Spoločnosť IBM vyzvala všetkých svojich amerických zamestnancov, aby sa nechali plne zaočkovať proti covidu-19. Ak tak do 8. decembra neurobia, firma im pozastaví pracovný pomer a ostanú bez platu.

V prvej polovici septembra americký prezident Joe Biden oznámil povinné očkovanie pre zamestnancov a spolupracovníkov federálnych agentúr a úradov. Očkovanie od svojich zamestnancov vyžaduje stále viac súkromných firiem, napríklad technologickí giganti Facebook, Google či Microsoft.

IBM svoje služby dodáva okrem iného aj americkej administratíve. V Spojených štátoch má firma desiatky tisíc zamestnancov. Spoločnosť už dávnejšie uviedla, že umožní návrat do kancelárií len plne očkovaným americkým zamestnancom.

Nová politika sa však vzťahuje na všetkých amerických zamestnancov, dokonca aj na tých, ktorí pracujú z domu. Niektorí z nich však môžu požiadať o výnimku zo zdravotných a náboženských dôvodov. (čtk)

Denník N⬆️

Pozorný čitateľ postrehne priepastný rozdiel medzi mentálnym naladením “ bežného Slováka “ a Švéda … aj keď len prisťahovalca . Zvlášť upriamte pozornosť na vetu “Vo Švédsku naďalej vládne veľká dôvera v rozhodnutia odborníkov, o ktoré sa opierajú aj naši politici”

https://bubo.sk/blog/corona-a-svedsko-ocami-miestnych

Netreba nam foristom donekonečna klásť otazky , že prečo je to tak , prečo je to inak v jedinej vypichnutej krajine , prečo sedeli deti doma , prečo ruška … odpovede už tu boli v celom vlákne viac-menej zodpovedané , len ich treba extrahovať . A žeby Švédi, ktorí sa veelmi zľakli na začiatku pandemie , keď sa chceli premorenim ako krajina imunizovat kolektívnou imunitou a čísla im vystrelili raketovou rychlostou boli etalonom najlepšej stratégie boja proti kovidu , silne pochybujem … to , ako zvláda boj proti pandemii každá krajina nie je totiž vecou jediného sledovaného parametru / obohacovanie potravín vit.D ?/ - ako by som čítal Bukovskeho , ale súborom opatrení , dodržiavaním odporúčaní , stavom a úrovňou zdravotníctva , štruktúrou a skladbou populácie / vek , pohlavie , rasa , sociálne správanie sa …/ , ale aj to koľko neandertalcov mali za predkov , stabilita celej vlády ako celku s jednoznačným spoločným zámerom boja proti pandemii atd .

Už sorry , všetko tu je , treba pohľadať . Ja osobne už nebudem ďalšieho Zomga ani Jurota “ živiť “ … myslím tým trolla .
10.10.2021 - 15:01:43
03
To je super, ze 3x postujes link, ale netusim co sa tym snazis povedat, kedze link na ich metodologiu je za paywallom.
10.10.2021 - 15:02:23
00
Na studuj: https://github.com/TheEconomist/covid-19-excess-deaths-tracker
10.10.2021 - 15:04:39
00
Hosť napísal:
To je super, ze 3x postujes link, ale netusim co sa tym snazis povedat, kedze link na ich metodologiu je za paywallom.

A čo vlastne chcem povedať ty? Skús sa vyjadriť nejakou vetou s pointou a nie " nepríde vám to čudné?" Dotoho. A žiadne holé fakty ktoré, spolu nesúvisia poprosím.
10.10.2021 - 15:07:01
00
Ramon1 napísal:
A žeby Švédi, ktorí sa veelmi zľakli na začiatku pandemie , keď sa chceli premorenim ako krajina imunizovat kolektívnou imunitou a čísla im vystrelili raketovou rychlostou boli etalonom najlepšej stratégie boja proti kovidu , silne pochybujem


Svedsko (na rozdiel od vacsiny ostatnych krajin) robilo aj priebezne testy protilatok, ich vysledky boli kazdy tyzden publikovane na tejto stranke:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/statistik-och-analyser/antalet-testade-for-covid-19/

