Gusto0 napísal:
na druhej strane sa mi cely ten projekt zda strasne zlozity a predrazeny.

Tak tie 2 mosty cez Vah pre cyklistov je slusna palka. Ako danoveho poplatnika by ma aj zaujmalo, co si o trasovani myslia analytici utvaru Hodnota za peniaze. Ci ten utvar uz zrusili?
19.05.2021 - 22:33:45
00
ono to bude hlavne asi dobry tunel - ked sa cyklocesty zrazu tak hufne a na pocudovanie strasne rychlo stavaju. na niektorych miestach ako dost zlozite stavby. a nejde len o cenu vystavby. neviem ci si niekto uvedomuje naslednu udrzbu. vznika nam totiz dalsia siet ciest. napr. v cechach som siel po jednej starsej a na cestak to veru nebolo - povyduvany, popraskany asfalt poprerastany korenmi. aj na horaku by som siel radsej po nespevnenej hradzi.
je tu problem opravit lavky cez vah ale nove mosty sa veselo stavaju.

na druhej strane radsej "tunel" a predrazena cyklocesta ako nemat bezpecne cyklospojenie medzi ZA a MT
19.05.2021 - 22:48:13
00
ZA-MT by lacno a rychlo vyriesil vlak.
19.05.2021 - 22:54:11
00
Gusto0 s tym financovanim udrzby/prevadzky velmi dobry postreh.

Na druhej strane je to trasovanie s mostami aj turisticka atrakcia nadregionalneho vyznamu.
A aj pripadnych commuterov potesi bezpecnejsia trasa, ako nejaky pruh pri statnej ceste.
Starym osadnikom prirodzene vadi ze pridu o svoj klud , ktory vyzeral byt naveky. Ale pridu mladsi, otvoria bufet, zvyknu si. V kazdom pripade zivot v Janosikove to zmeni. Ceny nehnutelnosti stupnu (najma ak sa bude dat vybavit prejazd osobnym autom po moste pre dopravnu obsluhu), samotari mozu dobre predat a hajde hore na lazy. Napr. na Podsip, tam maju tiez cyklotrasu :)
20.05.2021 - 00:06:36
01
Len pre ilustraciu: Kamarat byva v Strecne pri Vahu. Ulicku/vyjazd maju tieto domy smerom k rieke. Presne tadial ma viest cyklochodnik. Sirka navyse tam nie je. Nevysvetlis mu nijako aby prehodnotil svoj odpor. Najvacsi problem vsetkych tychto ludi su bezohladni "letiaci Saganovia", dalej strata kludu, problem s vyjazdom z dvora a nutnost prejazdu autom po cyklotrase (!), ohrozenie deti atd. Ja som cyklista, on nie. Protiargumentacia v podstate zbytocna. Viem si predstavit, ze vacsina ludi v dedine ma podobny nazor.
Otazka: Myslite si, ze ked im spravite pod oknami protestnu akciu, tak sa vztahy zlepsia? Asi tazko...
20.05.2021 - 10:40:37
00
problém nie je v tejto cyklotrase a ani v iných projektoch ale vo vzájomnej tolerancii ľudí a snahe pochopiť druhý pohľad.. príklad štrku v zákrute na Makove - myslíte že človek čo tam hádzal jednou dobou štrk kvôli motorkárom mal problém s väčším počtom motorkárov, alebo tým, že si každý druhý myslí že je Rossi a chodí cez dedinu >50 km/h a z motora mu trčí odkvap namiesto výfuku? Motorkár bude plakať že je tam štrk ale zabudne sa pozrieť na to, že ako znepríjemňuje život tým, ktorí tam bývajú alebo majú chaty. ...a pritom by stačila kľudná debata so snahou pochopiť jeden druhého.. stále sa dá nájsť nejaké riešenie ak sa kúsok ustúpi.. ak povedia v prípade cyklotrasy ľudia čo im na tom vadí a prečo sú proti tak je priestor pre diskusiu s tými, čo to chcú budovať.. ak to ale pozastavia kvôli občanom žijúcim v danej lokalite, tak môžu začať robiť naprieky ľudia "z opačnej strany" a na druhej strane ak sa bude ignorovať názor domácich tak môžu robiť prieky na danej trase
20.05.2021 - 11:53:38
03
Nesuhlasim. Problem je v cyklotrase - presnejsie v nedostatku priestoru pripadne moznosti pre alternativne trasovanie v danom mieste.
Preco by sa mali prave obyvatelia tejto ulice obmedzit (napr. nebudu moct parkovat auta na ulici, tak ako je vsade inde v dedine bezne), ked ostatni nemusia. Ze ich egoisticky zaujma kvalita vlastneho zivota a nie vyssie dobro je prirodzene. Otazka co s tym.
Celkovo by regionalna turisticka cyklotrasa nemala ist priamo cez obec, ale jasne, nie vzdy sa to da. Mala obec commuterske cyklochodniky v obci nepotrebuje, ked uz tak medzi obcami.
Druhy problem bude asi finacovanie - predpokladam, ze z EU fondov sa neda financovat prerusena/nedokoncena cyklotrasa. Osobne a technicky nevidim problem v tom, aby na nejakom usekou (napr. premavkovo kludna dedinska ulica) jednoducho cyklotrasa nebola a vybavene.
20.05.2021 - 13:05:40
00
No idem si pozriet dokumenty lebo obce pri tvorbe uzemneho planu VUC sa isto k tomu vyjadrovala. Ci ale prebehla diskusia s obcanmi a ci mali obcania o danu temu vobec zaujem. Kedze tam bolo kladne stanovisko, riesil sa dalsi stupen a to napr EIA ta trvala 5 rokov. A teraz to mozu cele zahodit, zmena trasy rovna sa vstup do koryta Vahu.
20.05.2021 - 20:39:20
01
Inak k cyklotrase .. su ludia a ludia. Viest cyklotrasu ako hlavy tah znamena, ze tam dojde milion ludi /aj korculiarov mozno, sak asfalt, nie?/ a vacsina su taki, ze robia bordel,hluk .. atd. Vidiet to uz dnes pokoronovych dnoch .. vobec sa necudujem, ze sa tomu brania ako sa len da. Dnes by vsetci chceli mat pristup vsade , ale ... neda sa mat vsetko.

