Ahojte.

Uvažujem o kúpe Geniusa a rád by som sa opýtal na skúsenosti zo zadnym tlmičom u Scott Genius, nakoľko používajú svoj tlmič.

Ide mi o to či sa dá ľahko nahradiť iným tlmičom ( nech už dôvod bude akýkoľvek ) bez veľkého vplivu na samotný chod pruženia, servisovatelnost, dostupnosť náhradného kusu , ... . Proste tým že ten tlmič je špeciálny tak sa celý ten bajk komplikuje a radšej ho tým pádom nechceš lebo život není len o stráni sa o bank :).

Popripadne celkove skusenosti s Geniusom aj ten ich TwinLock :)

Ďakujem za odpovede
28.04.2021 - 12:45:27
00
hypoteticky ked bude potrebovat novy tlmic ale to je fakt miziva pravdepodobnost,scoot ma tlmice fox ,napises vyrobcovi biku alebo fox, posles im typ biku a seriove cislo tlmica a oni ti dodaju novy podla specifikacii,nejake nahrady by som tam nedaval
28.04.2021 - 16:00:07
00
Jazdim xfusion nude na genius 960 2019. Twinlock pre zadnu stavbu je skvela vec pri strmych vyslapoch , avsak predok mi vadil tak vidlicu som odpojil. Servis twinlocku su 2 lanka internym vedenim na lock packu od scottu ziadna veda. Je to rám ako kazdy iny a tlmic vies nahradit inym tlmicom 185X55 mm avsak asi bez zachovania twinlocku , no nevidim dovod menit uz vobec nie na novom biku. Diely su dostupne na westbrook cycles eshope v uk alebo u predajcu scott v Kosiciach v capricorne (capy , skrutky, loziska , puzdra tlmica) zadnu stavbu je jednoduche rozobrat a premazat a precistit aj doma. Bacha ale na predpisany moment 10 nm a 20 nm skrutiek na zadnej stavbe , skrutky capov su gramarina a pri prepaleni momentu proste prasknu. Pri jazde sa nestane ale neopatrnostou s multitoolom som uz zlomil. Otazka 10 eur za kusovku , sada aj s loziskamj 120 eur (ano troska drahsie). Aktualne ma moj ram asi 6 tis km a nechavam este dorazit loziska v prednom trojuholniku dalsiu jednu sezonu. Dalsi rok vymenim celu sadu naraz , nieco to vydrzi.
28.04.2021 - 23:32:41
00
keyboard_arrow_up