Keď netreba asistenciu HZS, tak aj vrtuľník je zadara, napr. keď zadas presnú polohu, je dobré počasie, trafia a zoberú ťa aj bez nich, horšie je to už v ťažšie prístupnom terene a za zlého počasia... A musí to byť samozrejme odvodnene, najmä teda pri samotnom zásahu VZZS, kedy to ide zo zdravotného... Pár rokov dozadu, moja vtedy nastávajúca si privodila v NT totálne krvavé pľuzgiere, spali sme akurát na durkovej, boli tam aj chalani z HZS, tak vraveli, že bez problémov aj vrtuľník po ňu pošlú, keď je poistená na zásah, ale keby sa to riešilo priamo cez VZZS, bol by problém, ťažko by sme si to obhájili, ako odôvodnený zásah... Ale nakoniec to dobre dopadlo, zviezol ju dole Duro z durkovej dzipom ?
Inak keď som nemal deti a bol v horách non-stop vo voľnom čase, platil som si to, teraz sa už pripoistujem len keď niekam idem... Ale neviem podľa akého algoritmu mi sem tam pošlú novú kartičku, aj keď si to už neplatim...
02.09.2021 - 22:24:44
02
scarinko napísal:
Moja poistovacka tvrdi ze to ma slabe krytie medcinskych nakladov na liecbu a zakroky. Len 10 litrov co je v zahranici tak ledva na zlomenu ruku. Kazda mozna operacia je silno nad limit. Mame rocne cestovne poistenie, stoji si e 2x tolko ale limit je 200 litrov, je aj mimo EU, je v tom aj batozina a kopec dalsieho co v hentom nie je. Cena vraj nie je zla ale ma to dost uzky zaber.

je na to samostatna tema
asi treba riesit konkretne pripady a tvoja poistovacka ma isto svoje argumenty ;)
no flame :handshake: :hug:
02.09.2021 - 23:07:03
00
Kedze to robi Generali v ktorej vela rokov pracovala vie o com to je neboj 😉
02.09.2021 - 23:24:13
00
scarinko napísal:
Moja poistovacka tvrdi ze to ma slabe krytie medcinskych nakladov na liecbu a zakroky. Len 10 litrov co je v zahranici tak ledva na zlomenu ruku. Kazda mozna operacia je silno nad limit. Mame rocne cestovne poistenie, stoji si e 2x tolko ale limit je 200 litrov, je aj mimo EU, je v tom aj batozina a kopec dalsieho co v hentom nie je. Cena vraj nie je zla ale ma to dost uzky zaber.

Tak hlavne si treba prečítať, na čo slúži Alpenverein.......a to odkáž aj svojej poisťovačke.....
02.09.2021 - 23:27:41
01
+ tiez precitat vyluky pri beznych cestovnych poisteniach ;)
02.09.2021 - 23:34:35
03
Hej, tak som to myslel, len som to zle napísal...
02.09.2021 - 23:48:00
00
Nebudem sa s vami hadat, kludne si to platte 🙂
02.09.2021 - 23:51:58
00
No šak keď to nepotrebuješ /to sám musíš vedieť/, tak samozrejme je blbosť to platiť, ale nepíš tu blbosti....a vymeň poisťováčku :-)
02.09.2021 - 23:58:39
00
V zmysle nedávnej serie obrazkov vo vtipkarovi ti vravim Mas pravdu 😉
03.09.2021 - 00:05:18
00
scarinko všade bol všetko vie, proste chrobák Truhlík neobľúbený v kolektíve. Každopádne, známy sa slušne vysypal v alpách na lyžiach "pár" rokov dozadu, mal bežné poistenie. Rakušáci sa s tým nesrali, hneď volali flugzug vrtulový, mal zlomenú stehennú kosť tuším. Týpek bol celkom "movitý" ale aj tak musel vtedy predať auto, aby vyrovnal pohľadávky, tuším to vtedy bolo okolo 2mega SK kronen, lebo mu to bežné poistenie nepokrývalo. A áno tebe sa to na tvojích výjazdoch neoplatí, tvoja poisťováčka má recht ;) Ale keď nevieš, tak drž 3,14ču a šúchaj nohami....
03.09.2021 - 00:14:52
00
Aj ty mas samozrejme praUdu 😉
A samozrejme som neoblubeny zasadne u tych co maju tuto praudu
03.09.2021 - 00:16:09
00
Keby si namiesto neustaleho hadania sa napisal fakty, bolo by to s tou neoblubenostou lepsie.
Z podmienok a vyluk:
-poistené nie sú preteky na horských bicykloch (downhill, four cross, dirt jump) vrátane tréningových a kvalifikačných jázd

Poistné sumy

1. Náklady na záchranné akcie v tuzemsku a zahraničí do 25 000 EUR na osobu a poistnú udalosť; Celoročne, celosvetovo, vo voľnom čase;

2. Náklady na transport zo zahraničia a lekárske ošetrenie v zahraničí

Platí počas prvých ôsmich týždňov každej cesty do zahraničia, celosvetovo, pri nehodách vo voľnom čase, pri výkone povolania a pri chorobe.
• Repatriácia zo zahraničia bez ohraničenia sumy.
• Pre medicínsky nevyhnutné ošetrenia (vrát. medicínsky nevyhnutného prevozu do nemocnice) v zahraničí do 10 000 EUR.

