a Samo Marec to napisal tiež výborne, nonFB to sprístupní Srsen, možno 😜
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5830760503616529&id=123651650994138
10.03.2021 - 22:28:47
03
Podľa všetkého to publikoval len na fasbuku
vlastne v závere to potvrdil:
(Záverom (viem, že je to jedno) uvádzam, že tento názor som napísal sám a z vlastnej vôle, lebo je to môj názor. Za čas, ktorý som strávil jeho písaním, ma nikto neplatí. Naopak, minul som si výbornú autorskú stranu. Je to názor môj, nie SME, Denníka N, Penty, Esetu, žiadnej politickej strany ani prezidentky. Každý, kto to čítal s porozumením, vie, že nechcem návrat mafie ani Joža Ráža.)
tak to skopčím

Zdroj - Samo Marec

ŽIVOT NA MATOVIČOVEJ PSYCHIATRII
Osobne som presvedčený, že premiér Igor Matovič má zdravotné problémy. No a keďže je premiér, tak to má negatívny vplyv na nás všetkých. Dobrou správou je, že aj to, že je premiér, aj tie zdravotné problémy majú riešenie.


A nie, nerobím si srandu.


Martha Stout cituje v knihe sociopat odvedle Diagnostickú a štatistickú príručku duševných porúch Americkej psychiatrickej asociácie. Disociálna porucha osobnosti podľa nej prichádza do úvahy, ak sú splnené tri z týchto siedmich kritérií:
1. Nedodržiavanie spoločenských noriem
2. Podvádzanie a manipulácia
3. Impulzivita a neschopnosť plánovať
4. Popudlivosť a agresivita
5. Ľahostajnosť voči bezpečiu vlastnému a ostatných ľudí
6. Systematická nezodpovednosť
7. Absencia výčitiek potom, čo človek ublíži inej osobe
Samozrejme, žiadny psychiater vám nediagnostikuje pacienta na diaľku, je to proti pravidlám. A ja sa ani netvárim, že som odborník. Len citujem a nechávam na vás, či vám to je známe.
VŠADE SAMÝ KONFLIKT
Problém je v tom, že momentálne nás premiér dostal do situácie, z ktorej niet úniku. Pracovný názov psychiatrický pavilón. Úniku z neho niet, lebo je korona, ale aj keby nebola, tak preto, že je premiér. Ale kvôli korone je to ešte horšie. Reálne totiž hovoríme o človeku, ktorý má najväčšiu moc v krajine a momentálne naozaj rozhoduje o životoch ľudí. No a ako ju využíva?


Využíva ju na neustále živenie konfliktov a budovanie nových konfliktov. Konfliktov s ľuďmi, ktorých vníma ako nepriateľov, s ľuďmi, ktorí sa nemôžu brániť, aj s ľuďmi, ktorým to je úprimne jedno. Ako tá šéfka EMA, čo nebola šéfka EMA. Neustály konflikt je v súlade s tým, ako ho vyše 10 rokov poznáme.
Ostatne, preto (okrem iného) vyhral voľby. Išlo o to, kto nahradí Fica. Kto to najlepšie stelesní. Emócie boli vyšpičkované. A v takejto situácii je on doma, pretože funguje len a výlučne na vyšpičkovaných emóciách. Je to ako jazda na horskej dráhe.
Jeden deň “žienkam” zablahoželá k MDŽ, druhý deň zaútočí hneď na dve ženy a ešte sa pritom aj pomýli. Emócie sa v rádoch hodín menia: raz ľúbi, potom útočí. Facka, ale potom pohladenie. Domáci tyran, ale aj citlivý človek. Kde emócie nie sú, tam to totiž nemá zmysel. Pravda, potom sa stane premiérom a treba robiť pomaly a systematicky, a je problém. Lebo je to presný opak.


