tiez mi to dvihlo kutik na ustach, obzvlast ked si spomenieme na 13tu etapu TDF
31.03.2021 - 10:34:14
00
Ak nezostane Peto v Bore tak dufam ze to bude takto 😁

Prílohy:

FB_IMG_1617354134693.jpg
FB_IMG_1617354134693.jpg 128.96 KiB thumb_up0thumb_down

02.04.2021 - 11:06:35
01
Že bude Valverdemu odovzdávať opäť dúhový dres ? :lol:
02.04.2021 - 14:48:07
01
Ak nebude Peťo v Bore tak sa bude v ISN ;)
02.04.2021 - 17:12:10
00
If Denk doesn't need me I'll be the first person to find a team that does
https://www.cyclingnews.com/news/peter-sagan-if-denk-doesnt-need-me-ill-be-the-first-person-to-find-a-team-that-does/
02.04.2021 - 20:23:13
04
Kristina napísal:
Ak nebude Peťo v Bore tak sa bude v ISN ;)

Tato info je odkial?
02.04.2021 - 20:44:07
00
ISN dáva celkom zmysel, hlavne preto, že môžu v pohode prejsť na Specialized. UAE a Colnago si Pogačara nepustí a okrem Ineosu nie je viac tímov, ktoré by vedeli zaplatiť. Možno Bahrain, ale to nie je žiaden supertím. Taktiež nepamätám presne, ale Sagan bol na nejak pri vzniku Israel Cycling Academy alebo niečo také. Všetko sú to ale špekulácie ako z futbalových prestupov, stále si to môžu v Bore ustrážiť.
02.04.2021 - 21:39:46
00
aj tak ten čas neskutočne letí, veď len tu bol PS také neznáme mladé ucho a zrazu že je starý. A veď počkaj, mám to tak isto! :D
03.04.2021 - 07:48:31
00
A mne by sa pacilo, keby sa vykaslal na cestu a siel jazdit enduro. To by si polka slovenska nekupovala len nove dresy ale aj bicykle :)
03.04.2021 - 14:12:05
03
Dresy Bora dominujú aj v lesoch 😀
03.04.2021 - 15:39:57
02
Ja si pamätám, keď som sa sem registroval, tak akurát vyhral MS Juniorov v MTB. Fakt to neskutočne letí...
03.04.2021 - 17:36:13
00
https://sportky.zoznam.sk/c/260097/cesky-cyklista-sa-so-saganom-na-start-nepostavi-stybar-mal-problemy-so-srdcom
03.04.2021 - 22:54:56
00
Je to anarchia, vravel Sagan o konkurencii. Vo Flámsku môže ťažiť z toho, že už nie je najsledovanejším

Peter Sagan na Miláno - San Remo 2021. Foto - TASR/AP
Na malý moment sa zdalo, že možno zostane vzadu a nebude môcť predviesť plnohodnotný šprint. Peter Sagan si však na poslednú chvíľu stihol nájsť cestu vpred a vyhral 6. etapu pretekov Okolo Katalánska.

Bolo to presvedčivé víťazstvo v slabšej konkurencii, keďže preteky s prevažne horskými profilmi šprintérov nelákali. Aj Sagana však prvá výhra v sezóne prekvapila.

„Po covide prišla skôr, než som očakával,“ hovoril pred novinármi.

Katalánske preteky si vybral namiesto úvodných belgických klasík, aby znovu nadobudol stratenú kondíciu po februárovom prekonaní koronavírusu.

V nedeľu však už nebude chýbať na najslávnejších belgických pretekoch Okolo Flámska, ktoré vlani vynechal pre svoj debutový štart na Giro d’Italia.

Zostane Sagan v Bore? Rozhodnúť môže aj značka bicyklov, tvrdí jeho niekdajší tréner
Hoci sa Sagan od začiatku sezóny evidentne zlepšuje, na dláždených flámskych cestách nemusí stačiť na najväčších rivalov ani v ideálnej forme.

