Gusto0
Kde pisali? Aj ked zajtra asi uz vsade.
Ak je to naozaj pravda, tak to vnasa do aktualneho Matovicovho spravania aspon stipku racionality. Si teda zavarili na pekny pruser. Len neviem ci vlastnou blbostou alebo nejakym spasitelskym syndromom.
29.04.2021 - 23:09:19
00
na aktualitach https://www.aktuality.sk/clanok/886749/koronavirus-vakcina-sputnik-v-zmluva-slovensko-rusko/ predpokladam ze je to len tak zbezne na zaciatok, bude toho asi viacej :lol:
29.04.2021 - 23:19:02
00
Srsen napísal:
P.S. ani neviem prečo sa tu o niečo pokúšam :)

na Scarinkovi sa mi paci, ze ma aspon gule napisat verejne svoj nazor, aj ked trochu zmateny, no on je este stale "hladajuci" a preto nie beznadejny IMHO

Odlahcim to tu na dobru noc...

Prílohy:

IMG-20210429-WA0007.jpg
IMG-20210429-WA0007.jpg 64.05 KiB thumb_up0thumb_down

29.04.2021 - 23:19:06
03
scarinko napísal:
Mna osobne by zaujimalo kolko ludi by sa naozaj dalo ockovat tymito vakcinami ak by nebolo jedine obmedzenie. Ziaden zakaz, vsade otvorene, skoly , skolky, obchody, zahranicie, lietadla proste úplne free ako kedysi.
Samozrejme necakam pravdu na tomto fore. Ale nech sa kazdy nad tym aspon 5 sekund zamysli ci by do toho naozaj siel ak by nic nebolo locknute.
Pripadne este keby nebol kazdych 5 minut masirovany mediami ze musis sa ockovat lebo vsetci tu zomrieme.
Podla mna tak 20% tych co teraz chcu.


Pre všetkých, čo sa zamýšľajú nad tým, čo by sa stalo, keby neexistovali nijaké opatrenia, karantény, lockdowny, atď., tak taký príklad máme – volá s Wuhan. Tam dokonca na začiatku prenasledovali lekárov, ktorí si dovolili varovať pred nejakou "čudnou, agresívnou nákazou", lebo režim to považoval za kritiku a šírenie paniky. Tam sme si mohli overiť, ako sa covid-19 šíri, keď nenarazí na nijaké opatrenia a potom sme si mohli pozrieť efekty v severnom Taliansku.

