milsu: medzi 1-5 nie je zakazane nic okrem cesty do zahranicia .. btw, parlament schvalil vobec nejaky zakon o obmedzeni pohybu, alebo nieco co s tymto suvisi ? Ak nie, tak je cele to uznesenie len zdrap papiera :D

Btw, mozno si aj tak nepocestujeme, aj ked to akoze povolia, ked pozeram, co sa deje v Suzeskom pripelave :D .. kupujte benzin, kym je :lol: :rofl: :rofl:
26.03.2021 - 15:07:22
00
benzin bude, len za aku cenu..
26.03.2021 - 15:26:26
01
moja mama(70) dostala covid v NsP, ked mala zlomenu ruku, je vitalna, denne chodila na 10km prechadzky, takze ziadny domased. Zacalo to 18.3. horuckami, volala obvodnemu, ze ma vysoke teploty vsetko ju boli a je slaba. Poslal ju na Ag testy, tak vyslo pozitivna. Lieky jej nedal len si mala kupit vitamin C a oddychovat doma. Po 3 dnoch teploty ziadne ale slabost, bolesti a dychavicnost zostala. 24.3. so mnou volala, ze nevladze uz prejst ani na zachod, zadychava sa viacej a ma bolesti na hrudi hlavne ked zakasle, tak som jej povedal nech zavola obvodnemu, aby nemala nahodou zapal pluc, kedze nedavno boli v mediach vyjadrenia, ze nam zomieraju pacienti lebo volaju ked uz je neskoro. Tak volala s jej doktorom a ten jej povedal, ze je to normalne a ma chodit von na prechadzky, aby sa jej obnovili zasiahnute pluca. On neriesil, ze vôbec nevladze chodit po byte nieto po vonku, Pytala sa ho teda ci nemoze mat zapal pluc, povedal ze nevie posudit, ale ked chce napise jej listok na RTG. Kedze je RTG v inom meste opytala sa ci pre nu pride sanitka alebo si ma niekde zavolat na odvoz lebo ju nema kto odviest a ani nevladze prejst, jeho odpoved bola, ma si niekoho zohnat, ak ak nema nikoho su aj taxiky. Volala na informacie do NsP kedy moze prist na RTG, tam jej povedali ze covid pacienti maju vyhradeny cas 13,00-15,00h. Zohnala si sukromny odvoz, prisla na 13,00h a tam nikoho. Po 15minutach prisla sestricka a vraj co tam chce poobede preco neprisla dopoludnia. Vysvetlila ze je pozitivna a lekar ju poslal na RTG a info jej dali aby prisla v v case 13,00-15,00h, tak prisla. Potom ju vodila sestricka chodbami po nemocnici az prisli na miesto kde cakala polohodinu na cloveka co jej robil RTG. Ked sa ho spytala kedy bude vysledok, povedal dnes je piatok, takze az v pondelok a ma si prenho prist do nemocnice na RTG pracovisko.
Je toto normalny pristup, aby pacient v takomto stave chodil hore dole, je normalne aby mu neposkytli odvoz v takomto pripade, naco jazdia v tych skafandroch ked pacienta moze odviest hocikto s ruskom.
26.03.2021 - 17:10:10
01
ano, je to uplne normalny dosledok 12 rocneho rozkradania zdravotnictva Smerackou mafiou
26.03.2021 - 17:14:37
014
Lto radost zit v krajine plnej expertov na vsetko, ako si ty. Epidemiolog, lekar, ustavny pravnik, politolog, ekonom... Prilis to prezivas.
A ehm, ropa k nam ide potrubim z Ruska, tej bude dost. Zdrzia sa akurat cinske haraburdy z Aliho
Cyros lekar nema co posielat na AG testy, ale na PCR. A pacient nema co chodit po vysledky rontgenu, poslu to lekarovi priamo do pc. A toto nie je web uradu pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, posli svoje otazky im...
26.03.2021 - 17:19:27
010
Adresa pobočky Bratislava - Žellova ul. 2, je to kúsok od OC Central, tam môžeš zaparkovať a z východu Jelačičova je to max 200 m. Z vrátnice si zavoláš niekoho z pobočky (je tam aj ústredie, ale toto musí ísť cez pobočku), že chceš podať podnet na nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť. Môžeš aj ty, nemusí tvoja mama. A čím skôr...
26.03.2021 - 17:59:28
06
ja uz to riesim, ale pisal som to sem nie kvôli staznosti, ale aby ludia vedeli ze sa tu hrame na ruska pod nosom a pritom taketo zavazne pochybenia zo strany lekarov o com je toto divadlo v mediach
26.03.2021 - 18:23:48
01
https://dennikn.sk/2321686/slovensky-primar-v-usa-ivermektin-ani-antigenove-testy-nepouzivame-dvadsat-percent-falosnej-pozitivity-alebo-negativity-to-je-neprijatelne/?ref=list

