Vazne?
Toto je zo statistickeho uradu SR z ktoreho si kazdy moze vyziadat udaje. My sme ziadali koncom januara. Okrem inych aj pocet umrti na chripku v 2020
Odkedy nasli covid pacienta na SR tak 0 ludi zrazu umrelo na chripku. Hahaha hovorte konovi, ten ma vacsiu hlavu.

Prílohy:

Screenshot_2021-04-23-00-18-30-604_cn.wps.moffice_eng.jpg
Screenshot_2021-04-23-00-18-30-604_cn.wps.moffice_eng.jpg 98.38 KiB thumb_up0thumb_down

23.04.2021 - 00:21:13
00
a teraz daj za 2017. 2018, 2019 nech si to porovnáme
23.04.2021 - 00:31:27
00
Nemam,neziadal som. Mozes si poziadat a porovname.
23.04.2021 - 00:55:50
00
Úplne vážne, pri poučovaní o veľkosti konskej hlavy by som si dal pohov a zamyslel sa, či ohľadne špecifických zdravotníckych dát je lepší zdroj ŠÚ SR, alebo NCZI SR (napr. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vyhodnotenie_chripkovej_sezony_2019_2020.pdf). Pri menšom počte prípadov je menší počet mŕtvych pochopiteľný - to je ale dosť v rozpore s tvrdením, že chrípka zmizla (na poslednej strane je dosť racionálne vysvetlenie poklesu v údajoch, ale už som videl že zahltenie systému ako problém sa berie systémom jedným uchom dnu, druhým von) . Bilancia je 6, predošlá sezóna 57, tá pred ňou 13. Rád si dám vysvetliť, čo spôsobilo ten "zázrak" dva roky dozadu, COVID-19 v tom bol vtedy nevinne...
23.04.2021 - 00:57:16
04
scarinko napísal:
Ja som si tiez uz viac krat povedal ze nepis do tejto temy ale vzdy si poviem ze mozno predsa aspon jeden to pochopi ale nie. Vsetci idu kam ide stado. S tym nic nespravis. Max si mozeme pokecat ked otvoria tie krcmy alebo v castej ak pojdes.


Ano ano ano! Pri pivo do krcmy, tam presne to tvoje trollovanie patri, uz len najst dost ozrateho, ktory ta bude pocuvat. Vidis ze tu mas skoro kazdy svoj prispevok skryty, "stado" uz sa na tie tvoje hluposti nemoze ani pozerat, nie ich este citat. Vsetci vieme, ze ty na ostatnych series, ale minimalne kvoli sebe by si tu s tym uz konecne mohol prestat. A ano, kazdy chce uznanie a kamaratov a pocit sunalezitosti. Chapem, beriem a prajem ti to dosiahnut. Len na to ides uplne zle. Neber to ako utok, ale ako radu. Cim viac hluposti budes pisat, tym viac hejtu a opovrhnutia si zliznes a iba viac zahorknes. Ides na to zle...
23.04.2021 - 06:48:20
05
will napísal:
Zaujimavy rozhovor s Lengavskym je na dennikun. Zial, neviem ho odomknut:
https://dennikn.sk/2362459/lengvarsky-z-odpadovych-vod-zistime-kde-nam-hrozia-ohniska-a-tie-otestujeme-pcr-testami-plosne-testovania-uz-nebudu-podcast-video/?ref=tit1

Jasne hovori, ze budu testovat PCR a AG ani velmi nespomina. Teda spomina, ze by tie plosne testy chcel skoncit do 2-3 tyzdnov. Vyzera, ze ma prehlad aj manazersky. Uvidime ake budu vysledky.

už je aj video z Lenvarským,priznám sa,že ako minister ma zo začiatku nepresvedčil,ale v skutočnosti to vyzerá tak,že vie čo má robiť,aby dobre bolo:
https://www.youtube.com/watch?v=L_2tzccG8jc
23.04.2021 - 07:05:22
00
will napísal:
Inak, ja uz mam 45 rokov, takze uz mam vacsiu pravdepodobnost skoncit pod drnom ako 0.02%.

okolo 0.4% velmi obecne
https://ourworldindata.org/mortality-risk-covid?country=~OWID_WRL#case-fatality-rate-of-covid-19-by-age
https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

Ale .. okolo 25% umrti su ludia s diagnostikovanym ochorenim srdca/ciev, vysokym tlakom a cukrovkou. Co pekne ide ruka v ruke s vekom. Nepotrvrdene problemy nevedno kolko .. ale ako vieme, neexistuje zdravy clovek, len zle vysetreny :lol:



Niekto sa ohana tym, ze zaockovanie je ohladuplnost voci druhym ? No to asi tazko :), to je akurat tak ohladuplnost voci sebe, aby som mohol na dovolenku do Chorvatska :) .. pokial nedodrzi rovnake opatrenia ako ostatni, nie je ziaden rozdiel.

