Ty vole, ta advokatka Kubanova je asi rovnaka sorta ako ti zadrzani...
27.05.2021 - 21:52:52
01
To má za to že nám 2x zrušil Veľkú noc :D
https://tv.pravda.sk/relacie/spravodajstvo/epizoda/6493-matovic-dostal-do-tvare-zatial-iba-vodou
27.05.2021 - 22:47:20
01
Jozef Šátek
2 h ·
Od marca 2021 sú podozrenia z manipulovania vyšetrovania niektorých závažných prípadov „živými vecami“, keďže o nich vykonáva vyšetrovanie Úrad inšpekčnej služby MV SR.
Z toho vyplýva, že politická moc rokovaním 17.5.2021 prekročila hranicu, za ktorou sa jej činnosť už dá považovať za zasahovanie do nezávislého vyšetrovania a výkonu prokurátorského dozoru.
Absolútne nechápem z akého dôvodu na tento fakt neupozornili ostatných účastníkov tejto porady M. Žilinka, generálny prokurátor SR, D. Lipšic, špeciálny prokurátor GP SR a A. Szabó, riaditeľ Úradu inšpekčnej služby MV SR.
V článku Denníka N sa konštatuje, že riaditeľ SIS „Aláč mal počas tohto stretnutia (pozn. 17.5.2021 v objekte SIS) vysvetľovať podozrenia, ktorými sa od marca zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra. Prípad dozoruje bratislavská krajská prokuratúra“.
Z toho vyplýva, že už v marci 2021 SIS informovala inšpekčné orgány MV SR (možno prostredníctvom ministra vnútra) o podozreniach, že vyšetrovateľmi NAKA a prokurátormi špeciálnej prokuratúry sú v rozpore so zákonom manipulované postupy a dôkazy v závažných vyšetrovaných prípadoch. Od tejto doby inšpekčné orgány tieto podozrenia v rámci svojej kompetencie vyšetrujú a to buď postupom pred začatím trestného stíhania (§ 196 a nasl. Trestného poriadku) alebo už v týchto prípadoch alebo len v niektorých z nich mohlo byť začaté trestné stíhania (§ 199 TP).
V každom prípade to však znamená, že je značne spochybnené, ak nie vyvrátené tvrdenie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá v stredu vyhlásila, že na stretnutí nijakým spôsobom nedebatovali o „živých kauzách“ ale aj predsedu vlády Hegera, ktorý tiež poprel, že by obsahom rokovania boli „živé prípady“.
Z daného vyplýva, že predmetom rokovania 10 ústavných činiteľov a vyšších štátnych úradníkov 17.5.2021 v objekte SIS bolo podozrenie na manipuláciu (úmyselné falšovanie) vyšetrovania a dôkazov v závažných prípadoch, čo sa priamo týka merita už vyšetrovaných „živých“ trestných vecí (napr. V. Pčolinského) a zároveň sa priamo týkajú trestných vecí, ktoré sú od marca 2021 vyšetrované inšpekciou MV SR na základe podkladov predložených SIS, čiže sú to tzv. živé prípady.
27.05.2021 - 23:28:22
00
aha, a on tam bol, ano?
27.05.2021 - 23:33:14
02
Jezus napísal:
Ty vole, ta advokatka Kubanova je asi rovnaka sorta ako ti zadrzani...

jasne a jednoducho im to vysvetlil...pokým zatýkali "bežných Frantov kriminálnikov" a nie "prominentov", tak podmienky kolúznej väzby nikomu neležali na srdci, pričom keď niečo potrebovali, tak si to v parlamente prelobovali...teraz, keď je v kolúznej väzbe (ktorú mimochodom musí odobriť súd) asi 20 ľudí, tak to už im to vadí
28.05.2021 - 11:59:18
01
Presne. Len ma dost prekvapila ta advokatka tym ako hajila obvinenych a ze chudacikovia trpia v nepohodli a nemaju TV hned ale az od noveho mesiaca a pod. Mi to prislo akoby ju tam nanominovali ludia od Kollara / Fica ako protivahu Lipsicovi. A neviem presne cim, asi prejavom, ale miestami mi dost pripominala tu klamarsku mrchu Jankovsku.
28.05.2021 - 12:17:46
01
problém je asi trošku inde? u nás je to mierne povedané postavené na hlavu
v CPZ môžeš byť zatvorený 2 x 24 hodín, aj keď si v podstate nič nemusel spraviť a sú tam najdrsnejšie podmienky
( si sám, žiaden kontakt z okolím, nemáš predstavu o čase, 24 hodín svieti svetlo (nemusíš mať ani okno, alebo len maličké, zabetónované WC a zo steny len trubka na vodu, steny natreté olejovou farbou, pevná posteľ, koženkový matrac, smradľavá deka, pevne namontovaný stôl a stolička 1 x za 24 hodín prechádzka mimo celu, cela minimálnych rozmerov, no proste, ako zo sovietskeho filmu)
kolúzna je LEN trošku lepšia, ale nič moc
a basa je vlastne proti tomu hore "dovolenka"
28.05.2021 - 18:00:25
00
Niekde je aj ta postel a umyvadlo luxus.. Su aj CPZ-ky ako klietka pre psa, iba zamrezovany kut
28.05.2021 - 21:52:24
00
tak toto je už úplná fraška.jedni tvrdia,že to čo je vonku nie je pravda a náš slávny nbu123 vlastne tvrdí,že opak je pravdou a tie veci majú svoj základ.To čo zostane po tejto vláde bude úplná bezpečnostná katastrofa.

