Toto nie je forum o fotografovani ci uz ano?
24.03.2021 - 11:31:36
01
Kristina ma pravdu vo vsetkom, profi fitting je urcite dobra vec, ale ruku na srdce, kto z obycajnych ludi hobby jazdcov si to da tak nastavit? Male percento. Jednak sa aj s bikom dopravit na take miesto, jednak cena, cas, nutnost vymeny komponentov cize dalsie investicie atd. Pre profi alebo nadseneho amatera to iste je volba cislo jedna. Ostatny co si chceju dat 2-3 vyjazdy za tyzden po praci to neriesi takouto cestou nikto. Preto chalani sa radia tu na forach aby aspon priblizne vedeli ci ich ram je velky, maly, alebo akurat. Aj ked to treba riesit pred kupou ked uz je bike kupeny je castokrat neskoro. Skor to beriem zo strany hobby jazdca ako pohlad na vec a nie v rovine profi kde je vsetko absolutne vyladene a podmanene fiziologickym metrikam na doshianutie maximalneho vykonu.

Co vy na to hobby jazdci?.
24.03.2021 - 11:52:34
14
Ja vam poviem uprimne - uvazoval som nad fittingom, ale bal by som sa ze by mi povedali ze mam maly ram, musim menit komponenty alebo nieco podobne. S tym, ze ma nic neboli ani po 300km vyjazde, ide sa mi fajn tak si myslim ze to nebude take zle a nechcem to "riskovat". Jedine co ma hneva je ze mam toe-overlap a mozno by som zniesol dlhsi predstavec kedze pri slapani po stojacky sa mi kolena zdaju podozrivo blizko k riaditkam :D - a z toho vyplyva strach ze by som sa dozvedel ze je maly. :)
24.03.2021 - 12:00:08
06
Ja suhlasim. Tiez mam cestak nastaveny podla rad z fora, GCN videi a podobne (180cm/82cm inseam, bicykel 54 race geo). Keby robi bikefitting niekto u nas v meste, tak preco nie. Ale nebolia ma klby, chrbat, krcna chrbtica ani zadok, citim sa pocas jazdy dobre, nerobia mi problem 5+ hodinove vyjazdy. Presne ako pises, pre profika a nadsenca must have, rovnako ak mas bolesti alebo co...
24.03.2021 - 12:01:47
02
kx7 napísal:
Kristina ma pravdu vo vsetkom, profi fitting je urcite dobra vec, ale ruku na srdce, kto z obycajnych ludi hobby jazdcov si to da tak nastavit? Male percento. Jednak sa aj s bikom dopravit na take miesto, jednak cena, cas, nutnost vymeny komponentov cize dalsie investicie atd. Pre profi alebo nadseneho amatera to iste je volba cislo jedna. Ostatny co si chceju dat 2-3 vyjazdy za tyzden po praci to neriesi takouto cestou nikto.

Co vy na to hobby jazdci?.


Zas nemozes napisat nikto,ked sa pozries ,na com sa jazdi ,tak je jasne ,ze nie je problem zaplatit fitting.
24.03.2021 - 12:12:38
00
Ja si myslim, ze ten kto uz ma nieco odjazdene pripadne vystriedal viac bikov si urcite naladi posed celkom dobre, ako pisete 300Km alebo 5h v sedle a citite sa dobre je urcite znak dobre naladeneho posedu. Napr. ja osobne som si ladil posed na ziletke mozno pol roka takymi micro doladeniami. A tiez som uvazoval nad fittingom, ale akosi som s toho upustil.
24.03.2021 - 12:13:21
00
kajto napísal:
Zas nemozes napisat nikto,ked sa pozries ,na com sa jazdi ,tak je jasne ,ze nie je problem zaplatit fitting.
pisem male percento
24.03.2021 - 12:15:51
00
Este je otazka, ci realne je u nas taky bikefitting, ktory neriesi len spravnost posedu z vizualneho ale aj funkcneho pohladu...je to na inu temu, ale ci vzhladom na cenu bikefittu sa neoplati skor usetrit a nastavovat podla youtubu..alebo som mal len smolu a som zaujaty🙂
24.03.2021 - 12:19:00
00
Kristina napísal:
Už som to písala viac krát. Neodporúčam posudzovať posed z takejto foto. Každý kto bol niekedy na skutočnom meraní sa musí smiať :)


