pa3km napísal:
Kenai porovnavas dopravnu nehodu s usmrtenim/vrazdou pod vplyvom alkoholu...Ok, v poriadku, Myslim, ze tu nema zmysel diskutovat, lebo porovnavas neporovnatelne. V linku co som ti postol, je vyjadrenie znalca z odboru dopravy aj policajneho zboru. Potvrdil mi to aj kolega. Ja som narazal na fabulaciu scarinka, ze pri poziti alkoholu je bez ohladu na zavinenie automaticky vinny ten co pil, co nie je pravda. Daju sa vytvorit vselijake fantasmagorie, kde by bola situacia sporna, ALE NIE JE TO PRAVIDLO. Fakt neviem ako to este napisat.


Ja som pisal vseobecne, skusenost z dopravnej nehody mam len vlastnu. Ked mi Terano II vyliezlo pri cuvani na kapotu. Soferoval ho policajt vo vysluzbe. Prve ked prisla nehodovka dali fukat obom. Ani jeden sme nanfukali. Na kolko skodca sa priznal tak ziadne vysetrovanie nebolo. Kolega z roboty zrazil chodcu, ktory isiel po krajnici v noci. Chodca mal 2 promile tak kamos dostal len podmienku. Dalsi pripad mam od znameho, ale to nemam vydokladovane je to len JPP. Jeho syn s cerstvim vodicakom nedal prednost a sundal v noci dodavku. Nafukal 1.5 promile. Vodic dodvaky tazke nasledky, niekolko mesiacov v nemocnici. Chalan mal ist do sediet na tvrdo, ale nejako sa ten alkohol podarilo vytratit zo spisu, tak skoncil bez vodicaku s podmienkopu.


Naposledy upravil Kenai dňa 05.05.2021 - 13:12:45, celkovo upravené 1 krát.

05.05.2021 - 12:50:36
00
CraObs napísal:
ale je ten zbroják by mu zobrali, lebo nie že nesmieš použiť, keď si pod vplyvom nemôžeš ju mať ani pri sebe :)

Mat pri sebe mozes, nesmies manipulovat. Ale v podstate mas pravdu. Jedine ako to mozes rozumne vyriesit, je ze ked ides na pivo z roboty a mas u seba "sluzobnu" zbran, pred vstupom do pohostinstva ju vybijes odlozis do puzdra alebo batoziny a znova chytis do ruky az ked vytriezvies. Ale su tam ja vacsie absurdity. Ako napr ze mas vybit zbran na zastavke kym nastupis do mhd a ked vystupis mas ju znova nabit. Lebo nesmies mat zbran umoznujucu jej okamzite pouzitie v MHD, bez ohladu na fakt ze mas povolene nosenie . :headbang:

PS: ten straznik mal tu zbran legalnu! Ak ak ide o nutnu obranu, co islo lebo bol ohrozeny na zivote. Tak mozes pouzit aj nelegalne drzany obranny prostriedok a nebude to trestne. Cize mohol do nich v principe aj hodit granat. Zodpovedat by sa musel len z drzby granatu. V tomto pripade ak nemal v umysle zo zbranou manipulovat do vytriezvenia, sa nicoho nedopustil.
05.05.2021 - 12:58:58
00
Kenai zas tie tvoje teórie?
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2003-190
§ 28
(4) Držiteľ zbrojného preukazu nesmie
b) mať pri sebe zbraň alebo strelivo alebo manipulovať so zbraňou, ak je jeho schopnosť na túto činnosť znížená požitím alkoholických nápojov,20) omamných látok, psychotropných látok, prípravkov21) alebo v dôsledku choroby,
05.05.2021 - 13:13:54
40
Sorac, dakujem, vidim ze to je novelizovane asi by som si to mal znova prestudovat. :$
Kazdopadne ked sa stal henten pripad este tam bolo len: "manipulovať so zbraňou, ak je jeho schopnosť na túto činnosť znížená požitím alkoholických nápojov,20) omamných látok, psychotropných látok, prípravkov21) alebo v dôsledku choroby" , a podla toho mal aj sudca sudit.