Ja osobne, napriek tomu, ze to tam poznam a som bajker, by som tade cyklotrasu netahal. Aj kvoli samemu sebe :) Miesta, kam sa ludia tazko dostavaju su cim dalej, tym viac cenne. Vazte si toho... aj ked pravda, ebiky to zacali dost menit :/
20.05.2021 - 20:56:09
00
Ved ano, ale tu ide asi hlavne o to, ze spojenie ZA - MT pre rekreacneho cyklistu v podstate neexistuje.
Bud si to vyslapes na MTB cez Saracniky (700vm) alebo na cestaku cez Terchovu (70km) alebo Fackov (85km) ... LOL
Ked som robil v ZA, tak som parkrat siel do prace na bicykli cez Saracniky ale nie je to pre kazdeho.
Myslim si ze 25km cyklotrasa v podstate po rovine by potesila velmi vela ludi, teda asi okrem tych, ktorym by to islo pod oknami :/
20.05.2021 - 21:17:46
02
Im ide pod oknami rovno oproti najmä zeleznica a hlavny cestny tah, to robi neskutocny hluk. O tranzitujucich cyklistoch by ani nevedeli...
20.05.2021 - 21:24:45
05
Palo TT zasa je to o diskusii.. pozeráš sa na to, že tam nemôže byť cyklotrasa lebo zúžiš cestu a ľudia nemajú kde parkovať. Keď sa na to pozriem ako by sa dalo toto riešiť tak danú časť o ktorej hovoríš je možné riešiť len značením trasy bez vymedzenia značením na ceste.

btw. ak sa nemýlim, tak každý takýto projekt by mal byť verejne dostupný a s právom podať námietky do určitého termínu od zverejnenia. Ak sa nikto nevyjadrí tak to kompetentný berú automaticky tak, že s tým všetci súhlasia. Teda aspoň ja to tak vnímam. Ak tu je niekto znalý v tejto oblasti tak ma môže opraviť ak sa mýlim.

Popravde mňa by bezpečná asfaltka ZA-MT potešila. Stačil by mi aj vymedzený pruh na ceste popod Strečno. Prinieslo by to nové možnosti. Nebojoval by som ale ani pre ani proti tejto trase lebo mi to nechýba ako niečo potrebné a ani nebývam v danej oblasti, aby som bol schopný to posúdiť úplne očami domácich.
20.05.2021 - 21:30:40
00
Je to zaujimavé čítanie, just som si prečítal tú zápisnicu Nezbudská, a predstavoval ako to tam prebieha, že sa pár ľudí postaví na hlavu. a kvôli tomu tisice cyklistov a hodiny, stovky hodí ľudí ktorý na tom projekte pracovali budú v čudu.
21.05.2021 - 06:50:07
02
lto napísal:
Miesta, kam sa ludia tazko dostavaju su cim dalej, tym viac cenne. Vazte si toho... aj ked pravda, ebiky to zacali dost menit :/

Suhlas, preto ich strasne hatujem... minula sezona bola des, tam kde kedysi ani nohy (bicyklistu) zrazu cele partie "nadsenych" sportovcov s previsajúcimi pupcekmi (napr. Taky mincol). Ten klud sa bohuzial z tychto miest vytraca, prave ludmi ktory necenia podobne hodnoty... dokonca v lete som tam mal konflikt s jednou paňiou ktora na mna nadavala ze som si dovolil sadnut na skalu pod krizom, lebo prisla hore na mincol a zavadziam jej na "MIESTE PRE FOTENIE A LUDIA SA TU PRISLI FOTIT" a to tam prisla az po mne, cize do zaberu som jej nevosiel.... no nic idem opacit tie mokre traily v tomto krasnom maji, zdarec (sorry musim raz za cas si vyliat srdiecko ako vsetko ide do kytek)
21.05.2021 - 08:23:51
15
Jazdi ked ostatni robia 🤭
21.05.2021 - 09:37:06
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up