gebula

Ahoj, nedaj sa znechutiť, ani odradiť plašákmi, ktorí tu dookolo točia tie svoje strachy z niektorých úsekov. Be cool je skúsená partia, ktorá to nerobí na jednu sezónu. V sobotu sme išli v rámci tréningu ten spomínaný panelový úsek a čo ja viem, asi po minúte sme to prešli a že by to bola nejaká dráma, tak to vôbec. Ideš do mierneho stúpania a trochu to s tebou hrká a to je všetko. V skupine sme boli asi 40 jazdci a nikto to vôbec neriešil, a boli sme tam od mladých po starších jazdcov, od hobíkov po profi, od karbonovych rámov po časovkárske a nikto nič. Akurát sme spomínali týchto internetových odborníkov, že nech skúsia oni toto zorganizovať , alebo radšej nech držia ústa. Vysypať sa vedia aj profi cyklisti na rovných a asfaltových cestách, takže treba sa hlavne sústrediť na jazdcov okolo. Problematické úseky sú, ale tie sa aj riešia s kompetentnými ľuďmi. Inak tá časť medzi vinicami je fakt pekná.
14.06.2021 - 13:47:06
04
Tibor83 Nemas nahodou info do akej podoby bude upraveny usek od Borinky po Kosarisko ? Ked som tam posledne bol, diery boli sice zasypane drtou ale nie velmi dobre utlacenou. Kolesa sa do toho zabarali...
14.06.2021 - 14:08:36
00
user_id

Ahoj, ak si z Bratislavy, tak určite vybehni na spoločný tréning, ktorý organizuje Becool, teda laetape. Vždy sa tam zúčastňuje i Jozef Pukalovič, ktorý ochotne vysvetlí každému, kto sa pristaví a má záujem všetko ohľadom trás a organizácie. Inak v sobotu spomínal i tento úsek, že toto nie je určite konečné riešenie a podľa jeho predstáv, ale iba dočasné, ktoré narýchlo vykonal správca toho úseku (fakt, neviem, ci to patrí do kompetencie VUC, ci obci alebo Lesom SR). Osobne si myslím, že cestu by mohli dať dokopy niekedy pred pretekmi, aby ju dovtedy ešte ťažba nezničila - všeobecne je tam problém udržať čistú cestu, keď tam vkuse ťažia (ale v lese asi pochopiteľné :) a tiež svoje robí prívalová dažďová voda, ktorá to pekne podmýva.
14.06.2021 - 14:37:50
03
Treningy nie su moja salka kavy. Ja som len hobik, ktory dufa, ze z toho podujatia kapne nejaky benefit aj ostatnym, nezucastnenym cyklistom, nielen (docasna) uzavera oblubenych karpatskych usekov :lol:

Dakujem za info.
14.06.2021 - 14:50:55
00
skodaaa, ja som ta chcel vidiet v baliku :D
14.06.2021 - 15:02:47
00
Skusim reagovat na celu planovanu trasu, aby sa vyriesili zbytocne spekulacie ohladom niektorych usekov. 0-ty kilometer Riveria - Devinska (pokusime sa zaplatat vsetky vyraznejsie jamy) - usek od Borinky po krizovatku pri Kosariskach co spominate v diskusii cez Medene Hamre sa nejde (len pre info je to usek spravovany BSK a ano bol teraz zahadzany mierne sutinou) - odbocuje sa hore na Strminu - zjazdy pri Strmine za vrcholom smerom k Horvatke budu vykefovane cistiacim autickom pred pretekmi - na zjazde od Horvatky po tu T-ckovu krizovatku pred Kosariskom budu jamy zaplatane a pred krizovatkou aj na nej budu usporiadatelia (tento cely zhruba 57 km dlhy usek sme uz 3 roky vyuzivali na Karpatsky triatlon a nikdy nebol pri standardnej opatrnosti jazdcov problem - zhruba 300 cyklistov sa zucastnilo) - na retarderoch na novej asfaltke v Lozorne budu usporiadatelia - pripravuje sa rekonstrukcia casti useku za vrcholom Baby, takze tam bude zuzena vozovka na dlhsiu dobu ale na preteky prejazdne v jednom pruhu - vinohrad v Pezinku bude precisteny - panelka v Limbachu je bohuzial neriesitelny problem a je to jedine spojenie trate, preto je ten usek zaradeny (v pripade problemov bude asi 400m po skonceni tohto useku na zaciatku stupania technicka stanica - karpatsky chrbat od Troch brestov po BK by malo byt preasfaltovanych zhruba 300 m + najvacsie jamy - riesi sa aj asfaltovanie finalneho stupania na Kamzik . Riesime to postupne na dennej baze, su v tom zapojene 4 lesne spravy, asi 10 obci a miest plus asi dalsich 10 uradov. Len pre predstavu, oprava jedneho vytlku na 1m2 nas stoji bez dopravy 45,-Eur m/2, pomahaju nam aj lesy takze je spolocny zaujem aby po podujati ostala aj zlepsena kvalita povrchu v Karpatoch. Urobime vsetko co bude realne mozne, aby podujatie bolo bezpecne, hlavne aby zjazdy boli v co najlepsom stave, ale je potrebne aj z vasej strany aby ste hlavne pri zjazdoch isli opatrne (na useku od BK po Snezienku budu na bocnych vyjazdoch usporiadatelia, celkovo popri trati ich bude minimalne 200). Jeden z navrhov bolo stupanie cez Jur, cez Nestich je to ozaj uzky lievik s mnozstvom aut a jedinou cestou na vyjazd, preto Limbach, ktory uz mame v tejto verzii osvedceny z triatlonu. Pre priebezne info sledujte aj FB alebo IG Letape Slovakia, pripadne pridite na trening. Na ten najblizsi 26.6. pride aj Martin Velits. pekny vecer
14.06.2021 - 22:01:20
319
user siel som v nedelu usek z Borinky cez Strminu smerom na hreben, kade sa viacmenej pojde pretek, a ako pisal JP26 vyssie, skutocne tam nie je nic zleho. Samozrejme usek od cervenej TK po hreben je rozbity (ak bude chciet niekto pindat, tak to jazdim pravidelne uz x rokov na cestnom bez defektu) , ale to je super, aspon ani na kratkej nebudu ukrateny o podobny usek ako je betonka v Limbachu :rofl:

