fixska napísal:
Konečne sa mi podaril stejk, ktorý bol mäkký. Od posrupu a časov sa odrazím aj nabudúce a nechám ho pri rovnakej hrúbke trošku menej v rúre.

no a do rury by som ho zbytocne nedaval...
alobal, sol, korenie, kocka masla, vybavene.
08.07.2021 - 12:33:54
00
Postup bol, že steak z lidla Rib Eye, nechám odstáť v izbovej teplote asi hodinu, rozpálim panvicu, dám na ňu tuk podľa uváženia, ja som dala bravčovú masť, trochu viac ako iba "postrašiť" panvicu a tak ako je som ho opiekla presne 2 minúty z každej strany, potom som ho bachla na alobal, zabalila preložením po okrajoch a dala do rúry na 10 minút na 150 C a vybrať a otvoriť. Potom posolila a okorenila čerstvo mletým čk. EDIT práve to do rúry a presne takto napresno čas spravilo, že sa to konečne dalo jesť, doteraz to vždy dopadlo že to bolo ako linoleum, nedalo sa to ani krájať ani požuť
08.07.2021 - 12:37:57
00
10 mi je strasne moc na to aky je tenky.
08.07.2021 - 12:39:45
00
farbicka: stejk musi ist na cistu panvicu. maximalne sa moze pohladit olivovym olejom. inak sa ti od zakladu zacne varit. vidno podla fotky. ale ak ti takto chutil, ok. samozrejme je to v poriadku. ale rib eye je znamy hlavne svojim vnutornym tukom...
08.07.2021 - 12:55:46
01
:D jáááj zas tieto vaše teoretizovania za sto bodov, tak vždy som to dávala hocijako inak a nedalo sa to jesť a neraz som išla podľa tu avizovaných postupov, nejde o chuť ale konzistenciu a keď sa to konečne dá jesť, tak to vlastne robím zle, treba to robiť tak aby sa to zas nedalo jesť a síce to "nerozžviachaš" v hube ale bude to vlastne správne :) ... to mäso nemalo v surovom stave ani 2 g tuku na sebe, bolo skoro ako sviečková inak by som sa na to ani nepozrela nieto to ešte zjedla, to som tu už niekde písala raz
08.07.2021 - 13:09:06
02
je uplne v poriadku, ze zvolis iny postup varenia, pecnia, smazenia atd. ale ani pizza, nie je pizzou, pokial nie je neapolska margarita ;)
08.07.2021 - 13:18:11
00
fixska napísal:
:D jáááj zas tieto vaše teoretizovania za sto bodov, tak vždy som to dávala hocijako inak a nedalo sa to jesť a neraz som išla podľa tu avizovaných postupov, nejde o chuť ale konzistenciu a keď sa to konečne dá jesť, tak to vlastne robím zle, treba to robiť tak aby sa to zas nedalo jesť a síce to "nerozžviachaš" v hube ale bude to vlastne správne :) ... to mäso nemalo v surovom stave ani 2 g tuku na sebe, bolo skoro ako sviečková inak by som sa na to ani nepozrela nieto to ešte zjedla, to som tu už niekde písala raz

a nebolo to tym ze si mala ine maso? zuvacka je vacsinou ked to maso nie je odlezane resp je prilis cerstve
08.07.2021 - 13:35:58
00
tuk=chut
08.07.2021 - 13:36:20
03
je tam jasne napisane rib eye z lidla. ktore su minimalne 21 dni odstate...
08.07.2021 - 13:38:03
00
no ved to je teraz ale ja som sa pytal na tie pred tym
08.07.2021 - 14:06:20
00
Ribeye z lidla je hop alebo trop.. mal som aj uplne peckove kusy aj nechutne. Odporucam kupit teplomer inak je to hadanie a skor nahoda. Pri hrubke do 2cm truba nie je treba, ale vyslovene neuskodi. Iba jednu vec by som .. solit pred!!!! Nie po vareni. To ze sol vytiahne vodu a maso bude suche je hlupost .. korenie moze byt aj potom - niekomu vadi ze na panvici sa spali
08.07.2021 - 21:08:31
00
psetes napísal:
tuk=chut

Nie uplne. Skus si odrezat cisty hovadzi tuk a spravit na panvici. Tuk je skvely nositel chute, ale nie chut samotna
08.07.2021 - 21:09:36
03
Bravčové koleno a soľ. Počkať 6 mesiacov a máme hotovo 🤤🤤🤤

Prílohy:

IMG_20210710_230141.jpg
IMG_20210710_230141.jpg 1.9 MiB thumb_up2thumb_down

11.07.2021 - 18:35:30
04
velmi dobre, mnam :P
Fabrika pub na Stefanikovej

BLACKJACK BRISKET
Pomaly pečená hovädzia hruď s fazuľovým ragú a restovanými zemiakmi

Prílohy:

IMG_20210803_192401716.jpg
IMG_20210803_192401716.jpg 936.17 KiB thumb_up1thumb_down

05.08.2021 - 17:38:34
010
na Kolarku v Skupinovej terapii mali vcera nove menu, a take ze "tanier nakrajanych reznikov s hriankami". Tak som si to dal, lebo som bol fakt hladny. Az ked to doniesli, tak som zistil, ze to je vlastne urcene pre cely stol, ako "skupinove jedlo". No a co, vsetko som to zezral :P
10.09.2021 - 10:25:02
010

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up