Ramon1 napísal:
... pán Obvodny lekar ktorý vypisuje ospravedlnenky pre “ slintoša” alebo pán “ brokolica “ vás určite uspokoja

Toho pána dochtora tu nespomínaj... 25 rokov bol mojím praktickým doktorom. Na začiatku bol dobrý, napr. keď som mu povedal, že mám problém so žalúdočnou kyselinou, tak mi okamžite zobral krv a poslal na test. Test na helicobactera bol pozitívny, tak ma poslal ku gatroenterológovi, ten mi strčil šlauch do žalúdka a zistil, že helicobacter tam vegetuje, ale našťastie ešte žiadne veľké škody na stene žalúdka nenarobil. Dostal som nejaké antibiotiká, po nejakom čase kontrola a odvtedy nemám so žalúdkom problémy.

Avšak postupom času sa doktorko nejako zhoršoval, rapídne potom, čo neúspešne kandidoval na šéfa lekárskej komory a šéfa asociácie súkromných lekárov. Potom objavil v Sme blogy, začal blogovať a keď som to čítal, tak som o ňom začal ešte viac pochybovať. Dorazil ma tým, že mi oznámil, že už dávno som mal mať preventívku, tak prečo som sa nehlásil... Veď on má všetky moje údaje v počítači a ten by mu mal aj vypisovať pozvánky - však sú to pre neho peniaze z poisťovne... Napriek tomu, že dosť často používal fonendoskop, tak nepočul šelest na srdci a keď som sa sťažoval na problémy, tak ma odbíjal, že to je vekom. Nakoniec som iniciatívne navštivil kardiológa a problémy boli na počkanie diagnostikované - aortálna stenóza. Do roka som bol pod nožíkom... Keby som to nechal na neho, možno by som už bol vyletel hore komínom v krematóriu...

Avšak za a) zožeň v Bratislave dobrého a najmä neprestarnutého praktika a za b) ak aj zoženieš, tak neberie ďalších pacientov...
Konečne sa podarilo a od leta som u iného... Dúfam, že u lepšieho...
28.08.2021 - 20:37:48
06
Teraz sa pre ich objavila diera na trhu. Kazdy praktik sa moze zaragistrovat ze bude ockovat. Takze mozu predavat potvrdenia bez ockovania, no zlata bana.
28.08.2021 - 20:49:38
00
Myslím si , že tento “ omyl medicínskej obce “ už nič moc nevydá …

Denník N :

Ministerstvo zdravotníctva podáva sťažnosť na lekára Petra Liptáka, ktorý opakovane šíri nepravdivé a zavádzajúce informácie o covide-19. „Bagatelizuje závažnosť tohto ochorenia, nabáda k nenoseniu rúšok, k nedodržiavaniu platných opatrení a pravidelne šíri dezinformácie o očkovaní,“ píše ministerstvo.

Praktický lekár Peter Lipták. Foto - TASR
Praktický lekár Peter Lipták. Foto - TASR
Lipták od očkovania odrádzal aj seniorov v domove seniorov Archa, ktorí patria medzi skupiny najviac ohrozené koronavírusom.

Lipták tiež vystupoval bez rúška na verejných zhromaždeniach v čase, keď tým porušoval aktuálne platné nariadenia.

„Slovenská lekárska komora môže posúdiť konanie a verejné účinkovanie svojich členov a v prípade porušenia Etického kódexu má právo vyvodiť voči svojmu členovi zodpovednosť,“ píše ministerstvo zdravotníctva na Facebooku.

Lipták je známy šírením konšpirácií, proruskej propagandy a ospravedlnenkami pre Pavla Ruska, ktorými mu pomáhal vyhýbať sa súdnemu pojednávaniu.

Aj Zväz ambulantných poskytovateľov sa minulý utorok (17. 8.) vyjadril, že sa dištancuje od vyjadrení Liptáka, ktoré verejne prezentuje v súvislosti s protipandemickými opatreniami.

Manažérka pre komunikáciu a médiá Slovenskej lekárskej komory Nancy Závodská povedala, že sťažnosť ministerstva na doktora Liptáka zatiaľ oficiálne nedostali.

Vysvetlila, že len čo sťažnosť komore doručia, jej kontrolný výbor po oboznámení sa s podnetom ho zašle lekárovi na vyjadrenie. Následne sa komora rozhodne, či podá návrh na začatie disciplinárneho konania svojej disciplinárnej komisii. Tá môže udeliť lekárovi napomenutie alebo pokutu až do výšky 1659 eur. Pri opakovanom porušení môže byť lekár z komory vylúčený.

„Vzhľadom na množiace sa podnety plánuje Slovenská lekárska komora v najbližšom období iniciovať pracovné stretnutie s ministrom zdravotníctva, na ktorom chceme hovoriť o širších kompetenciách a právomociach komory,“ uzavrela Závodská. (tasr, n)
28.08.2021 - 21:08:07
00
Petergeist napísal:
Teraz sa pre ich objavila diera na trhu. Kazdy praktik sa moze zaragistrovat ze bude ockovat. Takze mozu predavat potvrdenia bez ockovania, no zlata bana.


… nie len prakticky lekar pre dospelych tzv. obvoďák .
28.08.2021 - 21:22:01
00
💉🐑🤣
28.08.2021 - 23:49:54
01
neandertatlec by boli hrdy..krasna nastenna kresba
29.08.2021 - 00:09:46
02
https://echo24.cz/a/SgDQp/prirozena-imunita-je-proti-delte-silnejsi-nez-ockovani-uvadi-izraelska-studie
29.08.2021 - 01:33:39
00
juju_pepe napísal:
neandertatlec by boli hrdy..krasna nastenna kresba


Krasna vetna skladba. Prve 4 slova dokazuju uroven autora
29.08.2021 - 06:48:07
04
ftu2 napísal:
preco sa tak rychlo, ako sa rychlo vyvinula vakcina nevyvinuli lieky?

