Bikeri,

v roku 2020 sa toho udialo veľa, najmä v súvislosti s pandémiou a všetkými jej dôsledkami. Ovplyvnila aj nás, keď sme sa na poslednú chvíľu rozhodovali, či sa vôbec pustiť do organizácie maratónu. Mali sme vymyslenú novú trať (najmä dlhú), organizovali sme Majstrovstvá SR. Situácia bola neistá, viacero sponzorov odrieklo podporu - čo je pochopiteľné, mali úplne iné problémy ako MTB maratón. Napriek tomu ich niekoľo zostalo a spolu s výdatnou podporou našich kamarátov sa maratón nakoniec podarilo zorganizovať. Drvivá väčšina reakcií po maratóne bola pozitívna, niektoré príspevky na MTBiker fóre nás úprimne veľmi potešili. A áno, mali sme aj šťastie - v tom čase neboli žiadne opatrenia, ktoré by bránili organizovať podujatie tohto typu.

Dnes už máme rok 2021, situácia s pandémiou je teraz v našom regióne zlá. My však veríme, že sa to zmení k lepšiemu a v priebehu niekoľkých mesiacov sa život vráti do normálu. Cyklistika má výhodu, že je to individuálny šport v prírode a dá sa do veľkej miery praktizovať aj v tejto dobe. Na našom webe už dlho svieti dátum 14. ročníka Kráľovského MTB maratónu. Tak ako to poznáte po minulé roky - 3. augustový víkend.

V novom roku vám želáme najmä veľa zdravia, ale aj veľa kilometrov na bicykli bez zranenia.

Kráľovský MTB maratón sa uskutoční 21.08.2021, so štartom a cieľom v obci Granč Petrovce pri Spišskom hrade.
Na tréning zostáva necelých 229 dní. :) :muscle:

ŠK Pegas
04.01.2021 - 15:07:03
019
Z dôvodu očakávanej nepriaznivej pandemickej situácie sme sa po náročnom zvažovaní rozhodli, že v roku 2021 Kráľovský MTB maratón nebudeme organizovať.

Neistota. To je hlavný dôvod, prečo sa do toho nechceme púšťať. Máme povolenia, zverejnené propozície, team ľudí, všetko je pripravené na spustenie prihlasovania. Na druhej strane vnímame odborníkov očakávajúcich, že počas leta - najmä v jeho druhej polovici - sa pandemická situácia zhorší. Netušíme ako sa to bude vyvíjať - protipandemické opatrenia často nie sú v rukách odborníkov, ale politikov, čo je u nás ďalší prvok neistoty.

Kto niekedy bol na našom MTB maratóne vie, že sa snažíme o kvalitnú organizáciu. Je za nami 13 ročníkov, vrátane minuloročných Majstrovstiev SR. Nechceme to robiť na pol plynu, nechceme investovať do príprav množstvo času, energie a riskovať, že opatrenia sa pred maratónom sprísnia a budú nás obmedzovať, či v horšom prípade nám ho neumožnia zorganizovať vôbec.

Z nášho rozhodnutia nemáme radosť, ale riziká sme vyhodnotili tak, že za súčasných okolností a prognóz na august nevidíme zmysel pokračovať v prípravách na maratón. Budeme však radi, ak sa mýlime a tretia vlna nás minie alebo bude aspoň bez významných následkov.

Sme optimisti a veríme, že v nasledujúcom roku bude situácia lepšia. Poznačte si dátum 20.08.2022 - v túto sobotu sa vidíme na ďalšom ročníku Kráľovského MTB maratónu!

