Na internete koluje výzva od lekárov z covid oddelení, ktorú tlmočil primár Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny z Antolskej nemocnice v Bratislave, Jakub Hložník. Tí navrhli prostredie, v ktorom by sa mali diskusie odohrávať: "Pán primár, napíšme my, lekári covid oddelení, verejnú výzvu, aby MUDr. Mesík a MUDr. Bukovský si obliekli skafandre a prišli na covid oddelenie za prítomnosti kamier RTVS, môžeme diskutovať priamo pri pacientoch... Preberieme liečbu, ukážu nám, ako by oni liečili, môžu nastaviť prístroje, atď, atď. Žiadne demagógie v teple televízneho štúdia, pekne nech sa ukážu v nemocnici pri lôžku pacienta. Dosť bolo urážok o karpatských lekároch na výplatných páskach Pfizeru. Už máme týchto dezinformátorov plné zuby."
27.08.2021 - 16:13:30
117
čo by tam robil Mesík,veď ten nikdy neliečil.
27.08.2021 - 18:11:41
00
to je pointa, spolu so šamanom Bukovskym, ktorý je tiež nepoužiteľný chobot :)
27.08.2021 - 18:23:31
02
otázka: vyštudoval ste medicínu ,prečo sa jej nevenujete?

Mesík: nikdy som nechcel robiť lekára...

tak prečo sa trujlo vyjadruje k medicínskym otázkam keď o tom vie velké kulové?

Múdry jak jeho žena Pietruchová,tiež vyštudovala chémiu na STU a venuje sa "pi...nám" doslova.
27.08.2021 - 18:29:53
01
tak este teda pridam jeden prispevok, aj ked viem, ze sa hned schova.

lebo tu zastancovia ockovania necitaju ani do konca a nieto suhlasit s inym nazorom.

a nikde som nepisal, ci som ockovany alebo nie alebo som pre alebo proti. nikto z vas to nevie, ale zaradit viete hned.

domino najprv dakujem za venovanie sa, ale ...
na par mojich otazok a citacii ti mozno odpisem, pripadne dam znovu otazky.
1. ci pardon, otazky su zakazane
2.3. vytrhol si len cast koli ktoremu som to napisal, OK. mal som dat 3 bodky aj pred pojem lahky/lahsi priebeh
a vsade su same mozno. lebo ucinnost vakcin klesa niekde k 60%, t.z. ze aj okolo 40% zaockovanych zostane nechranenych. a lepsie sance od koho? neockovaneho, alebo prekonaneho?
4. tvoj pripad, doktorka ti to odobrila, lebo to je pre teba vhodne, alebo preto, lebo ta postrasila ze ta nevpustia do nemocnice?
5. tu si ma ale s tym protestom spojil, ale ja som zase dostal podobnu slovnu bitku za nazor ako ta stara hlucha zena.
6. zase mozno. liek sa da podat aj i.v.
7. to cislo lozok su covid lozka a davas bludne priklady
8. sak to, ze na odbornikov. preco potom v kazdej krajine su ine opatrenia? iny odbornici? uz na zaciatku pandemie som sa pytal, preco EU nepostupuje nejako spolocne. napr aj to v AT ockovany 3 x tyzdenne test, u nas nic. a reagoval som hlavne tym prvym prispevkom o situacii v AT na Ramon1 stale hlasky vakcina je sloboda.
9. bolo to rychlo pridane po znova skomolenom mene. pardon, nielen z vychodu, dal to aj zo zapadu cokupit. uz ma najedovalo ako hlavne Ramon1 a teraz sa pridal aj laco. hlavne ako si dovoli Ramon1 zkomolit aj meno ceo mtbikeru (mozno sa poznaju a ma taku prezyvku, ale pochybujem).
takze boris.ko nie kazdy z tych dvoch (+jeden zo zapadu) je duty, ale je ignoranstke hovado.

