Je mi jasné, že mudrlantov, čo uctievajú doktora Orieška to nepresvedčí. Tak nech to poteší aspoň nás zaočkovaných. Kurnik a tu Modernu som 2x odmietol...

https://youtu.be/rA-sCLJO2P4
27.09.2021 - 20:56:09
10
Prečo?
27.09.2021 - 21:55:09
00
O vakcínach som čítal od začiatku, čo najviac. Vadilo mi, že v Moderne už nie su žiadni zakladatelia. V Biontechu stále sú a sú to vedci. Dá sa o tom nájsť pekný článok. Biontech je firma so špičkovými vedcami, ktorí majú obrovské množstvo vedeckých prác. To mi bolo sympatické. Sám som trošku vedec, aj keď v úplne inej oblasti. Moderna mi prišla už viac komerčná firma, ktorá sa v prvom rade sústredí na zisk. Keďže užívam minimum liekov, veľa športujem a snažím sa udržiavať slušnú životosprávu, tak som nemal potrebu sa očkovať hneď. Išlo mi hlavne o rodičov a babičku. Potom som sa dal očkovať skôr zo solidárnosti a to isté moja žena. Chápem, že slovo solidárnosť nie je asi moderné. Lebo okolo seba stále počujem a čítam iba JA, JA, JA. Akoby tí ľudia nemali žiadnych rodičov, starých rodičov a žiadnych priateľov. Smutné...
Nebolo nám to príjemné to očkovanie. Hlavy sme mali nadstavené na Pfizer. Ponúklo nám samozrejme Modernu. Tak sme čakali na Pfizer.
Jediné čo viem pochopiť, ak sa niekto nechce očkovať, tak je to strach. Ono podľa mňa sa aj väčšina bojí, ale neprizná to a agresívne sa skrýva za hlúposti. Ďalší problém je, že oblasť, ktorú chcú pochopiť je príliš zložitá pre ich vzdelanie a mozgové kapacity. Preto hľadajú skratky, ako doktor Oriešok, ktorý im to "polopatisticky" vysvetlí. To si skutočný odborník často práve, kvôli takýmto šarlatánom nemôže dovoliť, lebo by ho chytali za slovíčka. Problém je, že mu potom väčšina laickej verejnosti nerozumie. A tak sa zase uchýlia k skratkám. Ďalšia vec je, že títo odborníci nie sú trénovaní na komunikáciu s verejnosťou. Takže jednochší zase zvolia superstar Bukyho.

P.s.: Sorry za dĺžku...
27.09.2021 - 23:22:13
01
Od zaciatku boli dohladatelne fakty o tom ze vakcina od Moredny je trochu ucinnejsia ako ta od Biontechu. Pri Delte sa ten rozdiel kus prehlbil.
27.09.2021 - 23:40:28
00
exit2 napísal: "Keďže užívam minimum liekov, veľa športujem a snažím sa udržiavať slušnú životosprávu, tak som nemal potrebu sa očkovať hneď. Išlo mi hlavne o rodičov a babičku. Potom som sa dal očkovať skôr zo solidárnosti a to isté moja žena."

Čo k tomu dodať? Neviem. Očkovať sa zo solidárnosti? To je čo za blbosť! Keby si nebol solidárny, tak si nezaočkovaný? To vážne?