ŠK Pegas
11.07.2021 - 19:28:13
01
Prečo to je ešte v túto chvíľu v kalendári? Teda bez označenia " zrušené"...🙃
15.07.2021 - 18:23:40
00
aha, takze vy ste zrusili maraton na zaklade "prognoz", nie na zaklade aktualneho stavu ... vsetky okresy zelene, minimum novych pripadov, ale o 4 tyzdne tu bude armagedon ... super ... vidno ze priority mate jasne stanovene ... v roku 2022 si aj ja stanovim priority ... ale kralovsky medzi nimi nebude ...
15.07.2021 - 19:56:11
04
vlastoch Mal som tu k tomu rozpisany jeden stiplavy koment, no kusol som si do klavesnice, ale som rad, ze si to zobral na seba :D
Kazdopadne ak mas v tom termine (alebo aj inom) cas, mozem ta nesutazne povodit po skutocnom kralovskom maratone so vsetkym, co k nemu patri vratane smrekovice, lacnovskej slucky, slavkovskych vodopadoch, eine kleine horal strecke, markovej skratky, letiska, slubice, ciernej hory..
18.07.2021 - 23:21:27
01
Ak máte teraz všetky okresy zelené, traba začať mejdan, aby sa vám to pekne ofarbilo ;)
19.07.2021 - 11:27:48
01
neviem ci ma zmysel pokracovat v tejto debate, nema to zmysel, tak sa rozhodli lebo nechu ani len teoreticky riskovat stratu svojich penazi, to je vsetko, ich vec
ale pre menej chapavych ... aky mejdan ? maratony sa uskutocnuju uz od maja, od cias kedy bola vyrazne horsia situacia ako dnes ... a ona sa predstav si nadalej aj napriek tomu ZLEPSUJE ...
19.07.2021 - 19:32:09
00
vlastoch , nehnevaj sa, odosobni sa a skús sa pozrieť na to z pohľadu organizátora. Možno to bude pohľad trochu iný.
Robil som pár mtb maratónov (stratu som platil z vlastného vrecka :( )
19.07.2021 - 21:28:07
00
milsu praveze sa pozeram .. ved predsa rozhodli sa pretek organizovat, vybavovat povolenia, suhlasy ESTE V CASE KED BOLA SITUACIA DALEKO HORSIA ... tak ? tak ... keby sa situacia v poslednej dobe zhorsovala, pochopim ...
ale takto to nema aboslutne ziadnu logiku, od jari sa situacia kontinualne zlepsuje a aj napriek tomu to rusia ? co este lepsie by sa muselo stať (vsetko zelene a minimum pripadov) aby nezrusili ? prazdninove prognozy ? co je v nich dnes ine nez napr. na jar kez zacali s pripravami ? vtedy nevedeli ze v lete budu dovolenky a MOZNO sa situacia zhorsi ?
ked su DNES v case najlepsej situacie takí pokakaní z mozneho vyvoja o 3 tyzdne, preco vobec s pripravami zacinali za daleko horsich podmienok ?
nechcel som, ale ked sa rypol ... :-)
19.07.2021 - 22:02:49
00
Nechcel som rýpnuť. ;)
Napríklad vlani chalani museli zrušiť Bratislavský MTB maratón v utorok večer. Maratón mal byť v sobotu. Dnes nevieš čo bude o dva-tri týždne, bohužiaľ.
19.07.2021 - 22:14:37
00
To myslíte vážne, že sa tu idete sťažovať a rozhorčovať z dôvodu zrušených pretekov? Oni predsa nemajú žiadnu povinnosť tie preteky organizovať. Aj keby to zrušili z dôvodu, že sa im nechce...

Absolútna väčšina organizátorov to totiž robí ako niečo navyše popri svojej normálnej práci a vôbec sa im nečudujem, že nechcú vkladať energiu do "projektu" s neistým výsledkom.

Uznávam, že z dnešného pohľadu sa to môže javiť ako trochu unáhlené rozhodnutie, no aká bude situácia o tri týždne, to je dnes ozaj veľmi ťažké odhadnúť. Je možné, že hromadné podujatia sa naozaj nebudú môcť robiť a vtedy sa to rozhodnutie ukáže ako správne. Ľudia z KM sa každopádne rozhodli takto a za mňa im to nikto nemôže mať za zlé. Teraz úplne bez rýpania. Ak na to máte gule, nikto vám nebráni zorganizovať si vlastné podujatie, so všetkými vybavovačkami, finančnými aj inými nákladmi a tiež s vedomím, že možno vám to úrady na poslednú chvíľu zatrhnú.
19.07.2021 - 23:36:20
012
ano, oni maju pravo si robit co chcu, a ja mam pravo si o tom mysliet co chcem. vybavene. nema uz zmysel sa v tom hrabat dalej.
20.07.2021 - 07:48:06
00
keyboard_arrow_up