V 25 tyzdni s tym bohuzial skoncili, kedze uz u nich "pandemia" v podstate skoncila. Predtym ale pocas celeho roka 2020 aj 2021 mal pocet pozitivnych neustale stupajuci trend, cim sa jasne ukazovalo ze virus sa siril v populacii prakticky neobmedzene a vsetky tie reci o "mentalite" ktorou brania sireniu su len bludy. Posledne vysledky ktore tam boli niekedy v lete ukazovali 75% prevalenciu protilatok. Svedsko realne dosiahlo kolektivnu imunitu koncom roka 2020 a vsetky data to jasne potvrdzuju.
10.10.2021 - 15:08:02
00
juju_pepe napísal:
A čo vlastne chcem povedať ty? Skús sa vyjadriť nejakou vetou s pointou a nie " nepríde vám to čudné?" Dotoho. A žiadne holé fakty ktoré, spolu nesúvisia poprosím.


Prebehol som si tento thread a snazim sa pochopit co sa tym tazenim proti "dezolatom" vlastne snazite dosiahnut. Znizenie poctu umrti to ocividne nie je, to jasne dokazuju katastroficke vysledky Slovenska v obdobi december 2020 az maj 2021. Tak by ma zaujimalo ci vam nepride divne ze krajina ktora robila vsetko "dezolatne" ma tak absurdne lepsie vysledky nez mame my.
10.10.2021 - 15:10:31
13
Nuž, v kultúrnej krajine občania dodržiavajú odporúčania, lebo dôverujú vedcom, ktorí sú autoritou pre vládu. V krajine, ktorá je v hybridnej vojne, a kde majú trollfabrikami podporovaní dezolátni lídri veľký vplyv, nebude značná časť občanov dodržiavať ani nariadenia.
10.10.2021 - 15:23:19
09
Hosť napísal:
Mozno by bolo vhodne najskor vediet co je "standardizovana miera umrtnosti"... cisla PCR testovanych su nepodstatne, dolezite je ako sa pandemia prejavila na celkovej umrtnosti, populacne a vekovo standardizovanej. Len tak sa daju porovnavat jednotlive krajiny medzi sebou a so samymi sebou historicky.


Tuto je náš výsledok boja s pandémiou do júna tohto roka. Úmrtia uvádzané NCZI - spolu ,,na,, Covid a ,,s,, vírusom +- korešpondujú s celkovým počtom našich obetí spojených s pandémiou /primárnych - pľúcna forma Covid, sekundárnych - s vírusom PCR zisteným a terciárnych - úmrtia pre neposkytnutie neodkladnej zdravotnej starostlivosti necovid pacientom z dôvodu obsadenia nemocníc covid pacientmi, samovraždy ,,pre,, pandémiu - hoci ich počet oproti minulosti po ročnom sumári štatistického úradu nakoniec vyšší nebol, iné príčiny/. 17 308 nad úmrtí počas pandémie máme do tohtoročného júna. 15 000 uvádzalo do júna NCZI primárnych a sekundárnyh úmrtí /,,na,, a ,,s,, Covid/ takže na terciárne príčiny pripadlo do júna nejakých 2300 úmrtí. Ak by sme pandemické obdobie neporovnávali s predchádzajúcimi päťročnými priemermi ale s najhorším rokom z tých predchádzajúcich piatich tak by bolo úmrtí pre terciárne príčiny ešte menej ako 2300. Po júni nám doteraz pribudlo dalších okolo 300 obetí. Takže zatiaľ máme okolo 17 600 obetí pandémie. 3222 na 1 milión obyvateľov. Švedi majú na primárne a sekundárne príčina 1460 a ak pripočítame nejakých necelých 15 % na terciárne tak spolu okolo 1650. Dvakrát menej ako. Prepočítané už na počet obyvateľov. Lebo nemali devastujúce celoplošné antigénové testovania, lebo priemerný šved má nabehané na bežkách dvakrát toľko kilometrov ako slovák nachodené po krčmách, ... :D

Prílohy:

do júna 2021.PNG
do júna 2021.PNG 621.64 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil ivan dňa 10.10.2021 - 15:47:41, celkovo upravené 1 krát.