To je fajn ze to takto upravili, jenou zmenou urobili z polovnikov abstinentov :rock: Mne to je jedno ja aj tak alkohol nepijem ani prilezitostne. :lol:
05.05.2021 - 13:21:01
00
Kolko % z polovnikov je policajtov? Kto ich teda bude kontrolovat?
05.05.2021 - 13:26:33
10
To je pravda, ale az narazis na ozrateho arogantneho polovnika vis, ze mas rovno vytocit 158. Vlastne staci aby si mal podozrenie a postaras sa mu o slusnu zabavu. Kym neprebehla henta zmena mohol povedat, ze uz nemal v plane manipulovat, ze uz dolovil a hotovo. A ze do auta mu to nalozi a vylozi kolega co nepil. Ale teraz je to jednoznacne, vdaka bohu. Mozno uz bude o nieco bezpecnejsie hladat za sumraku stvornozky kluce od auta. :rofl:
05.05.2021 - 13:34:11
01
Kenai napísal:
Sorac, dakujem, vidim ze to je novelizovane asi by som si to mal znova prestudovat. :$
Kazdopadne ked sa stal henten pripad este tam bolo len: "manipulovať so zbraňou, ak je jeho schopnosť na túto činnosť znížená požitím alkoholických nápojov,20) omamných látok, psychotropných látok, prípravkov21) alebo v dôsledku choroby" , a podla toho mal aj sudca sudit.

To je fajn ze to takto upravili, jenou zmenou urobili z polovnikov abstinentov :rock: Mne to je jedno ja aj tak alkohol nepijem ani prilezitostne. :lol:


Klames Kenai az sa prasi. Ze vraj " to je novelizovane asi by som si to mal znova prestudovat"...

FYI: Toto znenie je tam od uplneho zaciatku, teda od ucinnosti zakona 1.1.2004. (190/2003 Z. z Zákon o strelných zbraniach a strelive), teda od tvojich 22-23 rokov (ak mas vek v profile uvedeny spravne).

Nebolo to v zrusenom zakone 246/1993 (Zákon Národnej rady Slovenskej republiky o zbraniach a strelive) ktory mu predchadzal. Takze ziadna novelizacia zakona.

Ty tu rozdavas rozumy a pritom argumentujes niecim, co si si nastudoval ked si mal 18-20 rokov a co uz 17 rokov neplati? Dobre vediet.
Ale jedno sa ti musi uznat, pamat mas dobru! :bow:
05.05.2021 - 13:49:31
50
Ten pripad so straznikom sa stal na SK ? Lebo ja si tak na 99% pamatam, ze to bolo v Cesku...
Alebo aj na 100% - https://sip.denik.cz/pribehy-a-udalosti/opily-policista-drazdil-psa-a-zastrelil-jeho-majit.html

Takze je to skoro ako ten pribeh z Radia Jerevan, ked hlasili, ze Ivan v Moskve vyhral v loterii Volgu :-(
05.05.2021 - 13:58:58
00
No nieco mi na tom nehraje, lebo ked som robil skusky viem, ze som to uzavrel, tak ako som napisal. Ze nesmies manipulovat. Ak mas povinnost skryteho nosenia, jedine ako moze niekto zistit, ze mas zbran je pri manipulacii. Cize nesmies manipulovat. to je jedine co som si z toho zapamatal. Cize asi az tak dobru pamat nemam. Nuz zakonov je vela pamatam si co pre mna paragraf znamena, nie presne znenie. To si asi nepamata niko. Ale dakujem za opravenie, opakovanie je matka mudrosti.
Hadam aj ja sa mozem obcas mylit, ci ja nemam narok ? Trocha to vyznieva tak, ze ked sa pomyli niekto iny je to ludske. Ked sa pomylim ja, tak je to klamstvo. Mam to chapt tak, ze odomna sa ocakava viac ?