takze ked to zhrniem, ockovany, ktory nema protilatky a vrati sa z vonku do SR bez karanteny a testu moze nakazit a zabit trebars svoju mamu alebo mna, ktory po ockovani tie protilatky nemam a ockovanie ma nechrani.
ale zdravy nenakazeny po prekonani s protilatkami musi zostat po navrate (aj keby potreboval ist len na par hodin) v karantene a s nim cela domacnost.
ale neockovanym pendlerom, sportovcom, hercom a inym hviezdam staci si spravit test a mozu cestovat bez karanteny.
ake skvele mame opatrenia, ako chranime neockovanych a aj ockovanych.
a ako skvelo ich zato odmenujeme.
28.08.2021 - 03:15:31
01
Podaktorí sa idú pos*ať z očkovania. Keby im prišiel povolavaci rozkaz, to by rovno skákali z okien.
28.08.2021 - 08:30:10
08
Ved prave a pri nastupe do kasární sme dostali u lekara rad radom všetci vakcínu. Tetanovku. Nikto neprotestoval.
28.08.2021 - 08:32:02
02
Dansko rusi obmedzenia 10. Septembra.
https://www.theguardian.com/world/2021/aug/27/denmark-to-lift-all-remaining-covid-restrictions-on-10-september

Dalsia krajina bude zit uz relativne normalne. Dufajme. Vdaka ockovaniu.
28.08.2021 - 09:30:56
01
V dansku maju 80% zaočkovanosť.
28.08.2021 - 09:32:55
00
Podľa toho článku 71 percent. A majú podchytené najrizikovejšie skupiny. Takže si môžu v pohode zatiaľ dovoliť nabehnúť na relatívny normál.
28.08.2021 - 11:08:35
02
Ftu aj zakony mas v kazdej krajine ine, dokonca casto aj pravidla cestnej premavky atd atd. Kazdy skusa co je lepsie a ucime sa vzajomne. Napr. pri celoplosnom testovani nas sledoval cely svet. Neopakoval to nikto.

Rakusania maju denne 14x viac novych pozitivnych ako my, preto maju aj prisnejsie opatrenia. Nase sa zatial javia ako dostatocne, aj ked skor to bude len o tom, ze sme diera a vsetko k nam pride neskor. Zarucujem ti, ze sa coskoro sprisnia aj u nas. To zas bude beekotu, lebo pre hlupakov kazdy hlupy.
28.08.2021 - 12:58:14
01
laco napísal:
To kto je ten Ftu? Zbytočne s ním diskutovať. Ligne covid a hotovo.


To je asi totén Fakt totálny ujo , čo každého úchylácky stalkuje a vypisuje súkromné správy nepochopiac , že dotyčný s ním nechce absolútne diskutovať a ani jeden neurón svojej mozgovej kapacity obetovať … vypisoval mne , Kristína a nemalo to konca kraja . Tušil som, že je mimo . No a tieto jeho “ zvedavé otazky “ a útoky na východniarov ma v mojom názore len utvrdili , že moja pracovná diagnoza bude veľmi blízko definitívnej . Nie sme tu my od toho aby sme donekonečna dezolom odpovedali na ich prjbne “poryvy chorej mysle”. Všetko sa dá neštudovať aj inde , prosim dezolov , neskúšajte nás tu … s odbornými otázkami Vás prosim aby ste sa obrátili na Dr.Sabaku a Prof. Jarčušku . Ale určite Vám nezodpovedie presne podľa Vašeho gusta , no pán Obvodny lekar ktorý vypisuje ospravedlnenky pre “ slintoša” alebo pán “ brokolica “ vás určite uspokoja 😜 … verím , že nie len po mentálnej stránke 😘 .

Ináč s aby som nezabudol , “ vakcína je sloboda!!! . Teple pozdravy všetkým dezolom zo slnkom zaliateho Chorvátska . Vďaka vakcíne , ktorá ako vieme je sloboda , som tu toto leto už druhýkrát . A ešte pôjdem . Podľa info čo tu debatujem s domácimi , kto chce robiť v turistickom biznise , musí byt vakcinovany . Obidvaja moji “ domáci “ boli očkovaní . Stanko Delič s rodinou s cestovkou taktiež … tiež to chápu , že keď budú chorí alebo sa u nich niekto nakazi , bude zle nedobre .