Športuj ďalej a nič sa ti nestane! Hmm.
28.09.2021 - 00:02:52
01
A prečo nie? Chcem, aby tu bol normálny život. Tým, že ľudia špekulujú, tak je to čoskoro, zase v prdely :(
Krajiny, kde to očkovanie zvládli, budú na nás pozerať, ako sa trápime (Anglicko, Dánsko, Nórsko, Švédsko atď).
Najsmutnejšie je, že tá kríza zasiahne najviac tých, čo kričia proti očkovaniu. Mne to vo veľa ohľadoch, môže byť dosť jedno. Robím z domu, pre zahraničnú firmu, viac ako 10 rokov. Som zvyknutý. Akurát teraz nechodím na služobky. Čo mi nevadí.
Ale vadí mi, že kvôli nejakým sebcom, nebudem môcť ísť na pivo s kámošmi, na večeru so ženou a športovať do haly. A vadí mi, že niektorí moji známi sa kvôli takýmto sebcom dostanú do finančných problémov (majitelia reštaurácií, barov atď.).
28.09.2021 - 00:15:30
00
Jaj a aby som nezabudol na to najdôležitejšie. Že kvôli týmto sebcom, si to vytrpia zdravotníci a ľudia, ktorí majú iný zdravotný problém. To mi vadí asi najviac...
Treba prekonať strach a bude dobre :)
28.09.2021 - 00:18:15
01
Dáta bez pátosu
41 min ·
NEVYCHÁDZA NÁM 1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ ÚMRTÍ V DELTE. V ŽIADNOM PRÍPADE.
Vypočuli sme si niekoľko podcastov a niekoľko rozhovorov. Sme z úplne iného kempu. Snažíme sa pochopiť, o čom je pri DELTE na Slovensku reč, ale nechápeme podstatu a zdroj niektorých vyjadrení. Nie, nepotrebujeme pomoc, ale možno by bolo dobré spraviť si skúšku správnosti pri fatalistických vyjadreniach o počtoch obetí.
NÁŠ PRÍSTUP
Namodelovali sme podľa počtu zaočkovaných a nezaočkovaných na Slovensku, koľko ľudí by bolo obeťou DELTY, ak by sme žili tak VOĽNE a umierali tak ako v Anglicku. Presne podľa skutočných počtov v našich skupinách zaočkovaných a nezaočkovaných podľa veku.
V týždňoch 34-37 mali mesiac špičky v úmrtiach a vedia presne koľko a v ktorej vekovej katergórii a či očkovaných alebo neočkovaných zomrelo. Report tu, tabuľka str. 16: https://bit.ly/3kJvBqb
Ak by sme aj predpokladali, že u nás na Slovensku bude taká špica v úmrtiach celých 5 mesiacov (čo je samo o sebe nereálne, lebo krivka bude mať nástup, špičku a pokles), tak sme na 2️⃣6️⃣2️⃣1️⃣ úmrtiach, ale skôr sa dostaneme len na 2000 za celú vlnu.
❗️Nechápeme to strašenie dvojnásobom obetí z II. vlny alebo 10 tisícom úmrtí.
❗️Nechámepe to preto, že v žiadnej krajine na svete neumrelo v DELTE 2000 ľudí na 1 milión obyvateľov.
❗️Nechápeme tie tvrdenia, lebo vidíme vývoj podobne zaočkovaných krajín: Srbsko, Slovinsko, Chorvátsko, Estónsko, Litva a sú na 50 - 150 obetiach na 1 milión obyvateľov. To sú krajiny, ktoré nie sú na začiatku DELTY, ale o 3-4-6 týždňov pred nami. Hovoriť o 13-40 násobku je šialené.
❗️Nechápeme to aj preto, že my ideme do Delty neskôr a tým pádom aj v porovnaní s rovnako zaočkovanými krajinami (porovnané dnes) pri relatívne vyššej zaočkovanosti.
❗️Nechápeme ani vyjadrenia členov Konzília, že sa vyčerpal potenciál pre očkovanie, keď sme zaočkovali v posledných 3 týždňoch 12 tisíc, 13 a pol tisíc a za posledný týždeň to bude 15-16 tisíc ľudí a záujem o očkovanie tým pádom mierne rastie.
❗️Nechápeme, že komentujúci nevidia, že očkovať dnes 15 tisíc týždenne z 2,5 mil. neočkovaných nad 10 rokov je iné ako očkovať 15 tisíc týždenne kedysi, keď bolo nezaočkovaných 2x toľko. Proste je tá skupina, do ktorej načrieme menšia a tým pádom je 15,000 mega úspech, zvlášť, keď to nie sú len tínedžeri.