VŽDY V STREDE POZORNOSTI
Myslím, že z jeho pohľadu ide dnes, v korone a s ním ako premiérom, o vytúženú situáciu. Je v absolútnom strede pozornosti, a aj keby sme ho chceli ignorovať, tak nemôžeme, lebo je premiér. A ak v strede pozornosti nie je, tak sa doňho rýchlo vráti.
Všetko je vždy o ňom. Môže určovať, o čom je reč, a reč je prakticky neustále o ňom. Spätná väzba, dobrá aj zlá, ho živí. Ak by nebola, nebol by ani on, lebo by to nemalo zmysel. No a keďže je premiér, tak my nemáme na výber, preto ten psychiatrický pavilón. My to musíme žiť s ním. Myslím, že sa mu to páči. Páči sa mu, ako sa nám dostal do hláv, ako myslíme na to, čo zase povie a urobí a na koho zaútočí. Páči sa mu tá úzkosť, do ktorej nás vie dostať. Čo zas bude?
A v krajine je pandémia a stovka mŕtvych denne a k tomu ešte toto. Veď my takmer neustále riešime len jeho a nemocnice tretí mesiac kolabujú. Takto sa zodpovedný, zrelý, vyrovnaný, zdravý a citlivý človek nespráva, ani keď je Jozef Mak. Nie, keď je ešte premiér. Igor Matovič kontroluje všetko, a čo nekontroluje, to kontrolovať chce. Vrátane toho, aby ste ho mali v hlave.
Zodpovedá tomu aj štruktúra OĽaNO. Všetkých kontroluje, všetci sú mu zavďačení, lebo bez neho by neboli tam, kde sú. Náhodný výber náhodných ľudí, z ktorých mnohí ani nevedia, ako sa im to stalo, ale vedia, že už nikdy tak nebude. Absolútne všetko okolo Igora Matoviča je postavené na Igorovi Matovičovi. Nevyčítam mu to, myslím, že za to nemôže. Len to nie je dobre.
Som si však istý, že presne ako vražda novinára a jeho snúbenice nie je súčasťou spoločenskej zmluvy - jednoducho sa to nemá diať -, tak jej súčasťou nie je ani toto. Ani toto sa nemá diať, takto sme sa fakt nedohodli. Nedohodli sme sa tak, že uprostred najväčšej tragédie od druhej svetovej vojny budeme rukojemníkmi človeka, ktorý náhodne útočí na každého, kto sa ozve proti jeho grandióznym (a väčšinou zbytočným) plánom. A aj na náhodných okoloidúcich.
MATOVIČ Z NÁS ROBÍ HORŠÍCH ĽUDÍ
Igor Matovič z nás všetkých robí horších ľudí, neomylne oslovuje to najhoršie v nás. Ale naozaj. Sme podráždenejší, nervóznejší, inak reagujeme. Reagujeme ako on. Má nás na svojom ihrisku, no a na ňom nás porazí, lebo je na ňom doma. Pozná pravidlá hry, ktorá nemá žiadne pravidlá. Veď presne tak funguje v politike už viac ako desať rokov.
Marián Psár
na to vymyslel výborný test Matovičom. Ak chceš niečo urobiť, opýtaj sa, či by to urobil Igor Matovič. Ak je odpoveď áno, nerob to. Lenže čo s tým? Ak budeme ako on, prehráme. Lenže ak budeme argumentovať, prehráme tiež, lebo argumenty ho nezaujímajú presne tak, ako ho nezaujíma vôbec nič okrem neho samotného.
Riešenia sú dve: môžeme čakať, kým to ľuďom odpadne od chuti. Už odpadáva, len škoda, že si neomylne zvolia iných grázlov. Alebo si to všetko uvedomia jeho partneri a zrátajú si to: ak chcú ešte tri roky vládnuť a prežiť to a potom možno mať ešte nejakú politickú búducnosť, tak toto sa musí skončiť. Keď sa v roku 2018 rekonštruovala vláda, bolo to aj preto, že v tej podobe, v ktorej bola, jednoducho už nemala podporu.
NA TOTO NEMÁTE PRÁVO
Lenže toto v prvom rade píšem normálne ako človek. A hovorím, že Igor Matovič nemá právo nás zatvárať na psychiatriu. My nemáme trpieť s ním a nemáme byť katalyzátorom jeho problémov. Na toto nemá právo a musí sa to skončiť. Igor Matovič devastuje Slovensko nie ako Fico, ktorý kradol a za jeho vlády tu umierali nevinní ľudia, ale devastuje to, čo je v nás. Devastuje spoločnosť. A umierajú nevinní ľudia.
Nedávno som sa rozprával s jedným poslancom OĽaNO. Opýtal som sa ho, či si uvedomuje, že ľudia Igora Matoviča autenticky nenávidia. Nie, že im lezie na nervy alebo že ho nemajú radi. Nenávidia ho. Povedal, že áno. No tak.
(Záverom (viem, že je to jedno) uvádzam, že tento názor som napísal sám a z vlastnej vôle, lebo je to môj názor. Za čas, ktorý som strávil jeho písaním, ma nikto neplatí. Naopak, minul som si výbornú autorskú stranu. Je to názor môj, nie SME, Denníka N, Penty, Esetu, žiadnej politickej strany ani prezidentky. Každý, kto to čítal s porozumením, vie, že nechcem návrat mafie ani Joža Ráža.)
10.03.2021 - 22:39:55
35
šulin za celú svoju trápnučkú kariéru sa mal dva krát dobre rozhodnúť a vždy sa rozhodol úplne na pitču a doplatila na to celá krajina.To je tak keď celý tvoj život sa vtesná do jednej drbnutej tabuľky.
10.03.2021 - 23:14:59
00
Príloha:
Sulino.jpg
Sulino.jpg 81.15 KiB thumb_up0thumb_down

