myslim, ze zakony nepoznaju termin "jeden cyklisticky vyjazd" :-D Je uplne jedno, ci si za hranicami mesiac, alebo 5 minut. Platia rovnake pravidla.
23.07.2021 - 08:01:58
01
Presne tak musis sa registrovat na e-hranica aj ked ides len na hodinu.(ak si ockovany tak registracia potom plati pol roka) a pri navrate mozu od teba pytat registraciu a potvdenie o ockovani resp. o prekonani covid. Vtedy nemusis ist do karanteny. Inak karantena a na piaty den PCR test, ak je negativny karantena konci. Dnes sme boli na bajkoch v Madarsku. Pri navrate auta kontrolovali nas si nikto nevsimal.
23.07.2021 - 17:50:49
10
na hranici nikto od teba nepyta ziaden doklad, aky by to malo zmysel ??? nepustili by ta domov bez bez potvrdenia o ockovani ? ved to sa nevyzaduje mat na hranici ...
na hranici mozu kontrolovat max. tak ci si registrovany na ehranici, doklad o ockovani musis vediet preukazat az vo vnutrozemi ak nie si v karantene
23.07.2021 - 18:10:40
00
Minulý týždeň som bol v Rakúsku. Pri vstupe do Rakúska pýtali green pass, ukázal som v mobile a mohol som pokračovať. Pri návrate pýtali registráciu a taktiž aj green pass. Takáto je moja osobná skúsenosť. Dnes v Maďarsku pri vstupe do Maďarska nič a pri výstupe kontrolovali autá (neviem čo pýtali). My na bajkoch sme ich nezaujímali. A Aký by to malo význam, jednoduchý, si slovák žiješ v Rakúsku alebo v Maďarsku a robíš na Slovensku. Keby nepýtali doklad, tak môžeš behať hore dole ako chceš a nejdeš pritom domov.


Naposledy upravil Hosť dňa 23.07.2021 - 18:32:00, celkovo upravené 1 krát.

23.07.2021 - 18:23:49
10
vlastoch A aj si realne skusil cez hranicu prejst alebo len teoretizujes? Videl si uz to potvrdenie o registracii z e-hranice?
Odcitujem ti z neho:
"Druh vynimky: osoba 18+ plne zaockovana
"Dokumnety na predlozenie: Digitalny COVID preukaz EU s potvrdenim o vakcinacii alebo doklad o zaockovani osoby".
23.07.2021 - 18:30:31
00
Minikin napísal:
vlastoch A aj si realne skusil cez hranicu prejst alebo len teoretizujes? Videl si uz to potvrdenie o registracii z e-hranice?
Odcitujem ti z neho:
"Druh vynimky: osoba 18+ plne zaockovana
"Dokumnety na predlozenie: Digitalny COVID preukaz EU s potvrdenim o vakcinacii alebo doklad o zaockovani osoby".

a ty aj dokazes citat s porozumenim ? ja som toto nijako nerozporoval ... to co si uviedol, sa vztahuje na KARANTENU, nie na prekrocenie hranice ...
23.07.2021 - 18:38:30
00
vlastoch napísal:
na hranici nikto od teba nepyta ziaden doklad,....

By som chcel vidieť čo by si urobil, ak by si ten doklad o teba na hranici vypýtali. Neviem ako poliaci, ale rakúšania pri mojich dvoch prechodoch ho vždy pýtali.
23.07.2021 - 18:43:35
00
Hosť napísal:
By som chcel vidieť čo by si urobil, ak by si ten doklad o teba na hranici vypýtali. Neviem ako poliaci, ale rakúšania pri mojich dvoch prechodoch ho vždy pýtali.

dalsi co nedokaze citat s porozumenim ...ja som jasne pisal o navrate na slovensko, nie vystupe do cudziny ...
23.07.2021 - 18:52:06
00
Tak si to po sebe prečítaj. Napísal si " NA HRANICI NIKTO OD TEBA NEPYTA ZIADEN DOKLAD..." Kde si teda napísal, že pri návrate domov? A ja ti hovorím, že podľa mojej osobnej skúsenosti raz pýta, raz nie.
23.07.2021 - 18:56:23
00
V stredu D2 z Ceska na Slovensko kontrolovali namatkovo a chceli vidiet SMS z NCZI o registracii na e-hranica. Tyzden predtym opacnym smerom nikde nic.
23.07.2021 - 18:59:16
00
vlastoch napísal:
a ty aj dokazes citat s porozumenim ? ja som toto nijako nerozporoval ... to co si uviedol, sa vztahuje na KARANTENU, nie na prekrocenie hranice ...

Zopakujem: skusil si si aj prekrocit hranice alebo len teoretizujes?
Ja som vstupoval na SK za posledny tyzden 2 krat, raz (velky hranicny priechod - Milhost) chceli registraciu e-hranica, a kedze som tam uvadzal, ze som zaockovany tak chceli vidiet aj ten doklad o zaockovani alebo green pas. Druhykrat na hranici (maly hranicny priechod - Becherov) nebolo ani zivej duse.

