double:
"po neznačených cestách" nerovna sa "po neznačených cestách bez ohladu na porusenie pravnych predpisov" :) .. a potom vidim dalsi zadrhel, chodnik vs. cesta :D
doplazit sa je jasne, horsie, ked si v bezvedomi a hybat s niekym, ked nevies co a ako :/

uplne staci, ak vlezies na zvaznicu, kde je tabula zakaz vjazdu, co napr. v Rakusku je casta vec, tam sa ti smykne predne koleso na slimakovi a si vybaveny :D .. ako pisem, neriesim umyselne jazdenie/chodenie mimo zakazov, ale potencionalne vykrucacky poistovni

scarinko:
aha, takze dosli argumenty, tak je to poistka pre darebakov. Vyborne. Takze ked si najdem poistku, ktora kryje bez vykrucaciek rozne problematicke nehody, tak je to darebacka poistka. Ale podvodne nahlasenie miesta urazu poistovni uz darebactvo nie je /a to nepisem o tom, ze tam, kde to naozaj vazny uraz je, tak s tym nepochodis/.

AV je primarne poistenie pre horolezcvo, pripadne skialpinistov .. asi viac netreba pisat, vsetko su to darebaci :D :D .. ale este zdoraznim, ze to sa netyka SK. Tam AV plati len ako poistka pre zasah HS.
03.09.2021 - 11:08:43
00
Je napr kopa krajin kde mozes volne chodit mimo chodnikov, doslova po divocine. Nebudem riesit ci nejaky union a podobne toto uznaju alebo sa budu tvarit ze si nebol ani na neznacenom chodniku.

stacilo povedat ze "nic pre mna ale zrejme pre inych to ma vyhody, uzite si ho", namiesto urazania, vystatovania sa...
03.09.2021 - 11:17:47
03
ja som nepovedal vykrucacky ale ked ides po znacenom chodniku a spadnes mimo neho neznamena to ze sa ti to stalo mimo neho. to je somarina. a tomu ze AV to kryje v zakazoch nejak velmi neverim, to dam preverit lebo to sa mi nezda. Ked je niekde zakaz tak tam nemas co robit a nebude ti tvoje darebactvo nikto kryt. to by bolo tak trochu proti legislative. dalsia vec je ze kazda positovna ma ine krytie a dokonca aj niekolko programov co chce spoistit cize nie je len jedno cestovne poistenie a hotovo. nas to stoji pre dvoch na rok cca 50 eur a mam v tom aj hory aj zachranu v horach a hlavne krytie mojich liecebnych nakladov ked sa mi stanie nieco horsie ako soplik
03.09.2021 - 11:18:03
00
Daj link na to poistenie.
03.09.2021 - 11:24:59
00
scarinko : to je uplne v poriadku, aj cena, vsetko. Ale ako bolo povedane, s AV imho nemusis riesit vela veci a aj ked neni lacne, je to urcita forma istoty, aspon (zatial) pre mna (ale tento rok ju nemam, nemalo to pre mna zmysel). Ak to tak nie je, opravte ma, kto mate skusenosti. Poistenie nie je nikdy rentabilne, je jedno aku ma cenu. Az v okamihu, ked sa stane nestastie. AV neni na urazove poistenie, odskodnenie a pod. Je to tak trochu atypicka poistka. Ak by som chodil do zahranicia casto, tak si spravim nieco ako mas ty, resp. ten Union ale k tomu si dam AV /teda za predpokladu, ze naozaj pojdem veci, kde to ma vyznam, samozrejme/. Ale ako som spominal , je to poistka pre horolezcov /a skialpinistov/ a tam casto k naruseniu predpisov dojst moze a urcite dochadza /uz ked si vezmes, ze ides liezt na 5tisicovku niekam do pekla v zime, to neni zajazd pre rodinu :D, uz len myslienka na to je podla mna porusenie nejakeho predpisu :D/. Je to komercna poistka, nie zakonna, takze ti moze byt jedno, kvoli comu a kto si to zaplati.

edit: co sa tyka padu z chodnika, tak samozrejme nemyslim tento pripad.


Naposledy upravil lto dňa 03.09.2021 - 11:39:07, celkovo upravené 1 krát.

03.09.2021 - 11:34:48
10
Inak, pre upresnenie, clovek si nekupuje poistenie od alpenv. ale stavate sa clenom horskej organ. Alpenv. a sucastou zaplatenia clenskeho je aj toto poistenie.