10.10.2021 - 15:23:39
00
Nie je to až také zložité, oveľa zložitejšie je nájsť v celom tomto vlákne tvrdenie, že Švédsko robilo všetko „dezolátne“, prípadne snahu v rámci MTBiker fóra zmierniť katastrofické výsledky krajiny. S grafmi a číslami to na nájdenie spoločnej reči nevyzerá, tak by som skúsil toto > [url]https://sweden.se/life/society/sweden-and-corona-in-brief[/b], hlavne body The principle of responsibility a Trust in government agencies - stačí sa sústrediť na zodpovednosť odborných agentúr, poskytovanie rád vláde, rozhodnutia vlády väčšinou vo forme odporúčaní (aj keď takisto majú Pandemický zákon, schválený zhodou okolností po údajnom ukončení problémov s COVID-19), všeobecnú dôveru k týmto rozhodnutiam a zodpovedný prístup k ich plneniu. To je celkom rozdiel oproti u nás veľmi rozšírenému prístupu „Ja sa na Matelka aj s Mikasom môžem zvysoka *****!!!“ a početným „slobodným a expertným“ think-tankom na námestiach v období, ktoré aj v kombinácii s masívnymi presunmi obyvateľov pri testovaní spôsobili ten šialený výbuch. Ako už bolo v spomenuté, v kultúrnej krajine bez problémov dodržiavajú aj odporúčania, tu ale pod vplyvom rôznych politických aj nepolitických nulitných blbov ostávajú ignorované nariadenia, vyhlášky aj novely zákonov ...
10.10.2021 - 15:45:50
05
Svedski vedci: "vase deti mozu pocas celej pandemie bez problemov chodit do skoly, sportovat, navstevovat kruzky. Nehrozi im, ani ucitelom ani rodicom ziadne nebezpecenstvo"

Vysledok po 18 mesiacoch: detom, rodicom ani ucitelom sa samozrejme nestalo absolutne nic. Rovnako ako sa mimochodom nestalo vobec nic predavackam, pokladnickam, vodicom hromadnej dopravy, casnickam, a dalsim x profesiam denne v kontakte so stovkami ludi.

Slovenski "vedci": "vase deti nesmu v ziadnom pripade chodit do skoly, inak budu mat na svedomi tisice umrti. Sportoviska zatvorime, ihriska prelepime paskou. Ak sa deti jedneho dna do skol vratia, budu sa musiet podriaditr extremnym repstrikciam, ake nemju v dejinach modernej spolocnosti obdoby".

Vysledok po 18 mesiacoch: znicene dva skolske roky a zaroven jedna z najhorsich umrtnosti v Europe.

Otazka teda znie, kto je "dezolat" a je uplne mimo reality? Svedski alebo slovenski vedci?
10.10.2021 - 15:51:22
04
Mimo reality je ten, kto porovnava hrusky s jablkami. V kategorii "Skandinavia" skoncili Svedi medzi dezolatmi.
10.10.2021 - 15:54:32
05
No co už. Aspon sa naše deti naučili trocha samostatnosti, zodrali síce o niečo viac celodenných úborov zvaných pyžamy ale zas okúsili osvedčený takmer storočný austrálsky systém vzdelávania detí v buši na odľahlých klokaních farmách. :D
10.10.2021 - 15:56:51
00
Anders Tegnell (šef tamojšej proti COVID stratégie) sa cca. pred rokom vyjadril - hodnoťte ma o rok: https://www.youtube.com/watch?v=xh9wso6bEAc
Tu je potom pokračovanie spred niekoľkých týždňov: https://www.youtube.com/watch?v=nZRR5zZ0I0s&t=211s

Každopádne si nemyslím, že jeho stratégia by fungovala (bez zmeny) aj na Slovensku, tu sa skôr látalo, ako prišlo, len aby sa nepreplnili nemocnice. Škandinávia je úplne niekde inde, čo sa týka nastavenia spoločnosti, hodnotového rebríčka, korupcie a pod.
10.10.2021 - 16:00:09
00
A asi nepotrebujú takéto riešenia

Policajný zbor bude od nedele uplatňovať tvrdé opatrenia voči tým, ktorí sa dopúšťajú atakov na zdravotníkov. Policajti majú vytypovaných ľudí, ktorí sa útokov dopúšťajú opakovane a javia sa ako organizovaná skupina. Povedal to poverený policajný prezident Štefan Hamran.

Avizoval, že k problematike vznikne pracovná skupina.

Hamran chce diskutovať aj s ministerstvom spravodlivosti a hľadať možné prieniky v oblasti trestnoprávnej ochrany zdravotníckeho personálu. (tasr)
10.10.2021 - 16:34:06
05
Konečne.
10.10.2021 - 17:32:51
04
keyboard_arrow_up