Keby nebolo nijaké obmedzenie, mali by sme hádam stotisíc mŕtvych, som zvedavý, koľko ľudí by sa zaočkovalo potom...
30.04.2021 - 07:03:51
02
Ešte menej než teraz. Ak by neboli obmedzenia, boli by sme premorení skôr než prišla vakcína.
30.04.2021 - 07:30:49
00
Včera bolo 21dni po očkovaní AZ1.davka.
Za posledný týždeň mám pocit že ma akosy viac bolia kolena a celkovo sa z výjazdu vraciam "ako zbity pes".
Či to posudzovať tomu "ako som dobre prezimoval" alebo AZ?
Pravda však je ze uz pred ockovanim som co to pojazdil a nebolo to "tak zlé "ani treti den po očkovaní 45km a cca300vm bez problemu,no v súčasnosti si to všimnem...
Podotýkam som atlét typu Churchill.
Ake su vaše skusenosti?
30.04.2021 - 08:00:22
00
rs955i Ja som tyzden po ockovani AZ, ziadnu unavu nepocitujem ani nic podobne...na bajku som kvoli casu este nebol, iba beh 3x5km, ale bez nejakej zmeny vo vykonnosti. A k tomu zaockovaniu...ockoval som sa kvoli cestovaniu napr. brusny tyfus, horucka dengue (a mal som horsiu reakciu ako na AZ)...ale tentokrat to neabsolvujem kvoli cestovaniu, ale kvoli tomu aby som nechytil tazky priebeh...mam v rodine ludi aj par znamych, ktori aj 6 mesiacov po prekonani maju problemy. O ockovani som sa bavil aj s dvomi spoluziakmi, ktori su lekari a jednoznacne su za ockovanie, sami uz maju obe davky v sebe (jeden pfizer, druhy AZ) a nie su plateni agenti farmaceutickych konzorcii/USA a podobne.
A beriem to presne ako bolo skor spomenute - su to ludia z fachu, ktory som ja nikdy nestudoval a preto im verim viac ako konspiratorom trebars tu z fora.
30.04.2021 - 08:12:22
06
Už sa tie vakcíny riešia nezdravo, veľmi a všade. Ľudia si potom začnú vsugerovavat rôzne blbosti a pomaly za každý nový zdravotný problém bude môcť vakcina. Zdravotný problém nahlásia, aj ich bude viac rovnakých,tak sa o tom začne hovoriť a ďalší ľudia si zas ďalšie veci vsugeruju.. Bludný kruh. Toto musí byť hrozne obdobie pre hypochondrov 😄
30.04.2021 - 08:31:14
07
Mne je dost casto divne a blbo, a tak si nasledky po AZ ani nevsimnem, kludne si dam pichnut aj ju. Avsak o sestru sa bojim, nemal som jej to odobrit a urcite mala radsej pockat.
30.04.2021 - 08:39:45
00
Nemyslím, že si urobil zle, čím skôr, tým lepšie, pozitíva výrazne prevyšujú negatíva.
30.04.2021 - 09:07:38
04
Cako85 napísal:
Ešte menej než teraz. Ak by neboli obmedzenia, boli by sme premorení skôr než prišla vakcína.

Uz to bolo aj na tomto fore 1000krat vysvetlene: Premorenim sa kolektivna imunita nikdy v historii ludstva neziskala, ale za to sa podarilo napriklad zredukovat obyvatelstvo zemegule o jednu tretinu. Okrem toho plno ludi, ktori mali covid, ho dostali aj druhy krat, vacsinou v horsej verzii.
Aj kebyze to hypoteticky funguje, stale by bol problem preplnenych nemocnic a vytazeneho zdravotnictva - co je v zasade jediny problem celej korony, od ktoreho sa vsetko odvija. Uplne odigonorovat obmedzenia a ist cestou 'premorenia' si neuplatnili ani rozne rezimy s kadejakymi autokratickymi jesitnymi sebestrednymi magormi na cele, ku ktorym sa modlia dezolati celeho sveta.
30.04.2021 - 10:17:09
010
scarinko napísal:
Ale neviem preco to mam stale pisat dokola. Ak tak je tu par ludi co sa vyzivaju v anonymnom dislikovani. Predpokladam ze je to strasna prca. Hrdinovia. Podla mna to ani necitaju len vidia prispevok od scarinka tak sup palec dole. Mentalna uroven 👎

ja sa k tomu prihlasim otvorene, precitam si tvoj post a velmi casto ho disliknem. Sam sebe som si slubil, ze ti nebudem pisat ze si nevyspele, do seba zahladne decko, ze stale nechapes zakladne principy statistiky, ze mozno by ti prospelo mat deti, aby si konecne zacal rozmyslat o niecom inom ako len o sebe, ani to ze vacsinou ti, co su sedy priemer maju najvacsiu potrebu dokazovat, ako nie su ovce. A este milion inych veci, ktore by boli voci tebe nefer, lebo ta naozaj nepoznam a sudim ta podla aktivity tu (co vlastne je ok, lebo ak nieco napisem, neurazam teba, ale len tvoje tu materializovane alter ego).
Takze to len disliknem, pripada mi to viac fer voci mne (vyjadrim svoj nazor), aj tebe(neponizujem ta mojim nazorom) .

darebak stale existuje skupina popieracov, ktori tvrdia ze pasy nemaju zmysel (lebo poznaju x-ludi co burali, neboli zapasovani a nic sa im nestalo) + dokonca su nebezpecne (lebo sestrinbrattetkystrykasusednaozajvidel sa stala havaria a clovek prezil prave preto, ze nebol zapasovany - inac by uhorel, vybuchol, sublimoval)
Argumenty, mentalna uroven a dokonca v mojom okoli aj ludia v skupinach popieracov pasov a popieracov Covid/testovanie/ockovanie sa velmi podobaju, dokonca az prelinaju.

