MageZ napísal:
nie, ty si tu uz popisal tolko nezmyslov, ze vacsina uz davno vie ze mas v hlave nasrane

Ale no murko, ked to povie typek s takou profilovkou.... Normalne sa teraz nevyspim :lol:
16.09.2021 - 16:24:06
00
Z komentarov ku slecne :)

Infík
ten začiatok bol dobrý škoda že sa dve veci nedajú spojiť dohromady vakcinácia aj šport

Chester690TT
a prečo by sa nedali? tu som.. očkovaný oboma dávkami, jem zdravšie, športujem, chodím na turistiku.. zdravú výživu nebude propagovat min. zdravotníctva, lebo z toho nič nemá a Lívia nebude propagovat zdravý rozum, lebo nevie, čo to je..
16.09.2021 - 16:43:21
06
Pali65 napísal:
To je to pekné a ľúbivé líškanie sa náckov istej cieľovej skupine, o ktorej presne vedia, čo chce počuť. Iba blázon by si mohol myslieť, že títo iba zneužívajú liberálnu demokraciu, v ktorej ich nikto nezakáže, aby napokon získali moc a postupne okresali všetky mysliteľné slobody.


nehnevaj sa, je to naozaj krásna "reklama" a aj zmysluplná ... nemusíš ju hneď náckovať a zhadzovať
16.09.2021 - 17:28:29
01
lapalko, uz stracas schopnost rozlisovat naivne amaterske videa a propagadnu? Je to antikampan na ockovanie. Ma v ludoch posilnit pocit, ze ockovanie je zbytocnost.
16.09.2021 - 17:35:26
011
ftu2 napísal:
Ramon1, lenze ty reagujes tak na kazdeho, kto ma iny nazor ako ty.

poprel som ja niekde, ze covid nieje?
alebo, ze nebude velke mnozstvo hospitalizacii a umrti?

ked sa ti nelubi udel lekara z prvej linie a prichadzanie do styku s takzkymi stavmi, ci uz po covide, alebo nehodach a s umrtiami, kludne mozes ist pracovat do polnohospodarstva, potravinarskeho priemyslu, alebo kludne do VW.


Len sa ťa chcem opýtať aké máš ty dosiahnute a ukončené vzdelanie , keď posielaš atestovaneho lekára s dvadsaťročnom praxou v odbore / anesteziologia a intenzivna medicina , urgentná medicina / pracovať na linku do VW alebo kopať zemiaky … Foto 🦿zo včerajšej služby môžem poskytnúť ak by bol záujem . Som zvedavy , ktorý dezol by bol toho schopný si to so mnou vymeniť …
16.09.2021 - 17:39:19
08
Roman, môže byť. Celá táto téma (celospoločensky, nie len tu na fóre) je (podľa mňa) už skôr o humore a precikávaní sa, tak sa to tak zváža po mne len po povrchu ... naozaj som to bral len ako celkom milé videjko ako protiváhu tým oficiálnym. Nie ako údernú propagandu
16.09.2021 - 17:47:59
00
lapaloma ako Jezus správne poznamenal, je to propaganda a zavádzanie ohľadom témy Covid-19. Okrem toho mi povedz, čo je účelom Kulturblogu, ktorého tvár Lívia dlho bola, a ku ktorému politickému zoskupenie sa viaže. Ďakujem.
16.09.2021 - 17:53:22
06
ja neviem čo je to kulturblog a ani neviem kto je táto lívia, len som si pozrel milé video. Ospravedlňujem sa za nevhodnú reakciu v tejto vážnej téme.
16.09.2021 - 18:03:25
00
Ramon1 napísal:
Len sa ťa chcem opýtať aké máš ty dosiahnute a ukončené vzdelanie , keď posielaš atestovaneho lekára s dvadsaťročnom praxou v odbore / anesteziologia a intenzivna medicina , urgentná medicina / pracovať na linku do VW alebo kopať zemiaky … Foto 🦿zo včerajšej služby môžem poskytnúť ak by bol záujem . Som zvedavy , ktorý dezol by bol toho schopný si to so mnou vymeniť …


Problem je tvoje vyjadrovanie, utocenie na druhych, kazdy kto ma iny nazor je dezol. A co ked je niekto atestovany v odbore anesteziologia a intenzivna medicina? Znamena to akurat tolko, ze ma hlboke znalosti z danej oblasti a povrchne z inych. Ked som sa vyjadril, ze ockovani roznasaju chorobu rovnako ako neockovani, ze ockovanie nebrani nakaze, ze ockovani by mali ist rovnako do karanteny ako neockovani, tak som bol za blbca. Pricom prof. MUDr. Vojtěch Thon, Ph.D. (imunolog s desiatkami rokov praxe) sa v tomto vyjadril vo viacerych rozhovoroch jasne. Toto je clovek, ktoreho nazory uznavam, nie pediater, anesteziolog, a pod. Poznal som zdraveho cloveka co umrel ani nie v 30 rokoch na malignu arytmiu - po ockovani - samozrejme, do statistik sa to nedostalo a neskumalo sa to. Mam spravy od personalu nemenovanej nemocnice, ze im tam lezia pacienti po ockovani, personal sa odmieta zaockovat. Okrem toho existuju studie, ku ktorym sa za poplatok moze dostat kazdy (konkretne studie z Nature, kde cirou nahodou mam univerzitny pristup).
16.09.2021 - 18:09:54
02
CyclopathicLaughs napísal:
Mam spravy od personalu nemenovanej nemocnice, ze im tam lezia pacienti po ockovani, personal sa odmieta zaockovat.

v kazdej nemocnici budu lezat ockovani pacienti, ale v akom pomere k pacientom neockovanym? kolko z tych ockovanych zomrie a v akom pomere bude ich mnozstvo k zomretym neockovanym? hm?
16.09.2021 - 18:24:03
00
ennio napísal:
v kazdej nemocnici budu lezat ockovani pacienti, ale v akom pomere k pacientom neockovanym? kolko z tych ockovanych zomrie a v akom pomere bude ich mnozstvo k zomretym neockovanym? hm?


ennio Nemyslel som to tak, ze pacienti, ktori su ockovani a dostali Covid-19, ale pacienti, ktori mali neziaduce ucinky po podani vakciny.