Ako u vás vyzerá liečba pacientov s covidom? Na Slovensku je napríklad veľká debata o ivermektíne. Používate ho?

Nie, ivermektín nepoužívame vôbec, klinické štúdie sú stále nepresvedčivé, ale pozorne sledujeme, ako sa tieto štúdie vyvinú.

Keď sme spolu hovorili v septembri, hovoril som o našich skúsenostiach s liečbou, lebo sme mali viac skúseností ako na Slovensku. Dnes mám pocit, že sa budeme učiť od slovenských lekárov, lebo majú ťažšie prípady a viac pacientov. Mám pred nimi veľký rešpekt. V USA sa snažíme pacientov čo najdlhšie udržať doma. Zadarmo dostanú oxymetre, teplomery, voláme im každý deň a máme video hovory, aby sme ich skontrolovali.

Kto im volá?

My, lekári z nemocnice. Vytvorili sme nové oddelenie – volá sa virtuálna medicína. Tu rotujú lekári, ktorých covid pripravil o bežný režim a pacientov. Napríklad chirurgovia a ortopédi, ktorí menej operujú. Ale sú tam aj gynekológovia či psychiatri. Pripravili sme návod, ako postupovať. Je tam súbor otázok, ktoré sa treba pacienta opýtať. Ak ste lekár, máte určité znalosti, aby ste pacienta mohli nasmerovať. Takto lekárov zamestnávame, keďže majú menej bežnej práce.

Ako to vyzerá?

Ak vám diagnostikujeme covid, urobíme röntgen pľúc, zmeriame kyslík. Ak nemáte zápal pľúc, kyslík sa pohybuje nad 94 percent, ale napríklad máte teplotu a cítite sa zle, nepotrebujete ísť do nemocnice. Dáme vám oxymeter, teplomer, inštrukcie a pošleme vás domov. Na druhý deň vám zavolá lekár, ako sa máte, povie, čo a ako si máte zmerať. Porozprávate sa pár minút a urobí profesionálny posudok, či vás nechá doma alebo vás pošle do nemocnice.

Ak ostanete doma, na ďalší deň vám znova zavolá, a takto to pokračuje, až kým sa váš stav nezlepší. Keď čítam správy zo Slovenska, vidieť, že nemocnice sú preťažené a ľudia majú problém sa aj vo vážnom stave dostať do nemocnice.

A pacienti, ktorí sú doma, sa nevedia dostať k liečbe. Nefungujú covidové ambulancie a lekári často nemajú možnosti liečby.

To je ten problém. Nie je dôvod, aby umieral každý tretí pacient v nemocnici, to je veľmi vysoké číslo. Znamená to, že keď sa pacient dostane do nemocnice, je na pokraji kolapsu. A to je už neskoro. Slovenskí lekári sú výborní a nepotrebujú rady, ale ak by ste sa ma opýtali, čo by som robil inak s dnešnými skúsenosťami, bolo by to zameranie sa na prednemocničnú starostlivosť o pacientov s akútnym covidom. Oxymeter stojí približne 20 dolárov a teplomer 5, nie je to drahé.

