Zamotavas sa v svojich tvrdeniach.
Citujem znovu vyhlasku, ktoru si s porozumenim precital. Tentoraz o registracii ehranica:
"Každá osoba nad 12 rokov veku vstupujúca na územie Slovenskej republiky .... je povinná najneskôr bezprostredne pri vstupe naúzemie Slovenskej republiky sa registrovať na webe http://korona.gov.sk/ehranica a zároveň je povinná pri vstupe na územie Slovenskej republiky a počas svojho pobytu na území Slovenskej republiky sa na požiadanie
preukázať príslušníkovi Policajného zboru alebo zamestnancovi regionálneho úradu verejného zdravotníctva
dokladom preukazujúcim splnenie tejto podmienky."
Tazke aj ehranica je len "na poziadanie". Co teraz? Vlastne ani nie je potrebna?
Nie. Je rovnako povinne ju mat pri prekroceni hranice ako je povinne mat doklad o ockovani alebo greenpas a rovnako ako je povinne mat obciansky preukaz alebo cestovny pas.

To "na poziadanie" ako chces splnit ak ho nebudes mat so sebou? Ak ho nebudes mat zo sebou doklad o registraciii na ehranici alebo ak si uplatnujes status plne zaockovanej osoby doklad o ockovani tak aj ta nahodou policajt poziada o dokladovanie co urobis? Nic? Pusti ta, ale ides do karanteny pretoze podla vyhlasky nesplnas status plne zaockovanej osoby. Mozes sa s nimi potom dodatocne natahovat. Naco to je dobre?


Naposledy upravil Minikin dňa 23.07.2021 - 21:29:52, celkovo upravené 1 krát.

23.07.2021 - 21:24:57
00
ja sa zamotavam ? ty mi vkladas do ust nieco co som nepovedal ... napr. v poslednej vete ...
23.07.2021 - 21:28:49
00
Vlastoch, takze ta pustia cez hranicu a tam ta hned zperzekuuju. Bude to tak spravne?
23.07.2021 - 21:29:06
00
a kto ta zperzekuuje ked to na hranici nikto nekontroluje ? ked od teba tie doklady nikto neziada ? :-)
zacal som tym ze na hranici to nekontroluju lebo nemusia a nemalo by to zmysel ... a zvrho sa to, idem het ...
23.07.2021 - 21:30:47
00
Vzdavam sa, vsetko je to nulitne
23.07.2021 - 21:33:25
00
vlastoch napísal:
"na požiadanie" ... "na hranici alebo pocas pobytu na uzemi SVK" ...
to nie je to povinnost policajta kontrolovat ... a zrejme to ani neziadaju, nemalo by to ziaden zmysel
v zmysle vyhlasky si POVINNY vstupovat na uzemie SVK s registraciou na ehranica ... ale aj toto si povinny preukazat "na poziadanie", cize ani to nekontroluju lebo vyhlaska im tuto povinnost nedava , len MOZNOST
ty mas povinnost sa registrovat pred vstupom a pokial tak neurobis, mozes byt perzekuovany ... nasledne, vo vnutrozemi ... nie na hranici ... vyhlaska NEZAKAZUJE vstup na uzemie SVK bez registracie ...
paneboze ved rozmyslajte pri citani ...


