem Sulika ze uz davno nenapisal verejne co si o Matovicovi skutocne mysli - ze je to jeden psychopaticky Ko.kot s velkym K. A ma pravdu.
07.03.2021 - 12:34:53
010
Zatiaľ najlepšie opísal Matoviča a Sulíka politológ Lenč, s ktorým sa asi najviac stotožňujem.
To si treba vyhľadať a pozrieť.
Ja sa priznám, že som IM volil z dvoch dôvodov, mal skutočné antikorupčné výsledky a lepšie z toho celého zlého výberu som proste nevidel. Ale, nikdy som nebol jeho sympatizant a volil som ho cez zuby, a vedel som, že problémy budú, ale že až také, že sa budem hanbiť za svoju voľbu, tak to som nečakal, resp. naivne dúfal, že sa uvedomý. Slovenské politické portfólio je vyčerpané, aspoň pre mňa. Skutočne schopní ľudia nebudú k vláde nikdy pripustení, taká je naša politická prax.

Lenč taktiež povedal, že Sulík ťaží z klamstva, klame viac ako hociktorý iný politik, a niečo na tom bude, keď si spomenieme na jeho minulosť.

Čo však mňa osobne v posledných dňoch veľmi naštvalo, je aj jeho arogancia a sebeckosť, ktorú predviedol na startitup, po tomto u mňa naveky skončil. Sulík nie je žiadny liberál, Sulík je kapitalista rovný Trumpovi.
Predpokladám, že tu na fóre máme rovnaký postoj k ekológii a k prírode a človek s opačným názorom je vo vláde taktiež nebezpečný.

Minutáž 8:20 https://youtu.be/KTYNAVyfPRA
07.03.2021 - 13:15:09
01
Artix Viem, ze sa ti ten nazor moze zdat prestreleny. Skusim ho vysvetlit.
Optimalne riesenie je ze sa Matovic spamata a akceptuje ze spravil nejake chyby a skusi sa dohodnut s koalicnymi partnermi - alebo aspon s jednou z dvoch malych stran a prestane zneuzivat svoje postavenie. Ze dorastie na funkciu, ktoru zastava a pochopi, ze v politike nie vzdy musi byt podla jeho nazoru.
Realne vsak taku moznost nevidim. Matovic je posadnuty mocou a svojou pravdou. Zneuziva svoje postavenie a neakceptuje kritiku. Zial to zneuzivanie je na urovniach, ktore uz nie su akceptovatelne ani v politickom boji. Samozrejme vidim, ze Sulik je provokater. Na pacifikaciu jeho nespravnych nazorov je vsak funkcne kolektivne hlasovanie vo vlade - tam ma Sulik mensinu. A marketingovo je tiez mozne vysvetlit, ze otvaranie nie je dobre.
Zial, Matovic Sulika a celu SAS zraza z pozicie sily sposobmi, ktore su za hranou (kauzy nakup testov, nezobratie ministra ZV do Bruselu, kopanie hrobov,... ). Pouziva vyrazy, v ktorych sa da vycitat hrozba v buducnosti (ked uz partnerov nebude potrebovat). Toto vsetko mi hovori, ze to je nebezpecny clovek a nesmie mat moc - ktoru uz ale ma.
Ake mame (realne) alternativy ?
1. predcasne volny s vitazstvom Hlasu. Tu predpokladam, ze by nadpolovicnu vacsinu dal dokopy Hlas spolu so Smerom (najhorsie), alebo aby bol Hlas akceptovany v EU, tak spolu s PS, kam by presli Zaludia a bud cast SAS alebo SAS by sa zbavilo Sulika a sprogresivizovalo a pridalo k Hlasu. Bolo by to prezentovane ako kompromisna vlada pre vybudovanie Slovenska po tazkej dobe pandemie. Stalo by to 9 mesiacov straty prave v tomto case - cize kolko- 5000 - 10000 mrtvych ? Neviem.
2. ustup Sulika (?) a status quo dalsich par mesiacov. Matovic neustupi. Sulikovi asi nic ine nebude ostavat. Na riadeni pandemie sa nic nezmeni, opatrenia alebo ich vymahanie sa nezlepsi a chaos v komunikacii a v spolocnosti ostane - toto nas bude stat dalsie tisice mrtvych - lebo manazment pandemie je zly.
3. Uradnicku vladu nevidim realne - aj ked - mozno SAS a Zaludia mozu zablokovat parlament tak, ze prezidentka bude moct vyhlasit uradnicku vladu (3 mesiace je parlament nefunkcny - neviem ale presne co to znamena). Ale dalsie tisice mrtvych.

Progresivizmus - zial, moj nazor je taky, ze nastup progresivcov je vo velkom podobny s nastupom komunistickych stran pred 100 rokmi. Obmedzovanim osobnej slobody, mimozakonnymi spolocenskymi popravami (me too) a ostrakizovanim ludi s inymi nazormi (cancel culture) ho povazujem za velmi nebezpecne spolocenske hnutie. Jeho myslienky - o tom, ze kapitalizmus sa uz prilis vychylil na jednu stranu su v principe spravne, len sa nespravne presadzuju.

A prirovnanie Matovica k Enverovi Hodzovi alebo Fideovi Castrovi - ano, prehnal som to. Ale chcel som ukazat, coho sa az obavam. Nemyslim, ze je az taky dobry v budovani moci ako oni - na to, aby si vybudoval taku moc je az prilis destruktivny. A v to dufam, lebo on neustupi.
07.03.2021 - 13:16:46
03
will OK, toto bolo aspoň vecnejšie..
Zastávam takýto názor; a je to zároveň niečo, čo ma akosi poháňa vopred a drží v nádeji:
Neustále sa ľudstvo stáva lepším. Napredujeme, myslím v dobrom; ukazujú to desťročia, stotoročia či tisícročia v histórii. toto všetko sa komplexne postupne deje. "Škrípe to" len na istých "výnimkách potvrdzujúcich pravidlo" a sporadických krokoch vzad.
A k tej politike - chcel som povedať, že už aj tá vláda, ktorú tu máme posledný rok je krokom vpred. Nemyslím si že je vhodný čas na krok vzad. hlavný problém je, če prišli v nesprávnom čase na správne miesto.
Ešte jedna povzbudzujúca vec, čo som počul dakde z úst nejakého človeka čo dosť precestoval a myslím, že by také niečo asi stejne tvrdila väčšina z nás, že "Väčšina ľudí na svete je dobrých"..
07.03.2021 - 14:50:37
10
Snáď si nemyslíš,že šulin sa nechá ponižovať zadarmo.On dobre vie,že keď teraz odíde od válova už sa k nemu bude veľmi ťažko vracať.Vedia to všetci veľmi dobre.To čo predvádza už mesiace takto by si nikto príčetný nikdy nenechal sxať na hlavu.
Toto je už čistá agónia pred smrťou.
07.03.2021 - 15:55:15
00
SaS už raz "od válova" odišla, keď nehlasovala (v súlade s programovým vyhlásením vlády) za Euroval(ov). Tým ma presvedčila, že viac ako o válov im ide o princíp...
07.03.2021 - 16:05:38
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up