Apropo, to ze na COVID zomieraju aj sportovci a ludia navonok zdravi .. to je presne to, ze nie su dobre vysetreni. Je velmi vela ludi, vo vyssom veku (45+), ktori vyzeraju zdravo, aj tak ziju, sportuju, nic im neni a zrazu infarkt /pred COVIDova doba/. A to je presne to. Tato epidemia by mala ludi trosku kopnut smerom k tomu, aby sa viac zaujimali o svoje zdravie. A nieze uvazovat, "zaockujem sa a som v pohode". No veruze v pohode nebudu, ak nebudu nic viac robit. A nie, cyklistika ani behanie nestaci.

Tato hysteria s ockovanim je uz ocividne o peniazoch. Pfitzer zdvihol cenu o 50% /asi ma privelke naklady :lol:/ AZ usekli. Dano5 teoria o tom, ze je za tym boj o prachy je veru velmi pravdepodobna /pretoze aj Pfitzer ma podobne problemove pripady ako AZ, len sa tak nerozmazavaju, ale sem tam informacie preniknu/. Rovnako ako Sputnik politicka /a tym padom aj financna/.

No, vsetko je to teoria .. cas ukaze. Alebo aj nie :) Ale neda mi a napisem jednu vec .. ti, co sa snazia druhym linkovat zivot a napadaju za nazor , hlavne agresivne, alebo vysmechom a ad hominem, su presne rovnaka krvna skupina ludi, ako bola v 50tych rokoch, dnes dobre historicky znama. Vtaka poznas po peri, cloveka podla reci a hlavne skutkov.
23.04.2021 - 07:20:19
15
Lto predsa vakcina je sloboda nie ohladuplnost
Aj nasa reklamna kampan to jasne vravi
Kaslite na ostatnych chodte na vw passat tdi dovezenom z nemecka urcite neburanom a s nestocenymi km na plastovu stolicku na makarsku do croatie ( na takuto cielovku presne mieri reklamna kampan a podla toho co tu citam zabera:) )
23.04.2021 - 07:27:19
02
ltoRozumiem tvojmu pohladu. Velmi nerad by som bol, aby sa to zvrhlo na progresivny lync ineho nazoru. Aj ked som reagoval na scarinka ostrejsie.
Ja som reagoval na to, ze scarinko zase vyzdvihoval rizika vakciny a spochybnoval riziko covidu. A to zovseobecnil.
A ja naozaj beriem vakcinaciu aj o tom, ze tym, ze sa nenakazim tak ochranujem aj svoje okolie, ktore nemusi byt uplne imunne (nie u kazdeho vakcina zaberie, nie kazdy sa moze dat vakcinovat). A chcel som poukazat na to myslenie, ktore je v zapadnej spolocnosti velmi rozmohnute - ja, ja ja. Iba jednotlivec, nie spolocnost. Toto su 2 pohlady na spolocnost - povedzme, ze zapadny (individualita je prioritna, spolocenstvo je nepodstatne) a vychodny (spolocnost je prvorada, jednotlivec nie je nic). Kazdy ma svoje vyhody a aj nevyhody ale v tomto boji vyzera byt uspesnejsi vychodny (azisjky model). Ako vo vojne. Aj tam je z pohladu jednotlivca nevyhodne ist do rizika. Iba z pohladu spolocnosti ako takej.

Samozrejme, ze ockovanie je obchod. A dobry obchod. A AZ ma zle meno asi aj preto, ze odrbali EU pri dodavkach. Neverim vsetkemu, co sa napise, preto tu diskutujeme a hladam nazory podporene argumentmi. Nazory, ktore tu prezentuje scarinko sa velmi casto objavuju na ceskych weboch a ako vieme cesko to uspesne dotiahlo na najhorsiu krajinu v zvladani pandemie na svete. Teda, dnes ich predbehli Madari.
Podla toho, co sledujem (vakcinacia, pocet testov, pocet novych pripadov, pocet mrtvych, typy vakcin, sposob otvarania), to vyzera, ze naozaj v Izraeli a UK to funguje. Dokonca aj pri zaockovani zhruba polovice ludi a nie 80% ako tu bolo na zaciatku hovorene. Cile je negativnym prikladom, tam si to vysvetlujem, ze otvorili skor a velky podiel (cca 2/3) ma vakcina Sinopharm o ktorej sa hovorilo, ze nie je dostatocne ucinna.
Rizika ockovania: Ja to beriem tak, ze uz viac deti mat nebudem a preto by som to rizika vakcinacie mal podstupit. Ak aj bude vo vakcine nieco zle, tak to neprenesiem dalej na dalsiu generaciu. Pri 20 rocnych je mozne vahat, tam to chapem.
23.04.2021 - 07:58:45
04
cokupit
na teba ja uz nereagujem lebo ty si bez rozkazu nezapnes ani gate a rovnako aj rozmyslas.

will lenze to ze mas vakcinu nezabrani ze ten virus nedostanes a nemozes sirit, iba to ze nebudes mat tazky stav, to je to blbe co ludia nechcu vidiet. Cize aj ked sa tvaria ze su zodpovedni voci okoliu ked sa daju pichnut tak to tak nie je.