Hlavne nebyt ouca, ja som vlk a zijem podla vlastnych pravidiel ! Tak isto ako vsetci z nasej uderku Ultras, alebo LSNS, alebo cokolvek ine, kde ma prijmu a budu mi hovorit, ze som dolezity... Na stray !
30.04.2021 - 10:29:40
103
Iron o tvoju sestru aj teba sa bojim aj ja, pokial svoj zivot riadite na zaklade mudrosti z cyklofora. Chlape preboha, snad nie ste nesvojpravni. Ak sa o segru bojis, opytaj sa lekara ake priznaky ma sledovat a vybavene.

Príznaky VTE (trombóza hlbokých žíl a pľúcna embólia)
Žená má byť poučená, aby v prípade príznakov vyhľadala okamžitú lekársku pomoc a informovala zdravotníckeho pracovníka, že užíva CHC.
Príznaky trombózy hlbokých žíl (DVT) môžu zahŕňať:
– jednostranný opuch nohy a/alebo chodidla alebo pozdĺž žily v nohe,
– bolesť alebo citlivosť v nohe, ktorú možno pociťovať iba v stoji alebo pri chôdzi,
– zvýšené teplo v postihnutej nohe, sčervenanie alebo zmena sfarbenia pokožky na nohe.
Príznaky pľúcnej embólie (PE) môžu zahŕňať:
– náhly nástup nevysvetliteľnej dýchavičnosti alebo rýchleho dýchania,
– náhly kašeľ, ktorý môže súvisieť s hemoptýzou,
– ostrú bolesť v hrudníku,
– závažný pocit točenia hlavy alebo závrat,
– rýchly alebo nepravidelný srdcový rytmus.
Niektoré z týchto príznakov (napríklad „dýchavičnosť“, „kašeľ“) sú nešpecifické a môžu byť nesprávne
interpretované ako častejšie alebo menej závažné udalosti (napríklad infekcie dýchacích ciest).
Medzi ďalšie prejavy vaskulárnej oklúzie môžu patriť: náhla bolesť, opuch a mierne zmodranie niektorej končatiny.
Ak dôjde k oklúzii v oku, medzi symptómy môžu patriť bezbolestné rozmazané videnie, ktoré môže postupne prechádzať až do straty zraku. Niekedy môže dôjsť k strate zraku takmer okamžite.
https://www.google.com/url?q=https://www.ema.europa.eu/documents/referral/combined-hormonal-contraceptives-article-31-referral-annex-iii_sk.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwjh4KadxKXwAhU1wAIHHQ9DBwMQFjAAegQIABAB&usg=AOvVaw16Mx9ECE55XlXvJtwPFWQJ

Mimochodom toto je z priznakov pre hormonalnu antikoncepciu, su uplne totozne. Tu sestra berie tiez?

A co sa tyka "diskusie" poslednych par stran, kde ste sadli na navnadu panovi, ktoreho meno sa nevyslovuje:

Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům. Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi a odklonit se od tématu debaty.


Uz toto exota ignorujte a nekrmte. Je vtipne ako zobroni o pozornost, ale kvalita ide s kazdym jeho prispevkom do hajzlu.
30.04.2021 - 10:37:01
01
thumb_up0thumb_down
30.04.2021 - 10:43:26
00
ta India je celkom pruser :(
30.04.2021 - 10:48:59
00
keyboard_arrow_up