Najväčší problém je, keď sú nemocnice preplnené. Napríklad my posielame pacientov domov z nemocnice, aj keď ešte potrebujú kyslík, ak je to do dvoch litrov. Polovica našich pacientov ide domov s kyslíkovými bombami a denne ich kontrolujeme. Desať percent sa vráti a 90 percent ostane doma. Na kyslíku sú priemerne asi jeden týždeň.


Koľko dní v priemere hospitalizujete ľudí s covidom?

V priemere asi 5 až 7 dní, ťažšie prípady aj oveľa dlhšie.
26.03.2021 - 18:48:03
04
https://dfens-cz.com/exitus-jako-verejny-statek/
26.03.2021 - 19:11:40
00
info z bikefora, ako to vyzera aktualne v Cine:

"Tady přidám taky trochu infa, protože tam mám řadu známých i v politických kruzích.

Aktuálně v číně vyrábí masově dvě jejich vakcíny. Vláda výrobcům poskytla půdu pro výstavbu fabrik, výhodné půjčky a zrychlený proces schvalování. Nečeká se tak na žádnou externí schvalovací autoritu (jakoby u nás schvaloval SUKL a nečekalo se na EMA).

Zároveň jede vývoj nových typů. Jelikož nejsou jejich vakcíny tak efektivní, tak už mají nasmlouvané i západní vakcíny.

Po celé zemi postavili karanténí centra. Pokud jsi pozitivní, tak si tam jdeš lehnout abys nenakazil zbytek rodiny. Města nad 5 mega musí testovat každého občana 3–5 dní, menší města každé 2 dny. Fakt každého.

Mají appku s QR kódem, kterým se validuje kdy byli testovaný a jaký byl výsledek. Bez něj tě nepustí do nemocnic, úřadů a většiny obchodů. Někde ani do vlaku, autobusu atp.

Ve velkym přesouvají zdravotníky podle potřeby. Když je někde ohnisko, tak tam prostě narvou lidskou pomoc do nemocnic.

Vláda si jasně řekla, že musí podpořit patriotismus, aby lidi bojovali za zemi, za lidi a za ekonomiku. Přizpůsobili tomu komunikaci a tvrdě postihují každého kdo to chce oebat.

V některých městech pomáhá policie lidem s nákupy.

A tak můžu pokračovat...

Momentálně vláda masivně pomáhá byznysu, aby se co nejrychleji rozjel."
27.03.2021 - 00:28:57
02
AZ pribeh stale nekonci .. "Francúzsko sa rozhodlo nepoužívať AZ pre osoby mladšie než 55 rokov" /CR inak eviduje 25 podozrivych pripadov +4 za posledny tyzden/
27.03.2021 - 08:14:57
01
https://www.osel.cz/11661-trvani-imunity-aneb-nic-potesujiciho.html
27.03.2021 - 13:10:45
00
Nemeckí lekári bijú na poplach, žiadajú tvrdý lockdown. Ich krajina má aktuálny 7 dňový priemer úmrtí 11. Naša 70.

https://www.cas.sk/clanok/1106512/nemecki-lekari-ziadaju-tvrdy-lockdown-politici-mozu-zabudnut-na-uvolnenie-opatreni-no/
27.03.2021 - 20:59:48
00
Kto chce vakcínu bez obmedzeni , odporúčam Srbsko . Dokonca aj nemeckí lekar sa tam nechal zavakcinovat 😲. Dajú každému kto tam dôjde ... som videl v ťeľkej 📺 .
27.03.2021 - 21:18:20
00
Ale je zakaz cestovat do zahranicia aj medzi 1:00 - 5:00 :D .. ci ockovat sa mozeme ist ? :D
27.03.2021 - 22:36:02
00
keyboard_arrow_up