❗️ Nechápeme, že nám píšu aj matematici, že "s nami končia". Nerozumieme, prečo by sme nemali diskutovať. Predstavujeme grafy, tabuľky, výpočty, chodíme s nimi po médiách.
Nie: nie sme katastrofisti, nihilisti a pandemisti v pravom slova zmysle. Sme presvedčení o tom, že priebeh v okresoch s počtom 25% nezaočkovaných seniorov (Bratislavský kraj) a v okresoch s počtom 50% nezaočkovaných seniorov bude diametrálne iný. Niekde horší, ale niekde výrazne lepší.
Áno: sme presvedčení, že detí sa nakazí veľa, ale veľmi málo z nich zachytíme testami, lebo sa mnohí nepriznajú, mnohí netestujú, mnohí nerozoznajú kovid sopel od iného soplíka a dieťa proste s príznakmi respiračného vírusu len nechajú doma. Mnohí na to prídu neskoro, nevenujú tomu pozornosť. A vidíme v tabuľkách príjmov do nemocníc, že deti idú ako pacienti do nemocníc zriedka. Nič nebanalizujeme, ale deti predstavujú 1-2% hospitalizovaných.
Áno, sme presvedčení, že jasne rizikovou skupinou sú seniori nad 60 rokov, ktorí reprezentovali 3/4 hospitalizovaných v II. vlne a 90% úmrtí v II. vlne. 37000 z nich bolo v nemocnici a 13 tisíc z nich zomrelo. A zostávajú rizikovou skupinou. Ale dnes sú na 61% zaočkovaní a mnohí ďalší sú zo skupiny tých, ktorí kovid už mali. Ak ich zostala tretina alebo len štvrtina "nechránených", pričom tí najlabilnejší (zdravotne, vekom a opaterou) zomreli, tak nemôže z tej 1/3 alebo 1/4 nechránených zomrieť 9 tisíc ďalších ľudí.
POKUS O SKÚŠKU SPRÁVNOSTI
Ak by malo 10 tisíc ľudí zomrieť, tak by ich muselo ísť vyše 100 tisíc do nemocníc ako pacientov pri smrtnosti 10% z hospitalizovaných. Z toho 80 tisíc neočkovaných pacientov (pomer 1:4). 3/4 z nich budú ľudia s vekom nad 60 rokov. To je zo 450 tisíc nezaočkovaných ľudí nad 60 rokov 13% "do nemocnice". V II. vlne ich išlo do nemocnice spomínaných 37 tisíc z 1,3 milióna vo veku nad 60 rokov. To boli 3%. Ako by to teraz malo byť 13% ? Kde sa vzala tá "1" pred trojkou?
ZÁVER
Dostali sme sa do špirály strašenia, hromadenia mŕtvol, desaťtisícov obetí a smršte DELTY, ktorá sa preženie Slovenskom a prinesie do nemocníc vyše 4000 pacientov v špičke, zahltí celý zdravotný systém.
O 4 dni budeme mať 45% obyvateľstva zaočkovaných I. dávkou a PLNE zaočkovaných (pozor na 1 dávku Janssena) spolu 43% obyvateľstva, čo predstavuje 50%, respektíve 48% ľudí nad 10 rokov. Okrem toho sa mnohí dali zaočkovať v zahraničí.
Chýba nám odvaha povedať aj dobré správy, chýba nám diskusia k úspechom, ktoré dosahujeme napriek rozpoltenej spoločnosti a chýba nám možno aj nádej a viera. Zvládneme to.
Museli sme sa oddeliť od "mainstreamu" pandemických komentátorov a ich výrokov:
"vyčerpal sa potenciál očkovaných"
"klesá záujem o očkovanie"
"vidíme pokles počtu novo-zaočkovaných"
"všetci sa do konca roka nakazia"
Všetci sa s deltou stretnú - áno, toto posledné si vieme predstaviť. Tak ako sa stretávajú s inými respiračnými vírusmi. Postupne si na ne zvykáme, postupne sa učíme žiť aj s kovidom, je to pliaga, oslabila našu spoločnosť, ale mnohí získali ochranu vďaka prekonaniu infekcie, vďaka očkovaniu a mnohí si tým prejdú v Delte. Vidíme svetlo na konci tunela a má dátum roka 2021.
28.09.2021 - 01:14:33
15
exit2 napísal:
Potom som sa dal očkovať skôr zo solidárnosti a to isté moja žena. Chápem, že slovo solidárnosť nie je asi moderné. Lebo okolo seba stále počujem a čítam iba JA, JA, JA. Akoby tí ľudia nemali žiadnych rodičov, starých rodičov a žiadnych priateľov. Smutné...