Ak by som im ten greenpas (alebo doklad o zaockovani) neukazal, pravdu mas, urcite by na na slovensko vpustili, ale tiez urcite by mi nejako zmenili v e-karantene status z " osoba 18+ plne zaockovana" na "povinna karantena" - co by znamenalo, ze mozno uz o par hodin by ma kontroloval nejaky zamestnanec UVZ ci ju aj dodrziavam. A toto mi je treba ked to mozem vyriesit hned na zaciatku pri vstupe? Pointa je v tom, ze policajt to na hranici chcel vidiet a kontroloval to. Nie v tom ze ci by ma vpustil alebo nie.
Ak by som len chcel aby ma vpustil tak sa ani neregistrujem na e-hranici a poviem mu ze idem tranzit do Polska alebo Ceska.
A neporusil by som ziadny zakon, ziadnu vyhlasku, nic. Predsa aj obcan slovenska moze cez SK len tranzitovat, tak ako kazdy iny obcan EU - tak je to vo vyhlaske napisane.

A ktomu citaniu s porozumenim: napisal si: "na hranici mozu kontrolovat max. tak ci si registrovany na ehranici, doklad o ockovani musis vediet preukazat az vo vnutrozemi ak nie si v karantene".
Ked uz sa zacinas natahovat o slovicka...
- A ak na ehranici nie si registrovany nevpustia ta? Obcana SK nevpusta na SK? To akoze naozaj nevpustia?
Ale vpustia, len si to niekde zapisu, niekomu to oznamia a ten niekto ta uz bude kontaktovat (v najhorsom v doprovode policie).
- policajt to nekontroluje "na ciare", ale zvycajne par desiatok metrov za nou. To uz je v tom tebou spominanom vnutrozemi. A ak mu tam ten greenpass neukazes, mas zarobene na pokutu. (BTW: v ktorom zakone a ako je definovane "vnutrozemie"? 1 km od hranice, 2? 10? ci 5 cm?)
Takze hor sa, zajdi si cez Milhost do madarska a vrat sa len s e-hranicou. Potom opis svoje skusenosti. (urcite zalezi aj na tom, na ako unaveneho ci horliveho policajta natrafis a ci tam vobec nejaky bude stat)
Takze skus sa naucit Pisat s porozumenim - teda tak, aby si potom nemusel vysvelovat, co si tym vlastne chcel povedat.
Je to ako s tym dzbanom. Ked do neho udries hlavou a zacujes duty zvuk, este to neznamena, ze dzban je prazdny. Rovnako ked nieco napises a niekto to precita a pochopi inac, neznamena to ze ty si to napisal genialne a niekto iny nevie citat s porozumenim. Mozno si to len jednoducho *#$^@%* napisal.
23.07.2021 - 20:16:10
01
napisal si vela a vlastne nic ... isiel som cez milhost do KE ... niekolkokrat v poslednej dobe ... viem o com pisem a viem citat vyhlasky s porozumenim ... tak ma nemusis poucovat ...
23.07.2021 - 20:38:43
00
Prekrocil som niekolkokrat hranice pl, cz, hu poslednych par dni, dnes do at cez de. Nikde nic odo mna nechceli a ani ma nezastavili. Cestou naspat na sk zastavili, ale nechceli ani registraciu a ani potvrdenie o ockovani. Som zaockovany a mal som pre istotu aj test
23.07.2021 - 20:49:01
00
vlastoch
A ty si napisal co? Ziadna odpoved na ziadnu priamu otazku, ziadny opis tvojej skusenosti pri prechadzani hranice.
Takze "tvoj" policajt, ktory mal sluzbu ked si prechadzal ty chcel len e-hranicu? A co si v nej mal? Ze si zaockovany? A nechcel vidiet o tom doklad?
To by malo aku logiku? Asi taku ako pozriet ci mas cestovny pas alebo obciansky preukaz a ak nejaky mas (neoveri si ci je to naozaj tvoj, ci je este platny) tak ta pusti?
Asi by bol nerad keby sa to dozvedel jeho sef.
Citujem tebou spominanu vyhlasku, ktoru s porozumenim vies citat a urcite si porozumel hrubo vyznacenemu textu:
"(5) Osoby vstupujúce na územie Slovenskej republiky uplatňujúce si pre potreby tejto vyhlášky status plne
zaočkovanej osoby sú povinné pri vstupe
na územie Slovenskej republiky a počas svojho pobytu na území
Slovenskej republiky sa na požiadanie preukázať príslušníkovi Policajného zboru alebo zamestnancovi
regionálneho úradu verejného zdravotníctva dokladom preukazujúcim tento status a to v slovenskom, anglickom
alebo českom jazyku. Osoba, ktorá nie je schopná takto sa preukázať, sa nepovažuje za plne zaočkovanú osobu." A teda podlieha karantene napriek tomu, ze je plne zaockovana.
Tazke je len na policajtovi ci to chce alebo nechce vidiet. Ale ak chce, tak si povinny to mat. Inak ta musi "preradit" medzi tych, co podliehaju karantene.
23.07.2021 - 20:58:34
00
"na požiadanie" ... "na hranici alebo pocas pobytu na uzemi SVK" ...
to nie je to povinnost policajta kontrolovat ... a zrejme to ani neziadaju, nemalo by to ziaden zmysel
v zmysle vyhlasky si POVINNY vstupovat na uzemie SVK s registraciou na ehranica ... ale aj toto si povinny preukazat "na poziadanie", cize ani to nekontroluju lebo vyhlaska im tuto povinnost nedava , len MOZNOST
ty mas povinnost sa registrovat pred vstupom a pokial tak neurobis, mozes byt perzekuovany ... nasledne, vo vnutrozemi ... nie na hranici ... vyhlaska NEZAKAZUJE vstup na uzemie SVK bez registracie ...
paneboze ved rozmyslajte pri citani ...
23.07.2021 - 21:14:06
00
keyboard_arrow_up