Prílohy:

B77BE387-EA59-48C9-9409-3791FFBBC9B6.jpeg
B77BE387-EA59-48C9-9409-3791FFBBC9B6.jpeg 855.69 KiB thumb_up0thumb_down

096BD2DE-850C-4009-9B2E-6BB8E98BA6DD.jpeg
096BD2DE-850C-4009-9B2E-6BB8E98BA6DD.jpeg 531.04 KiB thumb_up0thumb_down

2C2787FF-BD8F-401F-ACF7-E31871FDF4CD.jpeg
2C2787FF-BD8F-401F-ACF7-E31871FDF4CD.jpeg 589 KiB thumb_up0thumb_down

28.08.2021 - 13:05:08
04
no vidíš... ja som sa včera vrátil z Podstrany a z domácich nie je očkovaný nikto, akurát babka prekonala, tak že nepotrebuje očkovať... tak si vyber...

v Splite či v Omiši sme boli akurát tak my, s rúškami na ksichtoch... uličky narvané ľudmi, kaviarne, reštiky, nákupné centrá detto, chorváti (predajcovia) si tie rúška dávajú v obchodoch, akurát tak pred cudzincami, aj to len symbolicky na pol nosa... o maďarsku radšej písať ani nebudem, tam na nás rovno pozerali ako na debilov, že čo tam šaškujeme s rúškami...

podľa tunajších prozápadných kritérií, tam už musí byť polovica národa v nemocnici...

o tom, že ma na slovenskej hranici nikto ani len nezastavil, ani som okienko nestiahol, len ma odmával, že ďalej... škoda reči, tu si z pravidiel robí každý trhací kalendár... každého slováka čo som stretol, pri debate o ehranici, na mňa všetci kukali ako na nepríčetného, že načo som sa tam vôbec prihlásil... ja reku robím to jednak pre seba, ale hlavne aj voči ostatným či rodine, známym či kolegom v práci... 5 dní do PCR vydržím a hotovo...

a stále si stojím za tým, že minimálne testovať po príchode by sa mali VŠETCI očkovaný, neočkovaný, starý, mladý, ALL for One... OK nech očkovaní nejdú do karantény, ale na test by mali ísť... prenášať to môžu rovnako ako neočkovaní...

edit: a čo ščuleky ? : https://www.topky.sk/cl/11/2173969/KORONAVIRUS-Nova-studia--Toto-chrani-pred-delta-variantom-lepsie-ako-vakcina
28.08.2021 - 17:56:47
04
keby sa radsej VSETCI co mozu dali zaockovat ,potom by sme nemuseli riesit ziadne testy a hlavne ine pi--viny . ,virus by sa siril ale max. by si niekto polezal doma alebo par dni v nemocnici , virus by nemutoval ale uz len slabol a postupne sa stal nesmrtelnou chorobou a "vymizol" ako kiahne ,cierny kasel atd. ....tetanovka sa obnovuje za 10rokov ,keby bolo treba dalsiu vakcinu na covid aj za pol roka ,stale sa to oplati ...ale spekulanti budu furt spekulovat a potom prvi vyplakavat ze sa zas musia obmedzovat ,testovat ....riesit protilatky je uplne nepodstatne ,nie vsetko funguje podla logiky , telo si ich tvori az ked su potrebne ,nema vsetky naraz v sebe to by ....to ze ma niekto teraz nejake protilatky neznamena ze telo o trebars pol roka zareaguje rovnako ,to urobi vakcina - na prirovnanie -da telu vzorec ako na to-na podstatu virusu ...bez neho moze neskor telo skusat vytvorit nieco co ale bude neucinne pretoze medzitym virus zmutuje ,to sa nestane ked sa siri len medzi vakcinovanymi ,vir sa nedostane sa do plnej formy , prave pre toto je dolezite ,aby sa dali ockovat vsetci co mozu a tym maximalizovali efekt a tym skor sa covidu stane nepodstatna "chripočka" howgh
28.08.2021 - 18:36:21
05
… “ prenášať to môžu rovnako ako neočkovaní” . Myslel tým očkovanych .

Tak to sú mi novinky z klinickej infektologov , virologie a epidemiológie 😂😂😂 . Prosim vás , dezolčatá , ak už tomu nerozumiete, aspoň dajte niečo čo sa ťažšie vyvracia .

madbugie správaš sa zodpovedne , na idiotov čo zosmiešňujú tvoj zodpovedný prístup sa vykasli . Komu niet rady , tomu niet pomoci … ináč hľadáš zbytočne vo svojom zivote strastiplnejsiu cestu , keď môžeš ísť priamo k cieľu . Neboj , naber odvahu a nemusíš nikomu nic vysvetľovať , karanténizovat celu svoju rodinu a určite ich “ svojim kovidom “ nezabiješ !!!
28.08.2021 - 19:29:28
00
keyboard_arrow_up