Čomu by to pomohlo? Väčšina mne známych liekov je čistá chémia a tipujem, že aj ich vedľajšie účinky by boli horšie, ako u vakcín (vzhľadom na to, že sa podávajú až v akútnom štádiu, keď má už takpovediac "navrch" patogén), Vakcína je v princípe liek s najmenšími možnými vedľajšími účinkami.

Osobne napr. dlhodobo ignorujem antibiotiká, ale pravidelne chodievam na preočkovanie, aspoň čo sa vážnych chorôb týka (naposledy som bol na tetanus + ešte čosi, kombinovaná vakcína a vôbec som neriešil, kto ju vyrába ani aké má vedľajšie účinky po tom, ako som si prečítal, čo dokáže tetanus). Na sezónne očkovanie proti chrípke zatiaľ nechodievam, ale aj to možno s vekom prehodnotím.
29.08.2021 - 08:50:19
02
triki napísal:

Paralelne s epidemiou covidu tu mame epidemiu 'vedeckych' clankov a studii. Vacsina z nich je nekvalitnych a ocividne aj toto bude ten pripad. Hned pod nadpisom je tucnymi pismenami napisane, ze studia nepresla cez review a nebola certifikovana. Zaroven v komentaroch pod clankom su vypichnute napriklad nezrovnalosti medzi tabulkami a textom, ale aj nespravne vyvodenie zaverov. MedRix je preprintovy server, kde vedci zverejnuju clanky este pred publikovanim. Moze sa stat, ze sa tam vyskytne hodnoty objav, ale v drvivej vacsine ide o vedecky brak. Mizernej zurnalistike baziacej po senzaciach je to ale jedno. Jej citatelom tiez. Ak si cokolvek vymyslite, najdete aj presvedcivejsie tvariacu sa studiu, ktora to "dokazuje". Argument vedeckou studiou nema ziadnu vahu, kym si neoveris, kde vlastne vysla, ci a kym bola recenzovana a s akymi datami a metodami pracuje. Co je vacsinou nad sily laika, hoc odbornika v inom obore.
29.08.2021 - 09:25:54
27
dakujem Volodja za odpoved, prave som sa pozastavil nad touto vetou v suvislosti s nadpisom clanku...
"Vědci zjistili, že neočkovaná část lidí měla dvakrát větší pravděpodobnost znovuinfekce než očkovaní jednou dávkou."
29.08.2021 - 09:47:15
00
Hlúpe antivaxerské USA štáty s množstvom Džúrotov a pridružených dezolov už “ štartujú “ mrazáky ? … majú čo chceli mať . Chceli zažiť Covid19 na vlastnej koži , zažili . Chceli dediť po mŕtvych predkoch , budú …

V americkej Alabame prudko pribúda nakazených, pozitivita testovania je 23 %. Telá obetí už ukladajú do mobilných buniek. „Sú určené len pre mimoriadne udalosti, pri ktorých zomrie veľké množstvo ľudí. To je situácia, v ktorej je Alabama teraz,“ povedal zástupca tamojšieho zdravotníctva Scott Harris. (al.com)

Nemocnice na Floride, v Južnej Karolíne, v Texase aj v Louisiane začínajú mať nedostatok kyslíka pre pacientov s covidom. Šírenie vírusu sa vo všetkých amerických štátoch zrýchľuje v čase, keď sa deti vracajú do škôl. V 42 z 50 štátov sa minulý týždeň zvyšoval podiel zomierajúcich. (cnn)
29.08.2021 - 10:29:30
00
Novinky z Denníka N 🔓 :

V Česku začnú treťou dávkou proti covidu očkovať v polovici septembra, oznámil minister zdravotníctva Adam Vojtěch. Na očkovanie budú môcť ísť tí, ktorým od ukončenej vakcinácie uplynulo osem mesiacov, zatiaľ primárne ohrozené skupiny obyvateľstva. (čtk)

Talianska vláda zváži povinné očkovanie, ak do začiatku jesene nebude zaočkovaných aspoň 80 % občanov. Ministerka pre záležitosti regiónov Mariastella Gelminiová povedala, že opatrenie bude potrebné zaviesť aspoň pre zamestnancov verejnej správy.



V Indii podali za deň rekordných vyše desať miliónov dávok vakcíny proti covidu. Vláda si stanovila cieľ zaočkovať do konca roka približne 1,1 miliardy dospelých, zatiaľ je úplne zaočkovaných iba 15 % populácie. (hindustantimes)

SPAM a vulgarizmy tu nemajú miesto :!: !!! Vďaka :handshake:
29.08.2021 - 13:52:56
00
takze aj tvoj bol spam, len som ho nestihol.

zato hanobenie tu svoje miesto moze mat, skvele.
29.08.2021 - 13:57:36
00
Ramon1 napísal:
Presne tak ! Jb na to … sak bromhexin s vodkou prekladaný ako kološvarska / dla Magiána / je tiež riešenie 😜

Ale neee , nedaj sa odradiť . Verím , že sa k nám čo sme si vedome skrátili zivoty , s radosťou pripojíš 👍



Samozrejme ziadne vulgarizmy uvedeny jedinec nepouziva
29.08.2021 - 14:20:23
00
keyboard_arrow_up