10.03.2021 - 23:33:52
06
miliardy z EU su najvacsie pojivo tejto vlady. Rozpad je nerealny este budeme ten cirkus sledovat 3 roky...
10.03.2021 - 23:51:16
00
iste keď sa k moci dostane lúza tak tu pomôže už len prevrat.
10.03.2021 - 23:55:26
00
Shooty dokonale doplnil Sama ...
a-static.projektn.sk
10.03.2021 - 23:58:09
09
fuu,toto je už fakt bordel:
https://dennikn.sk/2306077/naka-zadrzala-riaditela-sis-dovodom-su-podozrenia-z-korupcie/?ref=tit1
ale ani sa nedivím,v článku je zmienka,že "Roky sa pohyboval v prostredí KDH" :tmi:
11.03.2021 - 07:56:55
00
To nie je bordel, to je "dobra sprava", co si ocakaval od ludi okolo b.kollara...
11.03.2021 - 08:41:03
03
Plačovka na TA3, svatuškár končí.
Spravili z neho martýra... :fubar:
11.03.2021 - 15:14:26
00
To sa neda pocuvat co to tam trepu
11.03.2021 - 15:22:51
02
Ved on chcel vzdy len to najlepsie...ale pritom vzdy sklopil hlavu tak, ako povedala vlada. Pajac.
Ako chcu dalej vladnut vo 4-koalicii a dodrziavat ten slavny pakt co vcera uzavreli, ked priemer hned na zaciatku nakydal na Sulika a Remisovu...a nakoniec zas do toho namontoval ten Sputnik.
Cisty psychos :puke:
11.03.2021 - 15:37:20
05
Marek Krajčí podľa premiéra podá demisiu až po tom, čo sa na Slovensku naplno rozbehne očkovanie Sputnikom. Chce sa tak vraj vyhnúť tomu, aby niekto zablokoval používanie ruskej vakcíny zablokoval.
Rozhodol sa tak, pretože koaliční partneri podľa neho „využili dovoz Sputniku ako zámienku ku koaličnej kríze.“ SaS aj Za ľudí to však už viackrát popreli.


takze ta demisia vlastne tak skoro nebude???

Cisty psychos :puke:
11.03.2021 - 15:50:42
01
Potom pride dalsia dodavka sputniku a bude cakat aby to niekto nezastavil. A tak dalej... :D
11.03.2021 - 16:01:46
00
V podstate s matovičom ani nepohli, to čo je toto ?
opäť so všetkými a aj s nami vyebal
11.03.2021 - 16:32:38
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up