Prepac, chcel som nereagovat,ale neda sa ;)
Protirecis si.

Aj davanie nepacika je reagovanie.

Tiez len moj osobny nazor, myslimze spravny:)
16.08.2021 - 19:21:57
01
Reagoval som podla jeho navodu a dal som mu nepacika.
16.08.2021 - 22:21:14
10
k tomu pridavaniu fotiek by nebolo obsirnejsie vysvetlenie? :-)
napr. ak sem chcem postnut nieco z instagramu - ja osobne to viem len cez printscreen - cize odteraz sem uz nieco take davat nemozem?
20.08.2021 - 20:52:11
00
Ako napisali mne na screen, v temach ako vtipkar vysnivana zenska, bike, novinky, ... uz len odkazy alebo ich zrusime
20.08.2021 - 21:15:25
00
Nastastie pri embedded obrazkoch cez img tag nic slubovat nemusim :)
A pravnici si sgustnu na nezakonnom sireni.
20.08.2021 - 23:00:54
01
Toto je dost komplikovana tema. Pravidla, kde vyhlasujete, ze pridanim prispevku alebo fotografie neporusujete cudzie dusevne vlastnictvo, ste odsuhasili vsetci, ktori sem prispievate. V pripade problemu (tzn. ze niekto nam napise, ze porusujeme jeho autorske prava zverejnenim jeho fotografie) a pripadneho sudneho sporu je dost mozne, ze by to mohlo dojst az ku konkretnemu uzivatelovi, ktory dany post pridal. Zatial sme takyto sudny spor nemali, ale ostrych listov od pravnikov sme mali viacero. Vzdy sme chranili uzivatelov, ale pri pripadnom sudnom spore by to nebolo mozne. Mame nastavene pravidla a mame povinnost zmazat obsah, ktory porusuje autorske prava, ked je nahlaseny. Zodpovednost ale lezi na uzivatelovi, ktory sem fotografiu nahral bez suhlasu / licencie.

Zmenili sme preto sposob pridavania fotiek, kde sa este raz pytame, ci ide o vase fotky (alebo mate suhlas) a ak nie, vysvetlujeme ako sa da fotografia embednut s uvedenim zdroja. Fotky nahrate cez formular su ulozene na nasom serveri a pokial ide o niekoho ineho autorske dielo a nedal nam / vam na to suhlas, je to problem. Pokial je fotografia zverejnena niekde na webe a vy ju linkujete cez [ img ] kod a uvediete zdroj, je to na 99% v poriadku, kedze fotografia sa nekopiruje k nam na server, ale je len embedovana do prispevku a my uvadzame kde sa fyzicky nachadza.

Co sa tyka vtipkara, meme-ov a podobne - je to problem. Dokonca sme raz mali (stale neukonceny) pripad, ze niekto riesil to, ze niekto niekde pouzil cast jeho obrazku v meme, ktore kolovalo po internete a niekto ho nahral aj k nam na forum. Odskodne, ktore pozaduje, je v tisicoch eur. Nemyslim si, ze to ma sancu na uspech, ale nie je to prijemne. Ak ide o kreslene veci z meme generatorov a podobne, to je asi OK, lebo tam sa dost tazko urci nejake autorstvo idey. Ale ruku za to do ohna nedam.

Co sa tyka screenshotov, tiez to moze byt problem, ak screenshot obsahuje obrazok (z instagramu napriklad). Urcite je lepsie dat link na instagram post ako robit screenshot. Twitter a podobne kratke textove sluzby su vraj OK z hladiska screenshotov. Screenshoty z facebooku su problem, o to vacsi ak porusuju nastavenia sukromia danej osoby (napr. je to obmedzene len na priatelov a niekto sem da screenshot, ktory moze vidiet hocikto).

Takisto su problem textove diela zverejnene v celku (alebo z velkej casti) ak su bez uvedenia zdroja alebo su normalne za paywallom. O uploade suborov s cudzimi dielami ani nemusim hovorit.

Opacnou stranou mince su obrazky, ktore maju taku licenciu, ktora umoznuje sirenie, vtedy to problem nie je. Ale musite si byt isti znenim danej licencie.

Sumar: nahravajte len fotky, ktore su vase. Na vsetko ostatne pouzite linky a v pripade potreby embed [ img ] s uvedenim zdroja.

Ak ma niekto iny (pravny, fundovany) nazor, rad si ho precitam.
21.08.2021 - 12:12:46
27
Ktory obrazok bol pouzity v meme? :-)
21.08.2021 - 12:21:05
00
Ja mam dojem ze viem :D riesilo sa to vo velkom aj na bikefore, dotycny rozdava trestne oznamenia kade chodi :D nedavno vsak dostal ban, tak je tam na chvilu klud
21.08.2021 - 12:56:45
00
To nebude ono. Toto su reálne právnické kancelárie z Nemecka zastupujúce fotografov alebo e-shopy či média. Ich biznis model je hľadať takéto porušenia po webe a potom vymáhať odškodné. Nie je to prijemne s nimi komunikovať.
21.08.2021 - 13:11:55
01
A aky to bolo teda ten meme ? Staci uviest klucove slova s ktorymi sa da k nemu dostat cez vyhladavac. Tym sa hadam neporusi ziadny copyright :-D.
21.08.2021 - 18:36:08
00
To je dávno zmazane, asi aj z Google indexu, keďže to ti právnici určite hrali na všetky weby kde to bolo. Bola to taká koláž, jeden z tých obrázkov v koláži bola údajne fotografia nejakého fotografa z Dubaja, ktorý z toho chcel vybuchat peniaze.
21.08.2021 - 19:10:36
00
akoze co je dobre na tom, ked dam reply na prispevok a otravuje ma nieco ohladne fotiek, ked tam nic nepridavam ? apropo .. stahovanie fotiek zo stravy .. hmmmm , ako s licencnymi podmienkami ? Je tam len, povolenie stahovanie fotiek .. ale nic viac. Nejaku licenciu na dalsie veci neudelujem ... toz jak ? Rovnako som nikdy predtym ziadnu licenciu neudelil na nakladanie s prispevkami, fotkami, atd. To, ze si zmenite casom podmienky od cias registracie znamena prd. Hej, banky to robia tiez :)
25.08.2021 - 15:59:04
02
https://www.mtbiker.sk/pravidla s týmto musi súhlasiť každý registrovaný užívateľ. Pri každej substantivnej zmene pravidiel dávame obnoviť súhlas s pravidlami, takze som si istý že si s touto verziou súhlasil.

A načo je to dobre? Pre našu a vašu ochranu, viď môj dlhy príspevok. Ja nie som fanúšik takýchto vecí ale oveľa menej mám rad vybavovať sa so zahraničnými právnikmi aby sme riešili porušenia autorských práv foristami.

Ale formulár upravíme nech sa to nepýta keď neuploadujes nič. Hlavne na mobile je to mätúce, uznávame.
25.08.2021 - 17:29:17
03
Cize po tejto zmene, ak by sa pravnik chcel vybavovat, nasmerujes ho rovno na konkretneho pouzivatela?
25.08.2021 - 18:10:43
10
Nie, ta zmena má za účel to aby sa neuploadovali veci čo sa nemusia / nemajú a znížilo sa riziko problémov. Nič to nemení na právnej stránke veci. A ako som aj písal, my bez súdneho príkazu alebo výzvy vyšetrovateľa osobné údaje užívateľov nikomu nedáme. Ale ked nám to súd alebo polícia prikáže, to nemôžeme ignorovať.
25.08.2021 - 19:33:06
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up