Vyhlaska nehovori po povinnostiach policajta (tie on dostava od svojho nadriadeneho) ale o tvojich povinnostiach, ktore mas. (a policajt rozhodne ci ich splnenie tebou chce alebo nechce kontrolovat)
A jednou z nich je, za ak ta policajt poziada o preukazanie, tak mu mas ukazat doklad.
Vodicsky aj obciansky tiez nepchas kazdemu policajtovi ktoreho stretnes pod nos, ale len tomu, ktory ta o to poziada. Ale ked soferujes, musis ho mat so sebou, nie?
23.07.2021 - 21:36:23
00
ja to kaslem, asi mam smolu, no mna kontroluju stale pri vstupe do SR... aj z CR aj z AT aj z HU
23.07.2021 - 21:40:42
00
ano musis, ale nie preto ze si ich povinny na poziadanie ukazat orgánu, ale preto ze 8/2009 v §4 ti priamo uklada povinnost mat pri vedeni vozidla pri sebe doklady ... vyhlaska hygienika o covid passe ti tuto povinnost neuklada ...
co ked budes mat technicky problem ? vybity mobil, nedostupne data, docasne vypadne aplikacia ... co mu ukazes ?
23.07.2021 - 21:42:11
00
Aj mna kontrolovali. na 50%. Pri jednom z dvoch vstupov.
To len vlastoch so svojim citanim s porozumenim si mysli, ze ked policajt "moze" tak to na 100% nikdy nerobi.
A zacalo to tym, co vlastoch napisal: "na hranici nikto od teba nepyta ziaden doklad, aky by to malo zmysel ??? nepustili by ta domov bez bez potvrdenia o ockovani ? ved to sa nevyzaduje mat na hranici ... na hranici mozu kontrolovat max. tak ci si registrovany na ehranici,"
A skoncil pri tom, ze ved vlastne aj registraciu na ehranici kontrolovat nemusia, ale len mozu takze nie je potrebna. Logika majstra svetla v citani s porozumenim.

BTW: ano vlastoch, a ako organ overi, ci si si splnil povinnost mat dokaldy pri sebe? No poziada ta o preukazanie toho ze ich mas.
Vyhlaska o covide hovori o povinnosti preukazania sa registracie a ak tvrdis ze si zaockovana osoba aj o ockovani. Ak ta o to policajt poziada. Ak sa rozhodne overit to.
Rovnako ako ak sa rozhodne overit ci mas vodicsky preukaz a poziada ta o jeho predlozenie.

Ak s covid dokumentami budes mat ako pises technicky problem - vybity mobil, nedostupne data, docasne vypadne aplikacia ... co mu ukazes ?
Urobim, co mi povie. Alebo mu ukazem papierovu formu potvrdeni alebo ma necha cakat, kym sa technicky problem nevyriesi (ja na mieste policajta by som sa rozhodol podla toho, ci je sanca, ze sa ten problem vyriesit da - napr. mas vybity mobil? dobi si ho v aute a vrat sa, nemas data? - tu mas hotspot, pouzi ho, nefunguje aplikacia? mam telefon, overim co sa deje) alebo ma pusti (pretoze moze) alebo ma pusti so statusom osoby "povinne do karanteny"..

A ktom tvojmu:
"ano musis, ale nie preto ze si ich povinny na poziadanie ukazat orgánu, ale preto ze 8/2009 v §4 ti priamo uklada povinnost mat pri vedeni vozidla pri sebe doklady ... "
To znamena, ze ak ta policajt poziada o doklady od vozidla tak mu ich nedas, len povies, ze ich mas pretoze zakon ti to prikazuje ale neukazes pretoze nemusis? No comment.
23.07.2021 - 21:59:03
00
Už je načase sa prestať hádať. Niekde kontroly sú a poctivo ich vykonávajú, niekde je to voľnejšie a kontrolujú len námatkovo možno aj vôbec, ale určite sa na to nedá spoliehať.
Vyhláška hovorí jasne a ja osobne pri prechode hraníc mám všetko potrebné so sebou a nemusím mať obavy čo ak ma niekto zastaví. V dnešnej dobe je to asi risk skúšať, ale to nech posúdi každý sám či mu to za to stojí. Mám informáciu od nezaočkovaných známych čo sa vrátili z Talianska, že mali kontrolu ohľadne doržiavania karantény. Kto ich kontroloval ani ako to presne prebiehalo neviem.
23.07.2021 - 22:06:43
01
Minikin napísal:

A ktom tvojmu:
"ano musis, ale nie preto ze si ich povinny na poziadanie ukazat orgánu, ale preto ze 8/2009 v §4 ti priamo uklada povinnost mat pri vedeni vozidla pri sebe doklady ... "
To znamena, ze ak ta policajt poziada o doklady od vozidla tak mu ich nedas, len povies, ze ich mas pretoze zakon ti to prikazuje ale neukazes pretoze nemusis? No comment.