Ja poznam mnoho ludi co bolo na "skutocnom merani", ale poznam z nich skutocne len minimum ktory ten posed ktory im nastavili aj jazdia...
24.03.2021 - 12:22:18
07
Len aby sme si rozumeli. Ja som nikde nepísala, že treba ísť a zaplatiť peniaze za bikefitting. Ja som iba argumentovala, že podľa bočného statického foto sa nedá určiť správna veľkosť rámu ani nastavenie posedu.
Druhá vec je, že ľudí, ktorí roky jazdia na nesprávne nastavenom posede nepresvedčí ani najlepší bike bitting. Lebo sa budú cítiť neprirodzene. To pochopia iba tí, ktorí hľadajú čo najefektívnejší spôsob prenosu sily a chcú napredovať a zlepšovať výsledky. Pre hobby jazdca má bike fitting význam hlavne, aby si neprivodil zdravotné problémy, resp. aby tie zdravotné problémy spôsobené nesprávnym posedom odstránil. Ale to je fakt na dlhú debatu, lebo posed sám o sebe ešte nič nerieši pokiaľ niekto jednostranne zaťažuje telo iba jazdou na bicykli a zanedbáva posilňovanie ostatných častí a taktiež zanedbáva strečing a regeneráciu.
24.03.2021 - 12:36:04
03
Asi ako Panzerwagen, ktorý sa vratil späť k svojmu pôvodnemu posedu na TT koze, lebo po bike fitting-u mal horšie výsledky. :-)
24.03.2021 - 12:40:16
01
Pozrime sa na to este z ineho uhla. Na fittingu vsetko nastavia, vsetko bude podla slabikara alebo ak chcete cyklistickej biblie. V danom okamziku sa bude zdat vsetko dobre s tej hodinky alebo viac na tom nastaveni. Pridem domov pojdem si dat vyjazd 3h.a zistim, ze akosi ma bolia krize, akosi sa mi divne slape, ze akosi toto ci tamto. Co teraz? Mam si na to "zvyknut" alebo si to trosku doladit? Ak si to doladim sam naco som bol na fitting? Ak to necham tak a budu pretrvavat obtiaze a jazda bude skor utrpenie ako relax co potom? Ja si myslim, ze sa to neda ako sablona aplikovat na kazdeho. Co moje zdravotne potiaze, co ak nedovoluju taky posed resp. celkovu poziciu na biku ako vypocital pocitac? Co vrodene telesne disbalancie, mobilita, schopnost pracovat svalom len v obmedzenom rozsahu, toto pocitac nevie a preto je to dovod preco som na fitting nesiel. A myslim si, ze pre profi jazdca sa robi fitting opakovane podla aj pocitu jazdca, odporucania lekara, fizioterapeuta, schopnosti podat max. vykom. Co s toho ked vas na biku ponatahuju ako pocitac nakaze, a jazdec sa citi zle nieco ho boli a najhorsiom pripade klesne vykon.

Tak co dat si nastavit ci nie?
24.03.2021 - 12:46:44
01
Neviem ake je kvalita fitting centier na SK, kde su naozaj odbornici a kde len zaskoleny šašovia co v podstate nic nevedia. Kde sa oplati ist ked uz by clovek chcel. Dajte skusenosti ak niekto ma?
24.03.2021 - 13:10:24
00
mam tieto iste vyhrady preco som tam nesiel.
Ak mi to nastavia tak ako oni tvrdia ze je to dobre a pre mna to dobre nebude tak som vyhodil z okna 150€ a k nicomu to nie je. Ziadna garancia. Keby to bolo tak ze ak mi to nevyhovuje tak vratia peniaze alebo cast tak dajme tomu ale to by sa zas zneuzivalo.
24.03.2021 - 13:24:46
00
Nie je pravda, ze k nicomu. Zistis dolezitu info, ze tvoje telo nie je dostatocne prisposobene race geometrii tvojho bicykla. Lebo flexibilita, pupek, slabe core, prilis vela hmotnosti v hornej casti tela, malo odjazdenych km...atd. Existuje take bezecke prislovie: “YOU CAN’T RUN TO GET FIT, YOU NEED TO BE FIT TO RUN.” Podla mna to plati aj pre cestne biky s race geometriou.
24.03.2021 - 13:49:27
05
keyboard_arrow_up