"nepřítel by z nás mjel radost"



Národný bezpečnostný úrad

6 h ·
Národný bezpečnostný úrad varuje pred ďalšou distribúciou alebo medializáciou materiálu, ktorý je šírený ako utajovaná správa Slovenskej informačnej služby📄
Ak by išlo o autentický dokument, a teda o utajovanú skutočnosť, takáto informácia je určená iba pre oprávnené osoby a vzťahujú sa na ňu ustanovenia zákona o ochrane utajovaných skutočností📋
Bezpečnostné zložky zachytili šírenie rôznych elektronických exemplárov materiálu, ktorý má znaky utajovanej písomnosti, cez rôzne mobilné aj desktopové aplikácie📱💻
V prípade neoprávnenej manipulácie hrozí udelenie sankcie jednotlivcovi alebo organizácii, pretože ide o priestupok, resp. o správny delikt na úseku ochrany utajovaných skutočností❌❗️
29.05.2021 - 02:18:22
00
tu mate v praxi, svojich volenych zastupcov...

https://www.biker.sk/55952/nicholsonova-po-smrtelnej-nehode-cyklistu-spusta-peticiu-za-okamzitu-zmenu-cestneho-zakona-toto-je-posledna-kvapka/
29.05.2021 - 12:06:55
00
však to chceli, ako píšu, prijať v 2017; chcú to napraviť a prijať čo najskôr ...
29.05.2021 - 20:08:51
00
Už tam chýbala iba tá druhá sliepka Cigániková. Aké majú posledné dve nehody súvis s bezpečnou vzdialenosťou pri predbiehaní? V jednom aj v druhom prípade porušili vodiči platné zákony. Možno mali cyklisti čierne dresy bez blikačiek. Možno išli rýchlo a vodiči zle odhadli vzdialenosť. Boli to športovci, tak pomaly asi nešli. Ale vodiči porušili platné predpisy, že sa nevenovali riadeniu etc. Nedali prednosť v jazde.
Autá / motorky cez deň musia svietiť. Cyklisti nie. Dokonca zrušili aj povinnosť nosiť prilby. Často sú neviditeľní a bez ochrannej prilby. Tu je jeden z najväčších problémov. Nemá to žiadnu logiku.
Sliepka sa iba zviditeľňuje a loví voličov medzi cyklistami. "Bojovníčka za práva cyklistov".
Btw, tá bezpečná vzdialenosť je pekná, ale ako bude kto kontrolovať 150 cm? Ono je to iba o mentalite ľudí. Kto je ohľaduplný, robí to aj dnes. A ostatných zákon ktorý sa nedá vymáhať neprinúti.
Navyše si nespomínam na medializovanú nehodu s cyklistom pri predbiehaní. Väčšinou je to pri odbočovaní auta či cyklistu alebo prechádzaní cez cestu. Rsp. neosvetlení cyklisti bez reflexných prvkov v noci. To je ďalšia vec, čo by tá sliepka mohla riešiť, keby chcela. Zákon presne definuje veľkosť a umiestnenie reflexných prvkov na bicykli. Ale zabíja to jedným paragrafom, že všetky presne definované reflexné prvky na bicykli, možno nahradiť nedefinovanými reflexnými prvkami na oblečení. A cyklisti to berú tak, že malé Casteli logo na drese nahradí všetky reflexné prvky, čo mali byť na bicykli. A možno je to v súlade zo zákonom. V UK npr. majú presne definované čo musí mať bicykel medzi západom a východom slnka. A žiadne odrazky na oblečení, dokonca ani svetlo na prilbe sa neakceptuje. Je to jednoznačne definované. Aj keď si nie som istý, či to niekto kontroluje. Čo už je iná vec. Do úvahy sa to berie istotne pri nehode.
30.05.2021 - 00:00:53
00
Teda konkrétne tých 150 cm si ja asi predstavujem tak, že teraz už kopa ľudí nosí kameru na bicykel. Potom zo záznamu asi je jasné, či auto obiehalo s odstupom /aj keď asi centimetre nikto merať nebude/ alebo "lízlo" cyklistu. Potom nie je problém s takýmto záznamom napochodovať na Políciu, podať oznámenie. Ak také "hovädo", čo nevie predbiehať s odstupom dostane raz-dvakrát /exemplárnu? - prečo nie.../ pokutu, tak si možno nabudúce dá lepší pozor.... snáď.... Toto osobne nepovažujem za nejaké bonzáctvo, iks-krát som bol takto ohrozený na zdraví/živote....je to hlavne prevencia do budúcnosti, aby to tým /zrejme/ menej chápavým došlo, že niečo robia veľmi zle a niekto na to môže doplatiť životom...
30.05.2021 - 00:46:29
11
Viete mi povedať, kde sa jazdí tak zle a neohrabane, ako na Slovensku ? Štáty z vých.bloku mi neuvádzajte. My sme ako vodiči proste nedisciplinovaní a netolerantní. Predpisy nedodržujeme z princípu. Spôsob jazdenia je plne v súlade so životom v našej spoločnosti. Nalepení na zadnom nárazníku pripravení vyraziť na boj. Ak je to len trocha ďalej, bicykle na nosič. Po SK cestách jazdiť cyklistovi je koledovať si o zranenie, smrť.
30.05.2021 - 08:57:58
01
Tak moja skusenost z pariza frnakfurtu a londyna je, ze vela cyklistov jazdi ako nevychovane hovada, presne ako na slovensku. Toto si chcel pocut? Faktom ale je, ze vodici v tych mestach su zvycajne ohladuplnejsi
30.05.2021 - 09:41:51
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up