Na internete je zhadzovanie a osocovanie za iny nazor velmi caste, v podstate v tejto krajine vsade. Kto ma iny nazor toho upalit. Stado je masirovane mediami kazdy den niekolko krat a veri to co sleduje najviac. Keby Zlatka Puskarovje povedala ze voda od zajtra nie je mokra tak pol naroda tomu bude verit lebo to bolo v telke. nikto nerozmysla nad vecami vlastnym rozumom. Mozno to nevedia, mozno sa im nechce. Jednoduchsie, lahsie a pohodlnejsie je verit tomu co chceme. Chcem ist na dovolenku tak sa pichnem, urcite to bude dobre, preco inak by to vsade robili. Keby tie vakciny tu boli 10 rokov a boli otestovane dlhodobo ani nepipnem ale tak logicky nemozu byt. Ja som zvedavy co budu robit ti ludia po niekolkych rokoch ked sa objavia prve nasledky. Samozrejme uz to nikto nebude spajat s nejakym ockovanim lebo to urcite nemoze byt z toho. Vakcina je super, moderna kvalitna. A ked to niekto bude rozporovat ukazu mu ten papier co podpisal kde je napisane ze sa zucastnuje dobrovolne studie na tomto liecive, zadarmo ;)
23.04.2021 - 08:21:23
00
ad uk a svata zem: bude zaujimava jesen, teda to ako si ockovani poradia s mutaciami ktore pridu, na dvere klope indicka a brazilska
zatial tieto, po vlne mixu ludi v lete sa ukaze aka nam vznikne dalsia....
dovolim si troska zavestit z gule, ak sa ukaze ze vakcina 1gen na tieto mutacie nezaberaju bude to velka rana pre volu mas sa dat preockovavat stale
ak zaberie tak pride k preockovaniu kritickej masy populacie

sam za seba tak ako som tu uz pisal, pockam si 2 roky (mozno dlhsie) s tym ze si pockam ci sa neukazuju aj dlhodobejsie vedlajsie ucinky terajsich vakcin, ano nepojdeme v zime k moru (v lete si uzivame dlhsie dni v sr, chodievame sa vzdy na mesaic prehriat niekam do tepla po zimnej lyzovacke a ano aj ta vyzera ze tento rok nebude) , mne osobne to za to stoji, jednoducho tak ako miestni diskuteri hovoria ze uprednostnili svoju kratkodobu ochranu zdravia proti kovidu voci dlhodobym ucinkom nevedno akym terajsich vakcin tak my ako rodina sme sa rozhodli opacne, malo by to byt kazdeho osobna vec a ukaze sa v strednodobom horizonte kto mal pravdu a kto sa mylil

to ze tu teraz niekto napise ze mu skoro alebo vobec nic nie je je super, ale opakujem nikto nevie co spravi terajsia generacia vakcin co i len v strednodobom a nie dlhodobom horizonte
23.04.2021 - 08:27:20
00
Lto tym asi myslel mna, nie teba will. A moj prispevok je rada, nie napadanie. Je to celkom vtipne ze sa snazis tlacit narativ, ze chudaka scarinka, ktory ma na fore 11tisic "nazorov" alebo teba lto s 21tisic tu niekto bezdovodne napada a snazi sa umlcat :))))
Ved sa pozrite, kolko z nich je vyminuskovanych. Nie preto, KTO ich pise, ale CO pisete. To vyminuskovane asi za vela nestoji. Osobne si myslim a nebojim sa nahlas napisat, ze su to hluposti a nie nazory...

PS: ak by si sa dobre pozrel zistis, ze som vam dal aj ja uz xy pacikov. Za kvalitu. Len skoda, ze si idete najma kvantitu... a neber to zas osobne, je to len nazor ;)

Scarinko si kral, darmo, plebs ti nesiaha ani po clenky. Ukaz nam praUdu o pane :)
23.04.2021 - 08:27:34
05
scarinko, ukáž mi, prosím ťa, tlačivo, kde sa píše o tej dobrovoľnej účastni na štúdie? Lebo ja na tej, čo podpisovali rodičia a aj ja čítam niečo iné
23.04.2021 - 08:32:06
02
citacia z poucenia :

potvrdzujem svojím podpisom že som bol/a informovaný/á o povahe navrhovaného diagnostického výkonu, ktorý absolvujem za účelom prevencie, ako aj o jeho možných
následkoch a rizikách (nežiadúce účinky aplikovanej vakcíny sú zverejnené v tzv. Písomnej informácii pre používateľa, ktorú je možné nájsť na stránke www.sukl.sk a v priestoroch
pracoviska

mas v pouceni uvedene strednodobe a dlhodobe ucinky?
23.04.2021 - 08:34:42
00
Ja som videl aj tu ucast na klinickom testovani ale nebolo to moje tlacivo samozrejme, skusim to od niekoho vyziadat nech to odfoti
23.04.2021 - 08:37:33
00
keyboard_arrow_up