V nemocniciach samozrejme bude menej ludi s Covid-19, ktori su ockovani ako tych, ktori su neockovani (aspon pri sucasnom pomere ockovani / neockovani). Osobne som zastancom toho (ano, som amater, nie som odbornik, preberam vsak nazory od odbornikov imunologov) aby sa zaockovala rizikova populacia - stari ludia, ludia s cukrovkou, a pod. - a nerizikova populacia aby vybehla do hor na bicykel, na turistiku a vykaslala sa na cele vakciny, pretoze riziko neziaducich ucinkov je rovnake, pripadne vyssie ako riziko, ze Covid-19 neprekonaju.

Zaroven ockovani a neockovani sa nakazia rovnako, pretoze vakcina nebrani nakaze, vakcina sa podava do svalu, posobi systemovo, nie na sliznice. Cize zabezpeci lahsi priebeh, nezabezpeci ze sa clovek nenakazi, vid. imunolog, ktoreho som uviedol vyssie.
16.09.2021 - 18:30:20
00
napr. podla tejto studie je riziko ochorenia na myokarditidu a ine ovela vacsie po nakazeni sa so sars-cov-2 ako po ockovani
https://www.mtbiker.sk/forum/post1763905.html#p1763905

a ak myslis neziaduce ucinky, ako jeden-dva dni teploty a bolesti hlavy/svalov/klbov, tak o tom sa vobec nemusime bavit
16.09.2021 - 18:35:48
00
Takze intivaxerky imunológ je najkompetentnejsi riadiť pandemiu a liečiť pacientov s Covid19 … daj ešte tu o Pinokiovi 🤥 . A Japonsky pediatricky vakcinačný kalendár v našich zemepisných šírkach :fubar: … ako som písal , veľa šťastia .
16.09.2021 - 18:54:53
00
Mnohí, ktorí tu píšete voči sebe podráždené komentáre, urážate sa navzájom a osočujete, máte podľa môjho názoru v realite na väčšinu podstatných vecí racionálny a podobný, ak už teda nie totožný názor. Vyslovených idiotov tu nie je až tak veľa, v tomto sa ešte stále toto fórum odlišuje od klasických sociálnych sietí. Verím, možno naivne, že ak by ste sa poznali osobne, a téma korona by nebola spoločenskou a žiaľ aj rozdeľujúcou témou, pokecali by ste vcelku v kľude pri pive či kofole pár hodín. Ono klasický primitív ani vyslovený radikál nie sú problémom, pretože takí ľudia sú ľahko identifikovateľní a znemožnia sa príliš skoro v akejkoľvek debate, tým viac v debate odbornej. Problémom je, ak sa aj inak inteligentní, nepochybne vzdelaní a rozhľadení ľudia uchyľujú k urážkam, a potom sa už racionalita debaty utápa v podráždenosti, v neochote diskutovať kultivovane, a v snahe diskvalifikovať, ak už nie rovno znížiť a ponížiť, schopnosti (názory, vzdelanie, atď., vyberte si čokoľvek) svojho oponenta. A už úplnou tragédiou je, ak sa vzdelaný a bežným okolím akceptovaný človek aktívny vcelku civilizovane na jednom fóre, uchyľuje na inom fóre k absolútnej nenávisti, neakceptovateľnej totalite a primitívnym hrubostiam toho najprízemnejšieho charakteru. Všetko v mene sebaprezentácie, upevnenia neistého ega, komplexov z minulosti, nenávisti k súčasnosti, a samozrejme v mene "social recognition".

Aby sme si rozumeli, tu nehovorím o Ramon1, Tebe úplne rozumiem, fungovať a pracovať v intenzívnej medicíne musí byť nesmierne náročné na psychiku, aj na fyzičku, ale aj tak si myslím, že menej podráždenosti a viac trpezlivosti s laikmi by aj Tvojim argumentom dodalo na sile, a snáď aj niekoho ďalšieho presvedčilo, lebo predpokladám, že o toto v debate ide. Ale možno byť na Tvojom mieste, všetkých by som posielal DPČ ešte skôr, ktovie ;)

PS1. Zaočkovaný som prvou aj druhou dávkou, čudujem sa tým, ktorí nie sú, ale nežiadam za to ich popravu 8)
PS2. Žijeme v dobe špecializácie, a bolo by fajn, ak by každý vyhodnocoval informácie mimo svojho odboru rozvážne, s vedomím, že odborníci na všetko tu už v tejto spoločnosti boli, dokonca pár desaťročí aj vládli, a všetci vieme, kam to dopracovali. Radšej pokojne zvážim info od odborníka, lebo Lívii je aj ten slogan o zdravej strave (a preboha ten beh) ťažké uveriť, keď má sama takých desať zbytočných kilečiek od pása dole ;)
16.09.2021 - 19:22:11
59
Daniel , ver že v tomto mojom “ boji “ mám svätú vytrvalosť … ako vidíš , ostatní z mojej brandže to už dávno vzdali .
16.09.2021 - 19:34:58
02
keyboard_arrow_up