Organizacia z toho ale zjavne plati aj ine aktivity - proste ako keby ste boli clenom KST, James a pod ale s dalsimi sluzbami....
03.09.2021 - 11:36:36
05
stanos4 napísal:
Je napr kopa krajin kde mozes volne chodit mimo chodnikov, doslova po divocine. Nebudem riesit ci nejaky union a podobne toto uznaju alebo sa budu tvarit ze si nebol ani na neznacenom chodniku.

stacilo povedat ze "nic pre mna ale zrejme pre inych to ma vyhody, uzite si ho", namiesto urazania, vystatovania sa...

Presne tak. A ide o doslova smiesnych (kedysi 50e) 66e na rok. Co je cena jedneho kotuca na bajk :lol:, ak pouzijem "bananovy" myslienkovy postup :lol:
03.09.2021 - 11:36:47
00
no ja to mam uz dlho lebo ja som v podstate permanentne v zahranici :D skoro kazdy den a to nemusim chodit do alp. staci ked sa vysekam v kittsee :D
pozri, kazdy nech si plati pre seba co chce a ak sa s tym citi lepsie tak ok, vzdy je lepsie mat nieco ako nemat vobec nic
03.09.2021 - 11:38:25
00
kitsee je nebezpecne miesto .. je to uz zahranicie, ale samy slovak :tmi: /plno ich tam je takych, co nepoznaju rakuske predpisy a robia bordel /
03.09.2021 - 11:42:23
02
Kedze som sa v tychto vysvetleniach trochu stratil, zaujima ma tento pripad.
Vyberiem sa bicyklovat do CR na cestnom bicykli s poistenim AV. Idem po cestach, zrazi ma auto a musia ma operovat v CR v nemocnici - riesi to klasicka zachranka. Pokisl viem tak EZP nepreplaca uplne vsetko, ale je to nejak limitovane na nevyhnutnu pomoc. Je to pravda? Co by som musel platit a teda predpokladam AV by tam neriesilo nic?
Chodim casto po horach, aj v zahranicii takze pre mna je AV ideal ale nejak som si myslel ze to kryje vsetky sporty.

Edit: Ok pisem blbost, s EZP je preplatene vsetko ako obcanom danej krajiny. V tom pripade mi EZP a AV pride ako fajn kombo al je clovek v EU. Pri ceste napr. do Nepalu by som okrem AV priplatil aj cestovne.
03.09.2021 - 14:22:58
01
AV mám zaplatený primárne kvôli zásahu v horách (vrtuľník). Hlavnú výhodu má AV pre mňa v jednoduchosti výnimiek, resp. rozsahu poistenia. Čo u ostatných poisťovní vôbec nie je pravidlo. Majorita ľudí (ja tiež) všetky výluky z poistenia číta až keď sa niečo zomelie a potom sa diví že prakticky platili poistku za nič. Pradávno som v UNIONe zisťoval poistenie horskej cyklistiky v Alpách. Odpoveď bola vyše 30 eur na týždeň.

Offtopic s batožinou len ako ukážka UNION poistenia batožiny a následného riešenia udalosti - vykradnuté auto v US, celkom slušné naťahovačky zo strany poisťovne (poslal som policajnú správu, následne chceli finálnu policajnú správu.., v policajnej správe odkaz na body worn kamery policajta ktorý spisoval udalosť, poisťovňa po mne chcela záznam z tej kamery:D)

Pár sezón dozadu ma brali horskáči vo VF na skútri, skoro letel vrtuľník. Prišla faktúrka, ktorú som za smiešnu sumu preposlal na nejakú pražskú firmu ktorá to sprocesovala s rakúšanmi (všetko bez problémov).

K tomu Nepálu, ja som si práve kvôli tomu nízkemu krytiu liečebných nákladov cez AV riešil cez nich pripoistenie (500 000).
Vždy je dobrá kombinácia poistenia pre väčší pocit istoty akurát mimo AV mám pocit, že treba veľmi pozorne čítať podmienky.

Tu sa napr. veľakrát riešilo poistenie v Nepále https://www.facebook.com/groups/624616954234090/search/?q=pojisteni
03.09.2021 - 15:23:51
01
scarinko pred par dnami tu trolis na par stran, ale link dat nevies....
05.09.2021 - 22:17:06
00
Neviem link, neklikal som to na nejakom webe.
05.09.2021 - 22:18:18
00
Tak meno produktu, alebo aspon poistovnu snad vies. Poistne podmienky ti snad nesili na mieru :)
05.09.2021 - 22:23:29
00
Meno produktu neviem, je to v Allianz. Je to trochu na mieru ale len v tom zmysle ze cez web to nenaklikas. Treba na to sprostredkovatela ktory ma pristup.
05.09.2021 - 22:38:39
00
keyboard_arrow_up