tomu rozumiem, aj u mňa to bol jeden z významných dôvodov "pre". Keď som si to pre seba vyhodnotil, tak z dôvodov "proti" mi zostali prakticky len 2: "neznáma budúcnosť" - dlhodobé (potenciálne) následky "koronavakcín" naozaj nie sú známe a kto tvrdí opak klame. Lenže presne to isté platí aj o SARS-CoV-2 a COVID-e. A druhý dôvod bola klasika, že nemám rád, keď do mňa pichajú. :-) Ale nebolo to nič strašné. Opakované testovanie s potenciálnym narušením slizníc, ktoré predstavujú prvú bariéru v obrane pred patogénmi, považujem za viac problematické. Takže som mal v sebe 2 dávky vakcíny (Moderna - nevyberal som, bolo mi pridelené) + 2 týždne presne na začiatku prázdnin...
28.09.2021 - 06:55:35
01
Ako zvyknete reagovať na takéto vyhrážky?

Správy som spočiatku ignorovala, ale jeden email bol vážnejší a preto som sa obrátila na políciu. Ale polícia to brala na ľahkú váhu. Zatiaľ neviem, aký bude výsledok lebo je to neznámy páchateľ, sú to anonymy, ktorí tie správy píšu, ale som zvedavá či s tým polícia niečo urobí. Naozaj ma to rozrušilo na niekoľko dní a zvažovala som, že prestanem očkovať.

Môžete povedať, čo bolo predmetom toho mailu?

Bolo tam viacero vecí, ale najviac čo sa ma dotklo bolo, že som sa zaradila medzi vrahov a že na to doplatím.

https://www.aktuality.sk/clanok/q8j9s39/po-vyhraznom-maile-som-zvazovala-ze-prestanem-ockovat-necudujem-sa-lekarom-ze-nechcu-mat-problemy-rozhovor/
28.09.2021 - 07:55:05
00
Do 18rokov 6 až 8 násobne vyššie riziko myokartitidy aki skončiť s kovidom nv nemocnici, za minulý rok o 65percent viac srdcových príhod, mozgových o 20,Izrael niektoré vekové kategórie o 120 percent, nesúvisí dezoláti. Tretia vakcina v Izraeli nepomoha, dáme štvrtú. Po desiatej ste nesmrtelní. Denne som z desiatkami ľudí a väčšinu odhovaraju práve ich lekári.
28.09.2021 - 08:07:38
03
Hosť napísal:
Jasné *****, všetci dezoláti zomrieme a vy....


Všetci nesmiete zomriet. Musia prežiť aj takí ako ty, aby vysvetlili mladým generáciam svoj omyl. Nám by to neverili.
28.09.2021 - 08:35:25
03
Hosť napísal:
Jasné *****, všetci dezoláti zomrieme a vy desiati mamrdi si tu budete honiť do kríža. Posli ten taxi tvohej materi.


fascinuje ma ako sa tu kazdu chvilu objavuju uplne nezname konta zalozene pred X rokmi ktore doteraz nic nenapisali, a prave v dnesnej dobe sa rozhodli vypisovat taketo kktiny... ten blacklist idiotov by sa mal dat sharovat podobne ako adblock listy :D
28.09.2021 - 08:38:40
04
Povolanie : Taxikár

mic drop
28.09.2021 - 08:48:14
03
skala822 si ochotny podpisat papier, ze ked dostanes ten vymysleny covid tak nebudes ziadat osetrenie v nemocnici? ak hej tak premna zamna si rob co chces...
ak nie a ratas s tym ze nabehnes do nemocnice ked to chytis, tak si cisty bulo a vobec si nepochopil co je ciel vakciny
28.09.2021 - 08:59:29
14
keyboard_arrow_up