Dobrý deň mohli by ste mi pomôcť. Keď roztočím zadné koleso na bicykli ozubené koliecka sa mi začnú pohybovať. Ako mám riešiť tento rpblem? Mam niečo na kolesi pritiahnuť? Ďakujem
22.08.2020 - 18:30:37
00
Ktorym smerom roztocis koleso? Roztocis ho otocenim kluk, alebo pohybom ruky? Tie ozubene koliecka sa volaju kazeta. Ta sa pri roztocenom kolese pohybuje ako? Otaca sa, alebo sa vlni?
Nikto tu nema krystalovu gulu, aby z nej vycital tvoje problemy, trebs ich popisat jasne a zrozumitelne.
A nepis sem, ze sa v tom nevyznas, to je vidiet z tvojej otazky...
22.08.2020 - 22:08:28
01
Takze sa pokusim opisat o co ide. minule ked bol bike na stojane som si vsimol zaujimavu vec. Ked rychlejsie roztocim zadne koleso je mozne pozorovat urcity pohyb kazety vo vztahu k naboju. Tento pohyb by sa dal opisat ako keby os kazety (zhodna s osou co prechadza aj nabojom) opisovala vo vztahu ka naboju kruhovy pohyb. Da sa to pzorovat tak ze sa kazeta pavidelne v urcitom bode mierne naklana k naboju (v urcitom bode su zuby najvacsieho pastorku blizsie vypletu ako v inom bode) Tento pohyb je pri rozdiele najvacsieho vychylenia cca 1 (max 2mm) - len odhad.
Takze vec sa ma tak ci si mam s tym lamat hlavu, resp. ak hej cim to moze byt (pistea aj ak je to ok). Dodam ze kazeta je nova takze zrejme len nabojom - ale ten sa mi nezda nejak mimo os (je mozne ze je trochu od osi odchyleny len orech ?)
Este dodam ze pri jazde to nie je vobec badatelne (len ked sa na biku v kludovom stave rychlo roztoci koleso) a nesposobuje ziadne problemy (aspon som zatial nepostrehol) aj ked by asi aj mohlo (napr suchanie retaze o vacsi pastorok)
23.08.2020 - 14:11:17
00
Pri niektorých lacnejších nábojoch je tento jav normálny. Nerieš to.
23.08.2020 - 15:40:51
07
Ja mam na shimano naboji v podstate funglac bajk a kazeta sa vlní... Kym ti ide funguje radenie je to ok casom aspon u mna sa táto vola orecha ešte zhorsila cca 2mm na stranu odhad. Od novoty bolo cca 1 mm... Po necelych 2000 km uz vrndzi radenie a neda sa spravne vyladiť. Pod zatazou ked tocis toto ma minimalny vplyv lebo je to cele napnute. Este ani moj neni na výmenu este minimalne raz tolko dá... Troska ze vrndzi obcas prehadzovac na pastorkoch sa uz vyladiť nedá, zvacsila sa vola v orechu tym padom je cela kazeta trocha viac odklonena od pomyselnej osi kladiek prehadzovaca. Riesenie su novatech náboje , aspon ten zadný . Tie maju v sebe 4 priemyselne loziska a ziadnu vôľu
22.09.2021 - 16:20:54
00
keyboard_arrow_up