Slovenský cyklista v nedeľu nebude takým favoritom ako v minulosti, čo by však preňho mohlo byť aj výhodou.

Zatínal zuby a trpel
Sagan sa koronavírusom infikoval počas prípravného kempu na Kanárskych ostrovoch, rovnako ako jeho brat Juraj a ďalší Slovák v tíme Bora-Hansgrohe Erik Baška.

„Nebolo to nič pekné,“ hovoril počas pretekov Okolo Katalánska.

„Nemal som horúčky, ale stratil som čuch. Cítil som únavu a ani po skončení karantény som nemohol poriadne cvičiť či chodiť na turistiku, pretože po akejkoľvek aktivite som zaspal. Takto to vyzeralo viac než dva týždne,“ citoval Sagana portál Cyclingnews.

Po prekonaní covidu podstúpil podrobné zdravotné vyšetrenia a pozvoľna sa vrátil k tréningu. Sezónu začal 10. marca na etapových pretekoch Tirreno – Adriatico a už o desať dní neskôr prekvapil 4. miestom na monumente Miláno – San Remo.

Bolo to jeho deviate umiestnenie v najlepšej desiatke na týchto pretekoch, no na víťazstvo opäť nedosiahol. Vzhľadom na okolnosti však išlo o výborný výsledok.

Tie trochu pripomínajú jar 2019, keď Sagan na Okolo Flámska štartoval naposledy. V úvode sezóny ho zastihla črevná viróza a výkonnostne sa na ňom stále podpisoval aj pád z Tour de France 2018.

Na prudkých stúpaniach ako Oude Kwaremont, Muur van Geraardsbergen či Paterberg sa viditeľne trápil, cedil sa pelotónom a so zaťatými zubami sa snažil aspoň udržať kontakt.

V závere bol potom Sagan v skupine, ktorá šprintovala o 3. miesto, no do boja oň sa ani nezapojil a skončil jedenásty.

„Určite na tom nie som tak ako pred troma rokmi,“ hovoril vtedy novinárom, keď sa ho pýtali na jeho víťazstvo z roku 2016.

Chýbajúca kondícia sa prejavila aj na následnej klasike Paríž – Roubaix, na ktorej Sagan v závere nestačil vzdorovať presile tímu Deceuninck-Quick-Step, úplne mu došli sily a do cieľa prišiel piaty.

Výsledky z tohtoročného Miláno – San Remo a Okolo Katalánska však naznačujú, že Sagan by na tom teraz mohol byť lepšie.

„Urobil som všetko preto, aby som sa vrátil do najlepšej formy, ale idem na Okolo Flámska bez absolvovania akýchkoľvek [belgických] klasík, takže je ťažké odhadnúť, ako sa mi bude dariť. Flámsko vždy ukáže, kto je najsilnejší,“ povedal v piatkovom rozhovore pre Cyclingnews.


Paríž – Roubaix 2019. Foto – TASR/AP
Van der Poel a Van Aert? Je to anarchia, vraví
Otázne však bude, do akej miery sa bude môcť spoľahnúť na podporu tímu. Klasikári Bory-Hansgrohe totiž nemohli štartovať na predošlých dvoch veľkých belgických klasikách E3 Saxo Bank Classic a Gent – Wevelgem.

Dôvodom bol pozitívny covidový test Matthewa Wallsa pred prvými z vymenovaných pretekov. Belgický lekár, ktorý mal na klasike E3 na starosti dohľad nad covidom a opatreniami, následne nariadil karanténu 17 členom tímu.

Podľa šéfa tímu Ralpha Denka však väčšina z nich nebola s Wallsom v úzkom kontakte a v iných podobných prípadoch tím môže nastúpiť s negatívne testovanou zostavou.

„Som sklamaný a nahnevaný, dôvody tohto rozhodnutia sú nejasné a pôsobí to ako svojvôľa,“ hovoril Denk podľa Cycling Weekly.

Boru na poslednú chvíľu pustili aspoň na štart stredajšej klasiky Dwars door Vlaanderen.