super je, ze bude pri tych retarderoch v Lozorne usporiadatelia a aj za tu cestu do Devina, za toto :y:
15.06.2021 - 08:45:44
00
Ahojte, aktualizovana info ohladom povrchu trate. Usek Stupava - Borinka - najvacsie diery su uz zaasfaltovane. Usek pred Velkym Javornikom by sa mal upravovat v priebehu mesiaca jul. Pekny vikend vsetkym
18.06.2021 - 21:11:53
08
Všimol som si, ze uz su oznacene useky na opravy medzi Javornikom a 3 Brestami, vdaka JP26 za info a organizatorom za pozitivny vedlajsi efekt vyjazdu.
18.06.2021 - 21:24:05
00
Jedna vec, ktorú som si uvedomil včera pri jazdení. Kdesi som zachytil, že sa preteká podľa pravidiel UCI. teda "zjazd na sagana" :-D bude znamenať diskvalifikáciu? Oficiálne je táto poloha od tejto sezóny zakázaná.
25.06.2021 - 10:18:07
00
((iste, aj vazenie bicyklov bude, aj dopingove kontroly... myslim si, ze to bez pokrytia TV nejde skontrolovat inak ako bonznutim/protestom od ineho, ale kto by to robil, pri tomto type vyjazdu-ii keď premotivovsnych sa vzdy najde dost))
27.06.2021 - 09:42:09
01
Do zajtra popoludnia by mala byť opravená a upravená veľká časť úseku medzi Tromi brestami a Bielym križom. Dnes sa pracovalo na viacerých pasážach z tohto úseku. Poďakovať treba hlavne LESY SR a OZ Smolenice. Celé sa to podarilo zrealizovať nakoniec vo výraznom predstihu
29.06.2021 - 14:49:22
03
ja som sice rad za kazdy opraveny usek ale asi by sa to malo lepsie vyznacovat
vcera siel kolega domov, byva v limbachu tak som videl vyjazd a pytam sa ze ako sa slo kedze viem ze asfaltuju, odpoved (nie je to ziaden pretekar):
Zle skoro som sa zabil.. neoznačené.. rozbite a bordel..vyfrezovane 20cm pasy a pri nich len maly kužeľ a nie vsade
29.06.2021 - 15:04:20
00
To je tak, ked clovek zjazduje po pamati, hlava-nehlava. Na to nemaju patent len "pretekari". :-)
29.06.2021 - 15:34:26
01
tak nepojdes 10 stale (ty mozno ano :D ) lebo co ak by nahodou cez noc vyrastol za zakrutou murik.
Ale ked rozbijes celu sirku cesty tak sa patri to dopredu nejak oznacit. niektori ludia nechodia na toto forum a nesleduju FB Male karpaty alebo ine skupiny kde to bolo zdielane cize ani len netusis ze sa nieco deje
29.06.2021 - 16:24:04
00
keyboard_arrow_up