Ten pripad, zo straznikom bol urcite este za starej verzie. To bol stary pripad uz ked som robil skusky.
fokel To nie je na 100% ten pripad.
05.05.2021 - 14:14:54
00
NIe, neocakava sa od teba ze sa nepomylis, ocakava sa ked uz ides do takej konfrontacie a niekto ti tvoje tvrdenia vyvrati, ze si fakty aspon overis a netrepnes len "bola novelizacia".
A k tomu: "jedine ako moze niekto zistit, ze mas zbran je pri manipulacii' - zakon nehovori o tom, ako niekto moze zistit ze si ho porusil, ale o tom ze co nesimes robit ty, aby si ho neporusil. A to znamema ze ak sa chces po praci zastavit na pivo nechaj zbran v praci alebo ju najprv odnes domov.
Napriklad: Jedine ako moze niekto zistit ze osoba ma drogy je len pri manipulacii s nimi lebo len magor by ich nosil na viditelnom mieste. Takze nosit pol kila koksu pod koselou je podla tvojej logiky v poriadku pokial s nim nemanipulujes.
05.05.2021 - 14:52:08
12
pa3kmja som nepovedal ze to tak je spravne ale ze to tak v realite je ze ak zistia alkohol tak sa inak na teba pozeraju uz pri setreni.
05.05.2021 - 15:05:57
01
Minikin napísal:
NIe, neocakava sa od teba ze sa nepomylis, ocakava sa ked uz ides do takej konfrontacie a niekto ti tvoje tvrdenia vyvrati, ze si fakty aspon overis a netrepnes len "bola novelizacia"....

Prosim o akej konfrontacvii hovoris? Ved som jasne napisal ze ma v principe pravdu a spomenul som ako si to pamatam ja.
To ze bola novelizacia je fakt, bolo ich nikolko desiatok za ten cas. Na kolko som videl nieco ine ako som si pamatal prodpokladal som ze to je novinka. A ako mozes vidiet, jasne som napisal ze sa ospravedlnujem a podakoval som za upozornenie. Cize aka konfrontacia ?

K tej manipulacii, ja som tym chel len povedat ze to co som si zapamatal bolo, ze ked si nieco pil nevytahuj zbran lebo je to trestne. Koniec koncov nemas prakticky na vyber. Pit sice nemusis ale moze byt tvoja schopnost zmenena nahle napr. chorobou, otravou jedlom a v tom pripade urobis co, zahodis zbran do dunaja? Jedina seriozna vec, ktrej sme sa v tom case dobrali ako riesenia bolo vybyt zalozit a uz nechytat, na prvom WC kam sa ti podarilo dostat. Tak ako som si to pamatal, a tak som to CraObs napisal. Ako dobre mienenu radu, na prakticky postup. Lebo som vytusil, ze asi patri do skupiny drzitelov ZP. Vobec ziadna konfrontacia v tom mienena nebola.
05.05.2021 - 16:12:08
00
ok pani, dakujem za objasnenie, aj za ostatne prispevky. ked mi zase napadne nieco s potencialom rozputania flame-u na 5 stran, tak sa ozvem :D :handshake:
05.05.2021 - 16:43:06
04
https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/4391553597541495
07.05.2021 - 15:05:34
00
Kenai napísal:
Ani nie to sa ututlava. Totiz nikto sa nestane alkacom zo dna naden, vsetci mali problem s alkoholom dlhodobo. Vzdy sa calka na pruser. Keby vyhodili zeleznice kazdeho co pride ozraty do roboty, nema tam kto robit. O tych kontrolach sa vie vzdy predom.


Ale ??? Ty si železničiar ? Lebo ja áno. A ak železničiar pracuje v kritickej infraštruktúre...to znamená OZT,výpravcovia a iní dopravní pracovníci...tak si prakticky vždy jednou nohou v base a druhou na úrade práce. A o rušňovodičoch ani nehovorím...tí sú pri každej nehodovej udalosti vyšetrovaní viac než vinník nehody. Sám som bol svedkom pri vyšetrovaní pri nehode na priecestí alebo pri obyčajnom pochybení výpravcu ktorý porušil predpisy.....a ver mi tam sa s nimi nikto nemaznal.....okamžité stiahnutie zo služby a následné preskúšanie....a ak neuspeje tak zbohom...okamžitá výpoveď.
08.05.2021 - 15:00:00
05
keyboard_arrow_up