Sagan tak trochu paradoxne prišiel na Okolo Flámska možno viac „rozjazdený“ než jeho kolegovia, ktorí už v Belgicku nejaký čas boli.

Okrem Sagana môže z Bory realisticky na dobrý výsledok pomýšľať zrejme len Nils Politt – predsezónna posila, ktorá sa pred dvoma rokmi blysla 2. miestom na Paríž – Roubaix.

Títo dvaja jazdci by mali byť v nedeľu tímovými lídrami a zrejme až vývoj pretekov ukáže, kto bude plánom A a kto B.

Najväčšími favoritmi pretekov sú presne tí istí traja cyklisti, ktorí sa v minuloročnej októbrovej edícii Okolo Flámska spoločne ocitli v rozhodujúcom úniku – Mathieu van der Poel, Wout van Aert a Julian Alaphilippe.

Alaphilippe však pri chvíľkovej nepozornosti vrazil do sprievodnej motorky, spadol a zlomil si ruku. O víťazstvo preto šprintovali už len Van der Poel a Van Aert a tešil sa prvý menovaný.

Títo jazdci v uplynulých sezónach útočným poňatím cyklistiky výrazne zmenili priebeh klasík. „Rozhodne to už nie je nuda,“ vravel Peter Sagan pre Het Laatste Nieuws. „Dnes už naozaj neviete, čo očakávať. Je to totálna anarchia,“ doplnil.

Očakáva sa, že v nedeľu minimálne Van der Poel a Van Aert opäť nebudú na nič čakať. Ak Sagan bude schopný počas stúpaní sa ich udržať, teoreticky by mohol vyťažiť z pozície mierneho outsidera.

Časy, keď bol najsledovanejším cyklistom v pelotóne, sú už totiž minulosťou.

Spomedzi širšieho okruhu známejších favoritov bude chýbať iba víťaz z roku 2017 Philippe Gilbert, ktorý cíti fyzickú aj mentálnu únavu a dáva si prestávku od pretekania. Podľa vlastných slov sa ešte naplno nezotavil z vlaňajšej zlomeniny jabĺčka v kolene.


Tirreno – Adriatico 2021 a výhra Alaphilippa pred Van der Poelom. Foto – TASR/AP
Paríž – Roubaix nebude
Predpokladaný ostrý a dramatický priebeh navyše umocňuje fakt, že po pretekoch Okolo Flámska už pre favoritov nebude žiadna druhá šanca.

Klasika Paríž – Roubaix sa totiž pre zhoršujúcu sa epidemickú situáciu vo Francúzsku opäť neuskutoční v obvyklom jarnom termíne, ale organizátori ju predbežne presunuli na 3. októbra.

Štart Okolo Flámska je v nedeľu 4. apríla naplánovaný na 10.00, celé preteky odvysielajú Eurosport a ČT Sport, na Dvojke sa priamy prenos začína od 14.00. Finiš sa predpokladá po 16.30.

Podľa Eurosportu čaká na cyklistov tento rok 19 stúpaní (bergov) a 17 dláždených úsekov. Absentovať bude tradičné stúpanie na Muur van Geraardsbergen, no kľúčová by mala byť náročná sekcia stúpaní, ktorá začína 50 kilometrov pred cieľom.

Cyklisti v tejto časti pretekov prejdú cez stúpania Oude Kwaremont, Stationsberg, Taienberg, Kruisberg, opäť Oude Kwaremont a na konci Paterberg.

Práve na poslednom spomenutom kopci Peter Sagan v roku 2016 rozhodol o svojom sólovom víťazstve.

Posledných 14 kilometrov do cieľového mesta Oudenaarde už jazdci prejdú po rovine, na ktorej sa bude rozhodovať o víťazovi, prípadne už bude rozhodnuté.
04.04.2021 - 01:22:53
10
obaja Yevgeniy Fedorov a Otto Vergaerde uz diskvalifikovany

thumb_up0thumb_down
04.04.2021 - 12:09:24
02
hups..macacie hlavy davaju zabrat aj bikom :)
04.04.2021 - 12:22:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up