3. Poistenie zodpovednosti za škodu Európa až do výšky 3 000 000,- EUR

Celoročne, v celej Európe.
Krytá je povinnosť nahradiť škody spôsobené ujmou na zdraví a škody na majetku. Spoluúčasť pri škodách na majetku 200,- EUR.

4. Trestnoprávna ochrana Európa až do výšky 35 000,- EUR

Celoročne, v celej Európe
Poistná ochrana vzniká pri súdnych trestných konaniach od obžaloby, pri trestných konaniach pred správnymi orgánmi od prvého úkonu stíhania.

5. Právna ochrana pri náhrade škody Európa s nárokmi na náhradu škody po úrazoch s ujmou na zdraví až do max. výšky 500,- EUR na poistnú udalosť

https://www.alpenverein.sk/poistenie-v-ramci-clenstva-v-av/

Nie je to cestovne ani urazove poistenie, je to "horske" poistenie primarne kryjuce zasahy horskej sluzby. V tvojom cestovnom poisteni zasahy horskej sluzby pokryte nemas.
03.09.2021 - 06:49:52
03
scarinko: alpenveiren nie je klasicke poistenie, natoz urazove a pokryva mensiu sumu, ako poistenia, ktore spominas. Apenveiren je primarne ucene pre skialp a horolezectvo pre tych, co sa radi motaju v terenoch, kde chodi vrtulnik HS zasahom a hlavne! .. ak sa motas tam, kde to nie je podla oficialnych predpisov. Vacsina beznych poisteni ma ako podmienku, ze plati, ak ides po cyklotrase (ak to vztiahnem na bajk). Tie drahe poistky neviem, ci pokryvaju aj toto. Tusim ako vyluka aj pre A. je alkohol, u nas (neviem ako A.) aj ked nerespektujes pokyny HS. Z mojho pohladu ma A. este potom (okrem zlavy na horske chaty , co sa asi olati v zahranici) vyhodu tu, ze A. je vsade zname a nie su s tym problemy. Dotahovat sa s nasimi poistovnami, za to tych par euro, ak clovek chodi castejsie do zahranicia nestoji. Potom tiez to plati do tusim 5, alebo 6tisic m/nm, neviem ako to maju tieto nase. U nas A. pokryva myslim len zasah HS a tam staci aj tie bezne SMSkove poistenia (ale treba dopredu), vyluka je len nerespektovanie pokynov a alkohol. A vraj ak sa vola najprv zdravotna pomoc a ta si privola HSZ, tak poistenie ani netreba, ale teda neviem. Ja nemam rad tieto rozne pofiderne spekulacie poistovni .. zatial som presvedceny , ze s A. je to istota. Ale teda podrazelo za posledne roky. Moc cyklistov :)

Zdoraznil by, ako sa pise nado mnou "Nie je to cestovne ani urazove poistenie, je to "horske" poistenie primarne kryjuce zasahy horskej sluzby." .. ano, neni lacne, v prepocte na euro sa oplati ked jazdis casto von. Ak skialpujes/lozis, tak ani nemas o com uvazovat. Je to cena za nieco funkcne a spolahlive. Poistenie co mas, by ale zasah HS malo mat.
03.09.2021 - 08:02:15
02
ešte by som upozornil na TOTO:

• Repatriácia zo zahraničia bez ohraničenia sumy.

tzn. doprava tvojho tela v prípade smrti domov zadarmo (teda bez poplatku)
a to by mohlo pri len trošku zaujímavej destinácii prinútiť pozostalých možno aj "predať obličku"
plus ak si dobra pamatám: plati to od momentu, keď vyrazíš na nejaku súkromnú športovú akciu, tzn: napríklad cestou máš autonehodu o pod.
tak asi tak, ak sa trošku pohybuješ v zahraničí, alebo v oblastiach kde zasahuje HZS nie je o čom
03.09.2021 - 08:55:50
02
Navyse, po europe plati europska zdrav. karta, na tie udalosti co nastavaju po tvojom zneseni k sanitke (niekde mozno aj pred), takze tie vselijake cestovne "urazove" su potom dobre asi tak na "prilepsenie si" ze ti daju mozno nejake "odskodne",nie?
03.09.2021 - 09:08:52
00
keyboard_arrow_up