to som nenapisal .... preco opat klames ?
23.07.2021 - 22:15:45
00
Klamem? Len Dedukujem z toho vsetkeho, co si tu napisal.
Musis mat vodicsky preukaz lebo ti to uklada zakon. Ak by ti zakon ukladal pri vedeni motoroveho vozidla len povinnost predlozit VP na poziadanie policajta ale nie povinnost mat doklady pri sebe tak by si mu ich nebol povinny ukazat?
Presne takuto logiku predsa obhajujes ohladom tej covid vyhlasky a vstupu na slovensko.
A presne kvoli takym zakony vyzeraju tak, ako vyzeraju. UVZ by mal urobit upravu vyhlasky o doplnenie povinnosti mat pri prekroceni hranice pri vstupe na slovensko dane doklady pri sebe. Aby si sa nimi mohol v pripade poziadania policajta preukazat.
Pretoze menej chapavi jedinci netusia, ze ak je tu "len" moznost ze maju preukazat splnenie svojich povinnosti, tak to pre nich znamena ze doklady to preukazujuce nemusia mat pri sebe k dispozicii.

Nechaj tak, rano mudrejsie vecera. Pil si?
23.07.2021 - 22:38:16
00
opat klames, ... kde som napisal e doklady nemusis mat pri sebe ??? pisal som ze policat ich nemusi kontrolovat, preto ich nekontroluju ...
ked nevies citat s porozumenim, nediskutuj radsej ... alebo zmen dílera, tento ti evidentne skodí
23.07.2021 - 22:42:42
00
Chabý pokus sa vykrutit. A to som napisal vari ja?:
"na hranici nikto od teba nepyta ziaden doklad, aky by to malo zmysel ??? nepustili by ta domov bez bez potvrdenia o ockovani ? ved to sa nevyzaduje mat na hranici ... na hranici mozu kontrolovat max. tak ci si registrovany na ehranici,"
A zasa, majster svetla v citani s porozumenim uz koriguje svoje vyhlasenia.
Nechaj tak, asi je tvoja odpoved na moju poslednu otazku: Ano.

Ty si najprv napisal ze tie doklady sa nevyzaduje mat na hranici a teraz pises ze policat ich nemusi kontrolovat, preto ich nekontroluju ... Trochu ine tvrdenia nie? Ktore sa hned zruti, ak sa jeden policajt rozhodne svoje pravo dane vyhlaskou vyuzit a skontrolovat ta.

Ja som o tych dokladoch napisal, ze policajt ich moze kontrolovat, a preto ich musis mat pri sebe ak chces bez komplikacii prejst a vyhnut sa karantene. Aby ten chalan co sa pytal milankr79 (suhlasim s tym, co aj napisal - niekde je to voľnejšie a kontrolujú len námatkovo možno aj vôbec, ale určite sa na to nedá spoliehať) nemal zbytocne komplikacie a problemy po navrate z cyklovyletu.
Dobre ti radim, chod sa vyspat a rano si to cele precitaj este raz. Ospravedlnovat sa nemusis.
23.07.2021 - 22:48:13
01
ako je to so vstupom do Chorvatska pre plne ockovanu osobu? Pretoze na oficialnych strankach MZV:

"Cestujúcim do Chorvátska z jedného z členských štátov EÚ/EHP bude umožnený bezproblémový vstup do Chorvátskej republiky, ak budú mať platný Digitálny COVID preukaz EÚ"

dalej sa pise:

"Osoby, ktoré majú potvrdenie o očkovaní proti COVID-19 majú výnimku z povinnosti predkladania negatívneho PCR/RAT testu a karantény a to s nasledovnými pravidlami: Osoby zaočkované vakcínami Pfizer, Moderna alebo Sputnik/Gam-Covid-Vac (Gamalej), môžu vstúpiť do Chorvátska v období od 22 do 42 dní od prvej dávky."

Je potvrdenie o očkovaní proti COVID-19 nieco ine ako Digitálny COVID preukaz EÚ? Predpokladam, ze ano a kedze mam Covid preukaz EU, tak by som nemal mat problem. Realna skusenost niekoho ineho potesi :-)
02.08.2021 - 19:42:33
00
keyboard_arrow_up